Originally Posted by
Λία_
Ευχαριστώ για την απάντηση, αν και ντρέπομαι να το κάνω αυτό γιατί δεν μ'αρέσει να με λυπούνται αν βρω την ευκαιρία και κατάλληλο άτομο θα το κάνω, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη στο αν θα πάρω απάντηση που θα με βοηθήσει όμως...
Παράλληλα ψάχνω για ψυχολόγο γιατί όσους έχω δει μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μπορούν να με βοηθήσουν. Μπορεί να μου πει κάποιος αν ψυχολόγος μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα? ή χάνω άδικα χρόνο και χρήμα? Ψάχνοντας σε διάφορα φόρουμ βρήκα ανάλογες περιπτώσεις με μ'ένα που έκαναν χρόνια ψυχοθεραπεία και δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα. Όπως και να 'χει όμως σίγουρα χρειάζομαι βοήθεια και συνεχίζω να ψάχνω για ψυχολόγο που να μου κάνει, βρήκα ότι ψυχολόγοι με ειδικότητα στην κοινωνική ψυχολογία ασχολούνται κυρίως με τις ανθρώπινες σχέσεις και σκέφτηκα μήπως θα με βοηθούσε περισσότερο, δεν ξέρω και πολλά από αυτά, αν ξέρει κάποιος εδώ ας μου πει...
Αν πάω πχ σε ψυχολόγο που έχει κάνει 10 μεταπτυχιακά πάνω στην κατάθλιψη, εξαρτήσεις, εμμονές ή ότι άλλο σε μ'ένα αυτές οι γνώσεις δεν θα φανούν χρήσιμες γιατί δεν έχω κάποια ψυχολογική διαταραχή (ακόμα).
Δεν ξέρω τελικά μήπως είναι καλύτερα να το πάρω απόφαση ότι είμαι καταδικασμένη να είμαι μόνη και πρέπει να σταματήσω να προσπαθώ και να φθείρομαι και να μάθω να ζω έτσι.
Για μ'ένα η φιλία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής, θέλω τόσα να κάνω, είχα τόσα όνειρα, να ταξιδέψω, να ζήσω, να ερωτευτώ και αντί γιαυτό βλέπω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου να περνάνε χωρίς να τα ζω, απελπισμένη, αγανακτισμένη, μόνη, αναζητώντας ένα γιατί που δεν θα απαντηθεί ποτέ.
Σχέση δεν έχω αυτή την περίοδο και ποτέ δεν είχα σχέση που να με γεμίζει, όσες σχέσεις είχα μέχρι στιγμής ήταν για να μη νιώθω τόσο μόνη, δεν έχω βρει κάποιον που να μ'αρέσει αρκετά, σε αυτό το θέμα ίσως φταίει ότι μέχρι στιγμής δεν έψαχνα εγώ αυτό που θέλω, περίμενα να έρθει αυτός σε μ'ένα, επίσης το ότι δεν έχω παρέες δεν βοηθάει στο να γνωρίσω κάποιον. Τώρα νιώθω ότι μεγαλώνω κιόλας και αποφάσισα να ξυπνήσω και να βρω αυτό που θέλω πριν γεράσω και αρχίσουν να με απορρίπτουν και οι άντρες.