Δεν σε σταματαει κανεις :)
Απλα το να γινεις μανα ειναι κομματακι πιο δυσκολο πολυεξοδο και επιπονο και με πολυ περισσοτερες ορμονοθεραπειες για εσενα...Αλλα γκο φορτ ιτ, μαζι σου, ποιος σου λεει πως δεν μπορεις :P
Printable View
Δικιο εχεις αλλα νομιζω το ολο επιχειρημα της (ας με διορθωσει αν κανω λαθος) ειναι οτι γενικα γιατι να καταφυγεις σε τεχνητα μεσα συλληψης οποια και αν ειναι αυτα απο τη στιγμη που υπαρχει η υιοθεσια.
Αλλα με την ιδια λογικη γιατι να κανουν και ζευγαρια παιδια και να μην υιοθετουν; Λεω εγω τωρα...
το ειπα, γιατι το βασικο επιχειρημα ηταν το ποσο επιζημιες για την υγεια και την ψυχολογια ειναι οι ορμονοθεραπειες που συνεπαγονται μια εξωσωματικη.
αμ ΔΕΝ ειναι τεχνητο μεσο συλληψης ο δοτης.
φυσικοτατο ειναι.
κατα τα αλλα συμφωνω οτι το επιχειρημα περι υιοθεσιας ισχυει εξισου και για ζευγαρι που θελει παιδι, οχι μονο για ζευγαρι που δυσκολευεται, η για γυναικα μονη.
ποιος σας ειπε οτι η σπερματεγχυση πετυχαινει???
το 98% αποτυγχανει! γι αυτο τελικα παιρνουν σπερμα κ ωαριο κ κανουν εξωσωματικη..
εστω με σπερματεγχυση.. παλι το ιδιο αποτελεσμα εχει, ενα δικο σου δημιουργημα..
οκ...σορρυ αλλα εμενα αυτα ειναι τα πιστευω μου, το θεωρω πολυ εγωιστικη πραξη, χωρις παρεξηγηση, εγω ετσι πιστευω οκ?
μπορεις κ να μην υιοθετησεις καν ενα παιδι, αλλα να προσεχεις ενα παιδι ως αναδοχος γονιος ή κηδεμονας..
το να χαρισω ενα πλασμα καινουριο στην κοινωνια αυτη, που ειναι σαπια προσωπικα δεν μου δινει καποια ικανοποιηση, παρα μονο λυπη για το νεο πλασμα που θα φερω στον κοσμο..
σορρυ απλα εμενα αυτες ειναι οι πεποιθησεις μου πλεον κ δεν αλλαζουν.
εχω δει πολυ πονο σε ορφανα παιδια κ βασανισμενα κ αλλαξα..
καποτε ηθελα πολυ να κανω ενα παιδι..
πλεον δεν θελω να κανω παιδι, θελω να βοηθησω αυτον τον κοσμο μπας κ σωθει τιποτα...σορρυ.
κ επειδη ειδα πολυ τον πονο σε ορφανα παιδια μου εχει δημιουργηθει μια να το πω, καπως πιο κομψα... δυσφορια ως προς τις γυναικες που προπαθουν με χιλια μεσα, πεθαινουν απο την ορμονη , φουσκωνουν, γινονται σαν μπαλονια για να κανουν ενα ΔΙΚΟ τους παιδι..
θα ελεγα οτι πλεον καπως με θυμωνει ολο αυτο..
οπως με θυμωνει κ η ολη διαδικασια της υιοθετησης που παιδια περιμενουν να υιοθετηθουν ή υποψηφιοι γονεις περιμενουν επισης στην ουρα για να παρουν ενα παιδι..
με θυμωνει αυτη η συμπεριφορα οταν ο κοσμος ολος καιγεται κ οι γυναικες δινουν εκατομυρια για να κανουν ενα παιδι..
δανειζονται, κλαινε, απογοητευονται, σκεφτονται μονο την παρταρα τους στην ουσια για να ικανοποιησουν το εγω τους!
να κανουν ενα παιδι με εξωσωματικη...
προτιμω να ειμαι μανα ολου του κοσμου παρα ενος παιδιου...
απλα επειδη ειναι δκο μου, με θυμωνουν κ οι γυναικες που εχουν ενα παιδι κ δεν δινουν ενα κομματι ψωμι σε ενα ορφανο, παρα κοιτανε μονο το δικο τους παιδι να τα εχει ολα, να του παρουν κινητο να μην νιωθει κ κομπλεξικο, να του κανουν ολα τα χατηρια, να του παρουν τα καλυτερα παπουτσια κ στο διπλανο σπιτι ενα παιδι δεν εχει καν να φαει..
οχι ετσι δεν θα διορθωθει ποτε ο κοσμος, ο ανθρωπος θα εξακολουθει να γενναει εγωιστες κ παλιανθρωπους, πλασματα υπερεγωιστες που το μονο που θα τους νοιαζει θα ειναι η δικη τους προσωπικη αναπτυξη..
σορρυ αλλα παιδι σε αυτην την κοινωνια δεν θα θελα με τιποτα να φερω...
Καταλαβαινω το σκεπτικο σου ανξιους...αλλα και παλι, που να χτυπαμε το κωλο μας κατω το αναπαραγωγικο ενστικτο στον ανθρωπο ειναι εξισου εντονο με το να φας για να επιβιωσεις. Μπορεις πχ θεωρητικα να βαρας μονο ενεσεις με θρεπτικα στοιχεια για να προατατευεις το περιβαλλον και να ζεις καλα, αλλα πως να το κανουμε, εχεις το εξελικτικο ενστικτο να αναζητας και να απολαμβανεις την τροφη. Ελεος που ειναι εγωισταροι και απαισιοι και παλιανθρωποι οσοι θελουν να βιωσουν στο κορμι τους τη μητροτητα. Αυτο ειναι η ανθρωπινη φυση. Και πως να το κανουμε, ειναι ενστικτο το να θες να διαιωνιστουν τα δικα σου γονιδια.,οχι του γειτονα.
