Results 16 to 30 of 35
-
17-10-2013, 00:05 #16
Εκανα ψυχοδυναμική για 3 4 μήνες. Συμπεριφορική-γνωσιακή για 4 μήνες και τώρα κάνω αφηγηματική για 4 μήνες. Κάπου στους 4 μήνες όπως καταλαβαίνεις αποφασίζω να φύγω γιατί δεν βλέπω την παραμικρή αλλαγή. Και επίσης δεν έχω και λεφτά μιας και πλέον δεν δουλεύω λόγο της κατάστασης.
- 18-10-2013, 02:37 #17
Γειά. Σε ακούω να έχεις ερωτηματικά. Και χαίρομαι γιατί σε ακούω να μην έχεις βιαστικές απαντήσεις που ακολουθούνε αυτά που λένε οι άλλοι.
Πριν από αρκετά χρόνια είχα επισκευθεί, όπως και εσύ, αρκετούς ψυχολόγους. Μετά από αρκετό καιρό διαπίστωσα ότι περισσότερο κακό μου έκανε. Γιατί άκουγα τόσες απόψεις, τόσες διαφορετικές προσεγγίσεις, και τόσες διαφορετικές ανοησίες. Σίγουρα θα υπάρχουν και ψυχολόγοι με σωστή αντίληψη, αλλά στην πράξη εγώ δεν το βρήκα, και τώρα που σκέφτομαι πιο καλά πιστεύω ότι θα είναι το 2% περίπου. Έτσι αποφάσισα ότι είναι καλύτερο κάποιος να σκέφτεται μόνος του. Σε τελική ανάλυση ποιός νοιάζεται περισσότερο από εμάς τους ίδιους να σκεφτούμε και να λύσουμε το πρόβλημα και τη δυσκολία μας. Θεωρούσα και εγώ ότι κάποιος ψυχολόγος θα ξέρει. Αυτό είναι μια υπόθεση, δεν είναι απαραίτητα και η πραγματικότητα.
Θα ήθελα να κουβεντιάσουμε κάποια πράγματα που λες. Ελπίζω να εκφράσω κατανοητά αυτά που θέλω να πω, γιατί στην έκφραση δεν τα καταφέρνω τόσο καλά.
> Εμένα πάλι η σχέση μάλλον με δυσκολεύει. Καθώς δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι έχω
> και με πιέζει να πηγαίνω και σε μέρη που δεν μπορώ να πάω.
Και φυσικά έχεις δίκιο, αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι έχεις θα πιέζει εκεί που δεν πρέπει. Και φυσικά δεν χρειάζεται πίεση. Εσύ το καταλαβαίνεις, γιατί εσύ έχεις το πρόβλημα. Ο άλλος που δεν καταλαβαίνει, και ειδικά αν έχει κάποιο είδος ανευθυνότητας, μπορεί να λέει εύκολα πολλά πράγματα. Πάντως, δεν είναι 100% σίγουρο ότι κάθε άνθρωπος και κάθε σχέση θα κάνει το ίδιο, σωστά? Αλλά, φοβάμαι ότι ο περισσότερος κόσμος έτσι φέρεται, με αρκετή ανευθυνότητα.
> Ειλικρινά ρωτάω απλά τι συμβαίνει και ποιός είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να πάρω, δεν το
> παίζω ξερόλας. Όπως είπα και σε ενα ψυχολόγο το να ξέρω οτι όλο αυτό είναι μια "εκρηξη
> ανδρεναλίνης" με βοηθάει. Το να βγεί μέσα απο κάποιες συνεδρίες οτι σκέφτομαι "απόλυτα" πολλές
> φορές η είμαι υπερβολικός σε άλλες, δεν με βοηθάει. Ισα ισα μου προσθέτει και αλλα προβλήματα
> στα ήδη υπάρχοντα. Το να έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου σκέφτομαι να πάω 3 4 τετράγωνα με τα
> πόδια, ξέροντας οτι είμαι υπερβολικός σαν άνθρωπος, δεν έχει καμιά πρακτική σημασία τώρα.
