Όταν ΔΩ θετικά αποτελέσματα θα το ξανασκεφτώ. Μέχρι τότε θα ελπίζω οι εναπομείναντες θρησκευόμενοι συγγενείς σου να έχουν βαρύ χέρι και πολλά σκουπίδια πρόχειρα! :)
Printable View
Αφού συμφωνείς με τις απόψεις μου σε ότι αφορά την κατηγοριοποίηση των θεραπευομένων στην ψυχιατρική και αφού αναγκαστικά οι διαγνώσεις των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών βασίζονται στις ίδιες αρχές και εργαλεία (DSM), πως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι δεν είναι λάθος οι δικές σου αντιλήψεις αντί αυτών που τρέφουν το σύνολο των θρησκευομένων;
Ο Wilhelm Maximilian Wundt (1832-1920), αυθαίρετα είπε ότι ο άνθρωπος δεν διαθέτει ψυχή, μόνο και μόνο επειδή βελτιώθηκε η κατανόηση μας σε ότι αφορά την ανθρώπινη φυσιολογία. Ακόμα και σήμερα οι νευρολόγοι, νευροχειρουργοί αναγνωρίζουν το ότι ξέρουμε πολύ λίγα σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο όπως και πολλά άλλα προβλήματα ανθρώπινης υγείας τα οποία είτε αντιμετωπίζονται συμπτωματικά, είτε και καθόλου. Αυτά δε, ισχύουν πολύ περίσσότερο την εποχή του Wundt. Παρόλα αυτά, αυτό δεν απέτρεψε - βολικότατα κατά την άποψη μου - την σημερινή ψυχιατρική να βασιστεί στο δόγμα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν παρουσίασε ούτε μια απόδειξη σχετικά με την απουσία της ψυχής την οποία διατεινόταν. Τόσο πολύ, που στις σημερινές σπουδές ψυχολογίας και ψυχιατρικής κανένα σύγγραμα δεν επικαλείται την ύπαρξη της ψυχής του ανθρώπου (εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, παρακαλώ να μου στείλει τον τίτλο, συγγραφέα, ISBN και το περίγραμμα σπουδών στο οποίο διδάσκεται για να το διαβάσω ο ίδιος).
Συνεπώς, αν όσα διδάχθηκες στερούνται λογικής βάσης και για τον εξωτερικό παρατηρητή [εγώ] βλέπω ότι ο δρόμος τον οποίο ακολούθησες δεν βασίζεται σε αποδείξεις αλλά σε συμφέροντα, συν τις όποιες παρατηρήσεις τις οποίες κάνω σχετικά με συμφέροντα στην μη-αποθεραπεία θεραπευομένων, τις δηλώσεις του Allen Frances περί επιβλαβούς υπερσυνταγογράφησης σχετικά με το DSM 5, την μυστηριώδη / ύποπτη απουσία στατιστικών σχετικά με τους αποθεραπευμένους στην Ελλάδα, την χειραγώγιση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την ψυχοθεραπεία τόσο σε νομοθετικό, όσο και σε διοικητικό, ελεγκτικό και ακαδημαικό επίπεδο, το ότι η ψυχιατρική / ψυχολογία δεν έχει αναγνωρίσει έστω και ένα αίτιο μιας ψυχικής νόσου / πάθησης και ότι δεν διαθέτει ΜΙΑ ΕΣΤΩ εργαστηριακή δοκιμή η οποία να επιβεβαιώνει τις διαγνώσεις τους (αλλά τα φάρμακα για συμπτωματική αντιμετώπιση δίνονται με τη σέσουλα!!!) και όλα τα άλλα τα οποία έχω αναφέρει κατά καιρούς στις αναρτήσεις μου, πως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι ο τρόπος σκέψης σου είναι σωστός ενώ ο δικός μου είναι λάθος;
Ή αν θέλεις, πως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι ο τρόπος σκέψης σου ΔΕΝ διαφέρει από τον δικό μου αφού ασπάζεσαι άκριτα τις μη-αποδεδειγμενες απόψεις και αντιλήψεις ενός ανθρώπου ο οποίος πέθανε μόλις πριν 96 χρόνια. Θρησκεία μου φαίνεται αυτό το οποίο πιστεύεις και δεν ερευνάς και δεν διαφέρει από το μακαρονοτέρας... Κάποιοι λένε ότι υπάρχει... Ο Wundt λέει ότι ο άνθρωπος δεν έχει ψυχή... Και ο ΓΑΠ λέει ότι "λεφτά υπάρχουν"... Όλοι λέμε και πιστεύουμε σε "κάτι" και όπως το βλέπω εγώ, δεν διαφέρεις από τους απανταχού θρησκευόμενους. Πιστεύεις άκριτα σε κάτι που είπε ένας γερμανός πριν καμιά κατοστή χρόνια. Μόνο που αυτό το "κάτι" έχει σχέση με ανθρώπινα συμφέροντα, δεν εκπροσωπεί κάτι το υπερβατικό και γεμίζει τις τσέπες των φαρμακοβιομηχάνων, ψυχολόγων, ψυχιάτρων.
Με άλλα λόγια, σου λέω ότι όσα διδάσκει η σημερινή ψυχιατρική, έπαψε να αποτελεί επιστήμη όταν δέχθηκε η κοινότητα τους τα λεγόμενα του Wundt. Θρησκεία είναι... απαιτεί χρόνια σπουδών, λεφτά για δίδακτρα, κόπο, χρόνο και φυσικά να δεχθείς ΑΚΡΙΤΑ τα όσα είπε κάποτε ο Wundt! Οι υπόλοιποι επιστήμονες [άλλων κλάδων και όχι της ψυχιατρικής ή ψυχολογίας] οφείλουν να μελετήσουν, να πειραματιστούν, να μοιραστούν με επίσημη ανακοίνωση στον επιστημονικό τύπο τα αποτελέσματα τους, να γίνει εξακρίβωση των ευρυμάτων σε άλλα πανεπιστήμια , ερευνητικά κέντρα κλπ με επανάληψη των πειραμάτων / παρατηρήσεων και εν συνεχεία να περιμένουν την αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα. Όλα αυτά, παρακάμφθηκαν για τον Wundt. Εγώ ρωτάω ΓΙΑΤΙ; Συνέφεραν οι απόψεις του; Βόλευαν; Ήταν χρήσιμες σε κάποιους;
Η ψυχιατρική και η ψυχολογία, παρακάμπτωντας τους αυστηρούς κανόνες που θεμελιώνουν τις θετικές επιστήμες "δανείζεται κύρος" από την επιστημονική κοινότητα όπως ένας φτωχός συγγενής στέκεται κοντά σε πλουσιότερους "για να φανεί καμπόσος", ονομάζοντας τους εαυτούς τους "επιστήμη". Έχουν περισσότερο σχέση με τηλευαγγελιστές που μαζεύουν χρήματα, παρά με μέλος της επιστημονικής κοινότητας και οι μη-επιστημονικές πρακτικές τους διαιωνίζονται και σήμερα όπου για την αναγνωριση και διάγνωση / συνταγογράφηση νέων ψυχικών νόσων / παθήσεων τα μέλη ΨΗΦΙΖΟΥΝ στις συνελεύσεις της APA όπως εσύ και εγώ στις εκάστοτε εκλογές!!! Δεν παρουσιάζουν ίχνος τεκμηρίωσης. Δεν έχουν αναγνωρίσει ούτε ένα αίτιο το οποίο ευθύνεται για μια ψυχική νόσο/πάθηση. Δεν έχουν ούτε μια δοκιμή η οποία να δίνει επαναλήψιμα αποτελέσματα και που να επιβεβαιώνει τις διαγνώσεις τους. Δεν έχουν αποθεραπεύσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ψυχικά ασθενή... Αλλά ευθύνονται για την συνταγογράφηση φαρμάκων που μετρώνται σε δισεκατομμύρια δολλάρια σε ετήσιο κύκλο. Και δεν τους καταδικάζω μόνο εγώ... αλλά και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τους οι οποίοι κατείχαν κάποτε την έδρα της ομάδας εργασίας για το DSM 4 δηλώνοντας για το DSM 5 ότι:
"Η καλύτερη συμβουλή μου προς τους κλινικά ενασχολούμενους [συναδέλφους], τον τύπο και το κοινό - να είστε σκεπτικοί και να μην ακολουθείτε το DSM 5 τυφλά σε έναν δρόμο που πιθανότατα να οδηγεί στην μαζική υπερ-διάγνωση και την επιβλαβή υπερσυνταγογράφηση".
