Results 16 to 21 of 21
-
22-02-2015, 20:32 #16
Σε ευχαριστώ που μου απάντησες!! Ναι να έχεις επιμονή και πείσμα είναι ο,τι καλύτερο . Εγώ με την κατάθλιψη άρχισα να "αποκτώ σχέσεις" από τα 21. Όπως μου είπαν , η ΙΨΔ είναι πυλώνας που μπορεί να ενεργοποιήσει την κατάθλιψη. Την ένιωσα στο πετσί μου το καλοκαίρι του '13 που άθελα μου , απαξιούσα για όλα γύρω μου. Δεν είχα την αίσθηση του πόνου ή κινδύνου και μία φορά αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω . Το θεωρούσα τόσο εύκολο , τόσο απλό. Στο σήμερα το μόνο που με ενοχλεί από την κατάθλιψη είναι αυτό το "πάγωμα" των συναισθημάτων . Η έλλειψη έκφρασης στο πρόσωπό μου.
Σε ότι αφορά την κατάσταση με την κοπέλα σου , που βοήθησε λίγο να αλλάξεις λίγες μοίρες προς το θετικό της ζωής , να ξέρεις είσαι τυχερός. Μακάρι να είναι αληθινή απέναντί σου , και να χει πάντα διάθεση και προθυμία να δέχεται κι αυτήν σου την πλευρά!
Κι εμένα εκτός από την θεραπεία μου φαρμακευτική και μη , με βοήθησε η σχέση μου. Το αγόρι μου ξέρει από την αρχή από τι ταλαιπορούμαι και είναι εκεί ,μέχρι στιγμής. Ωστόσο αυτό που λέω και σε μένα ,μην επαφίεσαι 100% στην σχέση σου ή στο πρόσωπο της κοπέλας! Πρώτα και πάντα στα πόδια σου!!
Όσο για τα zanax και την ασύστολη χορήγηση αυτών από τον γιατρό σου, γνωρίζοντας τις παρενέργειες που έχει το χάπι . Ε ναι είναι απαράδεκτο .!! ()
- 23-02-2015, 00:25 #17
Γιατι μευχαριστεις Χριστινα που σου απαντησα? ολοι σενα καζανι βραζουμε , και προσπαθουμε να συνελθουμε . Πλεον επαφιεμαι μονο στον εαυτο μου , η κοπελα μου , δεν ειναι πλεον κοπελα μου , τελειωσαμε . Ολη η ιστορια ειναι να παρεις μπρος , εκει με βοηθησε , και μετα ειναι πιο ευκολα τα πραματα , αν δεν αφεθεις βεβαια . Δυστυχως πολλοι γιατροι γραφουν με απιστευτη ευκολια φαρμακα , και οταν παρεις χαμπαρι που εχεις μπλεξει , ειναι πλεον αργα .
Ευχομαι ολοψυχα να βρεις τον δρομο σου ταχιστα , και ειναι πολυ καλο το οτι εχεις μια σχεση που σου συμπαρισταται στην περιπετεια σου. Αγγελος .
23-02-2015, 09:58 #18
Γεια σου Χριστίνα, κρατώ αυτό που γράφεις, μαθαίνεις να ζεις με αυτό και να το διαχειρίζεσαι, σε κάποιες ψυχικές ασθένειες όπως στην ΙΔΨ κυρίως αυτό είναι το ζητούμενο, η εμπειρία μου αυτό μου έμαθε.
Πάντως η συμβουλή μου είναι μη δώσεις πια τόση σημασία στις διαγνώσεις, άσε τις παράμερα, είναι και αυτές ένας μπούσουλας πιο πολύ για τους ειδικούς για να δίνουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, θεραπεία, χάπια όπου χρειάζεται. Και να σου πω, αλλάζουν κιόλας οι ορισμοί με τα χρόνια, εμπλουτίζονται, τα παλαιότερα χρόνια καλά καλά δεν γνώριζαν το OCD και τη θεωρούσαν και σχετικά σπάνια ασθένεια και τώρα υπάρχει λίστα από υποκατηγορίες της. Η έρευνα συνεχίζεται και τα πράγματα θα εξελίσσονται. Αλλά αυτό που θα πρέπει να συνεχίζεται για σένα είναι η προσπάθεια που κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.
