Κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο. Καλοσυνη και ταπεινοφροσυνη και ειναι αρετη!
Printable View
Κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο. Καλοσυνη και ταπεινοφροσυνη και ειναι αρετη!
Νομιζω οτι ειναι καλοσυνη , ετσι οπως το θετεις . Ισως κ κοινωνικοτητα ,Τις προαλλες εξω απο το σουπερμαρκετ , ηταν ενας 40αρης , που ζηταγε χρηματα για να παρει ενα κοτοπουλο . Του τσονταρα ενα ευρω , δλδ λιγα , και μου κινησε το ενδιαφερον , επειδη δεν φαινοταν κανας περιεργος , τουπιασα την κουβεντα , απο ενδιαφερον ( ειχα κ ελευθερο χρονο ) , να μαθω πως κατεληξε ετσι . Να μην τα πολυλογω , μου ειπε την ιστορια της ζωης του , μιλαγαμε κανα μισαωρο , και στο τελος με καλεσε και στο καικι του , στα Μεθανα , οταν το ριξει , διοτι δεν ειχε χρηματα . Πιστευω το οτι τον ακουσα τοση ωρα , ηταν πιο πολυτιμο απο χρηματα , ηθελε εναν ακροατη ο ανθρωπος , οπως πολλες φορες θελουμε ολοι μας . Δεν ξερω αν ελεγε αληθεια , αλλα κεγω μετα αισθανομουν ομορφα . Εγωισμος ? δεν ξερω .
Εγω , διασπαθιστηκα με τον εν λογω κυριο , ανασυγκροτηθηκα , δια της πλαγιας οδου , του εδωσα αφεση επειδη πειναγε καπως , αλλα οι πεινασμενοι , χορτασθησονται , και οι ταπεινοι υψωθησονται .
Πριν ομως αλεκτωρ , λαλησει τρις , ολοι θα εχουν λαλησει απο την πεινα ......( εγωισμος στην παραληγουσα ) .