Results 241 to 255 of 618
-
01-07-2016, 12:31 #241
Να ξέρεις κάτι άτομα σαν εσένα είναι που στέλνουν πελάτες στους ψυχολόγους. Οπότε νομίζω ότι μάλλον θα πέσεις έξω στις προβλέψεις σου. Είστε τόσοι πολλοί!
- 01-07-2016, 12:33 #242
Όχι ρε συ... Απλά δεν κατάλαβα την απάντηση σου. Τι αναιρεί τι; Παραθέτω τα σχόλια 214 και 217 για να μην ανατρέχεις.
Μια μέρα θα πίνεις νερό στο όνομα μου!... (με δυό-τρία ηρεμιστικά). :) Θα σου δώσω όμως και μια συμβουλή. Μην πάς σε ψυχοσύμβουλο. Το πιθανότερο είναι ότι θα σε υποβάλει σε ισόβια συντήρηση και θα χάσεις χρόνο, κόπο, χρήματα, ευκαιρίες ζωής και θα υποστείς και την παράταση του ψυχικού πονου άδικα. Να προτιμήσεις ένα ευλαβή πνευματικό / κληρικό / παπά ο οποίος δεν έχει συμφέρον να μη γίνεις καλά και επιπλεόν δεν χρεώνει και τίποτα.
το #214
Last edited by M87; 01-07-2016 at 13:14.
01-07-2016, 12:34 #243
01-07-2016, 14:26 #244
Υποψιάζομαι ότι υπεκφευγεις να απαντήσεις σε κάποια απλά και λογικά ερωτήματα που έκανα.
01-07-2016, 14:30 #245
Θέσε και πάλι τα ερωτήματα σου να τα συζητήσουμε. Αλλά απάντησε μου και εσύ σχετικά με το αν ισχύουν τα όσα γράφω στο σχόλιο #217 από "Κάτι τελευταίο:" μέχρι το τέλος. Αυτά με την αναίρεση δεν τα κατάλαβα.
01-07-2016, 14:34 #246
Όχι ρε συ... Απλά δεν κατάλαβα την απάντηση σου. Τι αναιρεί τι; Παραθέτω τα σχόλια 214 και 217 για να μην ανατρέχεις.
Κάτι τελευταίο: Γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής έγινε ψυχολόγος-σύμβουλος aeolus74; Μην έχει να κάνει αυτό με το εξής;
Όσο ο ψυχολόγος βρίσκεται στο απυρόβλητο ευθυνών, δεσμεύσεων και ελέγχου είναι ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ και μέσα στο γραφείο του διατυμπανίζει πόσο γ***τος είναι και ότι θεραπεύει "πάσα νόσο και πάσα μαλακία", η ψυχοθεραπεία ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ κλπ!
Μόλις βρεθεί κάποιος σαν και μένα, ο οποίος απαιτεί μια ΔΙΚΑΙΗ συναλλαγή, τον έλεγχο του "ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή" καθώς και ποινές / κυρώσεις για μ******* τις οποίες θα κάνει πάνω στον θεραπευόμενο, ο αρ****τος ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ θυμάται ότι είναι σύμβουλος και όχι θεραπευτής, ότι η ψυχοθεραπεία δεν τα θεραπευει όλα και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γιατί πλέον η περίπτωση μου είναι "πολύ δύσκολη και δεν μπορεί να με αναλάβει".
01-07-2016, 14:39 #247
Εσύ δεν κάνεις ερωτήματα αλλά γράφεις σεντόνια. Τα δικά μου ερωτήματα είναι σαφή και ξεκάθαρα, θα τα βρεις εύκολα αν ανατρέξεις στα post μου. Αν θέλεις ξαναδιατύπωσε εσύ με έναν πιο απλό και ξεκάθαρο τρόπο αυτά που ρωτάς και ευχαρίστως να τα συζητήσουμε. Άλλο είναι να ζητάς απάντηση και άλλο σχολιασμό.
01-07-2016, 14:43 #248
Αναμένοντας το επόμενο σεντόνι-απάντηση του M87!θα είναι πάνω ή κάτω από 25 γραμμές?Poll-ψηφίστε τώραααα!!!
https://s31.postimg.org/tygglj06j/ka...oni_me_las.jpg
01-07-2016, 14:56 #249
Μόλις άνοιξα και τον Μπαμπινιώτη και τον Τεγόπουλο-Φυτράκη στα "ψυχολόγος" και "σύμβουλος" και πουθενά δεν αναφέρει το ένα ή το άλλο στα συνώνυμα. Εάν διαφωνείς σε αυτό παρέθεσε μου την πηγή σου προκειμένου να μιλήσουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Ο σύμβουλος ("counselor" αγγλιστί), είναι μια μορφή κοινωνικού λειτουργού του οποίου τον ουσιαστικό λόγο ύπαρξης πέρα από τίτλο σπουδών, προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω αφού έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνιολόγους.
