Πιστεύω πως έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο γιατί κακά τα ψέματα η υπερφαγία αφορά πολύ κόσμο.
Printable View
Πιστεύω πως έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο γιατί κακά τα ψέματα η υπερφαγία αφορά πολύ κόσμο.
Μαζί σας!!:thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by forty
συμφωνω σε ολα οσα γραφεις,αυτα αντιπροσωπευουν και εμενα,ομως δεν εχω και δεν θελω να συνηθισω ουτε στις επιθεσεις ουτε στις ειρωνιες γιατι πολλοι βγαζουν τα απωθημενα τους και οταν συνεχιζεται αυτο δεν ξερω αν κανει καλο και στα δυο μερη ,και σε οσους ενοχλουνται με την κατασταση ακομα και οταν δεν περνουν μερος στις αντιπαραθεσεις αλλα ουτε και σε αυτους που γινονται επιθετικοι.Quote:
Originally posted by Ava
Είναι όντως ξενέρωμα να μπαίνεις σε ένα φόρουμ για να δεις κάποιες απόψεις σχετικά και με το δικό σου θέμα και να πέφτεις πάνω σε αντιπαραθέσεις, προσβολές και ψευτοευθιξίες. Ξαναλέω ότι βρισκόμαστε εδώ με σκοπό να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε και όχι για να παραστήσουμε τους έξυπνους, τους ειδικούς ή ότι άλλο.
Παλιότερα το φόρουμ λειτουργούσε για μένα ως πηγή χαράς, ανυπομονούσα να μπω και να δω τους on line φίλους και συναγωνιστές μου στον αγώνα κατά των κιλών. Σήμερα πολλές φορές μπαίνω και βλέπω να ξεσκίζουν τις σάρκες τους άτομα που μου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν να λύσουν άλλου είδους θέματα και χρησιμοποιούν το βήμα που δίνεται εδώ. Εκτόνωση, ναι, βοήθεια όχι. Ξενερώνω λοιπόν και φεύγω, από τη στιγμή που χάνεται κάπου στο δρόμο ο σκοπός. Και άντε, εγώ ψιλοπάλιωσα και συνήθισα, τι γίνεται όμως με τα νέα μέλη? Πιστεύω ότι τα τρομάζουμε και τα κάνουμε να σκέφτονται ότι δεν ήρθαν στο σωστό μέρος, όταν διαβάζουν όσα γίνονται εδώ. Ας ανασυγκροτηθτούμε λοιπόν και ας σκεφτόμαστε δύο φορές προτού γράψουμε κάτι.
Ειναι ψυχοφθορο να μπαινεις σε ενα φορουμ που βλεπεις να ξεπεταγονται απο παντου ειρωνικα σχολια εκτος αν μπαινεις αποκλειστικα σε 1-2 θεματα που σε ενδιαφερουν και δεν ασχολεισε με τιποτα αλλο
Κι εγώ διαφωνώ με αρκετους/ες αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαι εριστική μαζί τους!! Δεν εγινα μέλος για να με χαΐδεψουν αλλά ούτε και για να με προσβάλουν κάποιοι με το ύφος τους! Και δυστυχώς το έχω συναντήσει εδώ αρκετά!
Χαλαρώστε και ελάτε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο χώρις κριτικές και επικρίσεις!!!:starhit::starhit::starhit: :starhit::starhit::starhit:
Καλημέρα Νίκο.Quote:
Originally posted by NikosD.
έκανα αυτό το θέμα να είναι πάντα πρώτο στην κατηγορία "παχυσαρκία" ευελπιστώντας πως θα μπορούν να το διαβάζουν αρκετοί επισκέπτες που πρωτομπαίνουν εδώ, ακόμη κι αν το θέμα δεν έχει νέες απαντήσεις.
Εχω και γω προβληματιστεί πολύ με τα διάφορα θέματα που κυκλοφορούν εδώ μέσα και που είναι τόσο αντίθετα με την φιλοσοφία αυτού του φόρουμ.
Δεν ξέρω τι αλλο θα μπορουσαμε, διαχείριση και μέλη να κάνουμε ώστε να ευαισθητοποιησουμε περισσότερο τους επισκέπτες και τα μέλη.
Καθε ιδέα, καλοδεχούμενη.