Και σε αυτά δίκιο έχεις. Το να γνωρίζει κανείς ότι πρόκειται για έκρηξη αδρεναλίνης ναι ίσως να βοηθάει. αλλά το ότι σκέφτεσαι "απόλυτα" είναι κάτι που βγήκε από τη συνεδρία όπως λες, ή είσαι υπερβολικός είναι κάτι που βγήκε από αυτά που είπες εσύ? Νομίζω πως όχι, γι' αυτό και δεν βοηθάει. Ο ψυχολόγος πιστεύει ότι είσαι απόλυτος και υπερβολικός και αυτό προσπαθεί να σε πείσει να πιστέψεις. Είναι ανόητο! Γιατί όπως λες, απλά σου προσθέτει άλλο ένα πρόβλημα, να σκέφτεσαι ταυτόχρονα ότι είσαι και υπερβολικός, επομένως ότι φταις στην ουσία.
Είναι σαν το πρόβλημα που ανέφερες "Μια κοπέλα πχ οταν βιάζεται έστω και μια φορά, ζεί στον φόβο. Δεν νομίζω οτι έχασε τον ευατό της. Απλά έγινε ένα τρομακτικό συμβάν".
Αλλοίμονο, αν πει κανείς ότι είναι υπερβολική, αυτό είναι που κάνει εξαιρετικά πολύ περισσότερο κακό παρά το ίδιο το γεγονός. Ακριβώς, αυτό, που εγώ το ονομάζω δεύτερο βιασμό.
Η αγοραφοβία, όπως και άλλα θέματα, γίνεται φαύλος κύκλος λόγω της μη κατανόησης των άλλων (συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων). Βρίσκεσαι σε αγοραφοβία που σημαίνει φόβο και ντροπή, ο άλλος πιστεύει ότι δεν πρέπει να αισθάνεσαι φόβο και ντροπή, εσύ προσπαθείς να μην αισθάνεσαι φόβο/ντροπή και να αναρωτιέσαι γιατί αισθάνεσαι/σκέφτεσαι έτσι. Και στο τέλος αισθάνεσαι ακόμα πιο λάθος που ανατροφοδοτεί τη ντροπή συνεπώς την αγοραφοβία. Ο φαύλος κύκλος δεν θα υπήρχε αν ο άλλος/οι που είναι δίπλα σου δεν σκέφτεται ότι είσαι λάθος.
Το TerribleLie τι σημασία έχει για σένα?
18-10-2013, 13:43 #18
Έχεις δίκιο και προφανώς τα έχεις περάσει και εσυ και τα έχεις νιώσει στο πετσί σου που λέμε. Το θέμα ψυχολόγος και πόσο βοηθάει είναι μια μεγάλη συζήτηση. Έχω ακούσει πολλές μαλ%$^^# όλα αυτά τα χρόνια. Έχω δει ανθρώπους με 2 χρόνια σπουδές στο εξωτερικό να μου ζητάνε 250 ευρό πρώτα για διάγνωση. Ποιός;Ο ψυχολόγος να κάνει διάγνωση! Άλλή σε κέντρο ψυχικής υγείας μου είπε οτι η "πάθηση" μου θέλει πολύχρονη ψυχοθεραπεία και δεν μπορεί το κέντρο να αντέξει κάτι τέτοιο. Για πανικούς μιλάμε για να μην ξεχνιόμαστε. Και πολλά άλλα έχω ακούσει τραγικά που δεν θέλω να σας κουράζω. Σε αυτό το θέμα έχω να πώ κάτι. Εγώ μόλις τελειώσω αυτή την κατάσταση, θα κάνω οτι μπορώ για να μπουν όλοι αυτοί οι απατεώνες στην θέση τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Ότι γουστάρει ο καθένας κάνει και χρεώνει και μπορεί κάλλιστα αφού το έχεις δώσει κανα 1000ρικο να σου πεί, ξέρεις κάτι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε! Δυστυχώς λόγου της παθητικότητας που έχουμε γιατί είμαστε φοβισμένοι, δεν μπορούμε να καταγγείλουμε τέτοια περιστατικά και γιαυτό οι απατεώνες αυτοί έχουν πάρει τόσο αέρα.
