με το συμπάθειο αλλά είσαι οφφ τόπικ.Quote:
Originally posted by anitak
Αυτά όμως πρέπει να είναι αληθινά και να μην συγχέονται με υποκατάστατα ήλεκτρονικού τύπου. Δεν ξέρω αν όσοι είστε σε Αθήνα ή άλλες περιοχές έχετε επιδιώξει και συναντήσεις σε πραγματικό χρόνο. τότε μόνο θα μπορούσαμε να μιλάμε για σχέσεις. Αυτό που γίνεται εδώ είναι μια παρηγορητική μηχανή, πιθανώς απαραίτητη σαν τον ορό στον αφυδατωμένο, μα όχι κανονικό νερό. Φοβάμαι δυο βασικά πράγματα από τέτοιου είδους ηλεκτρονικές κοινότητες, στις οποίες συμμετέχω. Το πρώτο είναι ο κίνδυνος εγκλωβισμού σε μια εικονική πραγματικότητα και το δεύτερο, και πιο σημαντικό στην περίπτωση του παρόντος φόρουμ, ο κίνδυνος του εφησυχασμού και του \"βολέματος\", από την άποψη ότι ανα πασα στιγμη μπορει να μεταρεπόμαστε σε κατι διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Γράφουμε περισσότερο για τις προθέσεις μας και λιγότερο για τις πραξεις μας (;)
εδώ λέμε ευχαριστώ! :P
στα σοβαρά τώρα.
ακόμα κι αν δεν υπάρξει η εξωφορουμική επαφή, η σχέση μπορεί να δημιουργηθεί σε κάθε περίπτωση. πολλές φορές μάλιστα το βάθος αυτής της σχέσης μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το βάθος κάθε εξωφορουμικής σχέσης.
δεν το έχεις βιώσει και φυσικά δεν σε κατηγορώ που δεν το καταλαβαίνεις.
σίγουρα η βασική ιδέα όσων γράφεις είναι σωστή και δεν διαφωνώ με αυτή. αλλά είναι προφανές πως δεν είχες την εμπειρία μιας τέτοιας φορουμικής σχέσης κι έτσι κρίνεις ως μάλλον αρνητικό κάτι που ουσιαστικά δεν καταλαβαίνεις και δεν έχεις ζήσει. και σε κατηγορώ γι\'αυτό γιατί αν η βασική σου ιδέα είχε επικρατήσει μπορεί και να μην υπήρχε αυτό το φόρουμ. κι εγώ προσωπικά δεν μπορώ καν να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς την ύπαρξη αυτού του φόρουμ. πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχα γνωρίσει εδώ μέσα τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.
και τέλος σε διαβεβαιώ πως ένα ευχαριστώ είναι πολύ μικρό για όσα μου έχει προσφέρει αυτό το φόρουμ. χρωστάω την υγεία μου στο φόρουμ. και πάνω σε αυτό η ιδέα του υποκατάστατου είναι άτοπη, είναι λίγη, αναιρείται.