και καλα ο ανορεξικος ειπαμε εχει διαταραχη, δε νιωθει.
αλλα οταν του απαντανε κανονικοτατα για το πώς θα χασει βαρος, δεν ειναι να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο???
Printable View
αλλα οταν του απαντανε κανονικοτατα για το πώς θα χασει βαρος, δεν ειναι να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο???
Αυτό σκευτόμουνα και εγώ μόλις τώρα κλικ μου......Quote:
Originally posted by click
Aν ο ανορεξικος γραφει στην ενοτητα για την παχυσαρκια πως θα ξερει καποιος αλλος οτι ειναι ανορεξικος?γιαυτο το λογο εγραψα στην αρχη οτι θα δεν θα επρεπε να υπαρχει καθολου η ενοτητα για την παχυσαρκια η διαφορετικα δεν πρεπει να διαμαρτυρετε η να αναρωτιεται κανενας γιατι καποιος απανταει για διαιτα σε καποιο με διαταραχη.Quote:
Originally posted by polinaki1983
Αυτό σκευτόμουνα και εγώ μόλις τώρα κλικ μου......Quote:
Πολλα μελη οπως και εγω δεν μπαινουμε καθημερινα ουτε ξερουμε τι εχει γραψει προηγουμενα το καθε μελος,οποτε μονο στην ερωτηση που κανει μπορουμε να απαντησουμε χωρις να το ψαχνουμε παραπανω
ασχετως ενοτητας, αμα λεει οτι φοραει το μικροτερο νουμερο παντελονι και τα ανεβοκατεβαζει ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΑ και ζηταει να τον δειρουμε που εφαγε ενα μηλο....
ειναι δυνατον να τον "βοηθαμε" στη λιμοκτονια???????????
oχι βεβαια δνε ειναι δυνατον,δεν το εχω διαβασει αυτο που λες αλλα εγω αναφερομαι σε αλλα που εχουν γινει παλιοτερα και για να δεις οτι αυτο το μελος ειχε διατροφικη διαταραχη επρεπε να ψαξεις προηγουμενα ποστ του
ωραια, ή ψαχνουμε τα παλιοτερα ποστς ή δε μιλαμε ή ρωταμε πριν τον βοηθησουμε στις "διαιτες"
παει προς το θανατο απο επιλογη, μην τον παιρνουμε και μεις απο το χερακι να φτασει πιο γρηγορα!!
το να ψαξουμε παλιοτερα ποστ ειναι πολυ δυσκολο οταν ο χρονος ειναι περιορισμενος,να μην μιλαμε γινεται εκτος αν σταματησουμε να ασχολουμαστε με το φορουμ γιατι δεν εχει νοημα να μπαινουμε να γραφουμε οτι μας απασχολει και να μην απανταμε σε ερωτηματα αλλων,το να ρωταμε πριν απαντησουμε πως το εννοεις?να γραψει καποιος οτι θελει να κανει διαιτα και να τον ρωτησουμε αν εχει διατροφικη διαταραχη?
Εγω παντως περιμενω να δω την απαντηση των μοντ για αυτο που ειχα ρωτησει εδω και καιρο και ακομα δεν το εχω καταλαβει ....."Πραγματικα οι αποριες μου ειναι με καλη προθεση να καταλαβω τι θελουν οι διαχειριστες να γραφεται στο φορουμ γιατι με εχουν ενοχλησει και οι ειρωνιες απο μελη και οι καβγαδες οι οποιοι κατα τη γνωμη μου ειναι καθαρα απο παρεξηγηση της μιας η της αλλης "πλευρας" και για πιο λογο υπαρχει η ενοτητα της παχυσαρκιας "
Διότι η υπερφαγία/παχυσαρκία συνιστά διατροφική διαταραχή η οποία μάλιστα βασανίζεί πολύ περισσότερο κόσμο από ότι όλες οι υπόλοιπες ΔΤΠ μαζί.Quote:
Originally posted by forty
για πιο λογο υπαρχει η ενοτητα της παχυσαρκιας "
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΤΟ binde eating επισημα πλεον σα διαταραχη κ αυτο στο αντιστοιχο βιβλιο των ψυχιατρων:dork: στον τομεα των διαταραχων συμπεριφορας.
καλα οτι θα φταναμε να συζηταμε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων γιατι υπαρχει ενοτητα παχυσαρκιας ειναι τελειως σουρεαλιστικο.
