Originally Posted by
vodka
Εγώ κατάλαβα ότι η Αναζήτηση πραγματεύεται την νοοτροπία που έχουν μερικοί άνθρωποι ώστε αποφασίζουν να πάρουν ένα σκυλάκο στο σπίτι με σκεπτικό ανεύθυνο.
Για παράδειγμα, μιλάει για οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, που όμως είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να του δώσουν την φροντίδα που απαιτείται.
Υιοθετούν λάθος ράτσες ή μεγαλόσωμα σκυλιά – οι οποίες προορίζονται για άλλο σκοπό κι όχι για παρέα ή συντροφιά-και που χρειάζονται εκπαίδευση για να συμπεριφερθούν καλά ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα κτλ., την οποία δεν λαμβάνουν λόγω οικονομικής ανέχειας.
Άποψη της είναι, ίσως, πως μερικές κυρίες παίρνουν σκυλί μόνο και μόνο για συμπληρώσουν το ‘’καρέ’’ , την εικόνα της ευτυχισμένης ολοκληρωμένης οικογένειας που προβάλουν μέσω fb, να κάνουν το ψώνιο τους και μεταχειρίζονται το σκυλάκι τελικά ως διαφήμιση ή ως παιχνίδι κι έτσι.
Επίσης, θίγει και την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών που έχουν τόσα πολλά προβλήματα στο κεφάλι τους, με την εργασία τους και το τρέξιμο τους σήμερα, που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι, με αποτέλεσμα να παραμελούν τα σκυλιά, άλλοι τα αφήνουν ελεύθερα να τρέχουν στη γειτονιά και στην μοίρα τους.
Τελικά, σου λέει, από την μία προσποιούνται πως αγαπούν το σκυλί και το παίρνουν στο σπίτι για μέλος της οικογένειας κτλ, όταν όμως στενέψουν τα οικονομικά, το πετούν στο δρόμο πάλι αδέσποτο.
Και γίνεται χαμός με τον δήμαρχο, ο οποίος προσπαθεί ή αδυνατεί τελικά να βάλει μια τάξη στην πόλη με αυτό το φαινόμενο των αδέσποτων (σκυλιά που αγοράστηκαν και πετάχτηκαν στον δρόμο ή υιοθετήθηκαν και ξαναπετάχτηκαν στον δρόμο), δεν μπορεί να τα μαζέψει όλα κτλ .
Και πολλά άλλα φαινόμενα ανευθυνότητας των ιδιοκτητών παρουσιάζει.
Θέτει το ερώτημα, λοιπόν, που ρωτάει αν εκείνοι που υιοθετούν ένα σκυλί (τα συγκεκριμένα άτομα που περιγράφει στο κείμενο της), το κάνουν τελικά γιατί όντως είναι φιλόζωοι κι έχουν διάθεση να έχουν κοντά τους πραγματικά ένα σκυλάκι, να το βοηθήσουν κτλ ή μήπως παίρνουν απλά στο έτσι έναν σκύλο για να ‘’φανούν’’ μόνο- αφού τελικά φαίνεται πως στο τέλος, όταν σφίγγονται κι άλλο οικονομικά λόγω κρίσης και δεν τα βγάζουν πέρα στο νοικοκυριό τους, το παρατούν στο δρόμο με την ίδια ευκολία που το πήραν, χωρίς να τους νοιάζει τι θα απογίνει αυτό.
Και τελικά, σου λέει, καλύτερα πάρε ένα χρυσόψαρο που έχει πολύ χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις, δεν έχει ανάγκες ίδιες, συμπεριφορά κτλ όπως ένας σκύλος , ώστε να μην καταφέρεις να ανταπεξέλθεις με αποτέλεσμα να το φέρεις στην θέση να δημιουργήσει πρόβλημα στην γειτονιά, στην πόλη αλλά και στο ίδιο το σκυλί.
Αυτό είναι το νόημα του κειμένου –έτσι στο πρόχειρο- που κατάλαβα εγώ.
(Αναζήτηση, αν είχες διαβάσει το πρώτο ποστ μου που ήταν εκτός, σου ζητώ συγνώμη για ό,τι έγραψα. Είχα παρερμηνεύσει το γραπτό σου ).
Αν κατάλαβα και πάλι λάθος, πες το μου!