Ποσο καιρο ειστε σε αυτο το τριπακι? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Χαιρετώ όλους!

Μερικοί ίσως με θυμάστε. Παλιότερα ήμουν αρκετά τακτικός στο φόρουμ. Είχα μιά έντονη περιπέτεια με την κατάθλιψη η οποία κράτησε 2 χρόνια περίπου. 2 χρόνια που έφτασα στα κατάβαθα της υπαρξής μου. Αντίκρυσα το χάος. Πίστεψα ότι ποτέ δε θα επανέλθω.Ότι θα χανόμουν στο στρόβιλο, της πάθησης. Τα συμπτώματα βασανιστικά, αφόρητα. Και την ψυχαναλυσή μου την έκανα, και στον ψυχίατρο πήγα, και τη φαρμακευτική μου αγωγή έλαβα.

Το κομμάτι αυτό πέρασε όμως. Εδώ και 1 συνεχόμενο χρόνο, είμαι σταθερά και με ανοδική πορεία καλά.Παραγωγικός, εύχαρος, χρήσιμος για τους άλλους. Αισιόδοξος, νικητής! Είδα την αλλαγή και μετά σιγά σιγά πίστεψα ότι άλλαξα.Οτι βγήκα απ' τον κικεώνα.Αλήθεια βγήκα. Είδα τη ζωή αλλιώς. Επανεκτίμησα πολλά.

Αισθάνομαι ότι ξύπνησα μετά απο ένα βαθύ και εξαντλητικό όνειρο. Αλλά ξύπνησα! Όταν ήμουν στα επεισοδιά μου, νόμιζα ότι θα μείνω για πάντα εκεί.Η ψυχανάλυση σταμάτησε. Οι επισκέψεις στον ψυχίατρο το ίδιο. Η αγωγή βαίνει προς πλήρη διακοπή. Αυτά οσον αφορά εμένα! Ο καθένας όμως οφείλει να ακολουθήσει το προγραμμά του !

Μετά την αφύπνιση απ' το λήθαργο της κατάθλιψης αποφάσισα να κάνω στη ζωή μου ριζικές αλλαγές, οι οποιές θα ''εγκαθίδρυαν'' την αλλαγή μέσα μου.

Είμαι σε άλλη χώρα. Είμαι εκπαιδευτικός, θεολόγος. Ασχολούμαι με παιδιά σχεδόν όλη μέρα- και εκτώς πλαισίου-.Διάφορων ηλικιών. Χαρίζω γύρω μου παιδεία, αφύπνιση και ουσιαστική ελπίδα.

Φαίνεται στη δική μου ζωή. Φαίνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μου.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΑΥΤΑ....ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ!

ΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ! ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ!

Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Μιά δύσκολη περίοδος στη ζωή μας, δε σημαίνει πως θα χαρακτηρίζει ολόκληρη τη ζωή μας!

Για να δούμε την αλλαγή....θέλει υπομονή τώρα που είμαστε στη φάση μας! Με την υπομονή θα γευθούμε τον καρπό της αναμονής μας!

Βασικό να έχουμε ανθρώπους γύρω μας! Το θεραπευτή μας, το γιατρό μας ...ενδεχομένως....γιατί όχι ...και τη φαρμακευτική αγωγή που θα μας συστήσει!

Φίλους που δε θα μας κάνουν να νιώθουμε μειονεκτικά , αλλά θα είναι εκεί για εμάς και ας είμαστε ''τσαλακωμένοι'' απ' την κατάθλιψη!

Ναι! Έχουμε διακαίωμα να μην είμαστε καλά για μια περίοδο της ζωής μας! Είμαστε απλά άνθρωποι, και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και περνάνε ακραίες φάσεις!

Σηκώνονται και προχωράνε όμως! Και όταν σηκωθούν, θα σηκωθούν για τα καλά! Η κατάθλιψη είναι ευκαιρία να κάνουμε restart στη ζωή μας! Η θα μείνουμε στη μαυρίλα ή θα ''γυρίσουμε το παιχνίδι''!

Ελπίζω να βοήθησα και να οφέλησα καταθέτοντας τη δική μου εμπειρία και αντίληψη για τα πράγματα.

Senior Member
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...λησπερα φιλε μου ιδου κ η δικη μου επιτυχης πορεια κατα της καταθλιψης κ ας γινει μαθημα για ολους!

Member
    μυσπ, πώς είσαι τώρα? Τα έκοψες τα φάρμακα?

Αρχιζουν και φαινονται καποιες κουκιδες ασπρου μεσα απο τα συννεφα.Η πραξη ειναι το καλυτερο φαρμακο για τις κακες σκεψεις.Η πραξη και η αγαπη!