Ο δε θεραπευτής (φύσιο, ψύχο, λόγο κλπ) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θεραπεύει, εξ' ού και το δεύτερο συνθετικό στη σύνθετη αυτή λέξη.
Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το τοπίο και να μην λέμε μ******* ο ένας στον άλλο:
1ον Εάν επισκεφτείς ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή στο γραφείο του μέσα στο σημερινό καθεστώς στο οποίο μπορεί να λέει ανεξέλεγκτα ότι θέλει, ανεύθυνα και χωρίς δεσμεύσεις, εκείνος λέει όσα υποστηρίζω εγώ και η muraglia της οποίας τα λεγόμενα και παραθέτω:
"από εδώ θα φύγεις τελείως καλά. Δεν μιλάμε απλώς για θεραπεία αλλά για ίαση της ιδψ. Θα το χτυπήσουμε στη ρίζα το πρόβλημα και θα το εξαφανισουμε"
(Παράθεση από: muraglia στις 05 Ιούνιος 2016, 02:21:56 πμ)
Και δεν το λένε ΜΟΝΟ για ΙΨΔ μιάς και η διάγνωση μου καμία σχέση δεν είχε με ΙΨΔ.
2ον Εάν πιέσεις για μια σαφή απάντηση σε ότι αφορά την δυνατότητα ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ της ψυχολογία / ψυχοθεραπείας (ανεξαρτήτως μορφής: CBT, DBT, ψυχοδυναμική, Gestalt και τρια αυγά Τουρκίας) ρωτώντας "ειδήμονες" σε ένα forum όπως αυτό εδώ - το οποίο συνήθως επισκεπτόμαστε όταν έχουμε ήδη αρχίσει να αμφιβάλουμε για την "ψυχοθεραπευτική διαδικασία" - η απάντηση την οποία παίρνεις είναι μια εκ' των δύο τις οποίες παραθέτω:
α. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
ή
β. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.
Οι θεραπευόμενοι φυσικά, δεν είμαστε ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές προκειμένου να γνωρίζουμε την αλήθεια ή το ψεύδος, των παραπάνω τριών θέσεων (λεγόμενα ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή τα οποία παρέθεσα πιο πάνω, θέση α. και θέση β.) με αποτέλεσμα να απαντώ όπως απαντώ σε εσένα και στη Remedy στο σχόλιο #217 λέγοντας:
Για σένα λοιπόν η σημασία του ονόματος - ακόμα και εάν αυτή αποτελεί πιθανή ή πραγματική πλάνη - μπορεί να μην έχει σημασία. Για μένα και τον κάθε "εμένα" όμως οι οποίοι πληρώνουμε το μάρμαρο της κάθε συνεδρίας με χαμένο χρόνο, κόπο, χρήμα και ψυχικό πόνο, έχει ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ!Last edited by M87; 01-07-2016 at 15:33.
01-07-2016, 15:49 #250
Πάλι μπερδεύτηκες. το "ψυχοθεραπευτής" και "σύμβουλος" δεν αποτελούν έννοιες των οποίων το νόημα ψάχνουμε να βρούμε στον Μπαμπινιώτη αλλά επαγγελματικοί τίτλοι. Αν πας σε οποιονδήποτε ψυχοθεραπευτή στην απόδειξη θα γράφει συνεδρία συμβουλευτικής. Την κοινώς καθομιλουμένη χρησιμοποιούμε τον όρο της ψυχοθεραπείας αλλά νομικά δεν υφίσταται το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή παρά μόνο του ψυχολόγου-ψυχιάτρου-συμβούλου ψυχικής υγείας(εδώ υπάρχουν νομικές ασάφειες) και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να ασκούν θεραπεία δια του λόγου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το ότι η υπηρεσία θεραπείας δια του λόγου που προσφέρει ο κάθε ειδικός (την οποία εμείς ονομάζουμε ψυχοθεραπεία) επισήμως είναι υπηρεσία συμβουλευτικής. Άρα είναι το ίδιο πράγμα όταν μιλάμε για το επάγγελμα αυτό.
01-07-2016, 16:15 #251
1ο ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΤΙΤΛΟΣ (σημαίνον και σημαινόμενο)
Εσύ μπερδεύτηκες αλλά μην ανησυχείς, θα σε ξεμπερδέψω αμέσως. Την αναζήτηση σε λεξικό την έκανα επειδή εμείς οι κοινοί θνητοί δεν έχουμε τους εξελιγμένους τρόπους αντίληψης [όσφρηση ονύχων, ψυχανεμισμός κλπ] τους οποίους διαθέτουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές και δικηγόροι προκειμένου να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτές αυτές διαφορές τις οποίες μόλις μας εξέθεσες.
