Originally Posted by
M87
Με χαρά, μαστόρια της εκτροπής / αποφυγής! Πάμε:
Δεν υπάρχει λόγος να διαβάσω είτε τον ένα είτε τον άλλο επειδή ζω στην Ελλάδα. Μ****ια ερώτηση.
Εάν εννοείς ηθικός κώδικας για τον κληρικό ναι βεβαίως και υπάρχει, όπως υπάρχει και πειθαρχικό όργανο (το ανώτατο πειθαρχικό όργανο είναι η ιερά σύνοδος αν δεν κάνω λάθος). "Κώδικα δεοντολογίας" όπως το ελβετικό τυρί το οποίο αντέγραψα τις προάλλες από τον ιστότοπο του ΣΕΨ, ευτυχώς δεν υπάρχει.
Μου αρκεί να κατανοήσω αυτό το οποίο σου είπα και στο σχόλιο στο οποίο απαντούσες: Ότι, δηλαδή, ή έξωθεν δύναμη μετασχηματίστηκε σε Φρόυντ ο οποίος είχε τραπεζικό λογαριασμό στην Αυστρία. Οι θρησκευόμενοι-θεραπευόμενοι κατά την ψυχοθεραπευτική διαδικασία της εκκλησίας προηγουμένως πλήρωναν με άυλες προσευχές και κάνα κεράκι και αργότερα με την ψυχολογία / ψυχοθεραπεία με χρήματα. Εσύ υποστηρίζεις ότι ο Φρόυντ "λύτρωσε" τον άνθρωπο από τα δεσμά της θρησκείας, ενώ εγώ υποστηρίζω ότι του τα ξαναπέρασε φροντίζοντας τον να τον επιβαρύνει και με επιπλέον αμοιβές οι οποίες γεμίζουν τις τσέπες των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών και των φαρμακοβιομηχανιών. Δεν βλέπω να συμφωνούμε.
Καθότι η έξωθεν δύναμη, Ο Θεός για πολλούς από εμάς, είναι πέρα από τα αισθητήρια και την κατανόηση-διανόηση τόσο τη δική σου, όσο και τη δική μου, απαιτείται η μεσολάβηση της πίστης. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει λόγος όχι να πιστέψεις στο Θεό, αλλά ούτε καν να εξερευνήσεις τον φυσικό κόσμο καθότι αν οι Αμουδσεν, Σκοτ, Κολόμβος κλπ δεν ΠΙΣΤΕΥΑΝ στους στόχους τους δεν θα το κούναγαν ρούπι από το καθιστικό τους. Δεν νομίζω ότι υφίσταται η πιθανότητα να σε πείσω για την ύπαρξη, ή να με πείσεις για την ανυπαρξία, του Θεού. Όμως το τι πιστεύω δεν σε βλάφτει. Ίσα, ίσα. Οι πράξεις μου ελέγχονται από τα όσα πιστεύω, ενώ εσύ είσαι ελεύθερος ενός τέτοιου βάρους (Θεία Κρίση).
Αφιλοκερδώς Α.Ε. Μπορεί. Ακόμα και αν αυτό που λες ισχύει (π.χ. στα πλαίσια εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης κλπ) θα πρέπει να δούμε και να εξετάσουμε ΤΙ επακριβώς προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής και αυτό θα το μάθουμε όταν καταλήξουμε με τις δικές μου ερωτήσεις (π.χ. προσφέρει δωρεάν εξαπάτηση; χειραγωγιση;, ψέματα;). Θα δείξει.
Στην πρώτη ερώτηση "κάποιος που δίνει 120 ευρώ τον μήνα για ψυχοθεραπεία θεωρείται πλούσιος???" αυτό εξαρτάται από τις αμοιβές του. Δηλαδή, για κάποιον ο οποίος εργάζεται με βασικό σε ημιαπασχόληση τα 120 ευρώ κοντεύουν το 50% του εισοδήματος του χωρίς να λάβω υπόψιν κόστος διαβίωσης, λογαριασμούς, νοίκι, τέλη, κρατήσεις, εισφορές κλπ. Για την σύζυγο εφοπλιστή προφανώς είναι γελοίο το ποσό. Οπότε η απάντηση μου είναι ότι εξαρτάται... Εκτός βέβαια και αν μου αποδείξεις ότι τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα με τα χαμηλότερα των εισοδημάτων δεν έχουν ανάγκη ψυχοθεραπείας.
