το προβλημα επιμενει και δε μπορω να κανω πραγματα που πρεπει οπως να διαβασω ή να κανω μια κουβεντα και να ακουω μεγαλες προτασεις...
φταινε οι αυξημενες πλεον δοσεις φαρμακων?
φταιει το τελευταιο επεισοδιο?
φταιω εγω?
Printable View
το προβλημα επιμενει και δε μπορω να κανω πραγματα που πρεπει οπως να διαβασω ή να κανω μια κουβεντα και να ακουω μεγαλες προτασεις...
φταινε οι αυξημενες πλεον δοσεις φαρμακων?
φταιει το τελευταιο επεισοδιο?
φταιω εγω?
τη κανεις βρε μπου, και εγω δυσκολευομαι στο διαβασμα αλλα ειμαι και δυσλεκτικος.... εγω νομιζω φταει η αρωστια και οχι τα φαρμακα
κατα τα αλλα τη κανεις;, περασα κεπα τη προηγουμενη βδομαδα περιμενω τωρα την αποφαση
προσπαθω να την παλευω παυλο..!
εδω διαβασμα οσο μπορω.ευτυχως σε 7-10 μερες τελειωνει το elearning και περιμενω πως και πως!
θα κατσω 1 μηνα και δε θα κανω τιποτα να ξεκουραστω..
τωρα μεσα στο μηνα θα ανεβω αθηνα να δω τη γιατρο μου και σκεφτομαι πως αν μου πει για καποια μειωση θα αρνηθω.νιωθω ακομα οτι ειμαι οπου φυσαει ο ανεμος..
δε νιωθω απολυτα σταθεροποιημενη ακομα..
ψυχαναγκασμους εχω πολλους γυσρω στις 15-20 φορες τη μερα αλλα απο χτες που πηγα στη ψυχολογο κανω προσπαθεια να μην ενδιδω στις ψυχαναγκαστικες σκεψεις μου και το τελετουργικο μου.
μου ειπε επισης η ψυχολογος πως οταν ρωταω τον εαυτο μου αν με παρακολουθουν και απανταω στον εαυτο μου "ναι" ειναι ψυχαναγκαστικο μου λεει.απλα το σκεφτομαι απανταω και μετα απο 1 λεπτο ολα καλα παλι.μονο την ωρα που αναρωτιεμαι το νιωθω για πολυ λιγο.
δεν ειμαι ακομα βεβαιη για την παρακολουθηση.απλα δεν το σκεφτομαι κιολας.δε θελω να το ψιρισω.το αφηνω να περναει στο ντουκου
καλη επιτυχια με το κεπα! αν και ειμαι σιγουρη πως θα το παρεις.εχεις και μια νοσηλεια που δε μπορουν ευκολα να την προσπερασουν..
ευχομαι να σου πανε ολα οπως τα θες!
Μπου αν παιρνεισ μαγνησιο παρε κ ψευδαργυρο inside information βοηθαει κ στην εμφανιση κ στο σωμα
Εχεις κουραστει μπου. Δουλευεις συνεχεια στα κοκκινα, ποσο να αντεξει κι αυτος ο εγκεφαλος? Ενα ματσο κυτταρα ειμαστε ολοι μας, καπου υπαρχει ενα φρενο και το σωμα το βαζει μονο του.
πηγα στη γιατρο στην αθηνα πριν λιγες μερες..
με βρηκε καλα αλλα μου ειπε οτι τις αυξημενες δοσεις φαρμακων θα τις κρατησουμε για πολυ καιρο ακομα.αυτο μου ειπε.
και στεναχωρεθηκα οσο να ναι..
αν ετσι πρεπει ομως δε μπορω να κανω κατι αλλο..
επισης ειχα θεμα με την πιεση μου..1.5-2 ωρες αφου τα επαιρνα το βραδυ μου επεφτε πολυ η πιεση καθε βραδυ.ειχα φτασει και 5.5 με 3.ζαλιζομουν ακομα και ξαπλωμενη.μου ειπε η γιατρος οτι ευθυνεται το solian και μου ειπε το βραδυνο να το παιρνω απογευμα και η αληθεια ειναι πως ειμαι καλυτερα απο αυτο το πραγμα..