Απο την άλλη γνώρισα και κάποιους που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν. Αλλά όντως είναι δύσκολο να αντιληφθείς τι πραγματικά συμβαίνει σε έναν άλλο άνθρωπο. Θέλει χρόνο και υπομονή.
Οποιοσδήποτε ζητάει πάνω απο 30-40 ευρό για συνεδρία απλά μην πάτε. Ο κόσμος δουλεύει για 40 ευρό την ημέρα. Αν είναι να πάμε όλοι 2 χρονάκια στο εξωτερικό και ας γυρίσουμε ψυχολόγοι να χρεώνουμε 80 ευρό την ώρα! Αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν στις μέρες μας. Ξέρω γυναικά ψυχολόγο στην πόλη μου με αρκετή δουλεία που χρεώνει 60 ευρο την ώρα χωρις απόδειξη. Και παρόλα αυτά είναι και στο κίνημα δεν πληρώνω! Είναι να γελάς. Δυστυχώς λόγο της κρίσης ο κόσμος αρρωσταίνει. Και είναι θέμα υγείας οπότε στην απόγνωση σου θα πάς κάπου και θα πληρώσεις αναγκαστικά. Αυτο το εκμεταλευονται λοιπόν κανονικότατα.
Σε όλα τα άλλα έχεις δίκιο και έτσι είναι τα πράγματα. Το nickname μου είναι ένα τραγούδι απο nine inch nails και το βάλα συμβολίζοντας την "μπλοφα" που πιστεύουμε όλοι εμείς με διαταραχή πανικού. Το ψέμα δηλαδή ότι είμαστε άρρωστοι, ενώ στην ουσιά δεν τρέχει τίποτα.
19-10-2013, 15:07 #19
Αυτό που μου απάντησες υπέθεσα κι εγώ. Αλλά ήθελα να μου το πεις εσύ και να μην υποθέσω εγώ. Πράγματι, έτσι είναι, είναι ένα "ψέμα". Στην πραγματικότητα, αν δεν σε έκρινε κανείς για το τι έχεις (π.χ. κρίσεις πανικού ή αγοραφοβία ή οτιδήποτε άλλο) θα το είχες πια αυτό? Οι άλλοι, όπως και εσύ, όπως και εγώ, έχουμε μάθει να "κρίνουμε" τους ανθρώπους. Αυτό δημιουργεί και το πρόβλημα. Ο άλλος ντρέπεται να σε δει να έχεις κρίση πανικού. Ή και φοβάται. Ή και το βλέπει σαν κάτι "ξένο" από την ανθρώπινη φύση, και έτσι η κρίση του (πλάγια, κρυφή ή και φανερή) είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Έχουμε μάθει να μην δεχόμαστε την ανθρώπινη φύση, και έτσι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους, και οι άλλοι με εμάς. Χρειάζεται κάποιος να πει περισσότερα για αυτό, ή έχει γίνει κατανοητό?
> Έχεις δίκιο και προφανώς τα έχεις περάσει και εσυ και τα έχεις νιώσει στο πετσί σου που λέμε.
> Το θέμα ψυχολόγος και πόσο βοηθάει είναι μια μεγάλη συζήτηση.
> Έχω ακούσει πολλές μαλ%$^^# όλα αυτά τα χρόνια. Έχω δει ανθρώπους με 2 χρόνια σπουδές
> στο εξωτερικό να μου ζητάνε 250 ευρό πρώτα για διάγνωση. Ποιός;Ο ψυχολόγος να κάνει
> διάγνωση! Άλλή σε κέντρο ψυχικής υγείας μου είπε οτι η "πάθηση" μου θέλει πολύχρονη
> ψυχοθεραπεία και δεν μπορεί το κέντρο να αντέξει κάτι τέτοιο. Για πανικούς μιλάμε για να μην
> ξεχνιόμαστε. Και πολλά άλλα έχω ακούσει τραγικά που δεν θέλω να σας κουράζω.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα έχω περάσει και τα έχω νιώσει στο πετσί μου όπως λες. Έτσι, βλέπεις ότι η κατανόηση για ένα θέμα δίνει τις απαντήσεις, δεν χρειάζεται πιο πολύ ανάλυση, το καταλαβαίνεις και το καταλαβαίνει κι ο άλλος, και δεν χρειάζεται ούτε ερωτήσεις ούτε περισσότερη ανάλυση.