για παχυσαρκους, πρωην παχυσαρκους και οσους εχουν κατι να πουν ή να ρωτησουν περι παχυσαρκιας.
τοσο περιεργο ειναι?
Νικο, θα εξεταζες το ενδεχομενο να προσθεσεις 2 νεες ενοτητες?
-Απωλεια βαρους
-Binge eaters
?
Τεχνικα ειναι πανευκολο, απλα για ενα μικρο διαστημα θα πρεπει καποιος να ασχοληθει με τη μετακινηση καποιων τοπικς.
Αλλο υπερφαγια και αλλο παχυσαρκια.Η παχυσαρκια δεν ειναι παντα διατροφικη διαταρχη,καποιος μπορει να παχυνει και να εχει ορμονικο προβλημα,μπορει να εχει κιλα μετα τη γεννα,μπορει απο κακες συνηθειες στην παιδικη του ηλικια και να θελει βοηθεια και συμπαρασταση στη προσπαθεια για να φτασει στα σωστα κιλα.Quote:
Originally posted by welldah
Διότι η υπερφαγία/παχυσαρκία συνιστά διατροφική διαταραχή η οποία μάλιστα βασανίζεί πολύ περισσότερο κόσμο από ότι όλες οι υπόλοιπες ΔΤΠ μαζί.Quote:
Οταν εχουν αποχωρησει μελη απο το φορουμ μετα απο καυγαδες γιατι καποιοι ενοχλουνται οταν γραφονται διαιτες,θερμιδες κλπ σου φαινεται σουρεαλιστικο το οτι ρωτησα γιατι υπαρχει η ενοτητα?Quote:
καλα οτι θα φταναμε να συζηταμε σε φορουμ διατροφικων διαταραχων γιατι υπαρχει ενοτητα παχυσαρκιας ειναι τελειως σουρεαλιστικο.
για παχυσαρκους, πρωην παχυσαρκους και οσους εχουν κατι να πουν ή να ρωτησουν περι παχυσαρκιας.
τοσο περιεργο ειναι?
ναι
Το άτομο που έχει ορμονικά προβλήματα μπορεί να πάρει κάποια κιλά αλλά όχι τόσα πολλά που να το καταστήσουν παχύσαρκο αν συνεχίσει να προσέχει τη διατροφή του. Μπορεί να γίνει υπέρβαρο απλά και μόνο από τα ορμονικά του προβλήματα αλλά όχι παχύσαρκο. Οι κακές συνήθειες στην παιδική ηλικία είναι προφανώς η υπερφαγία????Quote:
Αλλο υπερφαγια και αλλο παχυσαρκια.Η παχυσαρκια δεν ειναι παντα διατροφικη διαταρχη,καποιος μπορει να παχυνει και να εχει ορμονικο προβλημα,μπορει να εχει κιλα μετα τη γεννα,μπορει απο κακες συνηθειες στην παιδικη του ηλικια και να θελει βοηθεια και συμπαρασταση στη προσπαθεια για να φτασει στα σωστα κιλα.Quote:
Θα συμφωνήσω με την click πως ένας τρόπος είναι να διαχωριστεί το binge eating με τους τρόπους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας αλλά έτσι δε διαχωρίζουμε το πρόβλημα από την αντιμετώπισή του? Κι επιπλέον τι σταματάει τα άτομα με άλλες διαταραχές να γράψουν σε οποιαδήποτε ενότητα θέλουν?
η ενοτητα binge eaters σκεφτομουν οτι θα απευθυνεται και σε ατομα που ουτε παχυσαρκα ειναι και πολλες φορες ουτε καν υπερβαρα, αλλα θεωρουν οτι εχουν προβλημα με την τροφη (binge eating το πιο συχνο), οποτε θα μπορουσαν να γραφουν εκει αφου καμμια σχεση με την παχυσαρκια δεν εχουν.Quote:
Θα συμφωνήσω με την click πως ένας τρόπος είναι να διαχωριστεί το binge eating με τους τρόπους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας αλλά έτσι δε διαχωρίζουμε το πρόβλημα από την αντιμετώπισή του? Κι επιπλέον τι σταματάει τα άτομα με άλλες διαταραχές να γράψουν σε οποιαδήποτε ενότητα θέλουν?
τωρα οπως ειναι οι ενοτητες, η "ψυχολογια για ολους" και το "Γενικα για ΔΠΤ" ειναι για τετοιες περιπτωσεις, αλλα δε χρησιμοποιουνται.