βασικα μπορεις να τρως νωρις το βραδυνο ωστε να παιρνεις νωρις κ το πρωινο...αλλωστε δε χρειαζεται καθε μερα να το κανεις...καποιες φορες τη βδομαδα αρκει
Printable View
βασικα μπορεις να τρως νωρις το βραδυνο ωστε να παιρνεις νωρις κ το πρωινο...αλλωστε δε χρειαζεται καθε μερα να το κανεις...καποιες φορες τη βδομαδα αρκει
Πρώτη φορά διαβάζω γιαυτή τη 'δίαιτα' αλλα θυμήθηκα παλιά όταν ήμουν φοιτήτρια έτσι είχα χάσει πολλά κιλά. Έκοψα το βραδινό αλλά έτρωγα ότι ήθελα μέχρι τις 6 και περπατούσα. Μου βάλατε ιδέες τώρα να το δοκιμάσω και γω...
Παντως εμενα εχει αρχισει και συνηθιζει το στομαχι μου και δεν πειναω καθολου τα βραδια, δηλ μετα το τελευταιο γευμα που ειναι στις 7,30.
Τωρα η ζυγαρια δεν ξερω κατα ποσο ειναι με το μερος μου, αυτο θα το διαπιστωσω την Παρασκευη που εχω ζυγισμα.
μια απο τα ιδια, σαν φοιτητρια την εκανα εν αγνοια μου κ ειχα χασει πολλα κιλα...
Δαλεξε ενα παραθυρο να τρως πχ 10-6 ή 7 ή οποιες ωρες θελεις αρκει να τρως για 8-9 ωρες κ μετα να κανεις νηστεια...καλο ειναι να συμπεριλαβεις τις βραδυνες ωρες στη νηστεια...θα δεις τα κιλα να πεφτουν βροχη... :)
θελει ομως να τρως κ σωστα τις ωρες που τρεφεσαι, τελευταιο γευμα να ειναι κατι αργης καυσης κ θρεπτικο, οχι να πεινας...νηστεια δε σημαινει πεινα (εκτος απο τις πρωτες ισως ημερες)
διαβασε το ebook που δινει η forty στο πρωτο πρωτο μηνυμα, αν τοχεις το αγγλικο, κ ο,τι θελεις εδω ειμαστε... δες κ εδω ειναι πολυ σημαντικο
πολυ πολυ ενδιαφερον δειτε εδω για διαλειματικη νηστεια (IF διατροφη)
http://www.bodybuilders.gr/data/main...TOPIC_ID=13557
το αποπανω ειναι στα Ελληνικα κ ειναι πολυ κατατοπιστικο!
ενδεικτικα:
"Τεχνική ανάλυση της μεθόδου:
Με τη μέθοδο ΙF τις πρώτες 16 ώρες δεν κατάναλώνουμε τπτ εκτός απο ροφήματα τα οποία δεν περιέχουν θερμίδες πχ καφε,τσαικτλ(Μετά τις 16 ώρες το υπατικό γλυκογόνο μειώνεται υπερβολικά και εξαντλέιται γύρω στις 24 ώρες).Τις επόμενες 8 ώρες καταναλώνουμε κανονικά τα γεύματά μας τα οποία μπορεί να είναι 2 ή 3 ανάλογα με το πως βολεύει τον καθένα,αρκέι να φτανει ς ημερήσιες θερμιδικές του ανάγκες.Τις ημέρες προπόνησης το ένα γεύμα είναι preworkout και τα υπόλοιπα postworkout.Tις ημέρες που δεν έχουμε προπόνηση μειώνουμε τους υδατάνθρακες καθώς δεν έχουμε τόσες πολλές ενεργειακές απαιτήσεις και αυξάνουμε τα καλά λιπαρά.Βασιζόμαστε κυρίως σε στερεά τροφή και όχι τόσο σε συμπληρώματα.
Tα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου:
H μέθοδος αυτή μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή αυξάνει την αντίσταση στις ασθένειες,προάγει τη μακροζωία,και βοηθάει στην εγκεφαλική υγεία διεγείρωντας την παραγωγή νευρώνων από τα βλαστοκύτταρα."
Χθες μονο 13 ωρες νηστεια.
