Ωραια τα λες μαρκελα, να συμπληρωσω κι εγω οτι οσο ζηλευουμε τους αλλους ή καποιον συγκεκριμενα, δε θα αποκτησουμε αυτη την εσωτερικη γαληνη στο μυαλο μας. Η ζηλεια μας τυρανναει και μας καταρρακωνει το ηθικο....
Printable View
Καλημέρα Μαρκελίνιο και Λιλιουμ! Πολύ σωστά τα λέτε! Συμφωνώ!
Καλά τα λέτε, αλλά υπάρχει και το άσμα του σ'χωρεμένου που λέει:
θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό
Ε και μετα υπαρχει κι η συνεχεια, τα θελα και τα παθα! και μετα υπαρχει και το φτου κι απο την αρχη κλπ. Το θεμα ειναι να σπασεις καπου καποτε αυτον τον φαυλο κυκλο!! ΑΝ θες να νιωθεις καλα δλδ, αλλιως οκ πασο..
Σωστή!
Όμως όταν έχω φτάσει να κάνω τρόπο ζωής αυτήν εδώ τη στάση
http://www.jazzmusicarchives.com/ima...blet-gravy.jpg
... η λογική βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές.
(...και να πάρει... όταν θα πάμε και 'μείς διακοπές,
αυτή θα ψάξει γιά άλλη παραλία ...χαχαχα!!)
Μα και με το εγωισμός εννοώ την φιλοδοξία που μας καλλιεργούν από μικρά παιδάκια, την ανάγκη να διακρινόμαστε σε όλα,
να είμαστε δηλ. δημοφιλείς και να μας θαυμάζουν οι άλλοι, γελειότητες μ' άλλα λόγια, γιατί τελικά γινόμαστε κάτι άλλο απ' αυτό
που αργότερα θέλαμε να είμαστε! Να και γιατί λοιπόν λέει κι ο Γιάννης το σπίτι γίνεται λαμπόγυαλο! Σύγκρουση συνεχώς!
Αγωνία για το πως σε βλέπουν και σε κρίνουν οι άλλοι, αναζήτηση της προσοχής και του επαίνου, οπότε που να βρεις γαλήνη ποτέ;
Δεν ξερω για ποιους μιλας οταν αναφερεσαι σε ατομα που θεωρουν τον εαυτο σουπερ αυταρκη με μεγαλο εγωισμο και που δεν εχουν φαει γκραντε χαστουκια ή τα εχουν ξεχασει γιατι εχουν επιλεκτικη μνημη και αμπελοφιλοσοφουν. Σε καποιους απο εδω μεσα? Τους εχεις ψυχαναλυσει δλδ και ξερεις τη ζωη τους απεξω και ανακατωτα ή μιλας ετσι φανταστικα?
τελοσπαντων νομιζα οτι το θεμα μας ηταν ο γιαννης και η αναγκη για καποιον να ειναι εκει παντα οταν δε νιωθουμε να ειμαστε καλα, η οποια δυστυχως εκ των πραγματων δε μπορει να ικανοποιειται παντα, και ουτε ειναι υγιες να ικανοποιειται και παντα. Αν εσυ βεβαια εχεις αντιθετη αποψη σεβαστη, και αν για προσωπικους σου λογους θες να τα χωσεις σε καποιους σημερα κυριως με υπονοουμενα γιατι δε νιωθεις καλα be my guest, ελπιζω να εκτονωνθεις. Δε θα συμμετεχω ομως, αντε καλημερες και παλι, παω για μπανακι!
Ναι έχω την αίσθηση ότι το Ξωτικό την λέει σε μένα για το περί εγωισμού, αλλά εξήγησα νομίζω στην προηγούμενη σελίδα..
Μετά ο Γιάννης ξέρω ότι από άτομα που είναι καλοπροαίρετα, θέλει ν' ακούει απόψεις, γιατί ξέρει ότι μόνο μ' αγάπη λέγονται, όσα λέγονται.
Χριστίνα, Μαρκέλα, Λίλιουμ, Ξωτικό. Πολύ καλά τα λέτε.
Δεν επεδίωξα να γίνω δημοφιλής στο φόρουμ. Άπλά το μηνυμα που ειχα βάλει χθες πέρασε απαρατήρητο, που περιμενα ένα καλό λόγο. Ακόμα και εδώ που μένω, στην αποδοχή απλά παιρνώ λίγο τη βάση και τίποτα περισσότερο, οποτε ο δημοφιλής πέφτει πολύ μακριά. Ναι Χριστινα, έχω τρομερή αναγκη από επικοινωνία. Να έχω άτομα όχι για να συζητω μαζι τους περι ανεμων και υδάτων, τετοιους βρίσκω πολλούς, αλλά να συζητω μαζι τους αυτα που πραγματικά νοιωθω ή με πνίγουν και να νοιωθω την εκτίμηση τους. Τετοιους ελάχιστους έχω. Μαρκέλα, μπορει να ναι θέμα εγωισμού, όμως εντός των κανονικών πλαισίων εγωισμού που αναμενεται να έχει ο καθένας, ίσως και παράπονου, αυτό το γιατί να μην μου μιλήσουν, είμαι άνθρωπος που απωθεί ή ύστερω στην επικοινωνία? τετοια ερωτηματα με βασανίζουν συχνα στις καθημερινες μου συναναστροφες. Ειναι και θεμα διαθεσης μου αυτες τις μέρες.
Και όντως ακόμα και εδω υπάρχουν άτομα που ελκύουν με το λόγο τους και η ανταπόκριση προς αυτα ειναι πιο άμεση σε σχέση με άλλους.
Το φορουμ είναι χωρος όπου παίρνεις και δίνεις βοήθεια διοτι τους περισσότερους συνδέουν παρόμοια βιώματα και έτσι το επίπεδο κατανόησης είναι αρκετά ψηλό. Ξωτικό, νομίζω υπάρχει στο φορουμ αβροφροσύνη και ευγενεια ως αποτελεσμα ενός καλού λογου βοήθειας, το έχω παρατηρήσει αρκετες φορες. Ο κοσμος εδω εκτιμά περισσότερο.