Originally Posted by
jock77
Καλημέρα Γιώργο... έχεις δυνατό πτυχίο και φαντάζομαι θα μιλάς και ξένες γλώσσες. Εγώ έχω δουλέψει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Είναι πολύ εύκολο να βρείς δουλειά έξω και οι συνθήκες είναι μακράν καλύτερες! Αν είσαι καλός στην δουλειά σου αυτό θα αναγνωριστεί και θα βλεπεις τον ένα στόχο σου μετά τον άλλο να πραγματοποιούνται!! Αν το θέλεις και το νιώθεις τόλμησε το!! Θα σου κάνει καλό και θα σου λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα και θα αναπτερωθείς.. Το να ζείς έξω είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, σε ξεκολάει.. οι ανθρώποι έξω είναι και πιο ανοιχτόμυαλοι και όχι τόσο κομπλεξικοί. Υπάρχει σύστημα και οργάνωση σε όλα που βασικά βρίσκεις οτι λείπει πλέον απο την χώρα μας και η μια ανακούφιση έρχεται μετά την άλλη. Αλλά βέβαια όλα εξαρτώνται απο εσένα. Πόσο συνεπής και σωστός θα είσαι, πόσο κοινωνικός και ακομπλεξάριστος, πόσο εργατικός κτλ κτλ...και πόσο ενθουσιασμένος με την απόφαση σου!
Ξεκίνα απο την χώρα που σε ενδιαφέρει περισσότερο και είσαι καλύτερος σε αυτή την γλώσσα. Πχ αν είναι τα Αγγλικά σου άπτεστα ξεκίνα με Αγγλία και Ιρλανδία και αν θέλεις ακόμη πιο μακριά με καλύτερες προοπτικές Καναδά, Αμερική, Αυστραλία. Μπές σε site αναζήτησης εργασίας της κάθε χώρας, βρές τον τομέα σου και επαγγελματικό σου προσανατολισμό και στείλε βιογραφικά. Εγώ όταν έψαχνα δουλειά έστελνα σε 100 αγγελίες, μετά απο όσους μου απαντούσαν διάλεγα αυτή που με σύμφερε περισσότερο (αν πρόσφερε διαμονή, διαφορά στο μισθό, έβλεπα σε ποια περιοχή είναι και αν ειναι ομορφα κτλ κτλ).
Δεν φαντάζεσαι πόσο θα ήθελα να μπορούσα να ξαναφύγω στο εξωτερικό και να δουλέψω πάλι εκεί..αλλά δυστυχώς με την διαταραχή μου και τα προβλήματά μου αυτό ακόμη είναι αδύνατον αλλά αν μπορούσα ειλικρινά δεν θα ξαναγύριζα πίσω παρα μόνο για διακοπές!!