> Σε αυτό το θέμα έχω να πώ κάτι. Εγώ μόλις τελειώσω αυτή την κατάσταση, θα κάνω οτι
> μπορώ για να μπουν όλοι αυτοί οι απατεώνες στην θέση τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει
> κανένας απολύτως έλεγχος. Ότι γουστάρει ο καθένας κάνει και χρεώνει και μπορεί
> κάλλιστα αφού το έχεις δώσει κανα 1000ρικο να σου πεί, ξέρεις κάτι δεν μπορούμε να
> συνεργαστούμε! Δυστυχώς λόγου της παθητικότητας που έχουμε γιατί είμαστε φοβισμένοι,
> δεν μπορούμε να καταγγείλουμε τέτοια περιστατικά και γιαυτό οι απατεώνες αυτοί έχουν
> πάρει τόσο αέρα.
Θα σε ρωτήσω, αν ένας ηλεκτρολόγος δεν κάνει καλή δουλειά, τι κάνεις για να μπει στη θέση του όπως λες? Αν δεις γύρω θα δεις αρκετή ανευθυνότητα. Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να ασχοληθεί τόσο πολύ με την ανευθυνότητα του κάθε επαγγελματία. Μπορείς να το κάνεις σε προσωπικό επίπεδο, ή σε γνωστούς κλπ. Μα θα μου πεις είναι μεγάλη ανευθυνότητα. Ναι, θα συμφωνήσω. Πώς κάποιος ψυχολόγος αφού έχεις δώσει κανά 1000ρικο να σου πει κάποια στιγμή "ξέρεις, τελικά δεν μπορούμε να συνεργαστούμε άλλο"? Και το έχω τύχει επίσης. Και από την άλλη, αν κάποιος δεν έχει κατανόηση για ένα θέμα ακόμα και χωρίς χρήματα πάλι ζημιά θα κάνει! Δυστυχώς, τα λάθη που κάνουμε εμείς και γενικά γίνονται στην κοινωνία, θα είναι τα ίδια παντού σε κάθε θέμα, σε κάθε επαγγελματία, σε κάθε άνθρωπο, σε διάφορες καταστάσεις.
Θα σου πρότεινα, να ψάξεις αλλιώς. Δηλαδή, εσύ να σκεφτείς τόσο ώστε να αποκτήσεις κατανόηση. Στίβοντας κυριολεκτικά το μυαλό.
Και μετά να σκεφτείς επίσης ώστε να βρεις τους καταλληλότερους ανθρώπους. Όχι αυτούς που λένε εύκολα πράγματα, αλλά αυτούς που τα σκέφτοναι. Επειδή βλέπω ότι σκέφτεσαι, θα ήθελα να σου πρότεινα συνάντηση, αλλά δυστυχώς, από αυτά που έγραψες, δεν μένεις στην Αθήνα.
Θα μπορούσα να γράψω ένα κατεβατό για το θέμα, αλλά είναι πολύ δύσκολο γράφοντας. Έτσι, σταματώ εδώ.
20-10-2013, 21:05 #20
TerribleLie,θελω να σε ρωτησω στα ελληνικα σε ποιες εκδοσεις υπαρχει το βιβλιο At last a life,γιατι το βρισκω στα Αγγλικα μονο.