Ειναι αξιοθαυμαστο το πως μπορουν να δωσουν αγαπη οι θετοι γονεις μιας και εχουμε συνειδηση και πνευματικες ικανοτητες ενα σκαλοπατακι παραπανω απο τα ζωα που μας επιτρεπει να νοιαζομαστε και για τον γειτονα και για τον κοσμο ολο, αλλα πως να το κανουμε, ζωα ειμαστε κι εμεις, ζωντανοι οργανισμοι. Πως μπορεις να κατακρινεις καποιον για τη φυση του;
Υπεροχα τα οσα λες με το να νοιαζεσαι και να δινεις και να προσπαθεις να περιοριζεις τον πονο και την αδικια που ηδη υπαρχει στον κοσμο αλλα εμενα με θυμωνει που κατακρινεις τοσο οποια γυναικα το θελει. Στο κατω κατω εχεις σκεφτει οτι ολο αυτο το λουκι με τις εξωσωματικες μπορει να κρυβει υποσυνειδητα αυτοτιμωρητικα σκεπτικα; Οτι θα πιασει η εξωσωματικη και θα γινω μανα αν το αξιζω μονο και αμα δε πιασει ισως δε το αξιζω τελικα/δεν ειμαι ικανη? Αμα σκεφτεσαι ετσι και υιοθετησεις κι ολας ποσο ευκολο πιστευεις ειναι να το διαχειριστεις? Μπορει και να θεωρει οτι βλαστημει απεναντι στη φυση ξερω γω, οτι θα του γαμησει του υιοθετημενου παιδιου τη ψυχολογια. Εδω η νυφη μου γεννησε και το κοιταζε το παιδι της σα ξενο και ελεγε οτι ειναι αχρηστη και ακαταλληλη για αυτο τον ρολο (καλα παιζει και η επιλοχειος), αλλα σκεψου να ειχε υιοθετησει κι ολας;
Το να φερεις ενα βιολογικο σου παιδι στο κοσμο ειναι γιγαντιαια βαρια ευθυνη αλλα το να διαπαιδαγωγησεις ενα αλλο παιδι στον ιδιο σκατα κοσμο δεν ειναι? Εκει και αν ειναι πιο βαρια μαλιστα η ευθυνη.
Μπραβο σου αμα θελεις να υιοθετησεις και εχεις τη δυναμη αλλα δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι τοσο διαφωτισμενοι και υπερανω των ενστικτων τους.
Επισης διαφωνω με το σκεπτικο οτι "δεν θα ηθελα να φερω παιδι σε αυτη τη κοινωνια". Αυτο υποννοει οτι τι; Εσυ δεν εισαι κοινωνια; Δεν εισαι κομματι της; Εισαι υπερανω και δε σε αγγιζουν τα προβληματα της και δε φταις κι εσυ για αυτα; Γιατι μπορει να φταις με το τι κανεις αλλα μπορει και να φταις με το τι ΔΕΝ κανεις. Αμα ειναι το ατομο μαγκας εγω λεω να φερει παιδι σε αυτη τη σαπια κοινωνια και να το μεγαλωσει ετσι ωστε να μην εχει αυτος ο ανθρωπος να φοβηθει κατι απο το κοινωνικο κατεστημενο, αλλα το κοινωνικο κατεστημενο να εχει να φοβηθει απο αυτον. Η αλλαγη σε μεγαλη κλιμακα δεν ερχεται με το να αλλαξει ενας ανθρωπος στο φασμα της ζωης του και απλα να διαδωσει τα οσα εμαθε στους γνωστους του (καλο και αυτο φυσικα). Η αλλαγη ερχεται κυριως με το να αλλαζουν οι γενιες...να στο πω χυμα με το να πεθανουν οι σκατανθρωποι και να γεννηθουν και να διαπαιδαγωγηθουν σε καθε γενια ολο και λιγο καλυτερα οι επομενοι. Ε κατα ειρωνια αμα οι ευσυνειδητοι ανθρωποι που ειναι στα συγκαλα τους και σκεφτονται μα και μου και μηπως δε πρεπει να κανω παιδια ηδη εχουμε υπερπληθυσμο και πεινα και μπλα μπλα και δεν αναπαραγονται, ποιοι νομιζεις θα το κανουν αβερτα κουβερτα? Ποιοι θα ειναι η πλειοψηφια? Και πως θα διαμορφωσει αυτη η πλειοψηφια τη κοινωνια? Οχι με τον καλυτερο τροπο φυσικα, πολλαπλασιαζοντας την ασυνειδητοτητα και την αδιαφορια. Και μετα εσυ και καθε εσυ λες ασε που να κανω παιδια σε αυτη τη σκατα κοινωνια και ουτω καθεξης...Εεεε καπου πρεπει να σπασει αυτος ο φαυλος κυκλος.
Και το αν ειναι εγωιστης η οχι ο αλλος δεν μπορει να κριθει απο το μεσο με το οποιο απεκτησε παιδι. Μπορει μια μητερα που εκανε εξωσωματικη με κινητρο τα παραπανω αυτοτιμωρητικα σκεπτικα να ειναι εξαιρετικη και δοτικη και καθολου εγωιστρια.
Αντιστοιχα μια γυναικα που υιοθετησε μπορει να ειναι εγωιστρια και πολυ μαλιστα. Μπορει να το εκανε ως εσχατη λυση, και να πηγε να πηρε ενα παιδακι ετσι για να παιζει...η υπαρχουν περιστατικα στο εξωτερικο οπου υιοθετουν ενα ματσο παιδια μονο και μονο για τα επιδοματα και τα εχουν χεσμενα τα παιδια η τα βαζουν να δουλευουν στα αγροκτηματα τους.
Οποτε δεν βλεπω καθολου καμια συναρτηση οπου εξωσωματικη=εγωισμος και υιοθεσια=αλτρουισμος.
ΤΙ ΝΑ πω..μονο σε μενα δεν υπαρχει αυτο το ενστικτο αναπαραγωγης..προφανως ανηκω σε αλλο ειδος...
κ οταν το θελησα, δεν ηταν ξεκαθαρη επιθυμια, ειχε μεσα "πρεπει", του στυλ, ειμαι 35 εγω ποτε θα γινω μανα??
στην ουσια τα παιδια τα βαριεμαι αφανταστα, δεν αντεχω ευκολα την φροντιδα τους κ την κουραση που απαιτειται...
δεν μαρεσουν τοσο πολυ οσο τα ζωα για παραδειγμα..
μολις ζω σκυλο λυγιζω.. μολις δω παιδι μου ειναι παντελως αδιαφορο....
τι να πω..μαλλον στην προηγουμενη μου ζωη ημουν σκυλος, δεν εξηγειται.
