Γειά σου Χριστόφορε, η κατάθλιψη είναι ιάσιμη, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος με τον οποίο θα την αντιμετωπίσεις. Εννοώ, ότι χρειάζεται να καταβάλεις την δική σου προσπάθεια πέρα από την ψυχοθεραπεία και την φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις, αυτά είναι απλώς εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου. Εγώ βγήκα από το πρώτο επεισόδιο κατάθλιψης μόνη μου, χωρίς καμία βοήθεια, αλλά δυστυχώς έπειτα από κάποια χρόνια παλινδρόμησα λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων. Όφειλα να προστατέψω περισσότερο τον εαυτό μου και έπρεπε να είχα ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό νωρίτερα... άφησα το άγχος να με διαλύσει.
Όσον αφορά το άγχος σου για τις ψυχώσεις... αν και δεν γνωρίζω πολλά για αυτό το θέμα... Ένα θα σου πω "Δεν ξέρεις, δεν έχεις"... Η φοβία σου αυτή είναι απότοκο του άγχους σου και των στρεβλών σκέψεων που δημιουργεί η κατάθλιψη. Αφιέρωσε, την ενέργεια σου στο παρόν, προσπάθησε να δουλέψεις με τον εαυτό σου, ώστε να απαλλαγείς από τις φοβίες σου... ο φόβος άλλωστε είναι μασκαρεμένο άγχος.