Originally Posted by
gmo
Έχεις δίκιο Γιάννη. Το πρόβλημα υγείας ήταν μια αφορμή για να αποκαλυφθούν άλλα πιο ουσιαστικά ζητήματα. Τα αίτια της κατάθλιψης έχουν τη ρίζα τους στα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Η ζωή μου δεν κυλούσε με ευχαρίστηση για αυτό άλλωστε και η κατάθλιψη ήταν ένα φυσικό επόμενο. Θα μπορούσα να πω μάλιστα ότι πλέον υπάρχουν στιγμές που απολαμβάνω και είναι οι παράδεισοι που αναφέρομαι. Παράλληλα συνειδητοποίησα ότι οι δομές του παρελθόντος είχαν κλείσει τα κανάλια προσφοράς και πρόσληψης αγάπης. Όλα τώρα είναι περισσότερο ξεκάθαρα. Όμως οι σκέψεις προτιμούν τα μονοπάτια που είχαν μάθει να περπατούν τα προηγούμενα χρόνια. Το υποσυνείδητο κάνει συχνά το δικό του, ανεξάρτητα από τη θέληση μου. Ο λόγος που μπήκα στο φόρουμ δεν είναι γιατί περιμένω να συμβεί κάποιο θαύμα, αλλά μια ακόμα προσπάθεια να ανακαλύψω μέσα από την οπτική άλλων ανθρώπων κάτι καινούργιο. Το χιούμορ για παράδειγμα, στο οποίο αναφέρθηκε ένας χρήστης είναι λυτρωτικό. Όμως η πηγή του βρίσκεται στις ίδιες περιοχές που γεννούν την κατάθλιψη και το στρες, τα οποία για μένα τουλάχιστον το εξουδετερώνουν.