21-10-2013, 12:47 #21
Γεια σου,
έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Πάσχω από αγοραφοβία, κρίσεις πανικού πολλά ψυχοσωματικά εδώ και 6 χρόνια.Και όσον αφορά τους ψυχολόγους εγώ άλλαξα τρεις και τελικά εδώ και τρία χρόνια κάνω ψυχοθεραπεία με την ίδια ψυχολόγο κάθε 2 βδομάδες. Αυτό που έχω παρατητήσει όμως είναι ότι αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ είναι η συζήτηση με τον εαυτό μου. Έχω δουλέψει πολύ με εμένα έχω κάνει άπειρες συζητήσεις με τον εαυτό μου για να δω τελικά τι ήταν αυτό που με οδήγησε από τα 22 μου χρόνια να έχω αυτές τις κρίσεις πανικού.Δεν μπορώ να πω ότι το έχω ξεπεράσει τελείως, γιατί έχω καταλάβει πως όταν κάποιος το πάθει δεν περνάει ποτέ. Όταν λίγο στρεσαριστεί το παθαίνει πάλι άλλοτε σε μεγάλο βαθμό και άλλοτε σε μικρότερο.Τα πάντα πάντως δυστυχώς ξεκινάνε από την παιδική μας ηλικία γι'αυτό και οι ψυχολόγοι κάνουν ιστορικές αναδρομές στο παρελθόν γιατί από κάπου εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Δούλεψε με τον εαυτό σουκάνε ερωτήσεις και βρες απαντήσεις.
22-10-2013, 12:04 #22
Θεωρώ πως με τόσο μακροχρόνια διαταραχή πανικού,τα βιβλία είναι απλά ένα χάιδεμα στο πρόβλημα μας.
Πάσχω από κρίσεις πανικού και ιδεοψυχαναγκασμό και ειμαι σε φαρμακευτική θεραπεία.
Νομίζω πως δεν είναι ότι δεν σε βοήθησαν τα φάρμακα απλά απέφυγες να τελειώσεις τη θεραπεία σου με τα φάρμακα..δουλεύει στο υποσυνειδητο..
επίσης εαν το πρόβλημα σου,δυσκολεύει την καθημερινότητα σου, ο ψυχολόγος δεν είναι λύση.
Καλύτερα είναι ένας νευρολόγος ή ενας ψυχιατρος.
Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά:)
23-10-2013, 17:19 #23
John11 : Ότι και να γράψεις τόπο θα πιάσει γιατί αυτή τη συζήτηση δεν είναι μόνο για εμάς. Είναι και για όλο τον κόσμο που θα βλέπει αυτό το ποστ για όσο καιρό υπάρχει αυτή η σελίδα. Πολύ χαίρομαι που είσαι ψυχολόγος και ασχολείσαι και με το φόρουμ γιατί εμείς μεταξύ μας, οσο καλή διάθεση και να έχουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε τα προβλήματα μας. Και αμα έχεις πρόβλημα εσύ πώς στο καλό να βοηθήσεις και τον άλλον. Δεν γίνεται.
ΡΑΝΗ: Το βιβλίο δεν υπάρχει στα ελληνικά δυστυχώς. Αν δεν ξέρεις αγγλικά είναι πρόβλημα. Αλλιως το έχω να στο στείλω αμα το θές. Αν δεν ξέρεις αγγλικά στείλε μου ενα μήνυμα να το συζητήσουμε και να σου πω τα βασικά. Ουσιαστικά είναι κάποια απλά πράγματα που συνεχώς επαναλαμβάνονται στο βιβλιό αυτό καθώς και σε παρόμοια βιβλία. Το βασικότερο είναι οτι οι άνθρωποι που είναι απο την φύση τους αγχώδεις και κολλάνε με το παραμικρό, σε κάποια φαση έντονης και πολύχρονης πίεσης φτάνουν σε σημείο να εξασθενίσουν το νευρικό τους σύστημα. Αυτο κορυφώνεται με έναν πανικό όπου είναι ο τρόπος του νευρικού συστήματος να σου πει οτι οκ δεν πάει άλλο έτσι. Μετά λόγο της έλλειψης ενημέρωσης που έχουμε όλοι, αντί να ξεκουράσουμε τον εαυτό μας του προσθέτουμε περισσότερο άγχος γιατί πλέον φοβόμαστε οτι κάτι έχουμε(οτι θα τρελαθούμε,οτι θα πεθανουμε,οτι έχουμε καρκίνο στο κεφάλι,οτι οτι οτι). Με αυτό κάνουμε το αντίθετο απο αυτό που θέλει το σώμα μας. Αντί να το αφήσουμε να ηρεμήσει και να συνέλθει, βάζουμε περισσότερο άγχος στο ήδη βεβαρημένο απο το άγχος νευρικό μας σύστημα. Αυτή η εξήγηση εμένα μου φαίνεται σωστή. Γιαυτό μου αρέσει καλύτερα ο νευρικός κλονισμός σαν ονομασία του προβλήματος αυτού και όχι η διαταραχή πανικού που δεν μου λέει κάτι.Για καποιους άλλους μπορεί να ακούγεται γελοία. Δυστυχώς οι ψυχολόγοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Το θέμα πλέον είναι τι λειτουργεί στον καθένα.