το e-learning το τελειωσα και ετσι οπως υπολογιζω πρεπει να το εχω περασει! παει κι αυτο το βασανακι..!
στην αθηνα ηταν ωραια.ειδα και 2 φιλους και βγηκαμε.δεν ειχα κανενα αισθημα παρακολουθησης ολα ηταν ενταξει.
επισης εκοψα τους ψυχαναγκασμους!
μου ειχε πει η ψυχολογος να κρατησω ημερολογιο με αυτες τις σκεψεις, τα συναισθηματα και τη συμπεριφορα μετα απο αυτα.
επειδη ομως πιστευα πως κρατωντας ημερολογιο θα εδινα κι αλλο βαρος και προσοχη σε καθε μου σκεψη και πραξη κανοντας με χειροτερα, αποφασισα να τους κοψω μαχαιρι κι ετσι κι εκανα.
επισης ενας λογος ακομα ηταν οτι δεν ηθελα να παρω κι αλλο φαρμακο για ψυχαναγκασμους.
ετσι εχω 2.5 εβδομαδες που με πολυ προσπαθεια εχουν μειωθει κατα 80%.
τωρα γυρισα επαρχια παλι εδω σπιτι και πληττω πραγματικα.δεν εχω τι να κανω..χαζολογαω ολη μερα.ενταξει το χρειαζομουν κι αυτο..
βρηκα στο διαδικτυο το "περι ψυχης" του αριστοτελη με μεταφραση και σκεφτομαι να το διαβασω..ετσι για να κανω κατι.εχει κανεις ιδεα αν βγαινει καποιο συμπερασμα αν το διαβασω?καταληγει καπου ο αριστοτελης? γιατι λιγο που το ξεφυλλισα ολο με ερωτησεις μιλουσε..
πηγα να παρω aloperidin απο το φαρμακειο και μου ειπαν οτι εχουν ελλειψη και δε ξερουν αν θα ξανακυκλοφορησει απο ιουνιο..αυτο μου ελειπε..εχω αγχωθει λιγο με αυτο..
Χρειάζεται να σταθεροποιηθείς για ένα 6μηνο τουλάχιστον για να δει κ αυτή πως να το χειριστεί.
Πολύ θετικό που βλέπεις βελτίωση!!
Το ημερολόγιο σε μας βοηθάει να βλέπουμε τι μας πυροδότησε κάποια συμπτώματα. Η ψύχωση και τα συμπτώματα καθώς κ τα συναισθήματα που προκαλούνται συνδέονται με τις σκέψεις που κάνουμε στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.
Στην ουσία είναι μια τεχνική της γνωστικής συμπεριφορικής ψυχολογίας για να δεις πως αντιδράς σε διάφορες καταστάσεις κ τι σκέψεις πυροδοτούνται ώστε να τις αλλάξεις.
Συνέχισε να προσπαθείς δίνοντας χρόνο κ στην ξεκούραση σου.
6 μηνες χωρις το παραμικρο συμπτωμα??? αδυνατο μου φαινεται.μονο 1 φορα το ειχα καταφερει για 9 μηνες...
Ολοι μας έχουμε συμτπώματα....είτε αρνητικά, είτε θετικά, είτε παρενέργειες.
Αυτό που πρέπει να δεις είναι να σταθεροποιηθείς κυρίως στο παραλήρημα και στην ένταση των φωνών. Να μειωθεί η παράνοια κτλ. Πάντα κάποια συμπτώματα μένουν. Πχ κ γω παράνοια έχω συχνά απλά κυμαίνεται σε ένταση.
το τελευταιο συμπτωμα το ειχα ιανουαριο επεθα δυο φορες κρισει πανικου, απο τοτε ειμαι σχεδον καλα, το μονο που παθαινω ειναι τα μουδιασματα στα χερια........ δεν ξερω γιατι μου συμβαινει αυτο με τα μουδιασματα
οταν επαιρνα 400 μγ σολιαν ειμουν σχεδον ολλη μερα μουδιασμενος δεν παλευωταν, στα 600 που ειμαι τωρα μουδιαζω που και που.