Μετά από ένα μήνα και δέκα σελίδες ανταλλαγής απόψεων ποιές είναι οι σχετικές δικές σου σκέψεις;
Υπάρχει κάτι,που διατίθεσαι να συμβάλεις από τη θέση σου και στο μέτρο,που μπορείς φυσκά,ν' αλλάξει;
Επίσης θεωρώ σημαντικό ν'ακουστεί από σένα ποιά είναι(ή έστω οραματιζόσουν να είναι)η φιλοσοφία του φόρουμ.
Εν αναμονή της απάντησης σου...
Ναταλία
Μας διαβαζει;
Γεια σου Νικο D.!:blush:Eυχαριστουμε πολυ για το φορουμ!:love:
Ναι, διαβάζω, τακτικότατα! Δεν μπορώ συχνά να αποκρίνομαι, αλλά τουλάχιστον διαβάζω.
Ίσως θα είχε νόημα να δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης από τα ίδια τα μέλη.
Από παλιά μέλη, που κατανοούν τις δυσκολίες και τις ανάγκες ενός τέτοιου φόρουμ.
Δυστυχώς, αν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν μπορώ να διαθέτω πολύ χρόνο για τη φροντίδα του φόρουμ.
Αλλωστε, αυτό είναι κάτι που και να μην το δήλωνα, είναι σαφές σε όλους.
Ισως λοιπόν μέλη αποδεκτά από τους περισσότερους, με διάθεση να βοηθήσουν το φόρουμ να είναι μια λύση σε κάποια ζητήματα, πχ στο να πυκνώσουν οι αναφορές/παρεμβάσεις σε θέματα που κάπως θα εξηγούν και θα βοηθούν ποια πρέπει να είναι η εστιάση μας εδώ μέσα.
Ναντίν, η φιλοσοφία του φόρουμ, όπως εγώ την οραματιζόμουν εκφράζεται απόλυτα μέσα από το κείμενο του λογότυπου: "όταν η τροφή γίνεται εχθρός, αναζητήστε ένα φίλο".
Ειδικά πριν από 6-7 χρόνια, όταν οι ΔΠΤ δεν είχαν πάρει διαστάσεις στη συνείδηση του κόσμου, πολλοί άνθρωποι τις αντιμετώπιζαν με πολύ μοναξιά. Θεωρούσα και θεωρώ πολύτιμο το μήνυμα πως κι άλλοι άνθρωποι βιώνουν παρόμοιες δυσκολίες και μπορούμε να ακουμπήσουμε το δικό μας πρόβλημα στην αγκαλιά του άλλου.
The unique is universal, όπως έλεγε και ο Rogers, ένας από τους "πατέρες" της Ψυχολογίας και ιδρυτής της προσωποκεντρικής προσέγγισης.
Δεν μπορούσα ωστόσο πριν από χρόνια να φανταστώ τις διάφορες τροπές που θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια κοινότητα. Και μένα με λυπούν, δεν μπορώ όμως πια να κάνω πολλά πράγματα.
Προτείνω λοιπόν και ελπίζω στη δική σας υποστήριξη. Να αναδιαρθρωθούν οι κατηγορίες, να συμμαζευτούν κάποια θέματα, να υπάρχουν ενεργοί διαχειριστές, όχι ως δικαστές ή διαιτητές αλλά με διάθεση να εξηγήσουν, να τακτοποιήσουν, να πυροσβέσουν, να υποστηρίξουν.
Αν έχει ζωή αυτό το φόρουμ, σίγουρα δεν την έχει εξαιτίας μου η εξαιτίας των όποιων ειδικών. Την έχει από τη διάθεση και το μεράκι, διαφόρων μελών, ολα αυτα τα χρόνια.
Αν πολλοί μπουν στην ομάδα διαχείρισης, ίσως αυτό να αποδειχθεί η μόνη ρεαλιστική λύση για τα οποια προβλήματα. Μόνο μη μου ζητάτε να επιλέξω εγώ διαχειριστές, αν συμφωνείτε σε αυτή την πρόταση. Αφήστε με εμένα να έχω μια γενικότερη εποπτεία και μόνο.
Θα μπορούσε τέλος να δημιουργηθεί ενα private forum εδώ μέσα όπου οι διαχειριστές θα συζητούν τα προβλήματα που θα προκύπτουν, θα συντονίζονται και θα αποφασίζουν πως θα δράσουν.
