Εμπειριες απο ψυχωσεις - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    Quote Originally Posted by xristoforos28 View Post
    Απο τν καταθλιψη μπορεις να παθεις τπτ οχι απο ψυχωση?επανερχεσε δλδ παλι στα κανονικα σου μετα απο καταθλιψη?
    Γειά σου Χριστόφορε, η κατάθλιψη είναι ιάσιμη, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος με τον οποίο θα την αντιμετωπίσεις. Εννοώ, ότι χρειάζεται να καταβάλεις την δική σου προσπάθεια πέρα από την ψυχοθεραπεία και την φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις, αυτά είναι απλώς εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου. Εγώ βγήκα από το πρώτο επεισόδιο κατάθλιψης μόνη μου, χωρίς καμία βοήθεια, αλλά δυστυχώς έπειτα από κάποια χρόνια παλινδρόμησα λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων. Όφειλα να προστατέψω περισσότερο τον εαυτό μου και έπρεπε να είχα ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό νωρίτερα... άφησα το άγχος να με διαλύσει.
    Όσον αφορά το άγχος σου για τις ψυχώσεις... αν και δεν γνωρίζω πολλά για αυτό το θέμα... Ένα θα σου πω "Δεν ξέρεις, δεν έχεις"... Η φοβία σου αυτή είναι απότοκο του άγχους σου και των στρεβλών σκέψεων που δημιουργεί η κατάθλιψη. Αφιέρωσε, την ενέργεια σου στο παρόν, προσπάθησε να δουλέψεις με τον εαυτό σου, ώστε να απαλλαγείς από τις φοβίες σου... ο φόβος άλλωστε είναι μασκαρεμένο άγχος.

Senior Member
    Ευχαριστω ερις..κ εσυ καταθλιψη εχεις?

Senior Member
    Ευχαριστω ερις..κ εσυ καταθλιψη εχεις?
    Ναι, είμαι καταθλιπτική... όμως κουράστηκα να κουβαλάω αυτή την ταμπέλα και λέω να την παρατήσω... Ακόμη κι αν σου έχουν βάλει μία ταμπέλα, ή ακόμη και αν εσύ ο ίδιος έχεις βάλει μία ταμπέλα στον εαυτό σου... στο τέλος έχεις πάντα τα δικαίωμα να την αλλάξεις.
    Απλώς, δεν έχω τέτοιες φοβίες... Έχω συζητήσει κι εγώ το ενδεχόμενο μιας ψύχωσης με τον ψυχίατρο μου ή αν η καταθλιπτική μου διάθεση θα μπορούσε να περάσει στον πόλο της μανίας (μανιοκατάθλιψη) κι όταν μου απέκλεισε αυτά τα ενδεχόμενα, δεν το έψαξα περαιτέρω. Εξετάσαμε τα συμπτώματα και το αποκλείσαμε.

Senior Member
    Ναι το καλυτερο αυτο ειναι να μπορεσεις να πιστεψεις οτι εισαι καλα κ να βγαλεις αυτες τις ταμπελες αλλα μου ειναι δυσκολο γιατι δεν νοιωθω καλα για να πω ειμαι καλα και να τα ξεχασω ολα..εχω κ αυτες τις οι οποιες μεγαλωσαν πιο πολυ μετα τν εξεταση dna οποια με βρηκε προδιαθεση για ψυχωση μανιοκαταθλιψη καταθλιψη κ αλλα...προσπαθω εδω και ενα χρονο να βγω απο αυτν τν ιστορια και δν μπορω..αφου σκεφτομαι να τα κοψω ολα τα φαρμακα να δω πως θα ειμαι γτ ενα εδω και 7 μηνες το παλευω με φαρμακα κ δν βλεπω διαφορα..βαρεθηκα τν ζωη μου.εσυ περνεις αγωγη ποσο καιρο εισαι ετσι

Senior Member
    Οσο για αυτο π λες οτι το απεκλεισε ο γιατρος ουτε αυτος ξερει ετσι στα λεει..κ εγω πριν κανω τν εξεταση με λεγε αποκλειετε να παθεις ψυχωση με τπτ και τωρα με λεει εχεις μια μικρη πιθανοτητα αλλα δν νομιζω..αυτοι βγαζουν τα συμπερασματα τους αναλογα με τα αυτα που τους λες εκεινη τν περιοδο..δεν ξερουν αν αργοτερα παθεις κατι αλλο ετσι τα λενε για να σε καθησηχασουν

