View Poll Results: Είμαι ή νομίζω πως είμαι ομοφυλόφιλος
- Voters
- 16. You may not vote on this poll
-
Θέλω να το ζήσω αλλά φοβάμαι να το πω και να το μάθουν
3 18.75% -
Θέλω να το υποστηρίξω και να το ζήσω ανοιχτά
3 18.75% -
Θα παλέψω ώστε να το εξαλείψω από μέσα μου, νιώθω άσχημα
2 12.50% -
Δεν είμαι σίγουρος/η αλλά θα πειραματιζόμουν
1 6.25% -
Δεν δίνω σημασία ούτε ασχολούμαι με τέτοιες σκέψεις
8 50.00%
Multiple Choice Poll.
Results 16 to 30 of 34
-
15-03-2012, 02:34 #16
Σεούλ πολύ εύστοχο το παράδειγμα σου και τα κλισέ που ανέφερες..Είναι τόσο φοβερό όσο και αληθινό..
Παρόλα αυτά ανήκοντας σε αυτούς που έχουν προτιμήσεις για το ίδιο φύλο και βιώνοντας αυτό το κοινωνικό περιθώριο εγώ και πολλοί και πολλές φίλοι και φίλες αποτελεί ένα ζήτημα ανησυχίας για το τι τελικά συμβαίνει. Φυσικά αν ξεχάσουμε πως πρέπει να αναφερόμαστε και να διαχωριζόμαστε αναλόγως με ποιον κοιμόμαστε και από και πέρα τι μας επιτρέπεται ή όχι να κάνουμε και να μπορώ εγώ και άλλοι τόσοι να βγαίνουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να συμμετέχουμε σε κάθε είδους πράγματα και καταστάσεις ισότιμα τότε ναι, δεν θα έχω κανένα λόγο να το συζητάω εδώ μέσα και να αναρωτιέμαι πόσοι τελικά είναι έτσι και αποτελούμε ομάδα περιθωριοποίησης, απλά το αναρωτιέμαι.. Εγώ και ο καθένας που θέλει αυτό να αλλάξει οφείλει να πράξει αναλόγως πιστεύω. Αν όμως αισθάνεσαι "εξωγήινος" από τα στερεότυπα και τις ομοφοβικές απόψεις των γύρω δυσκολεύεσαι και έχεις μια μεγάλη εσωτερική πάλη..χρειάζεσαι στήριγμα. Μακάρι μακάρι μακάρι να μην χρειαζόταν καν να αποτελεί θεωρητικό προβληματισμό..Last edited by Curie; 15-03-2012 at 02:52.
Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
- 15-03-2012, 02:53 #17
Λολ, ωραίο το Σεούλ :)
Κατάλαβες γιατι ενισταμαι.Το ανεφερες άλλωστε...
Αυτό που μπορώ να σου πω ότι συμβαίνει είναι μια προσωπική παρατήρηση μάλλον θετική και ίσως λιγάκι απλοϊκή.
Ένας νέος/νέα 18 ετών, σήμερα θα εκφράσει τη σεξουαλικότητα του πολυ πιο ελευθερα και απενοχοποιημενα, απο ότι πριν 20 χρόνια.
Γιατί συμβαίνει αυτό;Μια απάντηση είναι ότι το θέμα συζητιεται.Άσχετα για ποιους λόγους, που σίγουρα δεν είναι ολοι ορθα προσανατολισμενοι.Όσο ακουγονται απόψεις σαν αυτες που ειπωθηκαν εδώ, απο εσενα,τη Θεοφανια, εμενα, τόσο ένα νεαρό αγόρι ή κορίτσι εχει λιγοτερες α πριορι "συγκρουσεις".Και αυτο ειναι κατι.Βέβαια, θα μου πεις, αυτο ειναι ενα θετικο βημα ως προς την έκφραση μονο.Εστω.Αργά τα βηματα, αλλα καλυτερα απο την αδρανεια.Παλια ακουγονταν πιο δυνατα μονο οι μεν αποψεις, σημερα ακουγονται και οι δε.Ναι, θα γνωρισεις απορριψη απο την οικογενεια.Αλλά θα γνωρισεις και αποδοχη απο αλλου...
Ευτυχως που τιθεται ενα τετοιο ζητημα επι του θεωρητικου λοιπον.Last edited by Σουέλ; 15-03-2012 at 03:14. Reason: διορθωση
[SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
[/SIZE]
[I]F. Scott Fitzgerald[/I]
15-03-2012, 03:15 #18
Συγνώμη για τον αναγραμματισμό!!χαχαχα
Αυτή είναι μια εξέλιξη που με χαροποιεί και όντως συμβαίνει.. και εγώ λίγο πολύ για αυτό το έθεσα σαν θέμα, μου αρέσει που υπάρχει συμμετοχή γιατί δηλώνει ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον μας για το πρόσωπο νομίζω πως πρέπει να κυριαρχεί των επιλογών του, πάντα στα πλαίσια ότι δεν παραβιάζει την ελευθερία κάποιου τρίτου. Προσωπικά από την επίσκεψη μου στο φόρουμ με αφορμή τη συγκεκριμένη μου ανησυχία νιώθω ευχαριστημένη για τις απόψεις των παιδιών που συμμετέχουν. Νιώθω λιγότερο περίεργα, ενθαρρυμένη και με μια αισιοδοξία να συναντάω όλο και περισσότερους ανθρώπους στην πράξη να αντιδρούν έτσι.Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
15-03-2012, 16:43 #19
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Last edited by Idella; 15-03-2012 at 20:17.
15-03-2012, 19:08 #20
Καλησπερα... Εγω θελω να πω κατα την γνωμη μου οτι η ομοφυλοφιλια δεν μπορει σε καμια περιπτωση να θεωρηθει μοδα..!! Αλλο το "φαινεσθαι" και αλλο το "ειναι". Μπορει να θεωρηται απο καποιους μοδα γιατι καποιοι ειναι καπως κουνιστοι, ντυμενοι με πιο ανοιχτα χρωματα, σκουλαρηκια κ.λ.π. αλλα δεν εχει σχεση αυτο... εγω εχω γνωρισει πολλα ατομα που περιεγραψα πιο πριν αλλα τελικα στο τελος αποδειχτηκε οτι δεν ειναι γκει... Εγω προσωπικα δεν ξερω την σεξουαλικη μου ταυτοτητα σιγουρα.. Ειμαι 16 χρονων και νομιζω πως ειμαι γκει αλλα ειμαι μπερδεμενος αλλα δεν ειμαι "κουνιστη" για να το πω ετσι. Απο οτι βλεπω υπαρχουν στο φορουμ πολυ ωριμα ατομα που μπορεις να συζητας μαζι τους σοβαρα αλλα απο οτι βλεπω υπαρχουν εδω μεσα και κατι ανωριμοι που παρολο που ειμαι μικροτερος σε ηλικια τους ξεπερναω κατα πολυ σε ωριμοτητα.
Και ενα αλλο οποιος ειναι σιγουρα στρειτ και γνωριζει καλα τον εαυτο του δεν χρειαζεται να φωναζει σε ολους οτι ειναι "Ο αντρας ο πολλα βαρυς" και να ειναι ρατσιστης σε αυτο το θεμα και να κραζει τους ομοφυλοφιλους. Μπορει να υποθεσουν πολλοι οτι μεσα απο αυτο προσπαθει ο ιδιος να κρυφτει γιατι ισως ειναι και ο ιδιος τουλαχιστον μπαι και κρυβεται. Για εμενα οποιος ειναι σιγουρος για τον εαυτο του, δεν εχει προβλημα με τους αλλους.