Allen Frances
και
"Κατάταξη της θλίψης ως ψυχική/νοητική διαταραχή θα αποτελέσει πανηγύρι για τις φαρμακοβιομηχανίες, θα είναι όμως καταστροφή για όσους θλίβονται. Η απόφαση [αυτή] είναι αυτοκαταστροφική για το DSM 5 και υπονομεύει την αξιοπιστία της APA. Η ψυχιατρική, δεν θα έπρεπε να θέτει εσφαλμένες ταμπέλες στο φυσιολογικό [ως συμπεριφορά]".
Allen Frances
Θα κάνω εμφανή τη διαφορά με ένα παράδειγμα:
Οι φυσικοί δεν έχουν καταλήξει αν θα ερμηνεύσουν την βαρυτική δράση με θεωρία πεδίου, κυμάτων, υπερχορδών ή σωματιδίου (το βαρυτόνιο). Δεν βγήκε κανείς να πει όμως ότι "στη σημερινή κατανόηση μας της φυσικής θεωρούμε την νευτόνια μηχανική ξεπερασμένη". Ίσα, ίσα. Η όποια ενοποιημένη θεωρία θα πρέπει να επαληθεύει ΚΑΙ τον νόμο της παγκόσμιας έλξης τον οποίο χρησιμοποιούμε και σήμερα. Αυτό που δεν θα γίνει ποτέ είναι να έχουμε δύο διαφορετικές ερμηνείες με δύο διαφορετικά αποτελέσματα και σίγουρα δεν θα αρχίσουμε να αποκλείουμε ερμηνείες "επειδή αυτό συμφέρει"!
Καλύτερα θα ήταν αν πίστευες στο μακαρονοτέρας... αυτό τουλάχιστο δεν απαιτεί ψευδοδιαγνώσεις προκειμένου να σπρώχνει ψυχοφάρμακα, ούτε και βασίζεται σε αναπόδεικτες θέσεις ενός γερμανού.
ρε συ Μ87 σου απανταμε σε όλα.. αλλα εσυ δεν απαντας σε τιποτα.. συζητηση δεν γινετε ετσι... αντε να ξαναρωτησω άλλη μια μιας και με προκαλεσες στο θεμα μουσικης... και όταν απαντησεις θα σου απαντησω στο ερωτημα που θετεις
πιστευεις ότι αγγελοι σε παρακολουθουν? οι συγγενείς σου τι λενε για την σχιζοφρενεια σου?
Δεν ξέρω αν με/μας παρακολουθούν άγγελοι. Οι συγγενείς μου δεν μου έχουν πει τίποτα για οτιδήποτε. Σειρά σου τώρα:
Σου παραθέτω την τελευταία απάντηση για να μη χαθείς πάλι όπως χτες με το σχόλιο #510.
Αφού συμφωνείς με τις απόψεις μου σε ότι αφορά την κατηγοριοποίηση των θεραπευομένων στην ψυχιατρική και αφού αναγκαστικά οι διαγνώσεις των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών βασίζονται στις ίδιες αρχές και εργαλεία (DSM), πως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι δεν είναι λάθος οι δικές σου αντιλήψεις αντί αυτών που τρέφουν το σύνολο των θρησκευομένων;
Ο Wilhelm Maximilian Wundt (1832-1920), αυθαίρετα είπε ότι ο άνθρωπος δεν διαθέτει ψυχή, μόνο και μόνο επειδή βελτιώθηκε η κατανόηση μας σε ότι αφορά την ανθρώπινη φυσιολογία. Ακόμα και σήμερα οι νευρολόγοι, νευροχειρουργοί αναγνωρίζουν το ότι ξέρουμε πολύ λίγα σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο όπως και πολλά άλλα προβλήματα ανθρώπινης υγείας τα οποία είτε αντιμετωπίζονται συμπτωματικά, είτε και καθόλου. Αυτά δε, ισχύουν πολύ περίσσότερο την εποχή του Wundt. Παρόλα αυτά, αυτό δεν απέτρεψε - βολικότατα κατά την άποψη μου - την σημερινή ψυχιατρική να βασιστεί στο δόγμα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν παρουσίασε ούτε μια απόδειξη σχετικά με την απουσία της ψυχής την οποία διατεινόταν. Τόσο πολύ, που στις σημερινές σπουδές ψυχολογίας και ψυχιατρικής κανένα σύγγραμα δεν επικαλείται την ύπαρξη της ψυχής του ανθρώπου (εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, παρακαλώ να μου στείλει τον τίτλο, συγγραφέα, ISBN και το περίγραμμα σπουδών στο οποίο διδάσκεται για να το διαβάσω ο ίδιος).
