Originally Posted by
nflu
φωτεινη αυτο που εζησα ηταν βαρια καταθλιψη και πιστεψε με δεν θελω να το ξαναζησω....
γιαννη πραγματικα εγω δεν βλεπω αντιθεση...ισως ομως να εχω εκφραστει λαθος.εγραψα το συμπαν μου εδωσε οτι του ζητησα αστειευομενη περισσοτερο γιατι πραγματικα με πολυ ελαφροτητα ειχα ζητησει εναν συντροφο με εξι συγκεκριμενα χαρακτηριστικα,μετα απο χρονια κι οταν ημουν ηδη στην σχεση το θυμηθηκα και μου εκανε εντυπωση....ωστοσο πιθανον ηταν απλη συμπτωση γιατι εγω αυτα εκτιμουσα σε εναν ανθρωπο κι οταν τα ειδα ανοιχτηκα.
ωστοσο δεν με εκαιγε να βρω συντροφο,στην πραγματικοτητα ειχα βολευτει στην μοναξια μου και δεν ηθελα κανεναν εισβολεα....
Τωρα σε οτι αφορα την θεση μου πως το συμπαν φροντιζει τους καλους ανθρωπους κλπ ειχα αναλυσει τι εννουσα στο μηνυμα που δεν μπορεσα να γραψω αλλα θα προσπαθησω νατο πω τωρα....
Οπως λοιπον κι αν το πεις θεο ,συμπαν ή οτι αλλο ειναι μια δυναμη για μενα που δεν σου χαριζει τιποτα αν δεν φτυσεις πρωτα αιμα.το παραδοξο ειναι οτι οσο καλυτερος γινεσαι τοσο πιο πολυ σε βασανιζει και στο τελος χωρις απαραιτητα να σου αφαιρεσει τις δυσκολιες σου δινει αυτο που γουσταρει αυτο και οχι αυτο που ζητας εσυ.....κι αν καθισεις και σκεφτεις μπορει τα οσα ζητουσες να ηταν ουτοπικα και εγωιστικα και αυτο που τελικα περνεις να ειναι αυτο που πραγματικα θα σε βοηθησει να γινεις ακομα καλυτερος.
Βεβαια ολα αυτα μπορει και να ειναι παρηγορια στον αρρωστο.Ωστοσο εμενα μου εδωσε αυτο που ισως να ειχα πιο πολυ αναγκη,το να μην ποναω ψυχικα 24 ωρες το 24ωρο.Δεν σου λεω πως δεν το εκτιμαω απλα μερικες φορες μου την βαραει και νιωθω ενα τιποτα.
Το χειροτερο σε ολα αυτα (κι εσυ με τις εξαιρετικα εκμαιευτικες ερωτησεις σου,με βοηθησες να το εντοπισω) ειναι πως προσφατα κανοντας μια αναδρομη σε ολα οσα εχω ζησει ,καταλαβα για πρωτη φορα τοσο ξεκαθαρα οτι ο μονος υπευθυνος για ολα τα λαθη στην ζωη μου ημουν εγω,πως παντα αντιδρουσα παρορμητικα,εντονα συναισθηματικα και σπασμωδικα..... το ειδα σαν εξωτερικος παρατηρητης πως να στο πω οτι σε καθε τι στην ζωη μου αυτος που εβαζε την πρωτη πετρα και την τελευταια ημουν εγω.
Σε ολα θα μπορουσα να ειχα αλλες αντιδρασεις δεν μου λειπε τιποτα απο τα βασικα που πρεπει να εχει ενας ανθρωπος....ουτε εξυπναδα,ουτε υγεια,ουτε εμφανιση ουτε χαρακτηρας.... και με πατησα κατω εγω και μονο εγω.
Αυτο ηταν η πιο σοκαριστικη συνειδητοποιηση απο ολες και πρεπει να την διαχειριστω και να την ξεπερασω κι αν μπορω απο δω και μπρος να αλλαξω πλευση.....