Originally Posted by
Tomhet
Ναι marian_m δεν ειναι ευκολο να γίνει γιατί γενικά νομίζω οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλούς παράλληλους δεσμούς στο περιβάλλον τους. Πρέπει απλά να κάνεις πολύ μεγάλη βλακεία για να τους κόψεις όλους και αυτό έκανα και εγώ στο παρελθόν.
Τώρα το να το επιδιώκω και να μην θέλω να το αλλάξω...ε...δεν στέκει αφού λέω οτι έχω κάνει προσπάθειες. Δεν ψάχνουν όλοι οι άνθρωποι επικοινωνια όμως.
Δηλαδή...ζητάνε αλλά είναι το ίδιο σαν να λες οτι όλοι άνθρωποι ψάχνουν σύντροφο. Ναι όλοι ψάχνουν σύντροφο, αλλά με συγκεκριμένες προυποθέσεις. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την επικοινωνία.
Έχεις δημιουργήσει πολλές φιλιες απο το πουθενά? Γιατί στην ηλικία μου το περιβάλλον μου είναι συγκεκριμένο, είτε μου αρέσει είτε όχι και έχω ξανααναφέρει πως έχω απλώσει το χέρι μου σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους που έχω πρόσβαση (ξέρω πως ακούγεται αυτό αλλά έτσι ειναι..) και το να εμφανίζεσαι απο το πουθενά για να πιάσεις μια φιλική συζήτηση με κάποιον πχ στον χώρο εργασίας σου, προυποθέτει και ο άλλος να θέλει το ίδιο...ακριβώς όπως και με κάποιο σύντροφο.
Όσο και να το θέλω εγώ, όσο και να το επιδιώκει κατ'επεκταση όπως λες το άτομο, δεν ειναι αρκετό απο μόνο του. Θεωρώ πως χρειάζεται το ανάλογο περιβάλλον.
Να κάνω κάτι που σίγουρα θα σου φανεί παράξενο? Γιατί όπως είπα είναι πολύ μεγάλο το διάστημα και είναι κάτι που με βασανίζει καθημερινά, οπότε ναι το μυαλό μου έχει κάνει και αυτές τις σκέψεις...
Έχω πχ μια πολύ πρόχειρη λίστα ατόμων που πλησίασα εγώ, με δική μου πρωτοβουλία, απο οποιοδήποτε περιβάλλον στο οποίο έχω πρόσβαση και ο αριθμός τους είναι πάνω απο 20. +20 άτομα λοιπόν σε λιγότερο απο ένα χρόνο που πλησίασα με δικό μου ρίσκο, με δική μου πρωτοβουλία, με δικό μου άγχος, με δική μου προσπάθεια ξεχωριστά στον κάθε ένα. Το απόγευμα πχ που θα πάω σπίτι μου δεν θα υπάρχει κανένας απο αυτούς στην ζωή μου ή εγώ στην δική τους.
Να πω την πίκρα μου για αυτό? Μπορείς να φανταστείς πόσο μου κοστίζει αυτή η διαρκής προσπάθεια που καταλήγει στο τίποτα? Μπορείς να φανταστείς το να εκθέτεις τον εαυτό σου τόσο συχνά, να τον παρουσιάζεις, να τον συστήνεις γιατί το θες και γιατί το έχεις ανάγκη και να δέχεσαι αντίστοιχα τον άλλο...τον κάθε ένα με την δική του παραξενιά. Και μπορείς να φανταστείς το να το κάνεις αυτό για δυο ειδών σχέσεις ταυτόχρονα? φιλικές και συντροφικές? Και μπορείς να σκεφτείς την απογοήτευση που νιώθεις πρώτα για εσένα όταν αυτό καταλήγει στο τίποτα?
.......