helenn1985: Προσπαθώ να μην κάνω ερωτήσεις πολλές στον ευατό μου. Εγω είμαι μέσα στο πρόβλημα και έτσι και οι απαντήσεις θα είναι προβληματικές που θα δώσω. Επίσης προσπαθώ να μειώσω την αγοραφοβία μου όχι να ψαχτώ γενικα για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Ότι και να αλλάξει μέσα μου μια φοβία παραμένει μια φοβία. Έτσι το σκέφτομαι.
Miss Despoina: Αν περάσει ένας χρόνος και δεν βλέπεις διαφορά τοτε το χάπι μάλλον δεν κάνει. Δυστυχώς δεν έχω παραπάνω χρόνο να αφιερώσω για να περιμένω. Ένας ψυχιάτρος μου είπε όμως την αλήθεια. Μου λέει οτι χάπια για να ηρεμήσεις υπάρχουν.Χάπια για να μη στεναχωριέσαι υπαρχουν. Χάπια για να μη φοβάσαι δεν υπάρχουν. Νομίζω έχει απόλυτο δίκιο.
Ακόμα και να έπιαναν τα χάπια. Οπως ξέρεις την επόμενη φορα που θα ζοριστω ψυχολογικά για καιρό, θα ξανα έρθει ο πανικός. Τι θα γινει δηλαδή; Θα τρέχω στα χαπια κάθε φορά για καταφύγιο;
23-10-2013, 23:52 #24
24-10-2013, 13:09 #25
Α όταν λές συνάντηση εννοείς απλή συνάντηση. Σόρρυ επειδή συζητούσαμε για να βρώ τον κατάλληλό ψυχολόγο υπέθεσα οτι είσαι.
05-01-2016, 07:22 #26
Συγνώμη που "ανεβάζω" αυτό το παλιό thread. Δεν είναι για απάντηση, αν ο TerribleLie διαβάσει αυτό το μήνυμα ας μου στείλει ένα email στο
Last edited by John11; 07-01-2016 at 23:41.
05-01-2016, 13:10 #27
......................................
05-01-2016, 16:25 #28
Γεια σου aeolus74
Κάτι άσχετο κάπως με τα παραπάνω, ξέρεις τίποτα πράγματα για την πρωτογενή θεραπεία μήπως? επειδή ήσουν και σ'ένα thread γι αυτήν.
08-01-2016, 01:11 #29
Βρες ένα καλό πνευματικό (ιερέα εξομολόγο) κατά την γνώμη μου και πες αυτό που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις έτσι. Αλλά ψάξτον καλά.... Υπάρχει μια φωνή μέσα σου που δεν την ακούς. Η δεν θέλεις να την ακούσεις. Είναι το κέντρο του προβλήματος. Εγώ βοηθήθηκα με την εξομολόγηση στο έπακρο. Γιατί με τους γιατρούς που πήγα και τα ψυχοφάρμακα όχι μόνο δεν έλυνα το πρόβλημα, αλλά το έθαβα και ένοιωθα σαν φυτό με κάτι φάρμακα που με έδωσε...
Με το μέτρο που κρίνεις θα κριθείς * Καλό κάνεις, κακό κάνεις στο κεφάλι σου γυρνάει...
08-01-2016, 07:09 #30
Μπορω να σου συστησω τον δικο μου ψυχιατρο.Ειναι παρα πολυ καλος.Ειναι στην Κορινθο.