Βεβαια τωρα τελευταια αναπτυσσεται και η νευροθεολογια που προσπαθει να εξηγησει τα πνευματικα φαινομενα μεσω της νευρολογιας . Και μαλλον απο εκει θα ερθει η αποδειξη ή διαψευση της υπαρξης του Θεου.
Printable View
TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΝ. Υπαρχει ζωη πριν το θανατο? Το μετα αστο για μετα.
Κοίτα όταν τη σπουδάζεις ακαδημαικά επιστήμη είναι! Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας....
Δεν ξερω τι μπορει να υπαρχει μετα...πιθανον τιποτα..παντως σιγουρα τιποτα απο οσα μας λενε οι θρησκειες συλληβδην...
παντως με απωθει η ιδεα της μετανσαρκωσης...φαντασου να γεννιεσε ξανα και ξανα και να βασανιζεσε σε απειρες ζωες...ευχαριστω δεν θα παρω..μια μου ειναι αρκετη..
επισης την θεωρια του παραδεισου των καλων και της κολαση των κακων ποτε δεν την καταλαβα..
μα οταν εισαι καλος ,συγχωρεις ευκολα και συμπονας και σιγουρα δεν θες να βλεπεις κανεναν να βασανιζετε αιωνια στο πυρ το εξωτερο...
αυτο και μονο θα σε κανει παλι δυστυχισμενο....
ισως να περναμε στην απολυτη ληθη...και να ενσωματωνομαστε με καποιο τροπο στην συμπαντικη ενεργεια...
επειδη εγω εγραψα για μετενσαρκωση και κανεις αλλος, θα πω απλα να προσπαθησεις να δεις τη ψυχη σαν ενεργεια κι αυτη. οπως το σωμα ειναι υλη κι ανακυκλωνεται, ετσι και η ψυχη μπορει να κανει το ιδιο. εμεις βεβαια δε τη βλεπουμε γιατι ειναι αερας (ή μπορει να τη βλεπουμε με τη μορφη φαντασματος, αν πιστευει κανεις σε αυτα), ουτε φυσικα το καταλαβαινουμε οτι εχουμε μετενσαρκωθει. αν και απ'οσο εχω διαβασει υπηρξαν στο παρελθον και τετοιες περιπτωσεις, μια γυναικα το ειχε προβλεψει κι ολας οτι θα πεθανει πχ και ειπε στον αντρα της οτι θα επιστρεψει αλλιως ή και το αντιθετο καποιο κοριτσακι που θυμοταν πραγματα απ'τη προηγουμενη της ζωη. σιγουρα καποιο ειδος εξαγνισμου ή διαγραφης ολων των δεδομενων που κατεγραψαμε θα υπαρχει, διαφορετικα θα θυμομασταν τα παντα. πιστευω πως συμβαινει οπως και με τους υπολογιστες οταν τους κανουμε φορματ.
οπως και να ναι κενουλη...οτι κι αν ειναι θελω να τελειωσει εδω..με την ατυχια που με κυνηγαει απο το πουθενα και τα βασανα που χω περασει..το πολυ πολυ να ξαναγεννηθω σε τιποτα σκατα...
μπορει να ακουγεται απαισιοδοξο...αλλα για μενα τουλαχιστον μακαρι να ειναι τελεια και παυλα!!!!με το ζορι περιμενουμε πως να τελειωσει αυτη η ζωη ,φανταζεσε να χει κι αλλες;
Οχι αλλο καρβουνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ειναι ενδιαφερον..
http://www.truthcontest.com/entries/...iversal-truth/
Εχω την αίσθηση ότι σκέφτεσαι την θεολογία σε ακαδημαϊκό επίπεδο σαν ένα τσούρμο ατόμων που κάθονται γύρω γύρω και, ξύνοντας τις γενειάδες τους, προσπαθούν να αποδείξουν ο ένας στον άλλο ότι υπάρχει θεός (ή τι φύλο είναι οι άγγελοι, που αναρωτιόντουσαν και οι Βυζαντινοί). Έχω επίσης την εντύπωση ότι το σκέφτεσαι λάθος (κλικ). Δεν ξέρω, εγώ βλέπω μελέτη, γνώση και οργανωμένη επιστημονική μεθοδολογία σε αυτό.
Επίσης, η θεολογία κατατάσσεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες (ξανακλικ), μαζί με την αρχαιολογία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία, την ιστορία κλπ.
For the record, ούτε θεολόγος είμαι, ούτε καν ξέρω να σου πω αν πιστεύω πουθενά. Ξέρω όμως ότι είχα θεολόγο στο λύκειο ο οποίος ήταν από αγνωστικιστής και δώθε. Ήταν επίσης ο καλύτερος θεολόγος που είχα ποτέ.
Σόρι για την παρέμβαση, αλλά μια και αναφέρθηκε η λέξη γνώση, ίσως καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους αφορισμούς που ενδεχομένως προσβάλλουν χωρίς να φροντίζουμε να γνωρίζουμε πρώτα (τραγική ειρωνεία).
Τι να υπαρχει μετα........ που να ξερω..... δεν γυρισε προς το παρον κανενας να μας πει..........