Originally Posted by
imagine
α) Ο ερπητοϊός δεν εκριζώνεται από τον οργανισμό. Τον έχεις ες αεί. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά είναι ότι τον έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι.
β) Μετά την πρώτη λοίμωξη και την αποδρομή των κλινικών συμπτωμάτων, ο ερπητοϊός περνάει σε μια λανθάνουσα φάση, "κοιμάται" δλδ. Όσο δεν είναι ενεργός, δεν μεταδίδεται. Υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί όταν πέσει η άμυνα του οργανισμού, δλδ μετά από άλλες ιώσεις, άγχος, κούραση κτλ
γ) Το σωστό είναι να το λες στο σύντροφό σου διότι μπορεί κάποια στιγμή να υπάρχει ασυμπτωματική επαναδραστηριοποίηση του ιού στον οργανισμό σου, οπότε ενώ δεν έχεις εμφανή συμπτώματα μπορεί να το μεταδώσεις.
δ) Μη συγχύζεσαι τόσο πολύ, σκέψου πχ ότι τον ερπητοϊό που ευθύνεται κυρίως για επιχείλιο έρπητα έχει πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
ε) Απ' όσο ξέρω, αν συμβεί να κάνει υποτροπή στην κοπέλα ούσα έγκυος, το έμβρυο δεν επηρεάζεται. Αυτό που ίσως συζητηθεί (απ' όσο ξέρω, δεν είμαι γυναικολόγος ούτε δερματολόγος-αφροδισιολόγος) είναι τοκετός με καισαρική τομή, λόγω των βλαβών στην περιοχή. Δεν είμαι σίγουρη όμως.
Σε γενικές γραμμές είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και αντιμετωπίσιμο. Ηρέμησε.