ευχαριστω για τις απαντησεις..!
πως μπορω να μετριασω το παραληρημα? με τις φωνες εχω μια μικρη βελτιωση ως προς τη διαχειριση..
κανω ψυχοθεραπεια αλλα δεν εχω δει κατι να αλλαζει σε αυτο τον τομεα.. οταν με πιανει με κυριευει..
παυλο μηπως χρειαζεσαι κι αλλο akineton? εγω παιρνω 4mg..
μπα δεν ειναι το ακινετον, μουδιασματα ειχα στα 25 μου οταν ειχα μονο καταθλιψει, απλα με πιανει ξανα καταθλιψει, στο 800 μγ σολιαν ειχα λιγο λιγοτερα μουδιασματα, μαλλον την αλλη βδομαδα θα δω το γιατρο μου να το συζητησουμε
παυλο ειχες παραληρημα?και αν ναι πως εισαι τωρα?
παραληρημα ειχα οταν ειχα παθει το ψυχωτικο επισοδειο απο τη θυμαμαι ολλο αρλουμπες και ασυναρτισιες ελεγα, τωρα ειμαι σχεδον καλα. εχω λιγα προβληματα.
αν ειναι το παραληρημα αυτο που καταλαβα, μπωρει να το επαθα και μαζι με πανικο το χειμωνα
πως το ξεπερασες το παραληρημα? και καθε ποτε σε πιανει πλεον? και ποσο σουκραταει? πως επανερχεσαι καθε φορα?
εε κοιτα στο ψυχωτικο επισοδειο απλα με αρχισαν στα φαρμακα στο νοσοκομειο και επανηλθα, τωρα το χειμωνα πηρα τηλεφωνο το γιατρο μου γιατι δεν μπωρουσα να ηρεμισω καθολου ειχα ξεφυγει και μου ειπαι να παρω νοζιναν. και μετα που το πηρα με πηρε ο υπνος και το επομενο πρωη που ξυπνησα ειμουνα καλα. το νοζιναν ειναι αγχολυτικο αντιψυχωτικο, αμα το παρεις κοιμασε 12-16 ωρες και συνερχεσαι μετα.
τωρα εχει να με πιασει απο τον ιανουαριο ειμαι 5 μηνες χωρις κρισει πανικου..... ελπιζω να το ξεπερασω και αυτο, η κρισεις πανικου και τα μουδιασματα ειναι τα τελευταια συμπτωματα που εχω στη ψυχωση μου
εστειλα μηνυμα στη γιατρο οτι δε ξαναπαω σε ψυχολογο και ουτε αθηνα θα ξαναπαω για να μιλησουμε.τελειωασαν ολα
Γτ ρε μπου
τη εγινε βρε μπου , τη επαθες, παντως οι ψυχολογοι στη ψυχωση μπωρει και να μη χρειαζονται, ο ψυχιατρος που σε βλεπει ειναι στη πολη σου?
αναρωτιομουν αν με παρακολουθουν και ενιωσα αυτο το πραγμα.για ολους.εκτος απο τον κολητο στην αθηνα.μενω επαρχια.η γιατρος που με παρακολουθει ειναι αθηνα.κι εχω αλλον 1 ψυχιατρο εδω στην πολη μου στο κψυ που μου γραφει τα φαρμακα
αυτη η παρακουλουθηση μεγαλο μανικη........ να μην σε πιανουν τα φαρμακα, μπου κανε υπομονη θα φτιαξουν τα πραγματα.....
Μπου αυτές είναι παρανοικές ιδεές για τις οποίες σου μιλούσε πριν ο serios. Έχεις μάθει πια τρόπο να τις αντιμετωπίζεις αυτές τις παράνοιες. Η ψυχολόγος σου έμαθε νομίζω συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνεις.
Δεν σε παρακολουθεί κανείς και το ξέρεις πως η γιατρός σου και η ψυχολόγος σε βοηθάνε.
δεν εχω τροπο να το αντιμετωπισω γι αυτο φοβαμαι πολυ.η προηγουμενη ψυχολογος με ειχε βοηθησει στις φωνες. αλλα μετα καταλαβα πως κι αυτη με παρακολουθει και την εκοψα.αυτο θα κανω τωρα και με αυτην ψυχολογο.