παμε γερα γερα !!
πως πας ναταλακι? σκεφτομαι για 14 ωρες νηστεια οχι 16. καπου διαβασα οτι για γυναικες ειναι καλυτερο 14 ωρες,,,
ε κοιτα γενικα την τελευταια εβδομαδα ξεφυγα λιγο διατροφικα, αλλα δοκιμαζω οπως σου ειπα το 24 fasting και προσπαθω τις υπολοιπες μερες να τρωω νωρις το βραδυ. υπαρχει και το σχετικο βιβλιο stop eat stop, η αληθεια ειναι οτι το 24 με βοηθησε αρκετα. εσυ βλεπω πας τελεια μπραβο θα εισαι κουκλα στο γαμο σου
δες το λινκ που εδωσα πανω, εεχει τελεις συμβουλες για φαστινγκ διαφορων ειδων
δεν το κανω για το γαμο, αλλα δε με χαλαει ναμαι καρακουκλαρα χαχαχαχχα νασαι καλα κ να προσεχεις με το 24ωρο...αχ ποσο το φοβαμαι αυτο!
μη το φοβασαι δε θα συμβει κατι κακο, απλα τη μια μερα σταματαω να τρωω στις 6 και ξανατρωω την αλλη μερα παλι στις 6. αυτο το κανω 2 φορες την εβδομαδα, κατεληξα οτι αυτη η μορφη fasting με βολευει, τις αλλες μερες τρωω κανονικα.Quote:
Originally posted by BaD
δες το λινκ που εδωσα πανω, εεχει τελεις συμβουλες για φαστινγκ διαφορων ειδων
δεν το κανω για το γαμο, αλλα δε με χαλαει ναμαι καρακουκλαρα χαχαχαχχα νασαι καλα κ να προσεχεις με το 24ωρο...αχ ποσο το φοβαμαι αυτο!
Γεια διαφωτιστε με λιγο βρε κοριτσια...δλδ με το 24 δεν τρως για ενα ολοκληρο 24ωρο?
Και γιατι η 14ωρη νηστεια ειναι καλυτερη στις γυναικες, απο ποια αποψη?
Εγω κανω την 15 με 16 ωρες αλλα δεν εχω ανεβει ακομη ζυγαρια..κατα βαθος φοβαμαι μην απογοητευτω αν με δειξει τα ιδια...
βασικα ναι, εγω ξεκινησα σιγα σιγα, δοκιμασα διαφορα δηλαδη την πρωτη μερα εφαγα πρωινο στις 12, μετα στις 1 και μετα ετρωγα 5-10 το βραδυ (αυτο δε μου ταιριαζε), μετα δικομασα το 12-8μμ, και μετα αποφασισα 24ωρα δυο φορες μονο την εβδομαδα. με λιγα λογια δεν υπαρχει κανενας σωστος τροπος να γινει , δοκιμαζεις και διαλεγεις, αν αποφασισεις να κανεις fasting.Quote:
Originally posted by teti
Γεια διαφωτιστε με λιγο βρε κοριτσια...δλδ με το 24 δεν τρως για ενα ολοκληρο 24ωρο?
Και γιατι η 14ωρη νηστεια ειναι καλυτερη στις γυναικες, απο ποια αποψη?
Εγω κανω την 15 με 16 ωρες αλλα δεν εχω ανεβει ακομη ζυγαρια..κατα βαθος φοβαμαι μην απογοητευτω αν με δειξει τα ιδια...
Εμενα με βολευει αυτο που κανω απο αποψη ωραριου δλδ πρωτο γευμα 11 με 11,30 και τελευταιο γυρω στις 7 με 7,30.
Απο την αρχη με βολεψε ετσι.
Το θεμα ειναι να εχω και αποτελεσμα...για να δουμε...θα δειξει την Παρασκευη.
φυσικα κ θα εχεις μη το φοβασαι καθολου! ειναι σα να τρως πολυ νωρις το βραδυνο σου, τι καλυτερο! δεν αποθηκευεις λιπος τις ωρες που ο οργανισμος κανει χαμηλες καυσεις (βραδυ) κ τρεφεσαι κ υγιεινα κ σωστα (ελπιζω να το κανεις αυτο) κ χορταινεις κιολα.