Originally Posted by
TerribleLie
Γεία σε όλους. Πάσχω απο διαταραχή πανικού με αγοραφοβία για 4 χρόνια. Έχω επισκεφτεί και ψυχολόγους και έχω πάρει και φάρμακα. Αλλά τίποτε δεν φαίνεται να με συνέφερε. Πρίν κάτι μήνες έπεσε στα χέρια μου το "at last a life" του paul david, και εκεί κατάλαβα πλέον τι είναι η διαταραχή πανικού, γιατί συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζετε. Το κακό είναι ότι ο αγώνας μου να γίνω καλά έχει γίνει εμμονή και έτσι δεν μπορώ να ηρεμήσω.
Το βιβλίο λέει απλά πράγματα. Πώς η διαταραχή πανικού δεν είναι ψυχική ασθένεια αλλά κουρασμένο απο το άγχος νευρικό σύστημα. Χρειάζεται ξεκούραση και όχι να βάζουμε άγχος πάνω στο άγχος. Αυτά βέβαια τα πιστεύω απόλυτα γιατί τα ζώ.
Το ερώτημα είναι το εξής. Ήθελα να βρώ έναν ψυχολόγο να έχει αυτή την προσέγγιση. Το να μιλάω για το πώς νιώθω η πώς βίωνα κάποια πράγματα με πολύωρες ιστορικές αναδρομές, μόνο κακό μου έκανε, γιατί απλά συζητούσα και κρατούσα ζωντανό το πρόβλημα. Συν τις άλλης μου φαίνεται εντελώς παράξενο απο μια συζήτηση μια φορά την βδομάδα, να μου φύγει η αγοραφοβία μαγικά.
Έτσι δεν μπορώ να βρώ έναν ψυχολόγο που να συμφωνούμε. Σήμερα είδα κάποιον ψυχολόγο που κάνει ανθρωποκεντρική. Και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να αναλωθώ πάλι σε συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Ξέρει κανείς κάτι για την ανθρωποκεντρική;
Επίσης γιατί υπάρχουν τόσες πολλές προσεγγίσεις; Άλλοι πιστεύουν πως πρέπει να ψάξεις το παρελθόν σου να βρείς την αιτία. Άλλοι επικεντώνονται στο σήμερα. Άλλοι προτείνουν έκθεση σε ότι σε φοβίζει. Μεγάλο μπέρδεμα. Ακόμα και στην αγοραφοβία οι μισοί μου λένε να μην κάνω έκθεση δεν ωφελεί τώρα και άλλοι να κάνω οπωσδήποτε έκθεση!