Μια γλώσσα έχουμε για να επικοινωνούμε και έτσι χ****κα για τα όσα μου λες σχετικά με "το "ψυχοθεραπευτής" και "σύμβουλος" δεν αποτελούν έννοιες των οποίων το νόημα ψάχνουμε να βρούμε στον Μπαμπινιώτη αλλά επαγγελματικοί τίτλοι". Αυτά μπορείς να τα πεις αλλού.
Αφ' ενός ο τίτλος ΟΦΕΙΛΕΙ να αντανακλά την υπηρεσία [ΤΥΠΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ] και εάν αυτό δεν γίνεται, τότε μιλάμε για ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ. Εάν υποστηρίξεις ότι ΔΕΝ μιλάμε για ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ / ΑΠΑΤΗ θα σου ζητήσω να απαντήσεις στο εξής:
Με ποιόν τρόπο κάποιος ο οποίος δεν έχει εξειδικευμένες σπουδές ψυχολογίας / ψυχιατρικής ή νομικής προκειμένου να διακρίνει τις διαφορές τις οποίες παραθέτεις, θα καταλάβει ότι επισκέπτεται έναν επαγγελματία προκειμένου ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ Ή ΟΧΙ;
Εάν πάλι πιστεύεις ότι "δεν γίνεται κακό" με το να μην εννοούμε ότι λέμε μέσα στους τίτλους θα σου ευχηθώ να σε χειρουργήσει "δήθεν" νευροχειρουργός ο οποίος κόπηκε στο 1ο έτος της ιατρικής αλλά παρόλα αυτά, εσένα σου δήλωνε "νευροχειρουργός". Όταν ξυπνήσεις και μας πεις ότι δεν νιώθεις τα πόδια σου θα σου πω και εγώ "δεν πειράζει, δεν έγινε και κάνα κακό".
2ο ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ικανότητα ή η μη-ικανότητα, θεραπείας.
Αφ' ετέρου όμως - και αυτό είναι εξ' ίσου ή και σημαντικότερο από την σημασία του τίτλου - έχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ το άν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές ή οι ψυχίατροι / ψυχοθεραπευτές έχουν την δυνατότητα ή την ικανότητα ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
Μέχρι στιγμής έχουμε τρεις θέσεις πάνω σε αυτό:
1η Θέση: Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ! Το οποίο προκύπτει από τα όσα μας λένε οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές μέσα στα γραφεία τους ανεξέλεγκτα, ανεύθυνα και μακριά από οποιαδήποτε δέσμευση και για τα οποία - πέρα από τις δικές μου μαρτυρίες - παραθέτω την δήλωση του/της muraglia:
"από εδώ θα φύγεις τελείως καλά. Δεν μιλάμε απλώς για θεραπεία αλλά για ίαση της ιδψ. Θα το χτυπήσουμε στη ρίζα το πρόβλημα και θα το εξαφανισουμε"
(Παράθεση από: muraglia στις 05 Ιούνιος 2016, 02:21:56 πμ)
2η Θέση: Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
3η Θέση: Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.
Εάν δεν καταλήξουμε σε μία από αυτές τις θέσεις ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν έχει νόημα να μη στείλουμε τον κάθε θεραπευόμενο αντί σε ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή, σε πνευματικό / κληρικό / παπά οι οποίοι:
α. δεν χρεώνουν με το 45λεπτό (για την ακρίβεια δεν χρεώνουν καθόλου)
β. δεν κοιτάνε το ρολόι τους όταν κάνεις κατάθεση ψυχής
γ. δεν έχουν λόγο να σε ξαναφέρουν καμιά 200αριά φορές πριν σου προσφέρουν ψίχουλα βοήθειας, και
δ. δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με ισόβια συντήρηση βοηθώντας σε ΜΟΝΟ με τα δευτερεύοντα προβλήματα σου, αποτρέποντας σε, από το να ασχοληθείς με τα κύρια προβλήματα σου.
Κατανοητόν ή να κάνω και κακά μου Aeolus74;Last edited by M87; 01-07-2016 at 18:02.
01-07-2016, 17:07 #252
01-07-2016, 17:08 #253
Κοίτα μην το κάνετε κόλαση εκεί πέρα!
01-07-2016, 18:33 #254
Αν έχεις λεφτά πάντως το ότι ο παπάς είναι τζάμπα δεν είναι επιχείρημα........
01-07-2016, 18:40 #255