η κοινωνια, επαναλαμβανω κ πιστευω θα γινοταν ακομα καλυτερη αν ολα αυτα τα εκατομμυρια που τρωνε οι γιατροι στις εξωσωματικες...δινοντουσαν να ταιστουν 5-6 ορφανα απο καθε γυναικα...
αυτο ηθελα να πω..
ακουγεται ακραιο.. αλλα θεωρω πως αυτο θα ηταν σωστοτερο για μενα τουλαχιστον..
ναι κ θεωρω μεγαλη πατατα να κανει καποια γυναικα εξωσωματικη εφοσον η φυση της δεν το θελησε..
συγχωρα με που εχω αυτες τις αποψεις... αλλα αυτες εχω κ δεν αλλαζουν.
ο καθενας με την αποψη του.
εχεις επισης διαβασει για τα τοσα παιδια που ερχονται στον κοσμο με εξωσωματικη,αργοτερα μετα απο καποια ετη, ποσα προλβηματα γενετικα παρουσιαζουν?
εχεις ασχοληθει λιγο με αυτο? εννοω να διαβασεις οτι τα παιδια του σωληνα τα οποια ειναι αποτελεσμα, οχι φυσικης συλληψης , αργοτερα ως ενηλικες παρουσιαζουν πολλα προβληματα στο dna τους?
αν ηταν ετσι τοτε, στην φυση ολοι θα εκαναν παιδια με εξωσωαμτικη μονοι τους κ δεν θα υπηρχε η παραδοσιακη οδος.
γιατι βλεπεις ενα σωρο παιδια να εχουν νοιητικη στερηση?να ειναι δυσλεκτικα , να τρεχουν οι γονεις στους λογοθεραπευτες κ στα ειδικα σχολεια πιστευεις?
θεωρεις οτι η τεχνητη γονιμοποιηση ειναι κατι το οποιο δεν εχει συνεπειες αργοτερα??
καπως ετσι εκφυλιζεται το ανθρωπινο ειδος..
κ τα παιδια που γεννιουνται απο εξωσωματικη θα κανουν αλλα παιδια, που στο dna τους θα φερουν ολες τις προβληματικες συνεπειες τις τεχνητης γονιμοποιησης.
διαβασε λιγο για τα παιδια που ειναι προιοντα εξωσωματικης, ποσο κινδυνευουν απο αυτισμο κ καρκινο οταν γινουν ενηλικες...καθως κ για τις ψυχικες παθησεις....
Ενταξει η φυση μπορει να θελει να πεθανει καποιος απο καρκινο, με αυτη τη λογικη να μην κανει χημειοθεραπειες δηλαδη γιατι ειναι αφυσικο και επιπονο και δημιουργει ενα σωρο παρενεργειες, σωστα; Αν δεν επεμβαινε ο ανθρωπος σε πολλα πραγματα και αφηνε τη φυση να κανει τη δουλεια της ακομα θα ζουσαμε απο 30 χρονια μονο σε σπηλιες. Ακυρο τελειως λοιπον αυτο που λες.
Επισης αυτο με τα προβληματα υγειας που λες μπορει να ειναι αληθινο αλλα απαισιο οπως και να εχει. Με μια μικρη ερευνα που εκανα το μονο αποδεδειγμενο ειναι περισσοτερες πιθανοτητες υποσπαδιασης, τιποτα αλλο. Κλαιν μαιν διορθωνεται χειρουργικα και δεν απειλει τη ζωη. Και για ολα τα αλλα μιλαμε παλι για μικρα ποσοστα ως πιθανοτητα δηλαδη. Και; Λες πως ολοι αυτοι οι ανθρωποι που υπαρχουν απο εξωσωματικη επρεπε να μην υπαρχουν;
Μην αρεσει κατι σε καποιον, αμεσως οτι προκαλλει αυτισμο...οχι τα εμβολια, οχι οι εξωσωματικες, οχι η καταληψη απο δαιμονες...δεν υπαρχουν γνωστα αιτια για τις προδιαθεσεις που περιγραφεις. Ουτε ξερεις αμα ενα παιδι απο φυσιολογικη συλληψη θα βγαλει η οχι περιεργη ουρηθρα η αυτισμο η καρκινο η νταουν η δε ξερω και γω τι...σιγα μην αρχισουμε να εφαρμοζουμε και ευγονικη κι ολας και να στελνουμε τους αδυναμους στους κλιβανους.
Υπαρχουν τοσοι ανθρωποι πλεον που ηρθαν στον κοσμο ετσι και ζουνε μια χαρα υγιεις φυσιολογικες ζωες.
Επισης οι εξωσωματικες δεν εχουν εφαρμοστει για αρκετα χρονια ωστε να γινει εκτεταμμενη αξιοποστη ερευνα με επαρκη ογκο δεδομεμων για το πως καταληγουν αυτα τα παιδια ως ενηλικες...αυτο απλα το λες επειδη ετσι θελεις.
Και ωραια, μπορει εσυ να μην εχεις αυτο το ενστικτο τοσο ανεπτυγμενο, η μητροτητα δεν ειναι κατι που θελει η οποιαδηποτε γυναικα η που ταιριαζει στην οποιαδηποτε γυναικα, με γεια σου με χαρα σου. Το να ΜΗΝ θελει μια γυναικα να κανει παιδια ειναι μια απολυτα εγκυρη επιλογη και μπραβο της που ξερει τι θελει και τι δεν θελει. Αλλα δεν καταλαβαινω απο που και ως που τοση επικριτικοτητα ως προς τις γυναικες που ειναι διαφορετικες και καιγονται για παιδι. Χαλαρωσε, μια επιλογη για εσενα κανεις, δεν ανακαλυψες την αμερικη. Εκτος αν απλα απολαμβανεις να τονιζεις το ποσο διαφορετικη και διαφωτισμενη αλτρουιστρια εισαι. Με συγχωρεις αλλα δεν βρισκω το λογο γιατι επιμενεις να εκφερεις μια τοσο επικριτικη αποψη.