Γενική εκτίμηση δεν μπορώ να σου πω, γιατί διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας για τον καθένα, αλλά κυρίως διαφορετικός ο βαθμός πείσματος και θέλησης του καθένα! Εσύ έχεις πείσμα απ' όσο διακρίνω, γι' αυτό μη φοβάσαι. Προχώρα κάθε μέρα, δουλεύοντας βήμα βήμα και εγώ πιστεύω θα δεις αποτελέσματα, γιατί θέλεις εσύ η ίδια να βοηθήσεις τον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις.
23-02-2015, 12:40 #19
Aγαπητη Breath , τι ωραια που διατυπωνεις τις σκεψεις σου !! ειμαι συμφωνος με οσα γραφεις , σε θεωρω πολυ ανοικτο μυαλο
09-03-2015, 11:53 #20
Ειλικρινά αν θέλεις... Πιστεύεις πώς είναι δύσκολο να συμπορευτούμε σε προσωπικό επίπεδό (οικογενειακό- φιλικό- σχέσης ) με άτομα... Νιώθω πολλές φορές ότι δεν με καταλαβαίνουν, από την άλλη ότι τους γίνομαι εγώ αφόρητο βάρος. Μου έδωσες "καλή πάσα" γι αυτό κι εκδηλώνομαι. Πλέον ξέρω ότι από τις διαταραχές μου κυρίως από τον ψυχαναγκασμό δεν θα"λυτρωθώ ποτέ. Δεν με πειράζει, όμως όπως λέει κάπου στο "Mr. Monk "αυτό , είναι και κατάρα αλλά και χάρισμα. Πιστεύεις , πώς θα μπορώ ή μπορεί κάποιος σαν εμένα , να είναι ποτέ όχι ευτυχισμένος, αλλά "γεμάτος" , απλά !
Ναι είμαι τυχερή που έχω το αγόρι μου , το νιώθω . Αν σκεφτείς ειδικά ότι δεν έκανα σχέσεις κι αντιδρούσα επιθετικά σε οποιαδήποτε προσέγγιση του άλλου φύλου. Εδώ και μέρες ήμουν σε κατάθλιψη σε σημείο, που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι για μέρες .. Όπως ξυπνούσα , έτσι κοιμόμουν.. Όταν μου έκανε έκπληξη το αγόρι μου, "αναστήθηκα" αλλά μετά φοβήθηκα , μήπως μάθω με αυτόν (εξάρτηση) και δεν θα μπορώ να είμαι ποτέ αυτόνομη. Να στέκομαι στα πόδια μου. Όπως με φαντάζομαι ιδανικά και με θέλω...
09-03-2015, 12:00 #21
Σε ευχαριστώ που πάντα μου γράφεις , σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την κατευθυντήρια γραμμή που μου δίνεις και προσπαθείς να μου βάλεις όρια (με την καλή έννοια) σε ότι αφορά τους γιατρούς και στο τί τελικά θα πρέπει να απασχολεί εμένα ! Μου αδειάζεις... ή καλύτερα μου έβαλες το μικρόβιο να σκεφτώ ότι πολλά από αυτά που μου λένε ή ακούω διαβάζω δεν θα πρέπει να τα παίρνω ούτε τόσο σοβαρά ούτε και κατά γράμμα. Θερμή παράκληση (λόγω ocd) πες μου ότι είσαι πιο μεγάλη πιο "διαβασμένη" στα θέματα που με απασχολούν από ότι εγώ... Νομίζω θα εμπιστευτώ και θα βασιστώ πιο εύκολα .. Θα το πιπιλίζω , στο μυαλό , χωρίς αμφιβολίες ...