Έτυχε να κάνω παρέα με ψευδό άτομο, αλλά και με μια κοπέλα που δεν έλεγε το «ρ». Όταν πρωτογνωριστήκαμε, το άκουγα πολύ έντονα, αλλά μετά από μερικές μέρες δε μπορούσα να το ακούσω καν. Είναι σίγουρο πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα , ο ακροατής «εξοικειώνεται» και δεν παρατηρεί τη διαφορά. Είναι σίγουρο γιατί το είχαμε συζητήσει και με άλλους, και όλοι έλεγαν το ίδιο: ότι από ένα σημείο και μετά σταμάτησαν να το παρατηρούν.
Νομίζω πως το θέμα προκύπτει μόνο σε ανθρώπους που μιλάς για πρώτη φορά, γιατί είναι και οι μόνοι που θα το παρατηρήσουν. Θεωρώ πως είναι μάταιο και ψυχοφθόρο να προσπαθείς να το κρύψεις, γιατί είναι πολύ εμφανές (αφού πρόκειται για ομιλία), και ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να προσπαθήσεις να διαχειριστείς αυτές τις «πρώτες επαφές» διαφορετικά, με χιούμορ για παράδειγμα. (ήξερα έναν πολύ ωραίο τύπο που δεν έλεγε το «ρ» και όταν ήθελε να την πέσει σε κάποια, όχι μόνο δεν απέφευγε να χρησιμοποιήσει το «ρ», αλλά τη φώναζε επίτηδες τρρρρελοκόριτσο!!).
Επίσης, έχω κάνει σχέση με ψευδό άνθρωπο και ισχύουν πάλι τα ίδια. Στην αρχή το άκουγα και μετά το αυτί μου «συνήθισε». Και ΟΧΙ δε με επηρέασε καθόλου το ψεύδισμα, ίσα ίσα που το θεωρούσα πολύ γλυκό. Δε μπορώ να εγγυηθώ βέβαια πως όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο, αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι, όταν τους αρέσει κάποιος, προσπερνούν πολύ γρήγορα τέτοια θέματα :o