Που σε αυτη τη περιπτωση θα σε ρωτουσα αν προτιμας στη πραξη να ταιζεις 5-6 ορφανα οπως λες οτι ειναι το σωστο η αν προτιμας κατι πιο λαϊτ, μερικα σκυλια πχ οπως λες και η ιδια...που το να αγαπας τα αδεσποτα (λεω εγω), εχει πιο αποδοτικη αναλογια μεταξυ κοπου που απαιτειται να καταβαλλεις και ηθικης ικανοποιησης...ειναι ηθικη ικανοποιηση για το "τι γαματο ατομο ειμαι" σχεδον δωρεαν και με πολυ μικροτερη ευθυνη. Και αμα μου πεις ααααα αξιζουν το ιδιο ειναι ιδια ευθυνη θα σε ρωτουσα τι θα εβγαζες πρωτο απο φωτια παιδι η σκυλο; Ε πες μου σκυλο να στανιαρουμε λολ...
Συγχωρα με για αυτη την αποψη αλλα αυτην εχω και δεν αλλαζει...
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να εκθέσω κι εγώ τον προβληματισμό μου σχετικά με το ζήτημα του δότη σπέρματος.
Νομίζω οτι εγείρονται ζητήματα βιοηθικής εδώ. Κι αυτό επειδή δεν μπορεί γνωρίζει η γυναίκα που θα μείνει έγκυος με δότη σε πόσες και ποιές άλλες γυναίκες έχει δοθεί σπέρμα από τον ίδιο δότη. Δηλαδή, θα μπορούσαν να υπάρξουν ετεροθαλή αδέλφια από τον ίδιο πατέρα τα οποία μετά εν αγνοία τους μπορεί να παντρευτούν μεταξύ τους και να κάνουν παιδιά.
Κι αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" προκειμένου τα κέντρα εξωσωματικής να έχουν επιτυχίες χωρίς πολλά έξοδα.
Να σας αναφέρω και κάτι που μου έχει πει φίλη το οποίο εύχομαι να μην είναι αλήθεια: Μία κοπέλα γνωστή της δούλευε σε γυναικολογική κλινική όπου έκαναν εξωσωματικές και χρησιμοποιούσαν για δότη έναν υγιή και ευπαρουσίαστο εργαζόμενο νοσηλευτή, ο οποίος είχε δώσει σπέρμα για γονιμοποίηση τόσες πολλές φορές που του είχαν βγάλει το παρατσούκλι "ο τακα-τούκας", φαντάζομαι καταλαβαίνετε για ποιόν λόγο, κάθε φορά που χρειαζόταν.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν αυτό αληθεύει σε πόσα παιδιά πρέπει να έγινε πατέρας, τα οποία μάλλον ποτέ δεν θα μάθουν οτι είναι μεταξύ τους αδέλφια. .
Ελπίζω πάντως να υπάρχει σε αυτά τα πράγματα κάποιος έλεγχος, να γνωρίζουν τα ζευγάρια πώς ακριβώς χρησιμοποιείται το γενετικό τους υλικό γιατί μπορεί να συμβεί να εμφυτευθούν (γονιμοποιημένα ή όχι) ωάρια σε άλλες γυναίκες, εν αγνοία των γυναικών από τις οποίες γίνεται η λήψη, ή να χρησιμοποιηθεί το σπέρμα του άντρα για εξωσωματική άλλων γυναικών, ως δότη εν αγνοία του.
Μην ξεχνάμε οτι τα κέντρα εξωσωματικής είναι βασικά επιχειρήσεις και επιδιώκουν την επιτυχία και το κέρδος. Ο δότης σπερματοζωαρίων ή η δότρια ωαρίων κατά πόσο είναι εύκολο να βρεθεί και με ποιά αμοιβή και ποιό κίνητρο; (στην γυναίκα π.χ., πρέπει να γίνει ένα μίνι χειρουργείο για να παρθούν τα ωάρια). Παίζει ρόλο βέβαια και το ήθος του γιατρού, αλλά από την στιγμή που δίνεις το γενετικό σου υλικό κατά πόσο γνωρίζεις σίγουρα πώς θα χρησιμοποιηθεί;
Είναι κάποια θέματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε.
Νιώθω ότι μου τη λες κ δεν καταλαβαίνω γτ.. Ενω αναφέρω ότι είναι η δική μου άποψη κ ότι γνωρίζω ότι είναι κάπως ακραία κ απλά την αναφέρω κ Λεω μάλιστα να μην παρεξηγηθω..δεν έβρισα ούτε προσεβαλλα κάποια γυναίκα που θέλει να το κάνει αυτό, εγώ απλά παραθέτω την δική μου άποψη κ θα προτιμούσα να γίνει σεβαστή κ όχι να κριθω γι την άποψή μου, όμως τελικά αυτό βλέπω.. Οκ χαλάρωσε, συζήτηση κάνουμε χαλαρή... Δεν κρίνεται δα κ η ζωη μας..
Επιπλέον δεν παραθέτω την άποψή μου για να δείξω το ποσό αλτρουιστρια είμαι... Γνώμη μου είναι ότι δίπλα μας παιδιά πεθαίνουν από την πείνα.. Κ μεις δίνουμε εκατομμύρια στις επιχειρήσεις που φτιάχνουν παιδιά.. Οκ.. Άποψη μου κ δεν αλλάζει επίσης..
Συμφωνω οτι απλα κουβεντα κανουμε αλλα εχεις εκφραστει με τροπο που βγαζει εμπαθεια και κριτικη αφ'υψηλου απεναντι σε ανθρωπους που το επιλεγουν και με ενοχλησε αυτο. Ο αναμαρτητος πρωτον τον λιθο βαλετω βασικα, οπως επισης ειναι δικη τους ζωη και επιλογη, απο που και ως που θυμωνεις εσυ; Παραθετω μερικα πραγματα που εγραψες παραπανω:
"μου εχει δημιουργηθει μια να το πω, καπως πιο κομψα... δυσφορια ως προς τις γυναικες που προπαθουν με χιλια μεσα, πεθαινουν απο την ορμονη , φουσκωνουν, γινονται σαν μπαλονια για να κανουν ενα ΔΙΚΟ τους παιδι..
θα ελεγα οτι πλεον καπως με θυμωνει ολο αυτο..."
Δεν το βρισκω χαλαρη πλεον κουβεντα αυτο...εκδηλωνεις εμπαιγμο.
Αλλη παραθεση:...με θυμωνει αυτη η συμπεριφορα οταν ο κοσμος ολος καιγεται κ οι γυναικες δινουν εκατομυρια για να κανουν ενα παιδι..
δανειζονται, κλαινε, απογοητευονται, σκεφτονται μονο την παρταρα τους στην ουσια για να ικανοποιησουν το εγω τους!