Στη δεύτερη ερώτηση "ο ψυχολόγος-σύμβουλος που αμείβεται με 30 ευρώ την συνεδρία θα γίνει πλούσιος?" η απάντηση μου είναι ότι δεν το γνωρίζω. Εξαρτάται φαντάζομαι από α. την ΗΘΙΚΗ του ψυχολόγου και β. το μέγεθος της πελατείας του καθώς και γ. το ύψος των αμοιβών του.
Εάν εκείνος κόβει το 100% των αποδείξεων και έχει έναν ικανό αριθμό πελατών (υποθέτοντας ότι απασχολείται αποκλειστικά με την "ψυχοθεραπεία" στο γραφείο του) φαντάζομαι ότι μπορεί να έχει ένα καλό βιωτικό επίπεδο χωρίς να μπορώ να αποφανθώ στα περί πλουτισμού. Για παράδειγμα:
5 μέρες την εβδομάδα με 6 συνεδρίες ανά ημέρα είναι 30*6 = 180 ευρώ ημερίσια έσοδα. 22 εργάσιμες επί 180 μας δίνει 3960 μηνιαίως εν μέσω κρίσης. Εάν υποθέσω ότι τα δηλώνει όλα, το 40% υποθέτω ότι θα το φάει η εφορία αφήνοντας του 2376 μετά φόρων. Βγάλε νοίκια, λογαριασμούς, τέλη, εισφορές, φαντάζομαι ότι ένα υπόλοιπο γύρω στα 1000~1100 ευρώ θα μείνει για να ζήσει, τα οποία επαρκούν εάν κάποιος δεν κάνει εξεζητημένη ζωή.
Εάν πάλι η πελατεία του δεν πληρώνει "βασικό" επειδή τα 30 ευρώ δεν τα γνωρίζουν ως ωριαία αμοιβή σε φιλοθέη, κηφισιά, λυκόβρυση, βάρκιζα, γλυφάδα, ο παραπάνω υπολογισμός δίνει (για 50άρικο ανά συνεδρία για να μην υπάρχουν ρέστα) 6600 μηνιαίως. Εάν κόβει το 100% των αποδείξεων, τότε τα μισά τα παίρνει η εφορία (πάμε στα 3300), νοίκια, λογαριασμοί, τέλη, εισφορές, υποθέτω ότι θα καλυφθούν με περίπου 1500 ευρώ αφήνοντας του/της 1800 καθαρά και πάλι εν' μέσω κρίσης.
Εάν όμως για τις παραπάνω περιπτώσεις, όπου η μια είναι, ας πούμε μέση, και η άλλη άνω του μετρίου, οι αποδείξεις πεσουν συντηρητικά στο 50% και οι δύο θα πλουτίσουν.
Στο σχόλιο #231 ζήτησα συγγνώμη για το λάθος το οποίο έκανα παραλείποντας άθελα μου ένα "θα" και εξήγησα τις αρχικές προθέσεις μου διορθώνοντας και το αρχικό κείμενο. Τα όσα λες εδώ, καλώς τα λες εάν δεν λάβεις υπόψιν σου το λάθος. την διόρθωση την οποία έκανα καθώς και τις εξηγήσεις τις οποίες έδωσα στο σχόλιο #231
Είμαι ο M87 και εκπροσωπώ και προστατεύω τον εαυτό μου και μόνο. Δεν βλέπω γιατί να με απασχολεί τι σκέφτεται ή τι θέλει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής. Εκείνος παρότι τον πλήρωνα για την βοήθεια την οποία ΟΦΕΙΛΕ να μου παρέχει με είχε χε***νο άλλωστε. Ε ας δει πως είναι να είσαι από την άλλη πλευρά και να με τους ενδιαφέρουν οι σκέψεις ή η θέληση σου. Για την χειραγώγιση την οποία υπέστησα, για τον χαμένο χρόνο, τον χαμένο κόπο, τις χαμένες ευκαιρίες ζωής και τα χρήματα τα οποία μου απομύζησε ο "επαγγελματίας" συνάδελφος σου κάνεις γαργάρα Aeolus74 και είναι δικαίωμα σου. Μην μου ζητάς όμως να το παίξουμε "δυό μέτρα δυό σταθμά" όμως. Το οικονομικό συμφέρον του συναδέλφου σου στη δική μου πλάτη δεν ήταν κοντόφθαλμη και εγωκεντρική στάση; Λεγόταν κάπως αλλιώς;
Ναι, θεωρώ ότι μπορώ να είμαι ΚΑΙ Γ*** ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΤΟΜΑ όταν συναλλάσομαι επειδή με γνωρίζω. Εσύ μπορείς να το πεις αυτό για τον εαυτό σου;