Συνεπώς, αν όσα διδάχθηκες στερούνται λογικής βάσης και για τον εξωτερικό παρατηρητή [εγώ] βλέπω ότι ο δρόμος τον οποίο ακολούθησες δεν βασίζεται σε αποδείξεις αλλά σε συμφέροντα, συν τις όποιες παρατηρήσεις τις οποίες κάνω σχετικά με συμφέροντα στην μη-αποθεραπεία θεραπευομένων, τις δηλώσεις του Allen Frances περί επιβλαβούς υπερσυνταγογράφησης σχετικά με το DSM 5, την μυστηριώδη / ύποπτη απουσία στατιστικών σχετικά με τους αποθεραπευμένους στην Ελλάδα, την χειραγώγιση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την ψυχοθεραπεία τόσο σε νομοθετικό, όσο και σε διοικητικό, ελεγκτικό και ακαδημαικό επίπεδο, το ότι η ψυχιατρική / ψυχολογία δεν έχει αναγνωρίσει έστω και ένα αίτιο μιας ψυχικής νόσου / πάθησης και ότι δεν διαθέτει ΜΙΑ ΕΣΤΩ εργαστηριακή δοκιμή η οποία να επιβεβαιώνει τις διαγνώσεις τους (αλλά τα φάρμακα για συμπτωματική αντιμετώπιση δίνονται με τη σέσουλα!!!) και όλα τα άλλα τα οποία έχω αναφέρει κατά καιρούς στις αναρτήσεις μου, πως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι ο τρόπος σκέψης σου είναι σωστός ενώ ο δικός μου είναι λάθος;
Ή αν θέλεις, πως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι ο τρόπος σκέψης σου ΔΕΝ διαφέρει από τον δικό μου αφού ασπάζεσαι άκριτα τις μη-αποδεδειγμενες απόψεις και αντιλήψεις ενός ανθρώπου ο οποίος πέθανε μόλις πριν 96 χρόνια. Θρησκεία μου φαίνεται αυτό το οποίο πιστεύεις και δεν ερευνάς και δεν διαφέρει από το μακαρονοτέρας... Κάποιοι λένε ότι υπάρχει... Ο Wundt λέει ότι ο άνθρωπος δεν έχει ψυχή... Και ο ΓΑΠ λέει ότι "λεφτά υπάρχουν"... Όλοι λέμε και πιστεύουμε σε "κάτι" και όπως το βλέπω εγώ, δεν διαφέρεις από τους απανταχού θρησκευόμενους. Πιστεύεις άκριτα σε κάτι που είπε ένας γερμανός πριν καμιά κατοστή χρόνια. Μόνο που αυτό το "κάτι" έχει σχέση με ανθρώπινα συμφέροντα, δεν εκπροσωπεί κάτι το υπερβατικό και γεμίζει τις τσέπες των φαρμακοβιομηχάνων, ψυχολόγων, ψυχιάτρων.
Με άλλα λόγια, σου λέω ότι όσα διδάσκει η σημερινή ψυχιατρική, έπαψε να αποτελεί επιστήμη όταν δέχθηκε η κοινότητα τους τα λεγόμενα του Wundt. Θρησκεία είναι... απαιτεί χρόνια σπουδών, λεφτά για δίδακτρα, κόπο, χρόνο και φυσικά να δεχθείς ΑΚΡΙΤΑ τα όσα είπε κάποτε ο Wundt! Οι υπόλοιποι επιστήμονες [άλλων κλάδων και όχι της ψυχιατρικής ή ψυχολογίας] οφείλουν να μελετήσουν, να πειραματιστούν, να μοιραστούν με επίσημη ανακοίνωση στον επιστημονικό τύπο τα αποτελέσματα τους, να γίνει εξακρίβωση των ευρυμάτων σε άλλα πανεπιστήμια , ερευνητικά κέντρα κλπ με επανάληψη των πειραμάτων / παρατηρήσεων και εν συνεχεία να περιμένουν την αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα. Όλα αυτά, παρακάμφθηκαν για τον Wundt. Εγώ ρωτάω ΓΙΑΤΙ; Συνέφεραν οι απόψεις του; Βόλευαν; Ήταν χρήσιμες σε κάποιους;
Η ψυχιατρική και η ψυχολογία, παρακάμπτωντας τους αυστηρούς κανόνες που θεμελιώνουν τις θετικές επιστήμες "δανείζεται κύρος" από την επιστημονική κοινότητα όπως ένας φτωχός συγγενής στέκεται κοντά σε πλουσιότερους "για να φανεί καμπόσος", ονομάζοντας τους εαυτούς τους "επιστήμη". Έχουν περισσότερο σχέση με τηλευαγγελιστές που μαζεύουν χρήματα, παρά με μέλος της επιστημονικής κοινότητας και οι μη-επιστημονικές πρακτικές τους διαιωνίζονται και σήμερα όπου για την αναγνωριση και διάγνωση / συνταγογράφηση νέων ψυχικών νόσων / παθήσεων τα μέλη ΨΗΦΙΖΟΥΝ στις συνελεύσεις της APA όπως εσύ και εγώ στις εκάστοτε εκλογές!!! Δεν παρουσιάζουν ίχνος τεκμηρίωσης. Δεν έχουν αναγνωρίσει ούτε ένα αίτιο το οποίο ευθύνεται για μια ψυχική νόσο/πάθηση. Δεν έχουν ούτε μια δοκιμή η οποία να δίνει επαναλήψιμα αποτελέσματα και που να επιβεβαιώνει τις διαγνώσεις τους. Δεν έχουν αποθεραπεύσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ψυχικά ασθενή... Αλλά ευθύνονται για την συνταγογράφηση φαρμάκων που μετρώνται σε δισεκατομμύρια δολλάρια σε ετήσιο κύκλο. Και δεν τους καταδικάζω μόνο εγώ... αλλά και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τους οι οποίοι κατείχαν κάποτε την έδρα της ομάδας εργασίας για το DSM 4 δηλώνοντας για το DSM 5 ότι:
"Η καλύτερη συμβουλή μου προς τους κλινικά ενασχολούμενους [συναδέλφους], τον τύπο και το κοινό - να είστε σκεπτικοί και να μην ακολουθείτε το DSM 5 τυφλά σε έναν δρόμο που πιθανότατα να οδηγεί στην μαζική υπερ-διάγνωση και την επιβλαβή υπερσυνταγογράφηση".
Allen Frances
και
"Κατάταξη της θλίψης ως ψυχική/νοητική διαταραχή θα αποτελέσει πανηγύρι για τις φαρμακοβιομηχανίες, θα είναι όμως καταστροφή για όσους θλίβονται. Η απόφαση [αυτή] είναι αυτοκαταστροφική για το DSM 5 και υπονομεύει την αξιοπιστία της APA. Η ψυχιατρική, δεν θα έπρεπε να θέτει εσφαλμένες ταμπέλες στο φυσιολογικό [ως συμπεριφορά]".
Allen Frances
Θα κάνω εμφανή τη διαφορά με ένα παράδειγμα:
Οι φυσικοί δεν έχουν καταλήξει αν θα ερμηνεύσουν την βαρυτική δράση με θεωρία πεδίου, κυμάτων, υπερχορδών ή σωματιδίου (το βαρυτόνιο). Δεν βγήκε κανείς να πει όμως ότι "στη σημερινή κατανόηση μας της φυσικής θεωρούμε την νευτόνια μηχανική ξεπερασμένη". Ίσα, ίσα. Η όποια ενοποιημένη θεωρία θα πρέπει να επαληθεύει ΚΑΙ τον νόμο της παγκόσμιας έλξης τον οποίο χρησιμοποιούμε και σήμερα. Αυτό που δεν θα γίνει ποτέ είναι να έχουμε δύο διαφορετικές ερμηνείες με δύο διαφορετικά αποτελέσματα και σίγουρα δεν θα αρχίσουμε να αποκλείουμε ερμηνείες "επειδή αυτό συμφέρει"!
Καλύτερα θα ήταν αν πίστευες στο μακαρονοτέρας... αυτό τουλάχιστο δεν απαιτεί ψευδοδιαγνώσεις προκειμένου να σπρώχνει ψυχοφάρμακα, ούτε και βασίζεται σε αναπόδεικτες θέσεις ενός γερμανού.
τιιιιιι?? δεν ξερεις αν σε παρακολουθουν αγγελοι??? αρα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ... γιατι συμφωνα με τους χριστιανους υπαρχουν αγγελοι που σας παρακολουθουν.... αρα αφου ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (πραγμα για το οποιο χαιρομε) τοτε όλα οσα εχεις πει βγαινουν ακυρα...