να κανουν ενα παιδι με εξωσωματικη...
προτιμω να ειμαι μανα ολου του κοσμου παρα ενος παιδιου...
Το πρωτο το ερμηνευω ως "πωπω τι απαισιοι ανθρωποι" και το δευτερο ως "ποσο γαματη ειμαι εγω"...μα μανα ολου του κοσμου; Δεν ηθελα να καταληξει επι προσωπικου η συζητηση αλλα μονη σου το ανεφερες...
Συνεχιζω με την παραθεση: οχι ετσι δεν θα διορθωθει ποτε ο κοσμος, ο ανθρωπος θα εξακολουθει να γενναει εγωιστες κ παλιανθρωπους, πλασματα υπερεγωιστες που το μονο που θα τους νοιαζει θα ειναι η δικη τους προσωπικη αναπτυξη..
Καταληγουμε λοιπον συμφωνα με οσα λες στο οτι τα παιδια απο εξωσωματικη εκτος απο αρρωστα με αυτισμο και καρκινο και ολα τα κακα της μοιρας τους ειναι και σκατανθρωποι...
Γιατι οι γονεις που συλλαμβανουν φυσιολογικα παιδια ως γνωστον δεν τα κακομαθαινουν...και για πες μου πριν τις εξωσωματικες απο που ξεφυτρωσαν οι εγωισταροι που τις τολμησαν πρωτοι;
Θεωρω πως ειναι ξεκαθαρο το τι με ενοχλησε...εγω ζητω συγνωμη που ερμηνευσα τα κινητρα σου για τα οσα εγραψες (που δεν μπορω να καταλαβω για ποιον αλλο λογο να εκφραστεις ετσι αλλα τεσπα), εσυ θα ζητησεις για την εμπαθεια που εβγαλες στα γραφομενα σου;
Γιατι ξερω ενα υπεροχο κοριτσακι απο εξωσωματικη, και υγιες και με καλη ανατροφη. Γιατι να ριξουμε αυτη την οικογενεια στο πυρ το εξωτερον; Δεν εχω κανενα θεμα με το να λεμε τις αποψεις μας και ας διαφωνουμε, αλλα η επικριτικοτητα σου σε ενα τοσο ευαισθητο θεμα ε με χαλασε πως να το κανουμε;
για μενα το σημαντικο ειναι το σε τι συνθηκες θα ζησει ενα παιδι , παρα το αν θα ερθει στον κοσμο με εξωσωματικη η με φυσικη συλληψη.
ειναι ισορροπημενοι οι γονεις η ο γονεας του?
το κανει για να προσφερει στο παιδι και οχι στον εαυτο του?
εχει προσπαθησει να του προσφερει (κατ αρχας) τις σωστες συναισθηματικες συνθηκες? και το "δυο γονεις" , ειναι για μενα μια απο τις σωστες συνθηκες. αλλο να χασει τον γονιο του στον δρομο απο ατυχια η δυστυχια κι αλλο να αποφασισω ΕΓΩ να το καταδικασω σε εκ γεννετης ορφανια απο πατερα.
κατα τα αλλα , τα σχολια για το ποσο περισσοτερο προσφερει καποιος με τον εναν η τον αλλο τροπο, οταν γινονται απο τον καναπε, ειναι αστεια.
λενε πολλοι που μισουν τα ζωα" τι τα ταιζουν και ασχολουνται, τοσα παιδιακια πεινανε στην αφρικη".
ναι μωρη, αλλα ταισες εσυ ποτε κανενα παιδακι απ την αφρικη? ο αλλος εχει αποθεμα ψυχικο για τα ζωα και τα βοηθαει!!!! εσυ τι κανες για τα παιδακια απ την αφρικη?
λεει ο αλλος, "τι τις θελεουν τις εξωσωματικες , τοσα παιδακια πεινανε στην αφρικη η ειναι ορφανα, ας υιοθετησουν"
εσυ ποσα παιδακια υιοθετησες και κανεις κριτικη?
η αλλη ειναι διατεθιμενη να μεγαλωσει ενα παιδι, το δικο της. και γιατι δεν κανεις την ιδια κριτικη στα ζευγαρια που κανουν με "φυσικο " τροπο παιδια και δεν υιοθετουν?
απλα γιατι σου φαινεται παραλογο να προτεινεις κατι τετοιο, γιατι ο καθενας εχει το δικαιωμα να θελει και να κανει δικα του παιδια και ειναι μεγαλυτερη προσφορα απ το καθολου παιδια...
οπως και εναι προτιμοτερο να μην κανει και να μην παρει καθολου παιδια καποιος ακαταλληλος για γονιος. μακαρι να ειχαν την αυτογνωσια οσοι δεν ειναι σε θεση να μεγαλωνουν παιδια και να το αρνουνταν.
θα ηταν καλυτερος ο κοσμος.
οσο για την ταλαιπωρια της εξωσωματικης, ειναι θεμα της καθε γυναικας αν ειναι διατεθιμενη να την περασει, δεν ειναι επιχειρημα καποιου για το ποσο εχει ηθικο δικαιωμα να το κανει.
αυτη προτιμαει να [πονεσει αλλα να κανει ενα παιδι, εσενα τι λογος σου πεφτει σε αυτο? (του καθε "εσενα")
Κράξιμο θα φαέι αυτός που κάνει μια επιλογή( εξωσωματική, αγοράζω μια ράτσα σκύλου) και αφήνω κατά κάποιο τρόπο ορφανά και αδέσποτα......αυτός που δεν κάνει τίποτα δεν ασχολείται κανείς τόσο πολύ μαζί του......
Αυτός που υιοθετεί ένα αδέσποτο αξιζει ένα μπράβο παραπάνω μπροστά σε αυτόν που δεν κάνει τίποτα, ή αγοράζει μια ράτσα.........
Και οι δύο μπορεί να μεγαλώσουν με αγάπη τα ζωάκια τους, αλλά αυτός που παίρνει αδέσποτο βοηθάει περισσότερο στην μείωση αδέσποτων κλπ
Και γιατί να μην πούμε μπράβο σε αυτήν την επιλογή που ο ένας προσφέρει περισσότερο και να τα κάνουμε ίσα και όμοια με το ''είναι θεμα επιλογής'' κλπ ?
Εβαλα σκύλους γιατί είναι πιο ελαφρύ......
