Results 16 to 30 of 32
Thread: φοβος αγχος ντροπη
-
31-01-2014, 06:21 #16
Έτυχε να κάνω παρέα με ψευδό άτομο, αλλά και με μια κοπέλα που δεν έλεγε το «ρ». Όταν πρωτογνωριστήκαμε, το άκουγα πολύ έντονα, αλλά μετά από μερικές μέρες δε μπορούσα να το ακούσω καν. Είναι σίγουρο πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα , ο ακροατής «εξοικειώνεται» και δεν παρατηρεί τη διαφορά. Είναι σίγουρο γιατί το είχαμε συζητήσει και με άλλους, και όλοι έλεγαν το ίδιο: ότι από ένα σημείο και μετά σταμάτησαν να το παρατηρούν.
Νομίζω πως το θέμα προκύπτει μόνο σε ανθρώπους που μιλάς για πρώτη φορά, γιατί είναι και οι μόνοι που θα το παρατηρήσουν. Θεωρώ πως είναι μάταιο και ψυχοφθόρο να προσπαθείς να το κρύψεις, γιατί είναι πολύ εμφανές (αφού πρόκειται για ομιλία), και ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να προσπαθήσεις να διαχειριστείς αυτές τις «πρώτες επαφές» διαφορετικά, με χιούμορ για παράδειγμα. (ήξερα έναν πολύ ωραίο τύπο που δεν έλεγε το «ρ» και όταν ήθελε να την πέσει σε κάποια, όχι μόνο δεν απέφευγε να χρησιμοποιήσει το «ρ», αλλά τη φώναζε επίτηδες τρρρρελοκόριτσο!!).
Επίσης, έχω κάνει σχέση με ψευδό άνθρωπο και ισχύουν πάλι τα ίδια. Στην αρχή το άκουγα και μετά το αυτί μου «συνήθισε». Και ΟΧΙ δε με επηρέασε καθόλου το ψεύδισμα, ίσα ίσα που το θεωρούσα πολύ γλυκό. Δε μπορώ να εγγυηθώ βέβαια πως όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο, αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι, όταν τους αρέσει κάποιος, προσπερνούν πολύ γρήγορα τέτοια θέματα
- 01-02-2014, 08:38 #17
ευχαριστω zerox μακαρι να συμβαινει ετσι με τους περισσοτερους ανθρωπους σκεφτομαι ομως οτι σε μια γυναικα μπορει να βλεπει ενας καποιο τετοιο ελλατωμα ως γλυκο κτλ σε εναν αντρα πρεπει να ειναι πιο δυσκολο.............
02-02-2014, 05:49 #18
Δίκιο έχεις, για τους άντρες πολλές φορές είναι πιο δύσκολο ή ίσως παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο για κάποιους ώστε να το χαρακτηρίσουν "γλυκό". Να ξέρεις πάντως (σε περίπτωση που δε φάνηκε πριν
) πως γυναίκα είμαι και τα είχα με άντρα ψευδό. Με αυτόν είμαστε πλέον φίλοι και από ό,τι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, δεν τον έχει απορρίψει κοπέλα για αυτόν το λόγο. Το ίδιο ισχύει και για τις 2 φίλες μου που σου ανέφερα. Τους είχε τύχει κάποιες φορές να νιώσουν τον άλλο κάπως "μαγκωμένο" την πρώτη φορά που μιλούσαν, αλλά μέχρι εκεί. Στη συνέχεια ένιωθαν πως όντως δεν το παρατηρούσε ο άλλος. Γενικά νομίζω πως είναι ένα ελάττωμα που σε αρκετούς μπορεί να φέρνει επιπλέον δυσκολίες ή αμηχανία (πχ στην πρώτη προσέγγιση), αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό.
02-02-2014, 23:10 #19
zerox σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο....θα κανω μια λιγο ηλιθια ερωτηση......
οταν συναντας εναν ψευδο δεν αισθανεσαι οτι σου ερχεται να γελασεις μαζι του η εστω λιγο οικτο για αυτον που δεν μπορει ουτε να μιλησει καθαρα....οι φιλοι σου δεν αστειευτηκαν για το μειονεκτημα του;; η εστω ελλατωμα........μου φαινεται λιγο παραξενο, ενταξει με εναν που εχει καποιο πολυ σοβαρο ελλατωμα κανεις λογικος ανθρωπος δεν μπορει να αστειευτει ομως ενας ψευδος ειναι μια καλη πηγη γελιου........
03-02-2014, 00:36 #20
Κουραγιο φιλε μου,ειναι λογικο να μην νιωθεις καλα οντας τοσα χρονια σε απομονωση,ειναι σημαντικο να πας σε ειδικο να μιλας να τα βγαλεις απο μεσα σου,Αυτοι που κοροιδευουν εναν ανθρωπο για οποιοδηποτε προβλημα εναι οι ιδιο κομπλεξικοι κ αρα το δικο τους προβλημα ειναι σοβαροτερο,Οπωσδηποτε πιστευω οτι εισαι ενας φυσιολογικος ανθρωπος κ εχεις ολα τα προσοντα να ζησεις φυσιολογικα απο την στιγμη που νιωσεις καλυτερα ψυχολογικα κ ανοικτεις περισσοτερο στον κοσμο,Εγω κ το αγορι μου που θελουμε να κανουμε οικογενεια σε πληροφορω οτι ετσι κ ειχε το ιδιο προβλημα με σενα το αγορι μου θα προχωρουσα ανετα κ σε σχεση κ γαμο κ παιδια κ δεν θα αλλαζε για μενα κατι,Εφοσον ειναι ενα θεμα που σε απασχολει οφειλεις να παψεις να νοιαζεσαι για την γνωμη των αλλων κ για να ανεβει η αυτοπεποιθηση σου επισκεψου κ ενα καταλληλο λογοθεραπευτη επειδη ισως βελτιωνεται η ομιλια σου με την ασκηση,Ομως κ να μην βελτιωνεται τιποτα δεν σε εμποδιζει να ζησεις φυσιολογικα αρκει να το θελεις
04-02-2014, 20:08 #21
ευχαριστω, σκεφτομαι να δοκιμασω να ειμαι κοινωνικος αλλα παντα το αναβαλλω για την επομενη.
καταλαβαινω οτι το προβλημα ειναι περισσοτερο μεσα στο κεφαλι μου αλλα δεν εχω την δυναμη να....
04-02-2014, 20:41 #22
04-02-2014, 20:53 #23
νίκο ενα πότισμα ι γλαστρα της αυτοπεποιθησης σου θελει οσο για τους αλλους που σε κοροιδευουν τους ειρωνευεσαι με σωστο τροπο και τους κανεις περα..γιατι αυτη την νοοτροπια μαθανε με τους δασκαλους που καθησαν.Άσκησε κοινωνική πίεση λοιπόν, άρχισε να δαχτυλοδείχνεις αυτούς που δείχνουν τους δαχτυλοδειχτούμενους και χαρακτήρισέ τους “χωριάτες” , “κοτούλες” ή και “κρετίνους”. Μάθε και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Τέτοια άτομα μπορει και να “συμμορφωθούν” ώντας αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερό τους φόβο το “τι θα πει ο κόσμος”.
07-02-2014, 01:26 #24
Το θεμα δεν ειναι οτι οι αλλοι σε θεωρουν "δευτερο" και ασυμαντο,το θεμα εινα οτι εσυ θεωρεις τον εαυτο σου ετσι.Αν ειχες παραπανω αυτοπεποιθηση και δεν ενωθες τοσο ασχημα εσυ,σιγουρα θα ησουν περισσοτερο αγαπητος και θα ειχες παραπανω φιλους.Βεβαια δεν ειμαι στη θεση σου,αρα δε μου πεφτει και λογος να σε κρινω,απλα πιστευω οτι ολα ειναι στο μυαλο σου,σιγουρα θα εχουν προσπαθησει ανθρωποι να σε πλησιασουν απλα εσυ με την ανυσιχια σου αυτη τους απωθεις.Σημασια εχει το τι εισαι,αν εισαι ανθρωπος καλος,με χιουμορ και εξυπνος τοτε δεν υπαρχει λογος οι υπολοιποι να σε αποφευγουν,το οτι δυσκολευεσε να πεις καποιες λεξεις δεν σε κανει ανεπυθημιτο,το οτι νιωθεις τοσο ασχημα για αυτο και οτι εισαι συνεχως θλιμενος σε κανει.
εγω προσωπικα σαν κοπελα,αν ερωτευομουν ενα αντρα για το χαρακτηρα του,τη συμπεριφορα του ή και την εμφανιση του δεν θα εκανα πισω για αυτο το λογο!
επισης σκεψου το αλλο...ισως εχεις αυτο το ελαττωμα αλλα σιγουρα εχεις και καποια θετικα πανω σου.Εστιασε σε αυτα και προσπαθησε να αναδειξεις αυτα.Βεβαια θα ειναι λιγο δυσκολο στην αρχη,γιατι αν σου εχει γινει εμμονη ιδεα η ομηλια σου ,θα εισαι συνεχως επικεντρομενος εκει με αποτελεσμα να δυσκολευεσε να σκεφτεις τα θετικα,αλλα σιγα σιγα με το καιρο αν παρεις αποφαση να αλλαξεις τροπο σκεψης,ολα στη ζωη σου θα αλλαξουν και θα τα δεις ολα ξαφνικα πολυ καλυτερα
Ευχομαι να σε βοηθισα,εστω και λιγο,και να σε εκανα να νιωσεις καλυτερα Νικο!
επισης αξιζει να σκεφτεις,οτι οταν κατι μας εχει γινει εμμονη ιδεα,εχουμε την ταση να το μεγαλοποιουμε.Ισως η ομηλια σου δεν ειναι τοσο ασχημη οσο νομιζεις,απλα εσυ τη βλεπεις ετσι.
07-02-2014, 23:06 #25
ευχαριστω,αυτα που εγραψες ειναι ολα αληθεια, πρεπει να κανω καποιες προσπαθειες...αντε να δουμε τι θα γινει..........
10-02-2014, 06:06 #26
To πρόβλημα δεν είναι μέσα στο κεφάλι σου μόνο. Για να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μέσα στο κεφάλι μας, κάποιοι έρχονται και το "βάζουν". Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που κάποιος σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα γι' αυτό. Ή επίτηδες για να κάνει κακό ή γιατί κι αυτός ντρέπεται. Θα σου έλεγα ότι, πιο χρήσιμο είναι να ψάξεις ποιοί είναι αυτοί που ντρέπονται γι' αυτό και ποιοί όχι. Δες με μεγάλη παρατηρητικότητα γύρω σου, δες τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, τους συγγενείς (ξεκινώντας από τους γονείς), μέχρι τους φίλους, τους παλιούς συμμαθητές, γείτονες, τον τύπο στο ψιλικατζίδικο, κλπ. Παρατήρησε τους ανθρώπους, θα εκπλαγείς, το ίδιο συμβαίνει και σε μένα, γιατί δεν τους γνωρίζουμε καλά! Συνήθως νομίζουμε ότι οι άλλοι σκέφτονται όμοια με εμάς.
Πίστεψε αυτό που σου είπε πριν: "Και ΟΧΙ δε με επηρέασε καθόλου το ψεύδισμα, ίσα ίσα που το θεωρούσα πολύ γλυκό".
Δεν τα λέω και εγώ από θέση ισχύος. Όπως σου είχα πει, έχω περάσει εξαιρετικά μεγάλο κόμπλεξ με αυτό. Αργότερα κατάλαβα ότι οφειλόταν σε άτομα που οι ίδιοι αισθανόντουσαν άσχημα και θα έπρεπε να τους έχω αποφύγει πολύ πιο πριν. Ξέρεις, δεν έχει σημασία αν κάποιος κάνει ένα λάθος, το σημαντικό είναι πόσο γρήγορα μαθαίνει απ' αυτό. Μπορεί κάποιος να με κοροϊδέψει και μέσα σε μια βδομάδα να το μετανιώσει, μπορεί άλλος να μην το καταλάβει όλη του τη ζωή. Είναι πολύ σημαντικό το πόσο γρήγορα μαθαίνουμε, και φυσικά πόσο γρήγορα μαθαίνουν και οι άλλοι επίσης.
