Δεν ξέρω......τα κλασσικά, δραστηριότητες κλπ......ας πουν άλλοι....
Και ένα στέκι να χεις να πηγαίνεις έστω μόνος κάτι είναι....
Γενικά κάτι να επαναλαμβάνεται , ώστε να χεις και προοπτικές φιλίας κλπ
Printable View
Δραστηριότητες φίλε μου, σε σχέση με τα χόμπι σου. Παίζεις σκάκι, μπριτζ, τέννις? Γράψου σ έναν όμιλο. Σ αρέσουν οι εκδρομές, η φύση? Σ έναν ορειβατικό. Ο χορός? Σχολή χορού.
Βρες παλιούς σου φίλους στο f/b. Μίλα τους, χαλαρά, μπορεί κάτι καλό να βγει.
ΦΥΣΙΚΑ και ειναι αναμενομενο να εχεις απαισιοδοξια και να σε εχει παρει απο κατω.
δεν ειπα οτι ειναι μη αναμενομενο η 'ανωμαλο".
ειπα οτι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ και οχι το περιβαλλον.
πολυ καλη η σκεψη σου για βοηθιεια ειδικου και για ομαδες, επισης. σιγουρα υπαρχουν ομαδες. ψαξτο και δοκιμασε.
απο τον ειδικο δεν θα βγεις σε νεο περιβαλλον, ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΑΘΕΣΗ!!!
η διαθεση σου ειναι το προβλημα, οχι το περιβαλλον.
εφοσον μαλιστα εργαζεσαι και δεν εισαι κλεισμενος σπιτι σου, ερχεσαι καθημερινα σε επαφη με ανθρωπους κι ας κανεις συγκεκριμενο προγραμμα.
οι ευκαιριες παντα υπαρχουν οσο εισαι σε επαφη με ανθρωπους.
αυτο που μπορει να λειπει, ειναι η διαθεση.
οπως συμβαινει και τωρα σε σενα.
συμφωνω και με τις παραπανω προτασεις για κοινωνικη δραστηριοποιηση με χομπι κλπ ωστε να γνωρισεις καινουρια ατομα και με επικοινωνια με παλιους φιλους. στην ηλικια σουε χει κι αλλους ελευθερους και ειδικα χωρισμενους. αλλα και οι ζευγαρωμενοι, δεν δαγκωνουν. :p εμεις εχουμε φιλους ελευθερους η χωρισμενους και κανουμε παρεα και κανενα προξενιο αν βολεψει:rolleyes:.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥ κοινωνικα.
Έχεις δίκιο σε ότι γράφεις.
Έχω μία υποψία ότι μπορεί και να με έχει πάρει ήδη η κατηφόρα.
Έχω συνηθίσει να ζω μόνος μου, ψηλοτρομάζω στην ιδέα της συμβίωσης/συγκατοίκησης με κάποια γυναίκα.
Και όσο περίεργο και αν ακούγεται αισθάνομαι ευτυχισμένος όταν γυρνάω στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα και κάνω ότι θέλω στο σπίτι μου χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Μάλλον έχω κατάλοιπα ακόμη από τις σχέσεις που είχα.
Και ομολογώ ότι αυτό που μου λείπει είναι η διασκέδαση, μία βόλτα, ένα ποτό, μία νυχτερινή έξοδος με μία παρέα.
Όχι κάθε μέρα, αλλά τουλάχιστον μία φορά την βδομάδα ώστε να ξεφεύγω από την ρουτίνα της βδομάδας.
Με τα γυμναστήρια έχω πάρε/δώσε πάνω από 16 χρόνια. Έχω ζήσει κωμικοτραγικές καταστάσεις. Φυσικά έχω γνωρίσει κόσμο, ανά περιόδους είχα κάποιες επαφές και εκτός γυμναστηρίου, αλλά κάποια πράγματα είναι κάπως περίεργα. Για παράδειγμα, όταν διαπιστώνεις ότι οι παντρεμένοι πάνε στο γυμναστήριο για να βρούνε "γκομενάκια" άκρη δεν βγαίνει. Σε πιάνει σε κουβέντα ο άλλος και περιμένει να του γνωρίσεις γυναίκες. Από την άλλη οι γυναίκες τρομάζουν και φοβούνται αφού οι "πέφτουλες" αφορμή αναζητούν. Εγώ το γυμναστήριο το βλέπω με άλλο μάτι. Εκγύμναση και φυσική υγεία και μετά σπίτι. Τα πολλά πάρε/δώσε στο χώρο του γυμναστηρίου δεν κάνουν καλό και μπορεί να δημιουργηθούν και παρεξηγήσεις.
Και τέλος να πω ότι μεγάλος δεν είμαι, αλλά ούτε και μικρό παιδί ή έφηβος ή φοιτηταριό είμαι. Θεωρώ ότι είμαι ένας περπατημένος άνθρωπος με εμπειρίες που απλά τα τελευταία 6 χρόνια άραξε σε ένα μοναχικό λιμάνι και πλέον αναζητά αφορμή και λόγους για να μπαρκάρει ξανά σε νέα ταξίδια.
ε καλα κι εσυ, μην πας απο την απομονωση στην συμβιωση!!
μακρια το πηγες.
μπορεις να ζεις με ανθρωπους γυρω σου, οτι ειδους ζωη και να σου αρεσει να κανεις. μπορεις να εχεις φιλιες η/και σχεση χωρις να συγκατοικεις κι ετσι να διατηρεις την αυτονομια σου και την ησυχια σου.
το γυμναστηριο δεν ειναι ο μονος χωρος κοινωνικοποιησης. προσωπικα ουδεποτε ασχολουμαι με το τι κανουν τα ατομα στο γυμναστηριο. παω κανω το προγραμμα μου και φευγω τρεχοντας.
δοκιμασε τις παλιες γνωριμιες και νεα χομπι η εθελοντισμο.
Εγω πιστευω το αντιθετο , η αποξενωση υπαρχει στις ηλικιες 30 και κατω, η γενια των ηλεκτρ. μεσων , στη ηλικια μου , 54 , ευκολα κανεις παρεες , και στα 35 , εκομη πιο ευκολα , που ειναι λιγοι παντρεμενοι , επικοινωνιακος να εισαι , ανοιχτος , και ευκολα κανεις φιλιες ................και μακρια απο η/υ , και φεις , και τις λοιπες αηδιες ........απο παρεες μονο οι γνωριμιες ........
Δεν έχω καταλάβει αν ψάχνεις άτομα ετσι για επιφανειακές παρέες, για χαβαλέ και να λετε περι ανέμων ή αν θέλεις πραγματικούς φίλους, να σε νιώσουν, να σε καταλάβουν κλπ. Το δεύτερο πολυ δύσκολο και γενικά συμφωνώ οτι οσο μεγαλώνεις τοσο πιο δύσκολο να γνωριστείς. Πχ αμα σπουδάζεις κάπου είναι πανεύκολο γιατι κυκλοφορεί κόσμος γυρω σου και υπάρχουν αφορμές να γνωριστείς. Οσο για το γυμναστήριο κι εγω δε το θεωρώ χώρο για γνωριμίες και συζητήσεις, εκει πας να ασκηθείς και να φύγεις.
Για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι μία τέτοια κατάσταση αφορά μικρές ηλικίες.
Πάντως αυτό που περιγράφεις είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην ηλικία μου. Υπερβολικά δύσκολο για να μην πω ότι απλά δεν γίνεται.
Χόμπι... Άλλη δύσκολη λέξη... Μπέρδεμα...