Originally Posted by
Loading...
Για τις γενιές που μεγαλώνουν απ' όταν απέκτησε το νετ την παρουσία που έχει τώρα, είναι όντως ένα συχνό θέμα αυτό... Ειδικά όταν δεν έχει και τις ανάλογες γνώσεις ο γονιός για να βοηθήσει.
Αν υπάρχει κάποιο κοντινό σου άτομο, το οποίο κατέχει από βασικές εργασίες σε pc, θα μπορούσες ενδεχομένως να του ζητήσεις να σου κλειδώσει το router και να ορίσει να χρησιμοποιείται μία παραμετροποιημένη υπηρεσία dns (πχ από την openDNS) που μπλοκάρει κατηγορίες ιστοσελίδων, όπως δηλαδή πρέπει να κάνουν και στα δίκτυα στα φροντιστήρια και γενικώς σε περιπτώσεις που χρειάζεται να μην είναι τελείως ελεύθερη η πρόσβαση ενός παιδιού στο ίντερνετ. Αν δεν υπάρχει κάποιος, πάρε και ένα τηλέφωνο στον πάροχο σου, μήηηηπως υπάρχει πιθανότητα να σε βοηθήσουν. Αν ντρέπεσαι γενικώς να το εξηγήσεις στο τηλέφωνο (λογικό είναι... μην αγχώνεσαι), πες οτι το ψάχνεις το θέμα επειδή χρησιμοποιούν πολύ την σύνδεσή σου, τα μικρά σου ξαδερφάκια.
Αυτό βέβαια θα σε βοηθούσε μόνο στην περίπτωση που επέμενες στο να βοηθηθείς, και δεν κορόιδευες τον ίδιο σου τον εαυτό, κάνοντας πχ επαναφορά ρυθμίσεων στο router, ή ψάχνοντας άλλους τρόπους τελος πάντων, να το παρακάμψεις. Αυτό δεν θα ήταν έξυπνη κίνηση δηλαδή από μέρους σου, αλλά τελείως χαζή...
Θέλω να πω... αν δεν σου είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο το πορνό, μπορεί να καταφέρεις να συγκρατείσαι... Είναι του στυλ, "Δεν είμαι ικανός να κάνω επακριβώς αυτό που θέλω, οπότε δημιουργώ τις προϋποθέσεις τουλάχιστον, ώστε να μην κάνω αυτό που δεν θελω"... πχ "Δεν αγοράζω γλυκά μαζί με τα τρόφιμα στο σουπερ μάρκετ γιατί ξέρω οτι θα τα φάω αμέσως...", καταλαβαίνεις το νόημα.
Οι εθισμοί σίγουρα δεν είναι εύκολες καταστάσεις και δείχνουν σε έλλειψη αυτοελέγχου αλλά κάπου-κάπως-κάποτε πρέπει να ξεκινήσεις να βοηθάς τον εαυτό σου με καταλληλότερους τρόπους...