πλανεμενε μου Μ87 χαιρομε που βαζεις την λογικη σιγα σιγα μπροστα εκανες ένα πολύ θετικο βημα... παραδέχτηκες ότι ΔΕΝ εισαι χριστιανος
ω μα καθολου... μονος σου ειπες ότι δεν ξερεις αν σε παρακολοθουν αγγελοι... αυτη είναι δηλωση ενός αθεου η τουλάχιστον αγνωστικιστή και όχι ενός θρησκου... αρα αφου δεν εισαι θρησκος όλα οσα λες βγαινουν ειτε ακυρα ειτε μας δουλευεις! και επειδή δεν πιστευω ότι μας δουλευεις τοτε όλα ακυρα οσα εχεις γραψει....
χαιρομε ιδιαιτερα για το μακαρονοτερας... που εισήγαγες στην συζητηση... καπως ετσι είναι και ο υπιτιθεμενος θεος σας... παρε και ένα ασμα μιας και εκανες ένα πολύ θετικο βημα προς την λογικη
https://www.youtube.com/watch?v=QPh-guUKghw
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Τι λες και εσύ; Στο δικό σου πανθεον υπάρχουν τα λογότυπα των σύγχρονων φαρμακοβιομηχανιών. Η δική μου παραδοχή περί άγνοιας σχετικά με το αν μας παρακολουθούν ή όχι άγγελοι δεν είναι δήλωση μη-πίστης. Μπορεί κάλλιστα να αποτελεί ημιμάθεια μου σε ότι αφορά τις διδαχές της εκκλησίας.
Θα το πω απλά για να το καταλάβεις. Εγώ,. αύριο που θα ξυπνήσω, θα εξακολουθώ να είμαι ένας ημιμαθής χριστιανός. Εσύ θα συνεχίσεις να είσαι ένας πλανεμένος οπαδός της ψευδοεπιστήμης της ψυχιατρικής / ψυχολογίας ο οποίος ευαγγελίζεται ότι μπορεί να μας βοηθήσει όλους μέσω της ψυχολογίας / ψυχιατρικής,... χωρίς όμως να αναγνωρίζει την ύπαρξη της ψυχής,... Χωρίς να αποδεικνύει την μη-ύπαρξη της,... Απλά επειδή "έτσι μας αρέσει!" :)
αιντε αιντε για πολλοστη φορα σου λεω ότι συμφωνω μαζι σου περι ψυχιατρικης...
όταν ξυπνήσεις το άλλο πρωι σαν ημιμαθης χριστιανος θα είναι άλλη μια μερα που η ημιμαθεια σου σε εγκλωβιζει σε αυτην την αρρωστια των θρησκειων.... αν γινεις γνωστης των θρησκειων αν διαβασεις όλα οσα διδασκουν τα δογματα τοτε θα ξυπνήσεις ένα πρωι και θα εισαι αθεος ή τουλάχιστον αγνωστικιστης
εκει πατανε τα 4000+ δογματα θρησκειων που υπαρχουν στον κοσμο... στην αγνοια και στην ημιμαθεια σου....
το ότι παραδέχεσαι ότι δεν ξερεις ότι σε παρακολουθουν αγγελοι.. σημαινει ότι σου φανταζει παρανοικο.. που σημαινει ότι η λογικη χτυπάει καμπανάκια μεσα σου...
ώστε παλιοημερολογιτης ετσι?? πιστευεις ότι το δικο σας δογμα είναι το μονο σωστο αναμεσα στα 4000+ δογματα που υπαρχουν? ελα ερωτηση στην ερωτηση απαντηση στην απαντηση θα βρεις το τον δρομο προς την λογικη
Δηλαδή λες ότι εσύ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ - και αν "ναι" Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης. - ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τα όσα βιώνουμε με τις αισθήσεις μας; Πες μου σε παρακαλώ τότε, έχουμε ψυχή ή είμαστε απλώς "ζώα προς εκπαίδευση" όπως πίστευε μέχρι το θάνατο του ο τηλευαγγελιστής Wilhelm Wundt;
Δεν πιστεύω να έχεις άκρες με το υπερπέραν και να μας κρύβεις τίποτα... Μέχρι στιγμής έχεις αποδειχθεί οπαδός ενός τηλευαγγελιστή ονόματι Wilhelm Wundt.
μα αντιθέτως πιστευω ότι υπαρχουν πολλα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας σε αυτόν τον τρισδιαστατο κοσμο...
αν το ανθρωπινο ειδος εχει ''ψυχη'' η αστρικη προβολη η όπως αλλιως θελεις πες το... ω μα όλα είναι πιθανα ακομα και το να σε παρακολουθουν αγγελοι.... κατι στο οποιο ειπες δεν ξερεις....
φιλτατε εισαι σε πολύ καλο δρομο... οι ανησυχιες σου θα σε οδηγησουν στην ελευθερια από την αρρωστια των θρησκειων..
οσο για το τι γνωρίζω... τιποτα!!! μονο ότι ειδε και ακουσε ένα αρρωστο κατά καποιους μυαλο
πως και απορρίπτεις αυτά τα οποία πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι υπάρχουν; Δεν είναι το ίδιο με αυτό που έκανε ο ψευδοεπιστήμονας Wilhelm Wundt λέγοντας ότι δεν υπάρχει ψυχή χωρίς να παραθέτει ούτε ένα ίχνος σχετικά με την απόδειξη της ανυπαρξίας αυτής;
Είσαι ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ σοφός που δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα; Όση γνώση κουβαλάς μέσα σου, σου επαρκεί για να βαφτίσεις κάτι ως υπαρκτό ή ως ανύπαρκτο;
μα ουτε εσυ πιστευεις ότι υπαρχουν... μονος σου το ειπες ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.... αν υπαχουν αγγελοι που σε παρακολουθουν.. που για ένα λογικο ον είναι το ιδιο σαν να λες ότι δεν ξερω αν υπαρχει θεος που με παρακολουθεί...
συ ειπας..... και εκτος αυτου ουτε εσυ προσκομίζεις στοιχεια για την υπαρξη τους ακριβως όπως και ο τυπας που λες...
οποτε τι μας απομενει... από την μια η πιστη... και από την άλλη η λογικη... σε μενα παρολο που πιστευω ότι όλα είναι πιθανα... σκέφτομαι με την λογικη και απορριπτω τα ''περιεργα'' εσυ αμφιταλαντευεσαι από ότι βλεπω μεταξυ λογικης και πιστης και ενας φανατικος θρησκος απορριπτει την λογικη και και πορευετε με την πιστη...
και ακριβως εκει είναι το πρόβλημα εκει είναι η αρρωστεια των θρησκειων.... όταν καποιος πορευετε με την πιστη και όχι με την λογικη... όπως οι τζιχαντιστες.... και τα χριστιανα
Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια πέτα μου ένα κεφτέ ευχαριστώ δεν καπνίζω................
1. ΞΕΡΕΙΣ ότι η θρησκεία είναι μίασμα /ασθένεια αλλά δεν μπορείς να το αποδείξεις.
2. Δεν διαφωνείς με τις θέσεις μου σχετικά με το ότι η ψυχιατρική και ψυχολογία είναι ψευδοεπιστήμες.
