Το αισθημα της μοναξιας πιστευω ερχεται γιατι γεννηθηκαμε στην κοινωνια και μαθαμε σε αυτην. Αλλα για παμπολλους λογους πολλοι μενουν μονοι. Μερικοι ειναι η μη "συμβατικη φυση" μερικων , τυχαιες καταστασεις στη ζωη , γεραματα κλπ.
Printable View
Το αισθημα της μοναξιας πιστευω ερχεται γιατι γεννηθηκαμε στην κοινωνια και μαθαμε σε αυτην. Αλλα για παμπολλους λογους πολλοι μενουν μονοι. Μερικοι ειναι η μη "συμβατικη φυση" μερικων , τυχαιες καταστασεις στη ζωη , γεραματα κλπ.
Και φυσικα δεν ειμαι υπερμαχος της κοινωνικοτητας ή της μοναχικοτητας , οπως αισθανεται καλα ο καθενας ... μιλαω για το αισθημα απλως της μοναξιας.
θα απαντησω καθαρα με αυτο που μου λεει η ψυχη μου σε αυτο.. τη μιση μου ζωη τη περασα σχεδον μονος μεχρι τα 17 κ κατι εγω αυτο που βιωσα ηταν... αν αυτο συνεχιζοταν ως σημερα σε αυτο το βαθμο θα ταν 100% σιγουρο οτι τωρα θα χα φτασει τοσο κατω που δε θα χε παει παρακατω κ αυτο ειναι βιωμα που απλα εζησα
ετσι το βιωσα κ ετσι το περιγραφω..... ισως επιδη εζησα τη μοναξια σε φοβερα ακραιο σημειο για αυτο το γραφω ετσι...
Για καποιους η μοναξια οφειλεται σε εγωισμο οπως ειπες.
Δεν θελουν να δειξουν πως νιωθουν :
Απο εγωισμο γτ θεωρουν εαυτους πολυ καλους κ δεν θελοουν να αλλαξουν,επιμενουν σε μια σταση ζωης επειδη εχουν βολευτειι κ αδιαφορουν να ψαξουν κατι περισσοτερο.
Απο αδυναμια,μηπως δε γινουν αποδεκτοι,ισως εχουν δεχτει κριτικη και εχουν φοβηθει να υπερασπιστουν τον εαυτο τους.
Εγω εγω περασει κι απο τις δυο φασεις στη ζωη μου.
αν δεν βρεις το θαρρος να διξεις πιος εισαι αυτο σημαινει οτι δε θα μπορεσεις ποτε να καταλαβεις πιοι σε εκτιμουν αλλα κ πιοι δε σε εκτιμουνQuote:
Απο αδυναμια,μηπως δε γινουν αποδεκτοι,ι
αν πχ εισαι ικανος να προκαλεσεις τον θαυμασμο αυτο σημαινει οτι θα σαι κ ικανος να προκαλεσεις κ την κακια κ τη ζηλεια (βλεπε Magaiver) αυτος μου το χε πει....
οταν δε διχνεις πραγματα ετσι μενεις στο σκοταδι η στο περιθοριο ακομα κ αν στους αλλους λες αλλα που δε σε αντιπροσωπευουν ειναι ακριβως το ιδιο
η ζωη θελει παντα θαρρος...
μια γνωστη μου μου το λεγε