Originally Posted by
Macgyver
Τον Γιωργακη τον εκβιασανε ? ε , οχι δα , τα ' πηρε ' κανονικα κι αυτος . Η Ελλαδιτσα μας κατηντησε ετσι επειδη οι περισσοτεροι ζουσαν πανω απο τις δυνατοτητες τους ( βλ. CAYENNE τα περισσοτερα /κεφαλη στην Ευρωπη , διακοποδανεια , και δανεια γενικως που αρχισανεπι Σημιτη , και καποια στιγμη , εμ , ερχεται ο λογαριασμος . Οι Γερμανοι ειναι σκατολαος , συμφωνω , μου προκαλουν αηδια , αλλα εχουν κατι που δεν εχουμε εμεις , μετρο και εφαρμογη των νομων . Μεναμε παλια οικογενειακως στην Γενευη , που ειχε δουλεια ο πατερας μου , και ελεγε οτι εδω δεν κανουν ελεγχο , παρα σπανιως , αλλα μια φορα να σε πιασουν σκαρτο , εχεις σβησει ως επαγγελματιας δια βιου . Τολμαει να κανει κανεις τιποτα με τετοιες κυρωσεις ? οχι βεβαια . Εδψω κανεις ουι σου γουσταρει , τουλαχιστον μεχρι προτινος , και πληρωνεις ενα προστιμακι , και τιο γλεντι συνεχιζεται . Μπορει ετσι να παει μπροστα η χωρα ? οχι βεβαια .
Και με κεινα και με τουτα , την φαγαμε την κεφαλα μας , αφου ολοι θελαμε cayenne η κατι παρομοιο , η αυτοκινητο με 100 δοσεις , η διακοπες με δανεικα , η οτιδηποτε , αρκει να μας δψσει καποιος τα χρηματα , χωρις να σκεφτουμε αν μπορουμε να ταποπληρωσουμε . Μην διαβαζω οτι φταινε οι ξενοι , εμεις σκαβαμε μεθοδικα τον λακκο μας , ψηφιζοντας πολιτικους που αποδεδειγμενα τα ' παιρνανε ' ,ψηφιζοντας το κομμα του συμφεροντος μας για μια ' θεσουλα στο δημοσιο ' ( το 1978 ειχαμε 250.000 δημ. υπαλληλους , το 2010 1.200.000 ) , γιατι αραγε , τοσο πολυ μεγαλωσαμε σαν κρατος ? 39οι στην διαφθορα παγκοσμιως , γιατι-ι-ι-ι-ι- ?
Το τι λεει ο εκαστοτε πολιτικος/κομμα λιγο μενδιαφερει , εγω κοιταω τους αριθμους .Και τα γεγονοτα .