Ισχύει και για το γραφείο ? :p
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! ;P
περι εξωσωματικης, αν τρωει κραξιμο αυτος που την κανει επειδη αφηνει τα ορφανα στα ιδρυματα, το ιδιο κραξιμο πρεπει να φαει κι αυτος που κανει παιδι "φυσικα", γιατι δεν ειναι καθολου φυσικα, αλλα μεθοδευμενα.
ως γνωστον, εχει χρονια που υπαρχει αντισυλληψη κι αν δεν θελεις να κανεις παιδι, δεν κανεις με καμια παναγια, κι αν ειναι επειδη αφεθηκαμε στον "φυικο" τροπο, δεν κανεις 1-2 αλλα καμια 20ρια, οσα δωσει ο θεουλης...
επομενως, εφοσον μεθοδευμενα και προγραμματισμενα κανουμε παιδια δικα μας, θα επρεπε να το κοψουμε μεχρι να αποκατασταθουν τα ορφανα του κοσμου.
αλλιως μιλαμε για υποκρισια αν θυμομαστε τα ορφανα ξαφνικα οποτε μας βολευει.
Να πουμε μπραβο και χιλια μπραβο...γιατι να κραξουμε ομως αυτον με τον σκυλο ρατσας; Δεν ειναι οτι θα τον παρει και θα τον αφησει μετα αδεσποτο...αμα τον φροντιζει καλα τι λογος μας πεφτει; Αυτο πες μου (και παραλληλισε το προφανως με παιδια,που δεν ειναι ακριβως ιδιο. Στα παιδια ειναι ενστικτο, στα σκυλια απλα ετσι του τη βαρεσε)...
Ακριβως αυτο...και ακομα δεν ειδα συγνωμη για το κραξιμο anxious...απλα αγνοεις επιδεικτικα το μηνυμα μου. Μπραβο μπραβο και χιλια μπραβο που βοηθας και τα ορφανα και οχι μονο απο το καναπε σου η το γραφειο σου, αλλα η κριτικη και η εχθρικοτητα (για να μη πω κακια) που βγαζεις απεναντι σε γυναικες που κανουν εξωσωματικη σου χαλανε το ιματζ η αληθεια να λεγεται....δεν το θελουμε αυτο.
Με συγχωρεις αλλα εγω δεν το αφηνω να περασει ετσι στο ντουκου. Θελεις αυτη τη φορα να πεις κατι σχετικο με την επικριτικοτητα που εβγαλες περα απο το ποσο πολυ προσφερεις εσυ σε αντιθεση βεβαιως βεβαιως;
Η συνεχιζεις να θεωρεις σωστη αυτη τη κακια;
Συμφωνώ απόλυτα με Natalia_sups και Remedy.
Όταν κάνεις κάτι καλό το κρατάς για σένα (κυρίως). Εξάλλου για κάποιο λόγο το κάνεις, απλά για μένα αυτός ο λόγος θα έπρεπε να ήταν πρώτα από όλα η βοήθεια και έπειτα η ηθική ικανοποίηση που θα νιώσεις με τον εαυτό σου. Κανείς δεν κάνει κάτι καλό αν δεν νιώθει καλά γι' αυτή την πράξη. Άρα αφού νιώθεις καλά που βοηθάς, δεν υπάρχει καν λόγος να το λες σε άλλους ή ακόμα χειρότερα να το διατυμπανίζεις. Αυτός λοιπόν που βοηθάει και έχει ένα σκοπό, είναι χάσιμο χρόνου και κόπου να κάθεται να ασχολείται και να κρίνει συνανθρώπους του που κάνουν τις επιλογές τους χωρίς να βλάπτουν κ α ν έ ν α ν. Για να μην αναφερθώ στο ότι από μια συμπεριφορά και μόνο που δεν βλάπτει κάποιον χωρίς κακά κίνητρα κτλ χαρακτηρίζουμε ανθρώπους χωρίς καν να γνωρίζουμε πόσο, αν προσφέρουν και με ποιούς τρόπους (όλοι δεκτοί ανεξαρτήτως "σοβαρότητας", τι σκέφτονται/νιώθουν κτλ. Μόνο εμείς βοηθάμε και είμαστε καλοί άνθρωποι, μόνο οι δικές μας επιλογές/κίνητρα/συμπεριφορές είναι οι σωστές... Για συμπεριφορές που βλάπτουν άλλουν ανθρώπους, ναι θα κράξουμε τον δολοφόνο και βιαστή και θα τον κλείσουμε στο κελί του για να προστατευτούμε, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Εδώ κανείς δεν ενόχλησε κανέναν. Αντιθέτως κάποιοι άλλοι "με σκοπό" δείχνουν ότι ενοχλούνται. Δεν χρειάζεται να τα κατανοούμε όλα. Δεν έχεις την απαραίτητη ενσυναίσθηση και κατανόηση για κάποιες πράξεις και συμπεριφορές άλλων; Ασχολήσου τουλάχιστον με σένα και μόνο. Αν εσύ κάνεις άλλες επιλογές, έχεις άλλα ένστικτα και μπλα μπλα, μαγκιά σου, ο καθένας κουμάντο στη ζωή του. (Μιλάω σε β' ενικό γιατί απευθύνομαι γενικά).
Παιδιά εγώ δεν είπα να κράξουμε αυτούς με τις ράτσες και όποιον γεννάει παιδιά και εξωσωματικές και όλο τον πλανήτη........
Για το μπράβο είπα, αν εγώ και ο άντρας μου μπορούμε να κάνουμε παιδιά και υιοθετήσουμε, και όχι για να μην χαλάσω την σιλουέτα μου , ε αξίζω ένα μεγαλύτερο μπράβο.......και η άνξιους αξίζει ένα μπράβο αν βοηθάει, αντί να κράζω αυτούς που κάνουν λιγότερα από την άνξιους ας πούμε..............
δεν ειμαστε καλα....θα ζητησω συγγνωμη για αυτο που εγω πιστευω...μαλιστα...
με την ιδια λογικη να ζητησουν συγγνωμη κ αλλοι που εκφερουν την αποψη τους κ ειναι αντιθετη με την δικη μου, σε παρακαλω.. μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε κ συζηταμε, δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου...
και συνεχιζεις να βγαζεις εσυ κακια μετα απο τα δικα μου πσιτευω, να με προσβαλλεις συνεχομενα μεσα απο τα μνμτα σου..