Senior Member
    Δεν παίρνω φαρμακευτική αγωγή, κάνω ομποιοπαθητική. (η ψυχολόγος μου είναι και ομοιοπαθητικός). Ο ψυχίατρος μου, πρότεινε να ξεκινήσω αγωγή, αλλά το συζητήσαμε και δεν το δέχτηκα. Αυτό το επεισόδιο ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο και πέρασα από πολλές φάσεις... διαφορετικές από το πρώτο μου επεισόδιο.
    Αντιλαμβάνομαι ακριβώς αυτό που λες "δεν νιώθω καλά... και δεν μπορώ να τα ξεχάσω όλα"... Δεν θα τα ξεχάσεις, θα τα παλέψεις. Θέλει χρόνο, τίποτα δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.
    Μην κόψεις απότομα την αγωγή σου γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, συμβουλέψου το γιατρό σου πριν πάρεις αυτή την απόφαση. Γιατί φοβάσαι τόσο την προδιάθεση που έδειξαν οι εξετάσεις σου;... Όλοι έχουμε προδιάθεση σε κάτι...

Senior Member
    Τι φοβαμαι γτ εχω πολλα συμπτωματα δλδ νοιωθω σαν να χανομαι σαν να μην εχω χαρακτηρα δν περνει στροφες το μυαλο μου.σαν να χαζεψα..εχασα τελειως τν ευατο μου οι γνωστικες μου ικανοτητες και νοητικες νοιωθω οτι εχουν μειωθει κατα παρα πολυ..και φοβαμαι μην τρελαθω τελειως στο τελος γιατι ηδη ειμαι σε μια κατασταση παραξενη..οσο για τν αγωγη τον ρωτησα περνω το cybalta 60mg με ειπε οτι κοβεται μαχαιρι χωρις σταδιακη μειωση...απλως το ρωτησα να ξερω..αυτος ειναι της αποψης να το συνεχισω και σε διπλη δοση..δν ξερω μπορει να τα κοψω για ενα διαστημα να δω μπας κ ειμαι καλυτερα κ αμα δω οτι οχι θα τα ξανασυνεχισω..

Senior Member
    χριστοφορε..αν παρεις 200 ανρθωπους υγιης φαινμενικα..κ κανεις εξεταση DNA σε αυτους , ξερεις τι προδιαθεσεις θα βρεις???
    εχουμε τεραστιο γενεολογκο δεντρο...μεσα στο DNA μας εχουν καταγραφει τα παντα απο τους προηγουμενους μας... αυτο δεν σημαινει οτι θα νοσησουμε κιολας!
    επιπλεον ψυχωση μπορει να παθεις απο ενα χτυπημα, απο μια ασθενεια...γενικα χαλαρωσε..πολυ το ψαχνεις κ κανεις το αγχος σου μεγαλυτερο..καταρχην μολις ηρεμησεις κ ισορροπησεις με το αντικαταθλιπτικο...ο εγκεφαλος θα ηρεμησει κ δεν θα χει λογο να παθει κατι παραπανω!!
    επισης βλαμμενες σκεψεις κανουμε ολοι!!! ολι οι ανθρωποι! απλα εμεις οι αγχωτικοι τις αναλυουμε περισσοτερο γιατι ετσι ειμαστε..οκ??χαλαρωσε ρε πουλακι μου!! κ σταματα να διαβαζεις..μη γυρνας συνεχεια γυρω απο αυτο!!

Senior Member
    1. Η anxious, έχει δίκιο!

2. Προφανώς, ο γιατρός εξετάζει τα σμπτώματα μου σύμφωνα με αυτά που του λέω εγώ. Δεν νομίζω ότι ήθελε να με καθησυχάσει... Δεν πληρώνεται για να με καθησυχάζει, ούτε για να με παρηγορεί. Κι επίσης δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, διότι δεν είναι μέντιουμ. Άρα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ. Με την ίδια λογική, μπορεί να έχω και προδιάθεση για διαβήτη... τι να κάνω;; Να πάρω από τώρα ινσουλίνη;
    Όλα τα αυτά που αναφέρεις ότι νιώθεις, είναι τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Όλοι τα έχουμε περάσει... "Η μείωση των γνωστικών ικανοτήτων και νοητικών", όπως συγκεκριμένα αναφέρεις είναι ένα αρκετά κοινότοπο σύμπτωμα, δεν χάνεις το μυαλό σου. Είμαι σίγουρη ότι έχεις διαβάσει τα συμπτώματα των ψυχώσεων... Τα συμπτώματα της κατάθλιψης τα έχεις διαβάσει;

