Originally Posted by
Σουελ
Όταν ένα στερεότυπο μπλέκεται με τη "μόδα":
Ένας φίλος μου είναι κομμωτής.Όταν πρωτοάνοιξε κομμωτήριο, οι γυναίκες πελάτισσες του συμπεριφέρονταν όντας σίγουρες ότι είναι γκέι.Του ζητούσαν μασάζ,(σε ενα στρέιτ επαγγλεματία άλλης ειδικοτητας θα το ζητουσες;) φορουσαν ρούχα ιδιαίτερα άνετα, πιστεύοντας ότι αν "αποκαλυφθει" κάτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, του μίλαγαν για θέματα που χαρακτηρίζονται "γυναικεία" (άλλο κλισε αυτό), π.χ. κουτσομπολιά, ρούχα, σχέσεις, του ζητουσαν να δουν μαζί ταινια και να πλεξουν τις κοτσίδες τους...
Κάποια στιγμή αποφάσισε να βάλει ταμπέλα "μπαρμπερης".Τον ίδιο δεν τον ενοχλουσε να τον θεωρουν ομοφυλοφιλο, αλλά τρελάθηκε όταν κατάλαβε ότι οι περισσότερες απογοητευτηκαν όταν έμαθαν ότι ειναι στρέιτ.
κλισε 1:Οι κομμωτες ειναι ομοφυλόφιλοι
κλισε 2:οι ομοφυλόφιλοι άντρες είναι "γυναίκες" με όποια χαρακτηρηστικα τους αποδίδονται/το ίδιο ισχυει και για την ομοφυλοφιλη γυναικα-είναι "άντρας" και οπωσδήποτε πρέπει να κανει "αντρικα" πράγματα.στερεότυπα στο τετράγωνο δηλαδή...
κλισε 3:ενας γκέι κομμωτης ειναι πιο κουλ απο εναν στρέιτ
και κλισε 4:
Πόσο πιο προοδευτικοί και φιλελευθεροι θα γίνουμε, αν έχουμε φίλο/κομμωτή/δάσκαλο/γιατρό/ηλεκτρολογο γκέι;;;
Curie,αυτήν την εξάλειψη της ομοφοβίας τι να την κανω;Όταν σταματησουμε να ανοιγουμε τετοια θέματα και όταν ζουμε όπως περιέγραψε η Θεοφανια παραπανω, τότε ναι, πιστεύω ότι θα έχουμε προχωρησει.
Εγώ δεν θελω να μας νοιαζει ο σεξουαλικος προσανατολισμος κανενος, ουτε του γκέι,ουτε του στρέιτ.θέλω να μην υπάρχει καν λόγος να συζητάμε αν οι γκέι πρεπει να παντρεύονται.Τι σημαίνει "αν οι ομοφυλόφιλοι άντρες ή γυναικες πρέπει να.......";
Δηλαδή οι μη ομοφυλοφιλοι πρέπει;Γιατί δεν αναρωτιόμαστε το ίδιο για τόσα άλλα θέματα;