οταν δεν συμφωνεις απλα πες το κ τελος, εκφραζεις πολυ εντονα κ με επιμονη εχθροτητα απεναντι μου σε αυτο το thread.
δεν καταλαβαινω αληθεια γιατι.. μου φαινεται καπως υπερβολλικο...δεν σε εθιξα προσωπικα, ειπα απλα την αποψη μου, το οτι το πηρες τοσο πατριωτικα δεν μπορω να το κατανοησω..
Ειναι παιδιαστικο το επιχειρημα αλλα πρωτη εθιξες ενα σωρο γυναικες...δεν βγαζω καμια κακια, απλα σου λεω τι βλεπω και τι με πειραξε. Και σου ζητησα συγνωμη. Εσυ ομως θεωρεις οτι πραττεις σωστα που δεν παραδεχεσαι οτι ηταν λαθος να μιλησεις ασχημα για γυναικες που κανουν εξωσωματικη; Ειναι πολυ συγκεκριμενο το ποιο ειναι το σημειο που με πειραζει. Δε θα σου αλλαξω την αποψη οτι η υιοθεσια ειναι καλυτερη, συμφωνω κι εγω.
Αλλο ομως εκφερω αποψη πως καλο ειναι να μη καταφευγουν σε εξωσωματικη τα ζευγαρια απο τη στιγμη που υπαρχουν ορφανα και αλλο τα κατακρινω και τους θεωρω σκατανθρωπους και να κοροιδευω τις γυναικες που υποβαλλονται σε αυτο οτι πρηζονται σα μπαλονια και κλαινε και δε ξερω τι. Ειναι ασεβεια αυτο απεναντι στην ψυχικη τους οδυνη. Αυτες το εχουν καημο, η αποψη σου ειναι αποψη σου, αλλα γιατι να βγαζεις εχθρικοτητα απεναντι τους;
Απάντησε μου συγκεκριμενα στα παραπανω, οχι με υπεκφυγες.
Επισης το κανε το καλο και ριξ'το στο γυαλο το εχεις ακουστα; Για αυτο ερμηνεψα οπως ερμηνεψα την επιθεση σου απεναντι τους. Και συνεχιζω να το πιστευω αλλα ανακαλεσα αυτα τα σχολια μου επειδη καταλαβαινω πως αυτα ειναι ανθρωπινα λαθη, οπως ειναι και το δικο μου.
Δε γυρευω να αλλαξεις αποψη. Γυρευω να κατανοησεις και να παραδεχτεις οτι αυτη η επικριτικοτητα ειναι λαθος.
ειναι αρχη μου να μην συνηθιζω να απανταω σε ανθρωπους που ειναι εχθρικοι αρκετα κ γενικα δεν συνεχιζω τον διαλογο μαζι τους..προσπαθω τουλαχιστον να μην απανταω.
αν δεν γινοσουν ισως τοσο εχθρικη ισως να επαιρνες κ καποια απαντηση.
Πρωτη φορα μου συνεβει να εκφραζω την αποψη μου κ να μου επιτιθεται καποιος..
νιωθω ναι δυσφορια για την μη υιοθετηση κ μη διεκδικηση ενος ορφανου παιδιου κ δεν θα σταματησω να το θεωρω ασχημο, αυτο ειναι δικο μου συναισθημα κ πιστευω κ δικη μου αποψη κ δεν μαρεσει να με κρινουν γι οσα εγω νιωθω κ πιστευω.
Απαιτησες να ζητησω συγγνωμη, με ασχημο τροπο κατι το οποιο δεν ειναι για μενα επιτρεπτο....
ξεπερασες λιγο τα ορια κ ειναι κατι το οποιο δεν περιμενα, λυπαμαι αλλα δεν θα απολογηθω για οσα νιωθω κ πιστευω.
Σε καποιους η αποψη μας δεν αρεσει... οκ so what...
Μπορεις σε παρακαλω τωρα να σταματησεις να με προσβαλλεις προσωπικα κ να μου επιτιθεσαι με εμμεσο τροπο?? σε παρακαλω , ζω σε μια κοινωνια που την χαρακτηριζει η ελευθερια του λογου...
οταν γινεσαι τουρμπο με τις αποψεις αλλων ανθρωπων, προσπαθησε ισως καπως να το διαχειριζεσαι με μη προσβλητικο τροπο...
Ανξιουσ το Ναταλάκι είδε πως βγαίνει το ψωμί γι αυτό μιλάει έτσι μην παρεξηγηθητε κ οι δύο χρειάζεστε και μη με πιάσετε κ μένα ελπίζω να ξέρετε ότι σασ καταλαβαίνω κ τις δύο
Ελάτε ρε κορίτσια,μην τσακώνεστε.
Έχω μια συμπάθεια και στις 2 σας,δεν θέλω να σας βλέπω να αρπάζεστε.
Εχεις γραψει ενα κατεβατο στο οποιο στρεφεις τη συζητηση αλλου και λες ποσο θιγμενη εισαι και ποσο σου επιτιθεμαι και σε προσβαλλω και αλλα ανυποστατα...το οτι εσυ προσεβαλλες κοσμο δεν εχει σημασια. Σου εγραψα τι με προσεβαλλε εμενα στα οσα γραφεις και το αγνοεις.
Το οτι εγραψα τρεις φορες για συγνωμη στη καρα******κλαρα σου. Οπως επισης επιλεγεις να αγνοεις και το οτι ειμαι πολυ ξεκαθαρη στο οτι σεβομαι τις αποψεις σου αλλα με ενοχλησε ΕΝΑ συγκεκριμενο κομματι στα λεγομενα σου, αυτο της επικριτικοτητας απεναντι σε ανθρωπους που επιλεγουν εξωσωματικη. Δεν ειπα οτι δεν κανεις καλα που το θεωρεις λαθος, ειπα οτι ειναι ασχημη η εμπαθεια που βγαζεις απεναντι σε γυναικες που το κανουν. Σου μιλαω πολυ πολυ συγκεκριμενα και μου απαντας γενικα.
Εγω νομιζω πως προσπαθησα να κανω εποικοδομητικη συζητηση απλα εσυ ερμηνευεις ως επιθεση το οτι σε ψιλοεκθετουν καποια επιχειρηματα μου χωρις να ειναι αυτος ο σκοπος τους.