Junior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Αρχιζουν και φαινονται καποιες κουκιδες ασπρου μεσα απο τα συννεφα.Η πραξη ειναι το καλυτερο φαρμακο για τις κακες σκεψεις.Η πραξη και η αγαπη!
    αν εισαι στη φαση που ειμαι εγω και δεν τα εχεις καθολου καλα με τον εαυτο σου δεν μπορεις ευκολα να κανεις σωστες και καλες πραξεις ουτε να δωσεις η να παρεις αγαπη..αλλα ειναι πολυ βασικο αυτο που λες και παραλληλα πολυ δυσκολο

κάπου 7 χρόνια στο κουρμπέτι, σε τριπάκια παράλληλα και αλληλοσυνδεόμενα, σε ψυχολογικό λαβύρινθο

Senior Member
    17 χρονια.
    πιο πολυ γκρυζο και αλαχιστα ανοιχτοχρωμο!
    ισως ερθει μια μερα και περασει!
    ισως.....

Senior Member
    15 χρονια με διαστηματα 3χρονα καλα

Banned
    7,5 χρόνια και τα φάρμακα θα τα παίρνω εφόρου ζωής... Δυστυχώς, η ασθένεια μου είναι χρόνια και αθεράπευτη. Ίσως να γεράσω βλέποντας τους στενούς μου συγγενείς να προοδεύουν στη ζωή τους και να υλοποιούν τους στόχους τους και εγώ παράλληλα να γίνομαι μισάνθρωπος και να σαπίζω στο σπίτι μου.

Senior Member
    Στο γκρίζο από μικρό παιδί. Από τότε που ένιωθα το φόβο μέσα στο σπίτι μου καθημερινά. Στο κατάμαυρο εδώ και μίσο χρόνο περίπου. Και πριν λίγο καιρό είχα πιστέψει ότι άλλαζα. Κορόιδευα τον εαυτό μου μάλλον.

Γειά σας παιδιά και εγώ συμφωνώ με τον φίλο Θεόφυλο, Εγώ πάνω κάτω μια δεκαετία την έφαγα γιατί αρνιόμουν τα φάρμακα αλλα τελικά μου βγήκαν σε καλό μιας και το αντικαταθλιπτικό δε θα το κόψω ποτέ άλλα δεν με πειράζει καθόλου είμαι 30 παραγωγικός , γυμνάζομαι κάνω χειμερινό μπάνιο καλή διατροφή παίζω μουσική χτίζω το σπίτι μου ,έχω την επιχειρηση μου είμαι εργένης και είμαι μια χαρά ,μην το βάζεται κάτω ποτέ, χρειάζεται θέληση οχι μόνο φάρμακα ..

Quote Originally Posted by KENO View Post
    δε μπορω να προσδιορισω, θα πω απλα οτι δεν ειναι ενα τριπακι, ειναι εγω.
    Σχεδόν δύο χρόνια και συμφωνώ μαζί σου ΚΕΝΟ!

Quote Originally Posted by Wonderboy View Post
    αν εισαι στη φαση που ειμαι εγω και δεν τα εχεις καθολου καλα με τον εαυτο σου δεν μπορεις ευκολα να κανεις σωστες και καλες πραξεις ουτε να δωσεις η να παρεις αγαπη..αλλα ειναι πολυ βασικο αυτο που λες και παραλληλα πολυ δυσκολο
    Δεν τα χω τελειως καλα,σιγουρα πολυ καλυτερα απ' οτι πριν μερικα χρονια,αλλα θελω ακομα δουλεια.Κατα τα αλλα συμφωνω!

Προς τους υπολοιπους:εχετε αναμνηση απο την ''χρωματιστη'' περιοδο σας?(οσοι ειχατε)

Senior Member
    Απο τα 17 κ σε λιγο κλεινω τα 33!!!
    ωχ παναγιτσα μου!!!! τη μιση μου ζωη!!!!!
    ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
    …………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!

Εγω απο τα 12 αρχισα , το καταπολεμισα στα 14-15 και γιατρευτικα , ειμουν τοσο ευτιχησμενος γιατι ηξερε οτι ξεπερασα την καταθλιξη ας ειμουν μικρος , μεχρι που πεθανε ο αδερφος μου .... ηταν ο μονος λογος που αγαπουσα αυτον τον κοσμο και ζουσα κυριολεκτικα γιαυτον , και απο τοτε μεχρι σημερα 6 χρονια περιπου ειμαι μεσα στο χαος , σου ευχομαι τα καλυτερα

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast