Originally Posted by
avgeris
Χτες, Τετάρτη 5 Απριλίου το απόγευμα, ξαναέκανε την εμφάνισή της σε μένα, δυναμικά μάλιστα. Με αίτημα φιλίας που δεν έχει αποσύρει ακόμα και μήνυμα το οποίο δεν έχω ανοίξει να διαβάσω, αλλά ξεκινάει ως εξής: "Συνήλθαμε, αποτοξινωθήκαμε κι οι δυο, ο καθένας με τον τρόπο του....." μέχρι εκεί μπόρεσα να διαβάσω χωρίς να το ανοίξω. Προφανή όμως τα όσα θέλει να πει και να μου ζητήσει. Συνήλθαμε και αποτοξινωθήκαμε, λες και ήμασταν στα ίδια !!! Λες και ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία !!! Τέλος πάντων, ματαιοπονεί έτσι κι αλλιώς. Ανέβασε φωτογραφία της στο μπαλκόνι της από το.....2013 (!!!!) για να δείξει στον κόσμο ότι όλα πάνε καλά. Πιθανό να μην της έκατσε η δουλειά και με κανέναν άλλο, οπότε γύρισε στην παλιά, δοκιμασμένη λύση. Το μόνο που καταφέρνει είναι να με ταράξει λίγο, δεν το κρύβω, αλλά αμέσως συνέρχομαι και συνεχίζω. Πισωγυρίσματα πλέον δεν κάνω και δεν ξέρω κι αν με ενδιαφέρει να διαβάσω τι μου γράφει. Το αίτημα φιλίας δείχνει καθαρά τους σκοπούς της, για την ώρα δεν έχω διάθεση να τη μπλοκάρω, δεν το έχω κάνει για κανέναν. Αν συνεχίσει όμως, ναι, θα φτάσω μέχρι εκεί. Τον εαυτό μου πλέον πρέπει να τον προστατεύσω πάσει θυσία.
Θα την αφήσω να ζει στον κόσμο της. Και μόνο η συγκεκριμένη της κίνηση φανερώνει ότι δεν έχει καμιά διάθεση να ασχοληθεί με το πρόβλημά της, μου το δηλώνει σχεδόν ξεκάθαρα. "Συνήλθαμε, αποτοξινωθήκαμε κι οι δυο ο καθένας με τον τρόπο του", χωρίς να έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ως τώρα, χωρίς να έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την εικονική πραγματικότητα της καθημερινότητάς της και συνεχίζοντας να πλασάρει εικόνες από το παρελθόν της ως σημερινές. Και βάζει και εμένα στο ίδιο πλαίσιο μ' αυτήν, ότι και καλά είχα κάποιο πρόβλημα που μου ήρθε "εξ ουρανού" και το ξεπέρασα, με φανερό στόχο να με ξαναρίξει στην παγίδα της ίδιας ιστορίας, τώρα που γίναμε καλά και οι δυο !!!! Ελπίζω να καταλάβει γρήγορα ότι δεν θέλω πια να ασχοληθώ μαζί της. Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω καν να διαβάσω τι μου γράφει. Τι να μου γράφει άλλωστε. και μόνο αυτό που διάβασα, αρκεί να μπω στο νόημα. Μου πλασάρει ένα εαυτό διαφορετικό, αποτοξινωμένο. Με κάποιο μαγικό ραβδί προφανώς. Με το παρασύνθημα που ανοίγει μονομιάς τις πόρτες της ίασης. 2 Απριλίου θα έμπαινε για 25 μέρες, στις 5 Απριλίου αποτοξινώθηκε. Και πάνω που αναρωτιόμουν ποοι θα ήταν το ψέμα της για να μην ξεκινήσει θεραπεία "Τι να την κάνω την εισαγωγή μου σε κλινική, συνήλθα και αποτοξινώθηκα". Ακόμα και σ' αυτό, φρόντισε να απαντήσει.
Όσο περνάν οι μέρες, τόσο καταλαβαίνω το μέγεθος της δικής μου αρρωστημένης εμμονής, της δικής μου αρρωστημένης συμμετοχής. Και φεύγω όσο πιο μακριά γίνεται.