3. Πιστεύεις όμως οτι η ψυχολογία / ψυχιατρική είναι ο τρόπος με τον οποίο θα βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου να απαλλαγούν από την ασθένεια της θρησκείας και προσπαθείς να κάνεις καλά και τους συγγενείς σου με αυτή.
4. Δεν αρνείσαι ότι η ψυχολογία / ψυχιατρική θεμελιώθηκαν επί των αναπόδεικτων θέσεων ενός και μόνο γερμανού ονόματι Wilhelm Wundt και ότι όλη η αυστηρή επιστημονική διαδικασία παρακάμφθηκε προκειμένου να υιοθετηθούν οι απόψεις του από τις προαναφερθείσες ψευδοεπιστήμες.
5. Επιδίδεσαι σε τηλεδιαγνώσεις βασιζόμενες στις παραπάνω ψευδοεπιστήμες.
6. Οι προσπάθειες σου να θεραπεύσεις τους συγγενείς σου στέφθηκαν με επιτυχία σε πάνω από τις μισές περιπτώσεις.
7. Παράλληλα πιστεύεις ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από τον τετραδιάστατο κόσμο μας.
8. Και τέλος λες ότι δεν γνωρίζεις τίποτα όμως.
Σε αυτό το σημείο να δώσω και εγώ ένα μήνυμα στη νεολαία μας:
ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΑΝ και βαριέμαι με αναγκαζεις να σου απαντησω...
1. και φυσικα είναι μιασμα και η αποδειξη είναι απλη... βλεπε τζιχαντιστες... βλεπε μεσαιωνα...
2.3.4.5. ειπα και πριν ότι πρεπει να φτιαχτει ενας νεος κλαδος της ιατρικης που να ασχολειτε μονο με τον εγκεφαλο η ψυχιατρικη είναι φαουλ στην περιπτωση τουλάχιστον της σχιζοφρένειας...
6. ω μα ναι και είμαι ιδιατερα χαρούμενος... τουλάχιστον δηλωνουν αγνωστικηστες πλεον εχουν ελευθερωθεί από αυτην την αρρωστια
7. θα μουν παραλογος αν θεωρουσα οτι μπορούμε να τα αντιληφθούμε όλα με τις αισθήσεις μας... βλεπε δυνατότητες σκυλων... νυχτεριδων... και όχι μονο
8. εν οιδα οτι ουδεν οιδα.... περα από αυτά που ειδε και ακουσε αυτος ο εγκέφαλος.... να τα βαζεις όλα και όχι μονο οτι σε συμφερει....
και ας παμε σε σενα.... δηλωνεις χριστιανος αλλα δεν ξερεις αν υπαρχουν αγγελοι που σε παρακολουθουν και κατεπεκταση θεος.... αρα ή δεν εισαι χριστιανος ή μας δουλευεις ή εισαι βαθυτατα μπερδεμένος ή παιρνεις ναρκωτικα ή δεν παιρνεις τα ψυχοφάρμακα σου....
1. Από τη μια μας λες:
Και από την άλλη προσπαθείς να το πάρεις πίσω λέγοντας:
2. Από τη μια μας λες:
Από πότε οι σταυροφόροι, η ιερά εξέταση και οι τζιχαντιστές αποτελούν την επίσημη εκπροσωπιση της θρησκείας;
Και από την άλλη δεν μας εξηγείς πως έφτασες στο συμπέρασμα ότι η θρησκεία είναι ασθένεια; (...Μισό λεπτό να στείλω ένα μήνυμα στη σαουδική αραβία σε κάτι τζιχαντιστές ότι πιστεύεις ότι είναι άρρωστοι).
3. Από τη μια προσπαθείς να θεραπεύσεις τους συγγενείς σου από την "ασθένεια" της θρησκείας - την οποία δεν αποδεικνύεις και που εμένα αποκαλείς εμμέσως σχιζοφρενή:
Και από την άλλη μας λες ότι:
Τι κουβέντα να κάνω μαζί σου, μου λες; Να επαναλάβω μόνο:
ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
πφφφ βαρεθηκα τελικα εισαι λιγο αργος.... περα από αρρωστος θρησκος
1. μα δεν παιρνω τιποτα πισω αντιθέτως το ενισχυω
2.δηλαδη εσυ νομιζεις οτι το να σκοτώνεις στο ονομα της θρησκείας δεν ειναι αρρωστια? η το να νομιζεις οτι αναμεσα σε 4000+ θρησκείες η δικια σου ειναι η μονη σωστη ουτε αυτό ειναι αρρωστια? χμμ ενδιαφερον....
μια μειονοτητα μερικων χιλιαδων παλαιοημερογητων κατεχουν την αληθεια... όχι όχι όχι αυτοι ειναι αιρετικοι εμεις με το νέο κατέχουμε την αληθεια... όχι όχι όχι εμεις οι τζιχαντιστες κατέχουμε την αληθεια... οχιιιιιιιι εμεις οι εβραιοι ξερουμε την αληθειαααααααα.... πωπω αρρωσταίνεις και μονο που το σκέφτεσαι.... χεχε
3. στο 3 γραφεις ασυναρτησίες δεν κολαει το ένα με το άλλο...
ας παμε παλι σε σενα... τελικα ποσο αρρωστος πρεπει να ειναι καποιος που να δηλωνει χριστιανος αλλα να μην ξερει οτι υπαρχουν αγγελοι που τον παρακολουθουν και κατεπκτασην θεουλης?...
και επειδή το κουρασαμε το θεμα... παω για κανα ποτακι
https://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0
Δείτε την άποψη ενός μοντέρνου παπά για ένα παιχνίδι ονόματι Φερμπι
Η επαφή με την τεχνολογία, οι επιστημονικές γνώσεις και η κατανόηση της σημερινής εποχής είναι πραγματικά ανεπανάληπτα
Αυτοί οι άνθρωποι σου λένε ότι έχουν γνώσεις περί ψυχικής υγείας :):):)
https://youtu.be/Ivbm7yZsO3A
Το ότι η θρησκεία υπόκειται σε χειραγώγιση όπως όλες οι εξουσίες είναι άγνωστο μόνο σε σένα. Επίσης θεωρείς ότι οι σταυροφορίες, η ιερά εξέταση και οι τζιχαντιστές εκπροσωπούν την θρησκεία και όχι τον φανατισμό και τη χειραγώγιση. Επίσης θεωρείς αυθαίρετα - όπως ο μέγας διδάσκαλος σου Wilhelm Wundt θεωρούσε αυθαίρετα ότι οι άνθρωποι δεν έχουμε ψυχή - ότι το σύνολο των θρησκευομένων όλων των θρησκειών είναι φανατικοί. Πιστεύεις όμως ότι υπάρχουν πράγματα πέρα από τον τετραδιάστατο κόσμο μας λέγοντας:
Αλλά αν μιλήσει κάποιος θρησκευόμενος για αυτά εκείνος είναι λάθος ενώ εσύ σωστός. Είσαι ο ορισμός του "ότι να 'ναι" γατάκι χαμαιλέοντα διαστάυρωση με σουπιά.