Ουτε ειπα οτι δεν εχεις ελευθερια λογου. Αλλα το οτι ειμαστε ελευθεροι να λεμε οτι θελουμε δεν σημαινει οτι και οι αλλοι δεν ειναι ελευθεροι να μας πουν οτι λεμε μαλακιες. Ετσι λειτουργει η ελευθερια λογου για ολους.
Νομιζω ειναι ξεκαθαρο το τι προσπαθω να πω και γιατι προσπαθεις να το αγνοησεις...αλλα δε πειραζει, λυπαμαι που αρνεισαι να εξετασεις αναλυτικα τα οσα γραφω με λογικη και διαθεση συζητησης αλλα επηρεαζεσαι συναισθηματικα. Δε θα χαλασουμε τις ζαχαρενιες μας...σου ευχομαι μια ομορφη μερα.
...... κοριτσι μου μη μιλας τοσο ασχημα.... κ γενικα μην πιεζεις τους ανθρωπους τοσο πολυ, οταν δεν θελουν να το συνεχισουν....
για να εχω διαμορφωσει αυτες τις αποψεις κ στασεις ζωης, εχω τους λογους μου..
παιδια δεν αλλαζει κατι απο εμενα προς την Ναταλια, εξακολουθω να εχω ουδετερη σταση κ θα χαρω να μιλαμε κ να ανταλλασουμε αποψεις..
Εγω δεν ειδα κανενα τσακωμο...απλα προσπαθω τοση ωρα να εξηγησω πως ασχετα απο το ποιες ειναι οι αποψεις της εκφραστηκε ασχημα για καποιους ανθρωπους.
Σκεφτειτε να μπει στο φορουμ μια γυναικα που ειναι σε διαδικασια εξωσωματικης και να διαβασει τα μηνυματα της ανξιους για το τι εγωισταρος και σκατανθρωπος ειναι και ποσο γελοια ειναι που φουσκωνει με φαρμακα σα μπαλονι και κλαιγεται και ποσο το αποστρεφεται αυτο η ανξιους και ποσο καλυτερη ειναι και δε ξερω τι...θα νιωσει ωραια; Η οτι της παραθετουν απλα καποια επιχειρηματα; Θα ενιωθε προσβεβλημενη...
Αυτο λεω. Τελοσπαντων...νομιζω πως δεν ειπα τιποτα παραλογο. Ειρηνη ημιν.
εχω μια απορια ομως, η Λιτσα μαθαμε τελικα αν εκανε παιδι με δοτη?? τι να απογινε αραγε??
Εγω δεν ειμαι καν ουδετερη, σου ετρεφα συμπαθεια. Απλα με ενοχλησε που σου λεω κατι λογικο και εσυ βουλωνεις τα αυτια σου. Οταν θα εισαι λιγοτερο επηρεασμενη απο αποψη διαθεσης δες ξανα τι σου λεω συγκεκριμενα οτι με ενοχλησε και ισως δεις τη δικια μου πλευρα...σε αυτο το συγκεκριμενο κομματι. Εγω σεβομαι το να θεωρεις την εξωσωματικη λαθος επιλογη. Δεν σεβομαι το να θεωρεις πως οι ανθρωποι που κανουν αυτη την επιλογη ειναι χειροτεροι η "λιγοτεροι" με οποιονδηποτε τροπο...αυτο...
δεν ειπες τιποτα παραλογο, απλα δεν εισαι χαλαρη στα μνμτα σου κ φαινεται αυτο.. χαλαρωσε , δεν υπαρχει λογος να φρικαρεις επειδη εγω εξεφρασα μια ακραια μου αποψη... οκ? εφοσον δεν εβρισα εσενα προσωπικα, γραψε πες την αποψη σου κ τελος, εδω δεν ειναι δικαστηριο να απολογουμαστε...
ισα ισα ειναι ενας τοπος στον οποιο εκφερουμε αποψεις , ακουμε κουλα κ λογικα, παραλογα κ σωστα, κ λαθος κ ολα...
το να πιεζουμε τους ανθρωπους να ανακαλεσουν την αποψη τους δεν ειναι σωστο..
ασε την γυναικα η οποια προσπαθει να κανει παιδι να υπαρασπιστει τον εαυτο της κ να διαπραγματευθει μαζι μου... που κ παλι την ιδια αποψη θα ειχα..
ειρηνη ημιν ναι.. αλλα κ χαλαροτις..
Εεεε τωρα θα πω κατι αντιστοιχο και παλι θα βγω αγενης :P
Εσυ γιατι το πηρες τοσο βαθια μεσα σου και νιωθεις αποστροφη οπως λες για τις γυναικες που το επιλεγουν; Ειναι οποιαδηποτε απο εμας ο αλανθαστος ηθικος επιτηρητης των αναπαραγωγικων δικαιωματων των αλλων;
Απλα καποια μηνυματα σου που το κατακρινουν μου εκαναν σε hate speech...
για μενα ειναι λιγοτερος οποιος κλεινει τα ματια εγραψα πολλες φορες μαλιστα, σε ενα παιδι που ποναει κ πειναει κ λιποθυμαει απο την πεινα διπλα του....
κ προτιμα να κανει εξωσωματικη για να ικανοποιησει το νμητρικο του ενστικτο...
συγχωρα με που ειμαι υπαρβολλικα αλτουριστρια, οκ? επιτρεψε μου να εχω αυτη την αποψη γιατι πραγματικα εχω τους λογους μου, γιατι ασχολουμαι με ολο αυτο κ καθε μερα τρεχω για να ταισω ανθρωπους..οκ? κ ζωα επισης...
ποτε μη κρινεις εναν ανθρωπο απο μερικες γραμμες... δεν ξερεις καν με τι εχεις να κανεις..τι εχω περασει κ τι περνω κ με τι ασχολουμαι..... ξερεις πολυ λιγα πραματα..προσπαθησε να εισαι χαλαρη παντα κ να ρωτας τον αλλον ευγενικα " γιατι το πισετυεις αυτο αληθεια?" ισως τοτε μονο ετσι απαντουσα σε ο.τιδηπτοε με ρωταγες...
στραβωνω πολυ κ ξενερωνω καπως οταν νιωσω επιθεση... κατεβαζω τις αμυνες μου γιατι κ γι αυτο εχω τους λογους μου....
παραυτα συνεχιζω κ διαπραγματευομαι ολο αυτο μαζι σου κ οσο κ να μιλαμε παλι τα ιδια θα λεμε, κλπ κλπ κ μπλα μπλα.