ολα ειναι μια σκευωρια.το καταλαβαινω και μετα παιρνω τα φαρμακα τους για να με χαζευουν.ακουσε με το ξερω.βλεπω πολυ καθαρα τι γινετι.μας θελουν να μας ελεγχουν και να πειραματιζονται πανω μας
Γλυκια μου μπου, σημερα μπήκες εδώ και ήσουν χαρούμενη που είσαι καλά και πόσο καιρό είσαι χωρίς συμπτώματα κτλ. Προφανώς άρχισες να το σκέφτεσαι...και τα συμπτώματα ξαναήρθαν!!!
Κανείς δεν θέλει να μας παρακολουθεί, μας έχουν χεσμένους!
Έχεις τρόπο να το αντιμετωπίσεις! Το χεις κάνει τόσες φορές μέχρι τώρα. Η ψυχολόγος σου είπε στην ερώτηση αν σε παρακολουθούν στον εαυτό σου να απαντάς όχι.
τοσο καιρο 2 μηνες τωρα προσπαθουσα με νυχια και με δοντια να απαρνηθω το μυαλο μου.αλλα δεν παει αλλο.ξεσπασα αποψε
Η καρδιά σου ξέρει καλύτερα μπου. Πολλές φορές το μυαλό μας μπορεί να μας προδώσει, η καρδιά μας δεν κάνει λάθος ποτέ. Κι η καρδιά σου ξέρει πότε είσαι καλά. Ξέρει ποια μπου είναι πιο ήρεμη, πιο κεφάτη, πιο κοινωνική, πιο ευτυχισμένη.
Η καρδιά σου ξέρει ποια είσαι.
Δεν σου ζητάει κανείς να απαρνηθείς το μυαλό σου. Να το βοηθήσεις να γίνει καλά σου ζητάνε όλοι για να σε αφήσει και σένα ολόκληρη να είσαι πιο καλά και πιο χαρούμενη.
Κι έχεις μάθει να ξεχωρίζεις πότε το μυαλό σου λέει βλακείες και πότε όχι. Ξέρεις οτι τώρα σου λέει βλακείες. Μη το αφήσεις να σε παρασέρνει και να βουλιάζεις παλι.
Εχεις δικαίωμα να κουραστείς γιατί έχεις δίκιο, σε ζορίζει τόσο πολύ και για τόσο πολύ καιρό. Δεν σε αφήνει σε ησυχία. Αλλά μην παραιτείσαι ρε μπου... αν δεν μπορείς να του πεις όχι, πες του τουλάχιστον πως δεν ξέρεις και πως θα απαντήσεις άλλη στιγμή. Δεν χρειάζεται να είσαι ετοιμοπόλεμη πάντα. Όταν σε ρωτάς αν σε παρακολουθούν απάντα σου τουλάχιστον πως δεν ξέρεις και πως θα απαντήσεις αύριο.
κουραστηκα να προσπαθω να νιωθω νορμαλ οπως λενε.. τωρα περασα το επιπεδο της ερωτησης.ειμαι ενα βημα πιο μετα.πλεον ειναι ξεκαθαρο..νιωθω καταδικασμενη να ζω μια ζωη μεσα στο αγχος και το φοβο..
μουδιαζει το σωμα μου απο το αγχος... ενα καψιμο
Το ιδιο σιγουρη ησουν ομως οταν ακουγες και τα σηματα μορς. Ο γιατρος σου πιθανως να εχει οικογενεια, δικα του προβληματα, ατελειωτες υποχρεωσεις και καμια 50 ασθενεις να ακουσει και να γιατρεψει.
Το πιο πιθανο ειναι οταν φευγεις απο το ιατρειο, να μην σε θυμαται καν μεχρι να σε δει παλι στην ατζεντα του σαν ραντεβου, η μεχρι να του τηλ εσυ για κάποιο λογο.
