Χαιρετώ όλους!
Μερικοί ίσως με θυμάστε. Παλιότερα ήμουν αρκετά τακτικός στο φόρουμ. Είχα μιά έντονη περιπέτεια με την κατάθλιψη η οποία κράτησε 2 χρόνια περίπου. 2 χρόνια που έφτασα στα κατάβαθα της υπαρξής μου. Αντίκρυσα το χάος. Πίστεψα ότι ποτέ δε θα επανέλθω.Ότι θα χανόμουν στο στρόβιλο, της πάθησης. Τα συμπτώματα βασανιστικά, αφόρητα. Και την ψυχαναλυσή μου την έκανα, και στον ψυχίατρο πήγα, και τη φαρμακευτική μου αγωγή έλαβα.
Το κομμάτι αυτό πέρασε όμως. Εδώ και 1 συνεχόμενο χρόνο, είμαι σταθερά και με ανοδική πορεία καλά.Παραγωγικός, εύχαρος, χρήσιμος για τους άλλους. Αισιόδοξος, νικητής! Είδα την αλλαγή και μετά σιγά σιγά πίστεψα ότι άλλαξα.Οτι βγήκα απ' τον κικεώνα.Αλήθεια βγήκα. Είδα τη ζωή αλλιώς. Επανεκτίμησα πολλά.
Αισθάνομαι ότι ξύπνησα μετά απο ένα βαθύ και εξαντλητικό όνειρο. Αλλά ξύπνησα! Όταν ήμουν στα επεισοδιά μου, νόμιζα ότι θα μείνω για πάντα εκεί.Η ψυχανάλυση σταμάτησε. Οι επισκέψεις στον ψυχίατρο το ίδιο. Η αγωγή βαίνει προς πλήρη διακοπή. Αυτά οσον αφορά εμένα! Ο καθένας όμως οφείλει να ακολουθήσει το προγραμμά του !
Μετά την αφύπνιση απ' το λήθαργο της κατάθλιψης αποφάσισα να κάνω στη ζωή μου ριζικές αλλαγές, οι οποιές θα ''εγκαθίδρυαν'' την αλλαγή μέσα μου.
Είμαι σε άλλη χώρα. Είμαι εκπαιδευτικός, θεολόγος. Ασχολούμαι με παιδιά σχεδόν όλη μέρα- και εκτώς πλαισίου-.Διάφορων ηλικιών. Χαρίζω γύρω μου παιδεία, αφύπνιση και ουσιαστική ελπίδα.
Φαίνεται στη δική μου ζωή. Φαίνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μου.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΑΥΤΑ....ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ!
ΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ! ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ!
Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
Μιά δύσκολη περίοδος στη ζωή μας, δε σημαίνει πως θα χαρακτηρίζει ολόκληρη τη ζωή μας!
Για να δούμε την αλλαγή....θέλει υπομονή τώρα που είμαστε στη φάση μας! Με την υπομονή θα γευθούμε τον καρπό της αναμονής μας!
Βασικό να έχουμε ανθρώπους γύρω μας! Το θεραπευτή μας, το γιατρό μας ...ενδεχομένως....γιατί όχι ...και τη φαρμακευτική αγωγή που θα μας συστήσει!
Φίλους που δε θα μας κάνουν να νιώθουμε μειονεκτικά , αλλά θα είναι εκεί για εμάς και ας είμαστε ''τσαλακωμένοι'' απ' την κατάθλιψη!
Ναι! Έχουμε διακαίωμα να μην είμαστε καλά για μια περίοδο της ζωής μας! Είμαστε απλά άνθρωποι, και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και περνάνε ακραίες φάσεις!
Σηκώνονται και προχωράνε όμως! Και όταν σηκωθούν, θα σηκωθούν για τα καλά! Η κατάθλιψη είναι ευκαιρία να κάνουμε restart στη ζωή μας! Η θα μείνουμε στη μαυρίλα ή θα ''γυρίσουμε το παιχνίδι''!
Ελπίζω να βοήθησα και να οφέλησα καταθέτοντας τη δική μου εμπειρία και αντίληψη για τα πράγματα.