15-03-2012, 19:10 #21
Όσο πιο ανεπαρκής αισθάνεται ένας άντρας, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει να φωνάζει πόσο άντρας είναι.
15-03-2012, 19:16 #22
αφου ολοι bi ειμαστε. απλα καποιοι το κανουν try. αλλοι παλι οχι. αλλοι παλι το γουσταρουν. αλλοι οχι. ολοι οι ανθρωποι ομως μπορουμε να γαμηθουμε με ολους. σημασια εχει τι μας αρεσει. και στις φυλακες πχ που τους βιαζουν με το ζορι, αυτο το πραμα το λες και ειναι gay. αυτος που τη τρωει ομως δε το επελεξε. οποτε δε μπορεις να πεις οτι του αρεσει. τα τραβελακια παντως οι περισσοτεροι πιστευω οτι θα τα χτυπουσαν ανετα και θα γουσταραν. παιζει και η εμφανιση ρολο.
15-03-2012, 19:25 #23
....πόσο "οικειοθελώς γκαγκά" σε κάνουν αυτές οι ανεπάρκειες
15-03-2012, 20:24 #24
15-03-2012, 21:22 #25
Μετά την ορθή παρέμβαση της διαχείρισης νομίζω ότι έχει ακόμη αξιοπρέπεια το θέμα..Ευχαριστώ
15-03-2012, 21:30 #26
grigoriskal η ηλικία είναι στο μυαλό και μόνο για αρχή! φυσικά και να νιώσεις άνετα να σχολιάσεις και να ρωτήσεις οτιδήποτε πάνω στο θέμα όσοι ενδιαφέρονται θα μάθουν και όσοι ξέρουν θα σου απαντήσουν, πάντα με σοβαρότητα. Οι ομοφοβία και οι αναιδείς χαρακτηρισμοί είναι δυστυχώς ακόμη έντονα στο σήμερα..Δεν είμαστε εδώ όπως πολλοί σωστά κατάλαβες και έχουμε και με άλλους ώστε να διατυμπανίσουμε ή να ομαδοποιήσουμε κάτι έναντι άλλων. Η αυτογνωσία είναι δύναμη αλλά μέχρι να την αποκτήσεις είναι σημαντικό να μη φοβηθείς, ότι νιώθεις και ότι αντέχεις θα το πράξεις ούτως ή άλλως! Χαίρομαι που η άποψη σου περί ομοφυλοφιλίας είναι επιχειρηματολογημένη με βάση τα όσα ξέρεις και έχεις βιώσει, αυτός είναι και ο σκοπός του θέματος. Τώρα όσο για τους "περίεργους" του είδους, προσωπικά δεν ξέρω τι να υποθέσω για τις αντιδράσεις πόσο μάλλον γι αυτά που πράττουν τελικά ή τους βασανίζουν, δεν μας αφορά νομίζω, αλλά το σεβασμό θα τον απαιτήσουμε!
15-03-2012, 21:31 #27
07-04-2012, 10:34 #28
με "λύπη" διάβασα σε άλλα θέματα που έτυχε να κοιτάξω και έγινε μια αναφορά στο θέμα..ότι πολλούς το θεωρούν μόδα και τάση της εποχής δυστυχώς.