Το ιδιο και ο κοσμος γυρω σου που νομιζει οτι σε παρακολουθει
ε γι αυτο της εστειλα μηνυμα οτι δε προκειται να με ξαναδει ουτε αυτη ουτε κανενας
το ειπα στον κολητο μου ο μονος που εμπιστευτηκα.ηταν αγανακτισμενος.κανενας δε με αντεχει οπως φαινεται..μοναξια και αγχος
Σίγουρα είναι δύσκολο να πειστείς ότι δεν σε παρακολουθεί κανένας όταν το ΝΙΩΘΕΙΣ τόσο έντονα ότι αυτό είναι αλήθεια.
Δεν έχω ψύχωση αλλά καταλαβαίνω λίγο πως νιώθεις γιατί και γω πιστεύω ότι οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται άσχημα για μένα, ότι είμαι ανεπιθύμητος και τέτοια. Παρόλο που ξέρω ότι αυτό δεν έχει λογική βάση, μέσα μου το πιστεύω 100% όταν συναναστρέφομαι με άλλους.
λυπαμαι πραγματικα που το νιωθεις αυτο..
αλλα να ισως μπορεις να με νοιωσεις λιγο..
οταν με κανεναν δε μπορεις να νοιωσεις καλα αλλα ουτε και με τον ιδιο σου εαυτο τοτε μιλαμε για την απολυτη μοναξια.αλλα δε πειραζει συνηθεια ειναι κι αυτο.αλλα ασχημη συνηθεια.
το αγχος μου βαραει κοκκινο.παιρνω ζαναξ αλλα τιποτα δε με ηρεμει.νιωθω ενα καψιμο σε ολο το σωμα ειδικα στα χερια και ενα μουδιασμα.
μιλησα με τη γιατρο με μηνυματα και μου ειπε να σταματησω τη ψυχοθεραπεια για καποιο διαστημα.παιρνω ζαναξ αλλα δεν κανει τιποτα.
κι αυτη η φωνη δε θα καταφερεις τιποτα.εισαι μια αχρηστη.ξανα και ξανα.
εχω κλειστει στο δωματιο και με τους δικους μου εχω τα απολυτως τυπικα.τους αποφευγω.
σκεφτηκα να πηγαινα για καφε μονη μου.αλλα φοβαμαι τους παντες.
που το σκεφτηκαν να ας βαλουν σε ξενες οικογενειες?θα ηθελα πολυ να γνωριζα τους πραγματικους μου γονεις αλλα μαλλον θα πεθανω με τον καημο.
το βλεπεις στα ματια τους εξω οτι σε παρακολουθουν.και θελω να τους πω τι κοιτας ρε?
Γιατί αγχώθηκες έτσι βρε μπου; Έγινε κάτι αυτές τις μέρες; Μπορείς να εντοπίσεις από πού μπορεί να ξεκίνησε όλο αυτό;
καλησπερα ελισαβετ
αγχωθηκα γιατι εχω να πληρωσω 750 ευρω τον ιουλιο και μονο το επιδομα δε φτανει..οι δικοι μου ειναι πιεσμενοι πολυ πολυ οικονομικα για να με βοηθησουν και δε ξερω τι να κανω...και απο σεπτεμβρη εχω κατι σχεδια για αθηνα για να παω για 1-1.5 χρονο να μαθω κατι που θελω το οποιο ειναι αρκετα δυσκολο να το καταφερω αν και θα προσπαθησω.και πνιγομαι απο το αγχος
εσυ πως εισαι?τι κανεις?
Πεστο βρε μπου! Λέω και γω αφού ήταν μια χαρά η μπου τον τελευταίο καιρό τι στο καλό μεσολάβησε;!
¨Οταν αγχώνεσαι και ζορίζεσαι πολύ τότε επανεμφανίζονται τα συμπτώματα, είναι ξεκάθαρο.
Για τα οικονομικά και εγώ στο ίδιο άγχος είμαι, άστα να πάνε. Τα στριμώχνω από δω, τα στριμώχνω απο κει....όλο λιγότερα βγαίνουν.
Κι όπως εσένα σε θυμούνται τα συμπτώματα, έτσι και μένα με θυμούνται τα δικά μου όταν αγχώνομαι. Με πιάνουν αλλεργίες, δερματικά διάφορα τέτοια πράγματα.