Την επόμενη φορά που θα σου πετάνε σκουπίδια οι συγγενείς σου πιες ένα ποτάκι να συνέλθεις. Αλλά μην πιεις πολύ γατάκι χαμαιλέοντα διασταυρωση με σουπιά, και μην πάρεις τα ψυχοφάρμακα σου μαζί με το ποτό.
Εγκρίνεις να υποθέσω τις κούκλες cindy, barbie κλπ οι οποίες διαθέτουν σωματικές αναλογίες εκτός πλανητικού συστήματος Περαστικέ; Δεν με αφορά, αλλά έχεις κόρη; Πιστεύεις ότι κινδυνεύουν από τα πρότυπα τα οποία καλλιεργούν οι εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών; Τι επιπτώσεις πιστεύεις ότι έχει για ένα παιδί να συνδιαλέγεται με μια κούκλα προγραμματισμένη από ένα μάτσο παραδόπιστων βιομηχάνων; Πόσο "καλό" ή "κακό" μπορεί να αποβεί για ένα παιδί το οποιοδήποτε μήνυμα ακούει μέσα από ένα τέτοιο παιχνίδι; Υπάρχει δυνατότητα αυθυποβολής-υπνοπαιδείας [πρέπει να το υποθέσω αφού το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για να το κρατά το παιδί όταν κοιμάται και ενεργοποιείται με συμπίεση]; Στο παρεμβαλόμενο διαφημιστικό κλίπ δείχνει το παιχνίδι να χορεύει δίπλα σε ένα χέρι που κρατά ένα κινητό τηλέφωνο. Μπορεί και μεταδίδει φωνή; Ηχογραφεί; Είναι τηλεχειριζόμενο; Αν "ναι" πως εξαφαλίζω ότι είναι τηλεχειριζόμενο μόνο από εμένα; Πρέπει να μας απασχολεί αν το παιχνίδι μπορεί να μεταδίδει ήχο από το δωμάτιο του παιδιού μας ή τον περιβάλλοντα χώρο του γενικώς;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα. Τώρα, το αν ο κληρικός στο βίντεο γνωρίζει από μικροηλεκτρονική ή όχι, λίγο με ενδιαφέρει. Την ουσία την έπιασε όμως. Σου λέει ότι είναι επικίνδυνο. Και μη μου πεις ότι το υπουργείο εμπορίου τα ελέγχει αυτά γιατί θα πεθάνω στα γέλια.
καπιος φουρνος θα γκρεμιστηκε αλλα σε αυτο θα συμφωνησω απ οτι φαινεται το αν εχεις παει με γυναικα για τους περισσοτερους εχει περισσοτερη σημασια απο το αν εχουν βασει αυτα που λες η οχι.το να εγινες αντρας αυτο σου επιτρεπει να λες μετα μπουρδες και να εχεις δικιο (its cool).
M87 νομίζω ότι δαιμονοποιείς κάποια πράγματα όπως κάνει και ο παπάς του βίντεο, μία απλή κούκλα-παιχνίδι είναι, όχι κάποιο υπερόπλο της CIA...Η μπάρμπι μπορεί όντως να πλασάρεται ως ******* αλλά είναι στην κρίση του γονιού του τι πρότυπα θέλει να έχει το παιδί του...Εσύ με την ίδια λογική θα μου πεις ότι ο Ντόναλντ Ντακ κάνει τα παιδιά ανώμαλα επειδή δεν φοράει παντελόνι και ότι ο Χάρρι Πότερ είναι σατανιστής επειδή κανει μαγικά κόλπα....
Οι παπάδες στην πλειοψηφία τους είναι εδώ και αιώνες εκτός τόπου και χρόνου (κυρίως ΧΡΟΝΟΥ) δεν έχουν καμία επαφή με τις θετικές επιστήμες και φυσικά ούτε και θέλουν γιατί τάχα εισάγουν "κενά δαιμόνια" στους άμοιρους νέους και νέες, δεν έχουν καμία επαφή με την τεχνολογία (παρότι οι πιο πολλοι ειναι με τα λαπτοτ, τα iphone και τις μερσεντες) και τους αρέσει να προκαλούν δίπολα, να τρομοκρατούν τον κόσμο(κυρίως τον αμόρφωτο, δηλαδή θείτσες και μικρά παιδάκια) και να πλάθουν εχθρούς όπως οι λαϊκιστές....Και δεν θες να αρχίσουμε να αναλύουμε τις απόψεις που είχαν κάποτε τα παπαδαριά για την φυσική και τα μαθηματικά....
Κόρη δεν έχω, αν είχα σίγουρα δεν θα ήθελα να γίνει ******* αλλά δεν θα ήθελα να της φορέσω και μπούρκα όπως θα ήθελαν κάποιοι νεάντερταλ ιεροκύρηκες ή μοναχοί (πχ Παϊσιος)
μπα δεν με απασχολει καθολου το θεμα.. απλα θα εξηγουσε πολλα.. όπως την επιθετικη σου σταση! αν ανατρεξεις τα ποστ θα δεις οτι ξεκινησες τις προσωπικες υβρεις πρωτος.... μην μπορώντας να ελεγξεις τα νευρα σου....
τελικα καταληξαμε στο οτι εισαι αγνωστικιστης? μιας και δεν ξερεις αν υπαρχουν αγγελοι που σε παρακολουθουν και κατεπεκτασην θεουλης....? γιατι χριστιανος σιγουρα δεν εισαι!!!
Για τον γονιό όμως με φτωχή κρίση, υπάρχει η "barbie-έχω-αναλογίες-που-θα-σε-κάνουν-να πεθάνεις-από-ασιτία" και "cindy-κοιτάξου-στον-καθρέφτη-και-αυτοκτόνα". Κατά συνέπεια τα - μάλλον άτυχα - παιδιά αυτών των γονιών θα εκτεθούν στη μ****** του αμερικανού σχεδιαστή του "παιχνιδιού". Επί σκανδάλου SIEMENS και αφού είχαν αυτοκτονήσει τον τεχνικό της εταιρείας [Τσαλικίδης νομίζω] που θα παντρευόταν σε έξι μήνες, μάθαμε ότι με τα κινητά τηλέφωνα, δεν είχε σημασία αν τα έχουμε κλειστά ή όχι. Αν δεν έχεις αφαιρέσει την μπαταρία μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες σου ζωντανά και να κατεβάσουν ότι πληροφορίες είχε αποθηκευμένες η συσκευή. Δεν συνέβη σε μένα προσωπικά αλλά στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία και τον τότε πρωθυπουργό οι οποίοι έχουν τα μέσα και τις γνώσεις (υποτίθεται) για να τα προλάβουν αυτά.
Γιατί σου προκαλεί εντύπωση η πιθανότητα τα παιχνίδια αυτά να έχουν δυνατότητες όπως αυτές τις οποίες προανέφερα; Να το θέσω αλλιώς: Για κάποιον ο οποίος είναι γονιός, γιατί είναι λογικό να πάρει το ρίσκο εκθέτωντας το παιδί τους σε τέτοιους αφανείς κινδύνους; Τους εμφανείς κινδύνους τους συζητήσαμε (barbie, cindy). Τους αφανείς γιατί τους αγνοείς; Δεν υπάρχουν νομίζεις; Αν είναι έτσι, τότε γιατί πέθανε εκείνο το παιδί μετά από 24+ ώρες συνεχόμενου ηλεκτρονικού παιχνιδιού;
Βλέπεις, ζούμε σε μια εποχή που οι γονείς δουλεύουν 24/7 και αν δουν τα παιδιά αυτό είναι το ΣΚ. Στο μεταξύ διάστημα την διαπαιδαγώγιση τους έχει αναλάβει το επιμορφωτικότατο πρόγραμμα της τηλεόρασης... Μετά τα τούρκικα, τώρα έχουμε και τα κολομβιανά. "Πως να μάθει το παιδί σας να πατά επι πτωμάτων και να παράγει κόκα σε μια οικονομικά γονατισμένη χώρα"!
