Originally Posted by
Breath
Γεια σου Χριστίνα, κρατώ αυτό που γράφεις, μαθαίνεις να ζεις με αυτό και να το διαχειρίζεσαι, σε κάποιες ψυχικές ασθένειες όπως στην ΙΔΨ κυρίως αυτό είναι το ζητούμενο, η εμπειρία μου αυτό μου έμαθε.
Πάντως η συμβουλή μου είναι μη δώσεις πια τόση σημασία στις διαγνώσεις, άσε τις παράμερα, είναι και αυτές ένας μπούσουλας πιο πολύ για τους ειδικούς για να δίνουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, θεραπεία, χάπια όπου χρειάζεται. Και να σου πω, αλλάζουν κιόλας οι ορισμοί με τα χρόνια, εμπλουτίζονται, τα παλαιότερα χρόνια καλά καλά δεν γνώριζαν το OCD και τη θεωρούσαν και σχετικά σπάνια ασθένεια και τώρα υπάρχει λίστα από υποκατηγορίες της. Η έρευνα συνεχίζεται και τα πράγματα θα εξελίσσονται. Αλλά αυτό που θα πρέπει να συνεχίζεται για σένα είναι η προσπάθεια που κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.
Γενική εκτίμηση δεν μπορώ να σου πω, γιατί διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας για τον καθένα, αλλά κυρίως διαφορετικός ο βαθμός πείσματος και θέλησης του καθένα! Εσύ έχεις πείσμα απ' όσο διακρίνω, γι' αυτό μη φοβάσαι. Προχώρα κάθε μέρα, δουλεύοντας βήμα βήμα και εγώ πιστεύω θα δεις αποτελέσματα, γιατί θέλεις εσύ η ίδια να βοηθήσεις τον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις. :)