Τώρα έχω ένα άλλο κόμπλεξ, και ξέρω πως οφείλεται σε άτομα που έχω γύρω μου. Όμως για την ώρα δεν μπορώ να φύγω από αυτά τα άτομα, το προσπαθώ πάντως. Δεν γίνεται να φύγεις αν πρώτα δεν βρεις αντικαταστάτες. Χρειαζόμαστε τους ανθρώπους, δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας.
Και μπορώ να πω ότι αυτή η κουβέντα με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα για κάποια άτομα γύρω μου, που δεν τα είχα συνειδητοποιήσει πριν.
10-02-2014, 20:32 #27
Για αυτόν που ο ψευδός είναι καλή πηγή γέλιου, το μυαλό του είναι κακή πηγή πληροφοριών, οπότε αυτός είναι ο αξιολύπητος, όχι ο ψευδός. Γέλιο μπορεί να προκύψει και αν είναι υγιές χιούμορ και καλοπροαίρετο, μπορεί να φανεί αρκετά θεραπευτικό. Ο φίλος μου πχ είχε τύχει πολλές φορές να κάνει κάτι σαν «σαρδάμ» και να γελάσει πρώτα ο ίδιος. Η άλλη κοπέλα που δεν έλεγε καλά το «ρ», είχε τύχει πολλές φορές να ζοριστεί υπερβολικά να πει λέξη και να το αντιμετωπίσει και η ίδια και η υπόλοιπη παρέα με χιούμορ. Όμως άλλο αυτό και άλλο η κοροϊδία. Όσο για αυτό που ρώτησες, πώς τον σχολίασαν οι φίλες μου κτλ, περισσότερο σχολιάστηκαν άλλες «ιδιαιτερότητες» σε σχέση με την προσωπικότητα, παρά αυτό. Και αυτό πάλι μόνο στην αρχή, γιατί στη συνέχεια (και επιμένω σε αυτό :P ) ΟΛΟΙ συνηθίζουν στο άκουσμα. Νομίζω πως πρόκειται για μία εντύπωση που προκαλείς στον άλλον μόλις σε ακούσει, η οποία φθείρεται όσο προχωράει η κουβέντα – πόσο μάλλον όταν ακολουθήσουν και άλλες κουβέντες. Δεν ξέρω τι περιπτώσεις σου έχουν τύχει, αλλά αν νιώθεις ότι κάποιος συνεχίζει να «κολλάει» σε αυτό σου το χαρακτηριστικό (είτε στο λέει, είτε σε κάνει να νιώθεις έτσι) τότε μάλλον έχει εκείνος το πρόβλημα και γενικότερα δε σέβεται την διαφορετικότητα
ΥΓ: Με τον John11 συμφώνησα σε όλα!
12-02-2014, 22:48 #28
σας ευχαριστω παιδια για τον κοπο σας να γραψετε τοσα πολλα!! νιωθω καποια ανακουφιση
μαλλον στον κοσμο δεν ειναι ολα οπως τα σκεφτομαι στο μυαλο μου
22-02-2014, 09:25 #29
καλημερα.
ξερει καποιος -α πως μπορω να στειλω προσωπικο μηνυμα σε ενα αλλο μελος;;
ψαχνω καποια επιλογη στο προφιλ του αλλα δεν βρισκω τιποτα...,
22-02-2014, 09:49 #30
Λοιπόν Nikos2, να ξέρεις ότι τα πάντα έχουν να κάνουν με εμάς, όχι με τους άλλους.
Κάποιο μέλος παραπάνω έκανε λόγο για πότισμα στην αυτοπεποίθησή σου.
Συμφωνώ απόλυτα.
Σκέψου τι δύναμη έχεις πάνω στις γνώμες, τις απόψεις ή τις συμπεριφορές των άλλων? Καμία.
Καμία δύναμη καμία εξουσία. Άραγε μην ασχολείσαι.
Από τα βασικά μαθήματα στο "εγχειρίδιο του ζην" του Επίκτητου.
Ακόμα και οι απόψεις οι δικές μας, πολλές φορές, είναι προϊόν προκαταλήψεων, δεισιδαιμονιών, παραπληροφόρησης, κοινωνικής και θρησκευτικής επιρροής κ.λ.π.
Πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτό, στην ενίσχυση δηλαδή της αυτοπεποίθησής σου και να μην είσαι επικριτικός με τον εαυτό σου. Αντίθετα να τον αγαπάς.