Originally Posted by
elisabet
Ποιος είπε να το φορτωθείς και νανιώσεις μειονεκτικά; Για να διορθωθεί πάντως κάτι, ο, τι κι αν είναι αυτό, προυποθέτει το να αναλάβουμε την ευθύνη για αυτό. Και δεν το εννοώ καθόλου ενοχικά αυτό που λεω. Αλλά αν θεωρώ πχ πως μου τυχαίνουν συνεχώς μαλάκες επειδή απλά ...τυχαίνει, ε θα συνεχίσει να τυχαίνει μιλίβα, δεν θα αλλάξει από μόνο του όσο εγώ συνεχίζω και κάνω τα ίδια. Θα πρέπει να αναλάβω την ευθύνη ότι αυτό που μου συμβαίνει με κάποιο τρόπο το προκαλώ ή το προσκαλώ για να μπορέσω να το αλλάξω.
Τι να σου πω; Εσύ νομίζεις τώρα πως έχω βρει το μεγάλο μυστικό που θα διορθώσει τα πάντα, αλλά όπως σου προέιπα όλοι μας εδώ μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να ισχύουν χίλια δύο σενάρια.
Το πρώτο που βλέπω πχ είναι πως δεν ήσουν ειλικρινής. Θεωρείς οτι επειδή εσύ έκανες κίνηση να βρεθείτε, έκανες το καθήκον σου και μετά απλά περίμενες τον άλλον. Ο άλλος πχ μπορεί να νόμιζε ότι εσύ βαριέσαι αφόρητα, είσαι μόνη σου και δεν έχεις τι να κάνεις κι έτσι του πρότεινες να βγείτε. Και να σκέφτηκε : α καλά...σιγά μη ξαναβγω, αυτή θέλει απλά παρέα. Θα μπορούσες πχ να του πεις ότι ξέρεις σε γουστάρω πολύ και μου αρέσει που σε γνωρίζω αλλά έχω κι εγω τα κολλήματα μου και θέλω τον χρόνο μου για να νιώσω οικεία με κάποιον, αλλά δεν του είπες αυτό. Προτίμησες να το παίξεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι και να του πεις πως δεν ενδιαφέρεσαι για σχέση. Εγώ πχ αν μου λεγες πως δεν ενδιαφέρεσαι για σχέση και ταυτόχρονα δεν προχωρούσες και ερωτικά μαζί μου θα σκεφτόμουν ή ότι είσαι απελπισμένη για παρέα ή ότι δεν με γουστάρεις ή ότι έχεις κάποιο πρόβλημα.
Για το σεξ επίσης θεωρώ πως έχεις εντελώς λανθασμένη προσέγγιση. Είναι σα να το θεωρείς οτι αθ το κάνεις ως χάρη στον άλλον αντί να το θεωρείς απόλαυση ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Ο άλλος δεν είναι χαζός, το αντιλαμβάνεται αυτό. Δεν θέλει να του κάνεις χάρη, να γουστάρεις θέλει. Κυκλοφορούν πολλές ωραίες κοπέλες εκεί εξώ, δεν λέει τίποτα αυτό.
Το βασικό σου λάθος πιστεύω πως είναι αυτό που σου είπα από την αρχή. Άλλο δείχνεις, άλλο θες κι άλλο λες. Και αυτό μπερδέυει τους άλλους και κανείς δεν θέλει να μπερδεύεται. Οι λόγοι που το κάνεις αυτό θεωρώ πως θέλουν ψάξιμο γιατί το κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις και χωρίς να έχεις πρόθεση να εξαπατήσεις κανέναν.