Οι παπάδες μπορεί λοιπόν να μην καταλαβαίνουν την τεχνολογία, αλλά - πίστεψε με - δεν υπάρχουν πολλά "καινούργια" ΄πράγματα στον κόσμο μας. Υπάρχει η ύλη, ή σκέψη, το ήθος, η τιμή και μερικές ακόμα βαθυστόχαστες έννοιες οι οποίες ΔΕΝ αποτελούν το περίγραμμα οποιουδήποτε εκπαιδευτικού συστήματος.
Μια και μιλήσαμε προηγουμένως για ψυχικές νόσους και διαταραχές πες μου πόσο "όμορφα" νιώθει μια γυναίκα ανοίγοντας ένα περιοδικό μόδας και συγκρίνοντας τον εαυτό της με το 1/1.000.000 του πληθυσμού της χώρας της; Θες το αίτιο της νευρικής ανορεξίας; Δες τι κυκλοφορούσε στα ράφια των περιπτέρων (πλεόν δεν τα αγοράζουν ακόμα και αν συσκευάσουν 17 αποχρώσεις κραγιόν, τσάντα Luis Vuiton και 15ποντες γόβες Prada). Οι γυναίκες που τα αγόραζαν αυτά σήμερα είναι μητέρες. Νομίζεις ότι θεωρούν λάθος η κόρη τους να θέλει να είναι αδύνατη, ψηλή με πόδια ένα χιλιόμετρο και αναλογίες να ψάχνεσαι; Πως φτάσαμε την πλαστική χειρουργική - την οποία την είχαν για φτύσιμο ως ειδικότητα επειδή βοηθούσε να αποκαταστήσει ανθρώπους που επιβίωσαν χωρίς πρόσωπο - να είναι από τα πιο επικερδή επαγγέλματα;
Ο κόσμος, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι δυστυχισμένος. Ακόμα - αλλά και κυρίως - τα παιδιά. Οι γονείς τους είναι άφαντοι, κοινωνικά είναι αποκλεισμένα, το σχολείο δεν τους μαθαίνει τίποτα και μόλις μεγαλώσουν λίγο διαπιστώνουν ότι η ανεργία είναι ο στατιστικός προορισμός τους. Ούτε όνειρα για οικογένεια, σχέση, σπίτι. καριέρα, τίποτα. Αν ονειρευεται κανένα από αυτά, ίσως είναι το παιδί με αθλητικές διακρίσεις που ελπίζει σε επαγγελματική καριέρα στίβου/ποδοσφαίρου ή "το φυτό" της τάξης. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ όμως να ονειρεύονται όλα τους... και όχι μόνο το 5%.
Ούτε την ελευθερία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ επιλογής ερωτικού συντρόφου δεν έχουν μιας και τα αγόρια βομβαρδίζονται από το "ψηλή-ξανθιά-με-μεγάλα-βυζιά" πρότυπο πολύ πριν φτάσουν στην εφηβεία και φυσικά καθ' όλη τη διάρκεια αυτής. Το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες δυστυχούν κάτα κύριο λόγο και αδυνατούν - πλην εξαιρέσεων - να αγαπήσουν τον εαυτό τους, ενώ τα αγόρια συνεχίζουν ως "ζομπι" να ζητάνε το προιόν του οποίου το ποίημα τους μάθανε από μικρά "ψηλή-ξανθια-με-μεγάλα-βυζιά". Να η εφαρμογή των εξαρτημένων αντανακλαστικών του Ivan Pavlov στην πράξη. Δεν σου τρέχουν τα σάλια όποτε ακούς κουδούνι αλλά όποτε κ****νεις λες το ποιηματάκι.
Μια χαρά τα έλεγε ο κληρικός κατά τη γνώμη μου. Μπορεί να μην καταλαβαίνει όσα καταλαβαίνεις εσύ και εγώ από τεχνολογία, αλλά προειδοποιεί και συμβουλεύει. Ίσως να είναι υπερβολικός, αλλά επειδή δεν το πιστεύω αυτό θα σε ρωτήσω το εξής:
Θα ήταν έξυπνο εκ μέρους σου να μοιραστείς την MAC address της κάρτας δικτύου σου με κάποιον; Αν μου πεις "όχι" θα σου θυμίσω ότι η κατασκευάστρια εταιρεία κρατάει αρχείο όλων των MAC address των καρτών που πουλάει, ΠΡΙΝ αυτά πάνε στο ράφι του καταστήματος Η/Υ ή στον κατασκευαστή της μητρικής.
Σκέψου ακόμα ότι η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων που προανέφερα έγινε όχι επειδή ήταν συσκευές "ιδιαίτερες" αλλά επειδή η τεχνολογία αυτή είναι σχεδιασμένη με αυτές τις πίσω πόρτες προκειμένου να μπορούν να το κάνουν αυτό στον καθένα μας.
Τώρα πες μου αν ο παπάς είναι υπερβολικός.
Για τους γονείς χωρίς κρίση?? Εννοείς αυτούς που είναι ακατάλληλοι να γίνουν γονείς??
Μα οι ίδιοι οι παπάδες επιμένουν με πείσμα και μανία όλοι μας να παντρευόμαστε (με το πιστόλι σχεδόν στον κρόταφο) και να κάνουμε δυο τρια κουτσούβελα στην σειρά....Δεν σκέφτονται οι παπάδες ότι προφανώς και υπάρχουν πάμπολα άτομα ανίκανα να μεγαλώσουν νορμάλ τα παιδιά τους?? Οι εκτρώσεις και τα χάπια της επόμενης ημέρας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της έλλειψης σεξουαλικής παιδείας αλλά και επειδή κάποια άτομα είναι απλώς ανίκανα (οικονομικά ή/και ψυχολογικά) να μεγαλώσουν νορμάλ ένα παιδί....Εσύ φυσικά θα είσαι κατά αλλά εγώ δεν βλέπω τον λόγο κάποιος/α ανίκανος/η να μεγαλώσει ένα παιδί προκαλώντας απλώς ψυχολογικά...
Δεν μπορούμε να συζητάμε κάθε αφανή και υποτηθέμενο κίνδυνο που υπάρχει....Εκτός αν θες το παιδί σου να μεγαλώσει μέσα σε μία φούσκα....
Και στο σεξ υπάρχει ο αφανής κίνδυνος του aids και στο ιντερνετ (πχ fb)υπάρχει ο αφανής κίνδυνος του "φακελλώματος" και όταν περνάς τον δρόμο υπάρχει ο αφανής κίνδυνος του να πέσει ένα πιάνο πάνω σου...
Τέσπα, εγώ γενικώς δεν πολυγουστάρω τις παιδικές κούκλες σαν δώρα για παιδιά κυρίως επειδή δίνουν στα κορίτσια λάθος μηνύματα...Και δεν μιλάω για την πουτανιά αλλά το ότι της καρφιτσώνουν το παραμυθάκι της "πριγκηπέσας" Μπάρμπι που περιμένει τον "ιππότη" Κεν...Απλά έγκλημα....Αλλά κάτι μου λέει ότι οι παπάδες δεν έχουν θέμα με αυτό, ίσα ίσα θα ήθελαν να μην έχουν καν δικαιώματα τολμώ να υποθέσω....
Δεν είναι καθόλου έτσι....Οι παπάδες βασίζονται σε ένα βιβλιαράκι οδηγιών που γράφτηκε (μερικά αποσπάσματα) ακόμη και το 1500πΧ απο όχι και τους πιο έξυπνους και σοφούς ανθρώπους (βλέπε Αβραάμ που πήγε να σφάξει τον γιό του, τον Λωτ που πήδηξε τις κόρες του κλπ)...Η σκέψη και η ηθική αλλάζουν απο γενιά σε γενιά, για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Παλαιά Διαθήκη έχει σχεδόν εκτοπιστεί απο την χριστιανική πίστη, διότι αναφέρεται σε σκοταδιστικές πρακτικές (περιτομές, δημόσιους λιθοβολισμούς, ιερούς πολέμους, κατάρες κλπ)....
Αλήθεια ένας παπάς που μεμψιμοιρεί για το ποίμνειο του πως ακριβώς ορίζει την "ηθική" και την "τιμή"?? Γιατί και οι αντίστοιχοι ραβίνοι και ιμάμηδες θα έχουν και αυτοί τις δικές τους, όχι και πολύ απόμακρες, αντιλήψεις....
Εν μέρει πολύ σωστός αλλά μην μου πεις δηλαδή ότι πριν 100, 200 χρόνια δεν υπήρχε πάλι κόμπλεξ με την ομορφιά (προφανώς στους άντρες, τότε που λογαριασμός στις γυναίκες, η εκκλησία και η υπόλοιπη θεοκρατία τις είχε στο φτύσιμο)...
Ρε φίλε, φταίνε και οι παπάδες που τις κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι πρέπει να παντρευτούν και να γκαστρωθούν ντε και καλά αλλιώς καταστράφηκαν, αυτό λες εσύ να μην προκαλεί σε εκατομμύρια άτομα άγχος, κόμπλεξ κλπ??
Επίσης πριν 100 χρόνια υπήρχε πείνα, χίλιες δυό ανίατες ασθένειες και γενικώς πάλευες να επιβιώσεις...Τώρα υπάρχει μια "πολυτέλεια" να μην φοβάσαι τόσο πολύ για την επιβίωση σου και ίσως να ασχολείσαι πλέον περισσότερο με τον εαυτό σου, την ομορφιά σου, την αυτοπεποίθηση σου κλπ...Προφανώς και κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό, δεν θα πω το ανάποδο...
Δεν έχεις και άδικο...Άκουσα μια φορά ότι η αυτοκτονία είναι η τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου σε νέους γύρω στα 20...
Όντως μιζέρια αλλά να υπευθυμίσω ότι πριν όχι πολύ μακρινά χρόνια ούτε τότε υπήρχε ελευθερία ερωτικής επιλογής διότι όλοι οι γάμοι γινόντουσαν για οικονομικά συμφέροντα, προίκες, συνένωση περιουσιων κλπ....Μέχρι και αναγκαστικοί γάμοι σε ανήλικα κορίτσια γινόντουσαν δίχως φυσικά αυτό να έχει δικαίωμα να φέρει αντίρηση (θυμίζει κάτι?/)...Αυτό στην τότε κοινωνία ήταν φυσιολογικό και δεν πιστεύω κανάς παπάς να ενδιαφέρονταν και πολύ για αυτά...Τουλάχιστον τώρα όσοι γάμοι (ή έστω σχέσεις) γίνονται είναι σίγουρο ότι γίνονται λόγω ερωτικών επιλογών (εξαιρούνται ίσως κάποιες κλινικές περιπτώσεις πχ νυμφομανείς)...
Ρε φίλε, και ο ιμάμης στην Μέση Ανατολή προειδοποιεί και συμβουλεύει να μην προχωράμε πολλά μίλια μπροστά γιατί θα φάμε τούμπα φτάνοντας στην άκρη της Γης...
Ο συλλογισμός φαινομενικά είναι ορθός γιατί την γη την βλέπεις απο χαμηλά σαν ένα πιάτο, στην πραγματικότητα όμως υπάρχει καθόλου λογική σε μια τέτοια δήλωση?? Εκει πρέπει να καταλήξουμε....
Ο ψυχίατρος θεωρεί την σχιζοφρένεια ως μία κληρονομική ασθένεια, ο παπάς θα σου μιλήσει για δαίμονες, εξορκισμούς, τον λεβιάθαν κλπ....Αν και ο τελευταίος έχει πιάσει το "νόημα" (ότι το άτομο υποφέρει και πάσχει), εντούτοις δεν παύει να ακούγεται γραφικός και παράλογος ....
Ωραία όλα αυτά που ανέφερες και βεβαίως συμφωνώ με τα κοινωνικά που ανέφερες (siemens κλπ) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο παπάς είχε ξαφνικά και δίκιο, μην λέμε και ό,τι θέλουμε!
Εγώ πάντως αν ερχόταν κοπέλα και μου λεγε '' έχω νευρική ανορεξία, να πάω να θεραπευτώ σε αυτόν το παπά ή στον μ87? '' θα της έλεγα τράβα στον μ87 .....αν είχες την θέληση φυσικά, τεχνίτες κλπ
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο γονιός πρέπει να απομακρύνει τους ''κινδύνους'', barbie, τηλεόραση , μόδα, παπάδες ,κλπ..........αλλιώς να κλείσουμε τα παιδιά μας σε ένα κλουβί για να μην επηρεάζονται από αυτά που βλέπουν και ακούνε και γίνουν πουτ@νες κλπ...αλλά αφού ο σημερινός γονιός δεν έχει χρόνο για το παιδί του, το αφήνει και στην τηλεόραση για να το ξεφορτωθεί , ε ναι εκεί ίσως δημιουργείται το πρόβλημα........προφανώς άμα βάλουμε το δάχτυλό μας στην πρίζα, δεν θα φταίει η πρίζα , ούτε πρέπει ο γονιός να προσπαθεί να εξαφανίσει τις πρίζες, γιατί κάπου θα τις δούμε εκτός κλουβιού και θα έχουμε άγνοια κινδύνου......
Οπότε λες, "καλώς η μόδα προβάλει το 1/1.000.000 των σωματότυπων, καλώς η τηλεόραση δίνει αφλιτράριστες και ανεξέλεγκτες ιδέες σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης, καλώς δεν μένει χρόνος στον ένα εκ των δύο γονιών να μείνει πίσω με τα παιδιά, καλώς οι γυναίκες αντάλλαξαν την μητρότητα με την καριέρα και τις αμφίβολες αμοιβές" και εν πάσει περιπτώσει "να μην πολύ σκοτιζόμαστε γιατί απλά είναι παιδιά";