Ότι παρασύρονται διάφοροι από ΜΜΕ και τέτοια. Τελικά τα στερεότυπα αναρωτιέμαι πως γκρεμίζονται όταν στο κάθε τι διαφορετικό θα βάλουμε ρετσινιά, ταμπέλα μόδας, παροδικής και άνευ σημασίας κατάσταση..αν αισθανόμαστε καλύτερα να τα ισοπεδώνουμε όλα δείχνει το μεγαλείο των κόμπλεξ μας να ασχοληθούμε με το κάθε τι όπως του πρέπει.Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
03-06-2012, 01:25 #29
Από συνέντευξη του π. Φιλόθεου Φάρου στην Καθημερηνή:
“Οταν ακούω ψυχίατρο παπά να λέει ότι έχει θεραπεύσει ομοφυλοφίλους ξέρω ότι έχει αποπειραθεί να τους κάνει ψυχολογική λοβοτομή. Και τους έχει παραδώσει σε τρομερά βασανιστήρια και ενοχικά σύνδρομα. Ο διεθνούς κύρους κατάλογος της ψυχοπαθολογίας που εκδίδει η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία εδώ και 50 χρόνια δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία αρρώστια. Υπάρχουν όμως Ελληνες παπάδες που τη θεωρούν αρρώστια. Και πιστεύω πως εκείνος που προσπαθεί να θεραπεύσει έναν ομοφυλόφιλο είναι ο ίδιος άρρωστος που χρησιμοποιεί ταλαίπωρους ανθρώπους για να δώσει τη δική του νευρωτική μάχη”
Πηγή
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...04/2008_265456Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
03-06-2012, 02:33 #30
curie,καλημερα.Καταρχην πρεπει να σου πω οτι λατρευω τους gay ανδρες......δεν ξερω
γιατι...τους γουσταρω απιστευτα ολους,απο τον πιο ουδετερο σε συμπεριφορα μεχρι τον τρανσεξουαλ...ισως ειναι η θηλυκη πλευρα του εαυτου τους που βρισκω τοσο συναρπαστικη....η γλυκα ,το χιουμορ και οι ευαισθησιες τους... δεν ξερω τι φταιει... η προδιαθεση μου παντα ειναι τοσο αγαπησιαρικη...που υποκυπτω πολλες φορες στον πειρασμο,να παραβιασω την προσωπικη μου αρχη...να μην κατατασσω απο πριν τους ανθρωπους σε συμπαθεις ή μη ομαδες πριν τους γνωρισω προσωπικα.Αυτα ως προς τις προσωπικες αδυναμιες...
τωρα σε οτι αφορα γενικοτερα το θεμα,τι να πρωτοπουμε..... η ανθρωποτητα ανεκαθεν ηταν ηλιθια σε ολα τα επιπεδα... γιατι να διαφερει σε αυτο...ανθρωποι με διαφορετικες προτιμησεις στο σεξ,στιγματιζονται,καταπιε ζονται,γινονται θυματα επιθεσεων...δεχονται αναλυσεις επι αναλυσεων ως προς την συμπεριφορα τους,γιατι απλα υπαρχουν....
ελεος,οι ανθρωποι ειναι πραγματικοι,ζουν τις ζωες τους κι εχουν καθε δικαιωμα να τις ζησουν οπως γουσταρουν... και δεν πεφτει λογος σε κανεναν να εχει αποψη.
Φυσικα οπως συμβαινει με καθε καταπιεσμενη ομαδα ανθρωπων (οπως ηταν παλια οι γυναικες)θα περασουμε και σε ακροτητες μεχρι να ισορροπησουν τα πραγματα.
θα ακουμε και τα κουλα, για το οτι πρεπει να προσεχουμε το λεξιλογιο μας και τις ορολογιες οταν αναφερομαστε σε <<αυτους>> τους ανθρωπους... ή τις υπεραναλυσεις
για το τι ειναι βιολογικο φυλο,ποσα φυλα υπαρχουν κλπ,που προσωπικα ειναι πραγματα που τα βρισκω τραγικα γελοια....
Θα ξημερωσει μια ομορφη μερα,που αυτοι οι ανθρωποι δεν θα εχουν τιποτα διαφορετικο για να αναλυθει ή να αντιμετωπιστει με προσοχη ή να διεκδικηθει.... μια ομορφη μερα που οπως ειπε και η Θεοφανια θα στεκονται διπλα μας και δεν θα προκαλουν περιεργες συμπεριφορες και βλεμματα,συμπαθειας ,αντιπαθειας,αποδοχης ή μη αποδοχης.. αμην