Originally Posted by
καθρεπτης
Χριστίνα πριν σου πω την γνώμη μου για τα όνειρα να σου πω πως είσαι ιδιαιτέρως "αρνητική" δεν ξέρω αν περνάς φάση ή αν έτσι είσαι στην ζωή σου γενικότερα
απ' ότι κατάλαβα βρήκες δούλεια, αντί να το βάλεις στα θετικά και μάλιστα στα πολυ θετικά μιας και ήταν αρκετά δύσκολο επιλέγεις να το κοιτάς με τρόπο που δεν υφίσταται πλέον για να το δεις αρνητικό και
Η γυναίκα δεν πεθαίνει από καρκίνο, έχει διαγνωστεί με καρκίνο, μια πολύ δύσκολη ασθένεια με μεγάλη θνησιμότητα και κάποια στιγμή ίσως πεθάνει απ' αυτό. Επίσης τα νέα που περιμένε ή δεν είναι κακά από τώρα ή δεν είναι νέα.
Η γνώμη μου για τα όνειρα είναι πως καταρχάς δεν εξηγούνται από ονειροκρίτες γιατί είναι πολύ προσωπικά, ενώ εγώ λατρεύω τις γάτες και με ηρεμούν εσένα μπορεί να σε αγχώνουν, κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα πως να ερμηνεύσει τα στοιχεία του ονείρου. Και τις περισσότερες φορές τα όνειρα βγαίνουν σε δύο κατηγόριες ανθρώπων 1. σ' αυτούς που τα πιστεύουν και 2. στους πολυ διαισθητικούς ανθρώπους.
Οσον αφορά την δεύτερη περίπτωση η εξήγηση μου είναι η εξής, όλοι οι άνθρωποι με τα στοιχεία που λαμβάνουμε μέσα στην μέρα μπορούμε να γνωρίζουμε το μέλλον μας ως λογική συνέχεια των πραγμάτων, το θέμα είναι πως στα περισσότερα απο αυτά τα στοιχεία δεν δίνουμε σημασία και τα θάβουμε μέσα μας, όταν κοιμόμαστε αυτά βρίσκουν την ευκαιρία από μέσα μας που είναι θαμένα να βγουν λίγο προς τα έξω.
Για την πρώτη κατηγορία θα σου πω την αγαπήμενη μου παροιμία "είτε πιστεύεις πως θα γίνει το ένα είτε το άλλο αυτό θα γίνει". Επειδή το άκουσα κι αυτό η παροιμία αυτή δεν λέει να μην αγχώνεσαι άδικα γι αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις, αλλά, και για να την ερμηνεύσω με βάση την περίπτωση σου, πως τα νέα που θα πάρεις 99% θα είναι κακά γιατί έτσι θα επιλέξεις εσύ να τα ερμηνεύσεις, αλλά και να μην είναι θα βρεις ένα άλλο κακό νέο ώστε να το αντικαταστάσεις. Κι αυτό γιατί όλοι θέλουμε να έχουμε δίκιο.