Ακούγεται βοηθητική ή/και ρεαλιστική μια τέτοια προοπτική?
ΥΓ. Αυτό που σχεδόν έχει αποφασιστεί και κάποια στιγμή θα δρομολογηθεί, είναι να δωθεί μια ζωντάνια στην υπολοιπη σελίδα, περαν του φόρουμ.
Να γίνει κάτι σαν ένα online "περιοδικό", με προτεινόμενα events γύρω από τις ΔΠΤ, με αρθογραφία που θα ανανεώνεται και με περισσότερο πληροφοριακό υλικό για δομές και φορείς, έτσι ώστε κάπως αυτου του είδους οι αναζητήσεις να απεμπλακούν από το φόρουμ.
Νικο, εχω την εντυπωση οτι αν γινει αυτο, το φορουμ θα διαλυθει παντελως. Πιστευω θα εχεις παρατηρησει οτι γενικως δε συμφωνουν τα μελη μεταξυ τους στο τι και πως πρεπει να ποσταρεται.Quote:
Από παλιά μέλη, που κατανοούν τις δυσκολίες και τις ανάγκες ενός τέτοιου φόρουμ.
Εν ολιγοις, αμα βαλεις διαχειριστες υπαρχοντα μελη, το φορουμ θα τεινει μονο προς μια πλευρα και οι υπολοιποι θα παραγκωνιστουν.
Εκτος αν εννοεις, διαχειριστες ΜΟΝΟ για μεταφορες των τοπικς και των ποστς, που να απαγορευται να χρησιμοποιησουν οποιουδηποτε τυπου λογοκρισια.
Θα συμφωνησω με την κλικ:thumbup:Quote:
Originally posted by click
Νικο, εχω την εντυπωση οτι αν γινει αυτο, το φορουμ θα διαλυθει παντελως. Πιστευω θα εχεις παρατηρησει οτι γενικως δε συμφωνουν τα μελη μεταξυ τους στο τι και πως πρεπει να ποσταρεται.Quote:
Εν ολιγοις, αμα βαλεις διαχειριστες υπαρχοντα μελη, το φορουμ θα τεινει μονο προς μια πλευρα και οι υπολοιποι θα παραγκωνιστουν.
Εκτος αν εννοεις, διαχειριστες ΜΟΝΟ για μεταφορες των τοπικς και των ποστς, που να απαγορευται να χρησιμοποιησουν οποιουδηποτε τυπου λογοκρισια.
αγαπητε μας νικο ντου,
μου κανει εντυπωσω που καποια μελη επιμενουν τοσο πολυ στο να αποκτησει το φορουμ τη μορφη που ικανοποιει αυτους κ μονο
αλλα ακομη μεγαλυτερη εντυπωση μου κανει που δε λες ξεκαθαρα αυτο που ,κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον, ειναι αυτονοητο:
οτι το φορουμ εινας ζωντανος οργανισμος
κ ως τετοιος αναπτυσσεται περα απο αστυνομευσεις κ λογοκρισιες.
δεν καταλαβαινω πως μπορει καποιος απο εμας να εχει αποψη για το τι οραματιζοσουν ΕΣΥ οταν δημιουργουσες αυτο εδω το φορουμ.
μου φαινεται τουλαχιστον γελοιο να κρινω εγω(π.χ.) εσενα χωρις να ξερω την πορεια σου, τη στιγμη που εσυ τουλαχιστον ξεκινησες κατι ...
καποια θεματα μου φαινονται τελειως ανουσια... εως κ ασχετα...
απο τη στιγμη ομως που καποια μελη βοηθιουνται μεσα απο αυτα, θεωρω οτι δε μου πεφτει λογος.
ή δεν ασχολουμαι καθολου ή συμμετεχω χαριν πλακας κ επικοινωνιας με αλλα μελη.
κ θεωρω οτι αυτη ειναι η θα πρεπε να ειναι η φιλοσοφια του φορουμ (ΚΑΘΕ φορουμ).
μπορει να μη συμφωνω αλλα προσπαθω να "κοινωνησω" το προβλημα μου κ να γινω κοινωνος των προβληματων αλλων μελων.
καποια μελη με εχουν βοηθησει πολυ κ θεωρω οτι κ εγω εχω βοηθησει εξισου πολυ καποια μελη.
αν η ομαδα διαχειρισης αναλαβει το ρολο της τακτοποιησης, εχει καλως!
αν αναλαβει το ρολο της αστυνομιας των αποψεων. καλα να περασει!!!
μονο που στο τελος θα μεινει ανεργη, γιατι θα εχουν μεινει μονο οι δικες της αποψεις.. (που δεν ειναι παντα οσο σχετικες με το θεμα οσο ισως φανταζεται!!)
:thumbup: Με το καλό!Quote:
ΥΓ. Αυτό που σχεδόν έχει αποφασιστεί και κάποια στιγμή θα δρομολογηθεί, είναι να δωθεί μια ζωντάνια στην υπολοιπη σελίδα, περαν του φόρουμ.
Να γίνει κάτι σαν ένα online "περιοδικό", με προτεινόμενα events γύρω από τις ΔΠΤ, με αρθογραφία που θα ανανεώνεται και με περισσότερο πληροφοριακό υλικό για δομές και φορείς, έτσι ώστε κάπως αυτου του είδους οι αναζητήσεις να απεμπλακούν από το φόρουμ.
Nίκο,σ'ευχαριστώ για την απάντηση και κυρίως την ειλικρινή σου τοποθέτηση.
Δε θα εξωτερικεύσω τις σχετικές μου σκέψεις,τουλάχιστον όχι όσο πλανάται αρνητικό κλίμα στον αέρα...
Δυστυχώς,το μόνο,που μουρμουρίζει αυτήν τη στιγμή στο μυαλό μου,είναι η καληνύχτα του Γκάτσου στον Κεμάλ...
ειναι πραγματικα εντυπωσιακο το οτι μουρμουριζει σε τοσο πολλα μυαλα αυτη τη στιγμη...Quote:
Originally posted by NADINE
:thumbup: Με το καλό!Quote:
Nίκο,σ'ευχαριστώ για την απάντηση και κυρίως την ειλικρινή σου τοποθέτηση.
Δε θα εξωτερικεύσω τις σχετικές μου σκέψεις,τουλάχιστον όχι όσο πλανάται αρνητικό κλίμα στον αέρα...
Δυστυχώς,το μόνο,που μουρμουρίζει αυτήν τη στιγμή στο μυαλό μου,είναι η καληνύχτα του Γκάτσου στον Κεμάλ...
Της αστυνομίας δεν είμαι, κι αυτό άλλωστε φαίνεται από την μέχρι τώρα στάση μου, είτε τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν πιο ενεργός, είτε τώρα που απέχω.Quote:
Originally posted by smart
αγαπητε μας νικο ντου,
μου κανει εντυπωσω που καποια μελη επιμενουν τοσο πολυ στο να αποκτησει το φορουμ τη μορφη που ικανοποιει αυτους κ μονο
αλλα ακομη μεγαλυτερη εντυπωση μου κανει που δε λες ξεκαθαρα αυτο που ,κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον, ειναι αυτονοητο:
οτι το φορουμ εινας ζωντανος οργανισμος
κ ως τετοιος αναπτυσσεται περα απο αστυνομευσεις κ λογοκρισιες.
δεν καταλαβαινω πως μπορει καποιος απο εμας να εχει αποψη για το τι οραματιζοσουν ΕΣΥ οταν δημιουργουσες αυτο εδω το φορουμ.
μου φαινεται τουλαχιστον γελοιο να κρινω εγω(π.χ.) εσενα χωρις να ξερω την πορεια σου, τη στιγμη που εσυ τουλαχιστον ξεκινησες κατι ...
καποια θεματα μου φαινονται τελειως ανουσια... εως κ ασχετα...
απο τη στιγμη ομως που καποια μελη βοηθιουνται μεσα απο αυτα, θεωρω οτι δε μου πεφτει λογος.
ή δεν ασχολουμαι καθολου ή συμμετεχω χαριν πλακας κ επικοινωνιας με αλλα μελη.
κ θεωρω οτι αυτη ειναι η θα πρεπε να ειναι η φιλοσοφια του φορουμ (ΚΑΘΕ φορουμ).
μπορει να μη συμφωνω αλλα προσπαθω να "κοινωνησω" το προβλημα μου κ να γινω κοινωνος των προβληματων αλλων μελων.
καποια μελη με εχουν βοηθησει πολυ κ θεωρω οτι κ εγω εχω βοηθησει εξισου πολυ καποια μελη.
αν η ομαδα διαχειρισης αναλαβει το ρολο της τακτοποιησης, εχει καλως!
αν αναλαβει το ρολο της αστυνομιας των αποψεων. καλα να περασει!!!
μονο που στο τελος θα μεινει ανεργη, γιατι θα εχουν μεινει μονο οι δικες της αποψεις.. (που δεν ειναι παντα οσο σχετικες με το θεμα οσο ισως φανταζεται!!)
Ισως δεν εκφράστηκα με σαφήνεια.
Αναφερόμουν σε προτροπές, επισημάνσεις, υποστήριξη και όχι λογοκρισία.
Θα βοηθούσε ίσως να γίνει σαφές το νόημα των σκέψεων μου, αν δεν διναμε τον τιτλο " διαχειριστική ομάδα" αλλά έναν διαφορετικό τίτλο?
Υποτιθεται οτι το 90% εδω μεσα εχει ΔΠΤ, ποιος μπορει να κρινει ποιο ειναι αυτο το υπολοιπο 10% που ειναι καταλληλο να προτρεψει,να αποτρεψει και να συμβουλευεσει και οτι θα εχει επιπλεον τη διαθεση και το χρονο να ασχοληθει...??:puzzled:
1. Αναφέρομαι στο ίδιο το 90%. Γιατί θα έπρεπε να είναι κάποιος έξω από αυτό?Quote:
Originally posted by absolute
Υποτιθεται οτι το 90% εδω μεσα εχει ΔΠΤ, ποιος μπορει να κρινει ποιο ειναι αυτο το υπολοιπο 10% που ειναι καταλληλο να προτρεψει,να αποτρεψει και να συμβουλευεσει και οτι θα εχει επιπλεον τη διαθεση και το χρονο να ασχοληθει...??:puzzled:
Εχω δει πάρα πολλούς ανθρώπους εδώ μέσα να έχουν διάθεση να βοηθήσουν, να έχουν σεβασμό προς όλα τα μέλη που συμμετέχουν και εν τέλει να υπάρχουν εδώ με έναν πολύ γόνιμο τρόπο, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους άλλους.
2. Από τις μέχρι τώρα αποκρίσεις, μοιάζει η ιδέα να μην έχει ανταπόκριση, απεναντίας να δημιουργεί προβληματισμό ή/και ενόχληση. Ισως κάτι να μην μπορώ να δω που όσοι συμμετέχετε και ζείτε το φόρουμ ,να μπορείτε να το διακρίνετε καλύτερα.
Οκ, μπορούμε να την αφήσουμε την ιδέα και να πάμε παρακάτω.
απλα θελω να πω οτι το 90%(ή ακομη και το 10% που ΙΣΩΣ δεν εχει ΔΠΤ) πιθανον δεν ειναι καταλληλοι για κατι παραπανω απο υποστηριξη και ενθαρυνση, αυτα υπαρχουν ετσι και αλλιως σε μεγαλο βαθμο και οντως βοηθουν.
δεν ειναι ομως ειδικοι!!!δεν ειμαστε!!!και δεν μπορουμε να γινουμε ετσι απλα και αυθαιρετα!και εχουν κουρασει πολλους απο εμας οταν καποιοι,καποια στιγμη,παιζοντας αυτο το ρολο του ειδημον και προσπαθουν να επιβαλλουν μια "ταξη" πραγματων(για τα δικα τους δεδομενα φυσικα τα οποια ειναι υποκειμενικα).
Αυτο ειχε παντα το αντιθετο αποτελεσμα,εγω αυτο βλεπω παντως γι αυτο ισως και πολλα μελη δεν ειναι πια εδω.
Αυτο που προτεινω και ειναι απλο ειναι το εξης:
σεβασμος στο προβλημα του καθενα χωρις ακυρη κριτικη και βιαστικα συμπερασματα,δεν γνωριζουμε ποιον εχουμε απεναντι μας,τι του συμβαινει και τι του εχει συμβει,δεν μας εχει κανει κακο, και ειναι εδω για τον ιδιο λογο που ειμαστε και εμεις.
Οταν υπαρχει ο σεβασμος ολα λειτουργουν νορμαλ χωρις την αναγκη καποιου εποπτη.