Senior Member
    Ναι τα εχω διαβασει και τα 2 αλλα για καταθλιψη βρηκα λιγα συμπτωματα πιο πολλα βρηκα για προδρομη φαση της ψυχωσης..αλλα τλπ κατι θα ξερετε κ εσεις καλυτερα που τα εχετε ξαναπερασει...ερις τωρα πως εισαι? Εισαι λειτουργικη?

Senior Member
    Ναι τα εχω διαβασει και τα 2 αλλα για καταθλιψη βρηκα λιγα συμπτωματα πιο πολλα βρηκα για προδρομη φαση της ψυχωσης..αλλα τλπ κατι θα ξερετε κ εσεις καλυτερα που τα εχετε ξαναπερασει...ερις τωρα πως εισαι? Εισαι λειτουργικη?
    Απολύτως λειτουργική δεν είμαι, αλλά είμαι καλύτερα νομίζω. Είναι μεγαλύτερα τα διαστήματα της ηρεμίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκέφτομαι πιο καθαρά και γελάω περισσότερο.
    Επίσης, σε διαστήματα κατάθλιψης δεν ήμουν πάντα δυσλειτουργική... και δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει. Έπειτα από πολύ καιρό και μία μικρή εμπειρία πάνω στο θέμα, αντιλήφθηκα ότι αυτό είναι θέμα επιλογής κυριώς και όχι της πάθησης (είναι καθαρά προσωπική μου απόψη αυτό). Για παράδειγμα πέρυσι διάβαζα για να δώσω πανελλαδικές και ήμουν πολύ χειρότερα... κλάμα και διάβασμα όλη την ημέρα, αυτοκτονικός ιδεασμός στο φουλ!!... σαν σκιά του εαυτού μου ήμουν, πριν από αυτό εργαζόμουν και από το άγχος ένιωθα ότι θα σταματήσει η καρδιά μου, ότι θόλωνε το μυαλό μου, αλλά ήμουν φαινομενικά λειτουργική. Από το καλοκαίρι κι έπειτα έπεσαν κατά πολύ η δραστηριότητες μου, σε σημείο να μην κάνω τίποτα όλη την ημέρα... ένιωθα σαν ερπετό...
    Τώρα βελτιώνονται τα πράγματα... (έτσι νιώθω τουλάχιστον).... Δεν με ενδιαφέρει να γίνω απολύτως λειτουργική άμεσα, με ενδιαφέρει κυρίως να βελτιώθει η διάθεση μου, να χαλαρώσω...

Senior Member
    Καταλαβα..μακαρι στο ευχομαι..ποσο χρονων εισαι?

Senior Member
    Να σαι καλά! Όλα αυτά θέλουν χρόνο... έχω ακόμη να προσπαθήσω για πολλά. Είμαι 28.
    Μην αφήνεις τον εαυτό σου να διαλυθεί από το άγχος εμπειρικά στο λέω. Δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να προσπαθείς συνέχεια, αλλά μπορείς να το παλέψεις, όλοι μπορούμε!

Senior Member
    Ιδια ηλικια εχουμε..δλδ και ι η καταθλιψη κ το ανχος τελικα ειναι σοβαρα οχι μονο η ψυχωση..προσπαθω οσο μπορω κ γω αλλα συνεχεια με περνει απο κατω..θα το παλεψω δν μπορω να κανω κ κατι αλλο δν υπαρχει λυση για να ζησεις μ αυτο πρεπει να το παλεψεις απο οτι καταλαβα...ασχολησαι με κατι αυτο τ καιρο εσυ? Εγω δν μπορω δν ειμαι πολυ λειτουργικος λιγο gym κανω κ αυτο με ζορι..

Senior Member
    Πηρα τηλ να κλεισω τωρα ραντεβου στο δημοσιο π λεγατε και με λεει μετα το πασχα και δν ειναι σιγουρο και μιλουσε κ με ενα υφακι.. αντε μωρη καριολ.....καλα εκανα τοσο καιρο και δν ασχολιομουν με το δημοσιο..κωλοκρατος..

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast