Παρακαλώ διαβάστε και πείτε γνώμες - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
  1. #16
    Member
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    38
    Quote Originally Posted by giorgos1990 View Post
    θελω καποιος να με βοηθησει χειροπιαστα ,α να μου δωσει μαι γραμμη να κινηθω για να μπορεσω να αλλαξω κατι στην πραξη.λογια λογια συνεχεια ακουω αλλα δεν ειναι εφικτα.βλεπω τριγυρω λιγα λογια πολλες πραξεις.σε μενα μονο λογια και πραξεις στασιμες.κουραστηκα και επισης δεν αντεχεται αλλο η κατασταση.δεν προχωραω δεν δεν
    Τι θες να ακουσεις απο εμας; Μπορουμε να κανουμε και πολλα εμεις σ' αυτο το φορουμ που ειμαστε αγνωστοι και διασκορπισμενοι σε πολλες μεριες; Ειναι επιβεβλημενο να γινεις λιγο πιο πειθαρχημενος στην καθημερινοτητα σου. Να εχεις ενα προγραμμα ημερας και να το τηρεις πιστα. Εχεις μια καλη καθημερινη συνηθεια που πας για περπατημα, αλλα συνηθειες σαν και αυτη πρεπει να τις εχεις καθε μερα.

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1,543
    τη να σου πω στη ζωη οπως υπαρχουν τυχερη ετσι υπαρχουν και ατυχη, η δουλεια θελει κυριως τυχη ειναι θεμα συγκηριων, χωρις τυχη οσο και να το κυνηγας δεν καθεται...... εγω ειμαι παντως απο τους ατυχους, μια δουλεια δεν εχω σταυρωση απο τοτε που πηρα πτυχιο

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    977
    Είσαι 2 χρόνια χωρις δουλεια; το ψάχνεις μόνο για το αντικείμενο που σπουδασες ή γενικότερα;

    Καποιοι συμφοιτητες μου πήγαν Λονδίνο για δουλεια κσι είναι αρκετά καλά πλέον, αλλά ζορίστηκαν αρκετα στην αρχη. Βεβαια δεν πήγαν ετσι, χρειαζεσαι τουλάχιστον 10000 για να πεις θα εγκατασταθω εδω κ θα αρχισω να ψαχνω.

    Στον ΟΑΕΔ έχεις πάει; τρεχουν διάφορα προγράμματα αυτη την περίοδο. Θα μου πεις δεν ειναι λύση ο ενας χρόνος, απο το τιποτα ειναι καλά ομως.

    Πιστεύω πως αν αρχισεις να γινεσαι ανεξάρτητος θα ηρεμήσεις κάπως. Είναι δυσκολο πολύ αυτο που περνάς. Αλλά μην σκέφτεσαι μόνο αρνητικά. Η αγορα εργασίας είναι χάλια στην Ελλάδα. Οσοι δεν εργαζονται εχουν αποστευτο αγχος και οσοι εργαζονται εχουν νευρα γιατι δεν πληρωνονται.

    Εκτός απο οαεδ, ψάχτηκες για διεθνείς οργανισμούς; μια φίλη μου είχε εργαστει στον ΟΗΕ εθελοντικά για ενα χρονο περιπου και μετα την προσέλαβαν.

    Θα σε συμβουλευα να σταματήσεις να κάνεις συγκρίσεις πάντως. Δε θα βγει πουθενα και δεν εχει και νοημα. Εγω πχ εργαζομαι και παιρνω ενα μισθο. Αν αρχισω να σκέφτομαι πως οι Καρντασιανς δειχνουν λιγο πωπουδάκι κ θησαυριζουν, ενω δεν εχουν πάει πανεπιστήμιο,ενω εγω με μεταπτυχιακό παιρνω ενα μισθό ε θα πάθω.
    Το πιο αποδοτικό είναι να βρίσκεις λύσεις. Ψαξου καλύτερα, χτυπα πορτες κτλ. Μην κάθεσε ετσι.

    Και για την συναισθηματική υπερφαγία κάνε κάτι. Ενημερώσου για το πως θα το αντιμετωπισεις.

    Μην σπαταλάς τον χρόνο σου,εκμεταλλευσου τον

    Εστάλη από SM-G3815 στο E-Psychology.gr Mobile App

  4. #19
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    11
    σ ευχαριστω για την απαντηση σου.οαεδ ειμαι γραμμενος ναι ,εχω κανει και τις αιτησεις οταν με πιανει η ηλικια στα διαφορα προγραμματα αλλα δεν εχει κατσει κατι.οσο ναι ναι δεν ειναι κ ευκαιρια οι 6 μηνες που λενε αλλα οκ.2 χρονια με το που τελειωσα τον στρατο δλδ ψαχνω αλλα δεν εχω βρει κατι,στον τομεα μου κυριως με βιογραφικα και τετοια.δουλεια ετσι απλα για καποιο χαρτζιλικι το απευφεγα να σου πω την αληθεια γτ δεν ηθελα .προτιμουσα κατι πιο μονιμο,οχι οτι κατσει καθε μερα.
    αυτο με το εξωτερικο που ειπες,πηγαν για καποιο μεταπτυχιακο ή για δουλεια απ ευθειας.εννοω εγκατασταθηκαν εκει και εψαχναν στον τομεα τους;
    παντως αυτο που ειπες με την ανεξαρτησια εχεις δικιο.δεν κοιταω τους αλλους,αλλα αθελα σου πεφτεις πανω και καταλαβαινεις επηρεαζεσαι.το θεμα ειναι οτι εγω κανω 0 ενω οι υπολοιποι κατι καλο.αυτο με ενοχλει,ας εκανα και γω κατι για μενα να μπορουσα να κανω εστω κ λιγα απ οσα θελω και δεν θα ειχα τοσο μεγαλη απογοητευση.

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    360
    Καλημέρα Γιώργο... έχεις δυνατό πτυχίο και φαντάζομαι θα μιλάς και ξένες γλώσσες. Εγώ έχω δουλέψει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Είναι πολύ εύκολο να βρείς δουλειά έξω και οι συνθήκες είναι μακράν καλύτερες! Αν είσαι καλός στην δουλειά σου αυτό θα αναγνωριστεί και θα βλεπεις τον ένα στόχο σου μετά τον άλλο να πραγματοποιούνται!! Αν το θέλεις και το νιώθεις τόλμησε το!! Θα σου κάνει καλό και θα σου λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα και θα αναπτερωθείς.. Το να ζείς έξω είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, σε ξεκολάει.. οι ανθρώποι έξω είναι και πιο ανοιχτόμυαλοι και όχι τόσο κομπλεξικοί. Υπάρχει σύστημα και οργάνωση σε όλα που βασικά βρίσκεις οτι λείπει πλέον απο την χώρα μας και η μια ανακούφιση έρχεται μετά την άλλη. Αλλά βέβαια όλα εξαρτώνται απο εσένα. Πόσο συνεπής και σωστός θα είσαι, πόσο κοινωνικός και ακομπλεξάριστος, πόσο εργατικός κτλ κτλ...και πόσο ενθουσιασμένος με την απόφαση σου!
    Ξεκίνα απο την χώρα που σε ενδιαφέρει περισσότερο και είσαι καλύτερος σε αυτή την γλώσσα. Πχ αν είναι τα Αγγλικά σου άπτεστα ξεκίνα με Αγγλία και Ιρλανδία και αν θέλεις ακόμη πιο μακριά με καλύτερες προοπτικές Καναδά, Αμερική, Αυστραλία. Μπές σε site αναζήτησης εργασίας της κάθε χώρας, βρές τον τομέα σου και επαγγελματικό σου προσανατολισμό και στείλε βιογραφικά. Εγώ όταν έψαχνα δουλειά έστελνα σε 100 αγγελίες, μετά απο όσους μου απαντούσαν διάλεγα αυτή που με σύμφερε περισσότερο (αν πρόσφερε διαμονή, διαφορά στο μισθό, έβλεπα σε ποια περιοχή είναι και αν ειναι ομορφα κτλ κτλ).
    Δεν φαντάζεσαι πόσο θα ήθελα να μπορούσα να ξαναφύγω στο εξωτερικό και να δουλέψω πάλι εκεί..αλλά δυστυχώς με την διαταραχή μου και τα προβλήματά μου αυτό ακόμη είναι αδύνατον αλλά αν μπορούσα ειλικρινά δεν θα ξαναγύριζα πίσω παρα μόνο για διακοπές!!

  6. #21
    Καλημέρα Γιώργο! Έχω να σου πω, πώς δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης , πολλοί νέοι μεταξύ 25-40 (!!!) , βρίσκονται στην θέση πού βρίσκεσαι εσύ . Δεν έχουν δουλειά , μένουν στο πατρικό τους , δεν έχουν χρήματα όχι για διακοπές αλλά ούτε για τσιγάρα ή έναν καφέ. (Προσωπική πληροφορία: Λόγω της υγείας μου , τα τελευταία 4 χρόνια μένω, με τους δικούς μου. Η ζωή μου άλλαξε απότομα και ριζικά. Δεν έχω πάρει ακόμη το πτυχίο μου , δεν έχω κάνει την πρακτική μου και η εύρεση εργασίας -για εμένα- είναι ακόμη κάτι μακρινό. Δεν περνάω εύκολα. Ωστόσο , προσπαθώ, προσπαθώ πολύ). Σε ότι αφορά την δική σου , περίπτωση πρέπει (κατά την γνώμη μου) να αρχίσεις να ενεργοποιείσαι. Ξεκίνα , να ψάχνεις για δουλειά σε τομείς πέρα από τις σπουδές σου , χαμήλωσε τον πήχη σου , αν χρειάζεται. Προσπάθησε να έχεις κάποιες επαφές με φίλους , γνωστούς . Η συμβίωση με τους γονείς , δεν είναι εύκολο πράγμα. Προσπάθησε να το δεις λίγο λογικά και πρακτικά , (πχ δεν έχω έξοδα περιττά) και μην το μεγαλοποιείς μέσα σου. Είσαι τυχερός πού έχεις σχέση και περνάς , χρόνο μαζί της. Μην απαιτείς όμως να σε καταλαβαίνει πάντα. Τέλος , και το βασικότερο , απέφυγε όσο μπορείς , τις συγκρίσεις με άλλους . Η σύγκριση , είναι μια πράξη πού το πρόσημο στο αποτέλεσμά της είναι πάντα αρνητικό. Αν δεν σε βοηθούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , πολύ καλά έκανες και τα έσβησες. Σωτήριο πράγμα. !

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1,483
    Βγαλε αδεια για security θα βρεις σχετικα ευκολα δουλεια, μεχρι να κανεις κατι αλλο γενικα η κατι πανω στο αντικειμενο σου. Δικιο εχουν τα παιδια που λενε οτι δεν βοηθαει να συγκρινεσαι με τους αλλους γιατι θα σε θα σε κραταει πισω και δεν θα κανεις τιποτα για σενα. Πηγαινε δινε συνεντευξεις κι ας τρως ακυρο θα βρεις καποια στιγμη δουλεια. Γενικα εχεις ξαναδουλεψει?
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

  8. #23
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    11
    ναι ειχα δουλεψει σε λογιστικο γραφειο κανα χρονο,και στην πρακτικη 6 μηνες που ειχα κανει.

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    239
    Quote Originally Posted by eskimo View Post
    Εχεις κανει δυο κινησεις ματ φιλε μου. Εκλεισες το facebook και πηγαινεις για περπατημα μιας ωρας. Πολυ καλο ειναι που περπατας. Καθαριζει λιγακι το μυαλο και γενικα ο οργανισμος δεν πλαδαρευει.

    Να σε ρωτησω; Δανειστικη βιβλιοθηκη εχει στην περιοχη σου; Γινε μελος για να δανειζεσαι και να διαβαζεις βιβλια. Ειναι μια καλη ιδεα να γεμιζεις τη μερα σου. Θα ξεφυγει το μυαλο σου απο το καθημερινο παραμυθακι: Κριση, ανεργια, αφραγκια, βαρεμαρα. Αν ανοιξεις λιγο τους οριζοντες σου και ξεχαστεις, θα σε βελτιωσει.
    συμφωνώ... oσο λιγότερο χρόνο ξοδεύετε στα κοινωνικά μέσα τόσο το καλύτερο......
    Άσκηση, διαβάσe... Και ίσως να εξετάσεis το ενδεχόμενο εθελοντισμού κάπου??

    Ίσως με αυτόν τον τρόπο μπορείs να συναντήσeis νέους ανθρώπους?

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    239
    Quote Originally Posted by xristinaxrkd View Post
    Τέλος , και το βασικότερο , απέφυγε όσο μπορείς , τις συγκρίσεις με άλλους . Η σύγκριση , είναι μια πράξη πού το πρόσημο στο αποτέλεσμά της είναι πάντα αρνητικό. Αν δεν σε βοηθούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , πολύ καλά έκανες και τα έσβησες. Σωτήριο πράγμα. !
    συμφωνώ!!! 1000%

  11. #26
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    11
    ισχυει αυτο με τον εθελοντισμο.επειδη αγαπω τα ζωα ειχα ψαξει για το αττικο παρκο αλλα τελικα δεν,γτ ειναι πολυ μακρυα μου..

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    977
    Quote Originally Posted by giorgos1990 View Post
    σ ευχαριστω για την απαντηση σου.οαεδ ειμαι γραμμενος ναι ,εχω κανει και τις αιτησεις οταν με πιανει η ηλικια στα διαφορα προγραμματα αλλα δεν εχει κατσει κατι.οσο ναι ναι δεν ειναι κ ευκαιρια οι 6 μηνες που λενε αλλα οκ.2 χρονια με το που τελειωσα τον στρατο δλδ ψαχνω αλλα δεν εχω βρει κατι,στον τομεα μου κυριως με βιογραφικα και τετοια.δουλεια ετσι απλα για καποιο χαρτζιλικι το απευφεγα να σου πω την αληθεια γτ δεν ηθελα .προτιμουσα κατι πιο μονιμο,οχι οτι κατσει καθε μερα.
    αυτο με το εξωτερικο που ειπες,πηγαν για καποιο μεταπτυχιακο ή για δουλεια απ ευθειας.εννοω εγκατασταθηκαν εκει και εψαχναν στον τομεα τους;
    παντως αυτο που ειπες με την ανεξαρτησια εχεις δικιο.δεν κοιταω τους αλλους,αλλα αθελα σου πεφτεις πανω και καταλαβαινεις επηρεαζεσαι.το θεμα ειναι οτι εγω κανω 0 ενω οι υπολοιποι κατι καλο.αυτο με ενοχλει,ας εκανα και γω κατι για μενα να μπορουσα να κανω εστω κ λιγα απ οσα θελω και δεν θα ειχα τοσο μεγαλη απογοητευση.
    Για δουλεια κατ ευθειαν. Καποιος αλλος που πηγε μονος για σπουδες κ εμεινε δεν ζορίστηκε τοσο γιατι είχε τα χρήματα κ δεν τον ενοιαζε.

    Πάντως,κακώς κατα την αποψή μου που δεν κάνεις κ καμιά "ξεπέτα" ας πούμε. Δλδ τι πειράζει να είσαι delivery ή σερβιτόρος κτλ. Εχεις ενα 20αρικο στην τσέπη την ημέρα, το λιγότερο, κ δεν σε δεσμεύει κ κανένα τρελο συμβόλαιο, αν βρεις δουλεια που να ειναι οπως θελεις,φεύγεις και δεν εχειςκ το αισθημα της ματαιοτητας,ότι δεν κάνω τπτ. Θα κάνεις ότι μπορείς. Τουλάχιστον σε μια τέτοια κατάσταση θα μπορείς να πας για ενα καφέ πχ ή να πας ενα σινεμα ή να κάνεις κάτι κ να μη μιζεριάζεις.
    Νομίζω πως τρέχει διαγωνισμός του ασεπ για την τραπεζα της ελλάδος. Εκανες χαρτιά; Επίσης 6μηνα εποχιακά σε ΕΤΕ παιζουν κάθε χρόνο. Δεν είναι τπτ φοβερό αλλά εμπλουτίζεις το βιογραφικό σου κ συνήθως σε μεγάλα καταστήματα κάνουν κρα για εποχιακούς.
    Όλοι εχουν πτυχίο αλλά οταν ειναι για προσλήψη, η πρακτική δεν μετρά κ ολοι βλέπουν την προυπηρεσία.

    Επίσης,όσον αφορα τον εθελοντισμό,βρες κάτι παρεμφερές σε αυτο που θελεις ν κάνεις. Και 2 ωρες την ημερα να πηγαίνεις, είναι επένδυση για το βιογραφικό.

    Εχεις φάει ενα σκάλωμα νομίζω τύπου γιατί οι άλλοι να εχουν ευκολα την δουλεια κ την ζωη κι εγω να ζορίζομαι κ αρνήσαι να "πέσεις χαμηλά" και να μην εχεις τα ευσημα για τη δουλεια και κατ επεκταση την ζωή. Αλλά σου δηλώνω με κάθε σιγουριά αν δεν κάνεις κάθε μέρα ότι μπορείς δεν θα εχεις τπτ. Ότι κάνεις σήμερα, θα το βρεις μπροστά σου αυριο. Με το βα πεισματώνεις,ουτε απαντησεις θα πάρεις ουτε θα αλλάξεις κάτι.

    Δική σου η πιττα δικό αου κ το μαχαίρι

    Εστάλη από SM-G3815 στο E-Psychology.gr Mobile App

  13. #28
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    977
    Quote Originally Posted by jock77 View Post
    Καλημέρα Γιώργο... έχεις δυνατό πτυχίο και φαντάζομαι θα μιλάς και ξένες γλώσσες. Εγώ έχω δουλέψει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Είναι πολύ εύκολο να βρείς δουλειά έξω και οι συνθήκες είναι μακράν καλύτερες! Αν είσαι καλός στην δουλειά σου αυτό θα αναγνωριστεί και θα βλεπεις τον ένα στόχο σου μετά τον άλλο να πραγματοποιούνται!! Αν το θέλεις και το νιώθεις τόλμησε το!! Θα σου κάνει καλό και θα σου λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα και θα αναπτερωθείς.. Το να ζείς έξω είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, σε ξεκολάει.. οι ανθρώποι έξω είναι και πιο ανοιχτόμυαλοι και όχι τόσο κομπλεξικοί. Υπάρχει σύστημα και οργάνωση σε όλα που βασικά βρίσκεις οτι λείπει πλέον απο την χώρα μας και η μια ανακούφιση έρχεται μετά την άλλη. Αλλά βέβαια όλα εξαρτώνται απο εσένα. Πόσο συνεπής και σωστός θα είσαι, πόσο κοινωνικός και ακομπλεξάριστος, πόσο εργατικός κτλ κτλ...και πόσο ενθουσιασμένος με την απόφαση σου!
    Ξεκίνα απο την χώρα που σε ενδιαφέρει περισσότερο και είσαι καλύτερος σε αυτή την γλώσσα. Πχ αν είναι τα Αγγλικά σου άπτεστα ξεκίνα με Αγγλία και Ιρλανδία και αν θέλεις ακόμη πιο μακριά με καλύτερες προοπτικές Καναδά, Αμερική, Αυστραλία. Μπές σε site αναζήτησης εργασίας της κάθε χώρας, βρές τον τομέα σου και επαγγελματικό σου προσανατολισμό και στείλε βιογραφικά. Εγώ όταν έψαχνα δουλειά έστελνα σε 100 αγγελίες, μετά απο όσους μου απαντούσαν διάλεγα αυτή που με σύμφερε περισσότερο (αν πρόσφερε διαμονή, διαφορά στο μισθό, έβλεπα σε ποια περιοχή είναι και αν ειναι ομορφα κτλ κτλ).
    Δεν φαντάζεσαι πόσο θα ήθελα να μπορούσα να ξαναφύγω στο εξωτερικό και να δουλέψω πάλι εκεί..αλλά δυστυχώς με την διαταραχή μου και τα προβλήματά μου αυτό ακόμη είναι αδύνατον αλλά αν μπορούσα ειλικρινά δεν θα ξαναγύριζα πίσω παρα μόνο για διακοπές!!
    Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Το χω απωθημένο που δεν εχω ζήσει στο ςξωτερικό κ μάλλον πολύ δυσκολα θα το κάνω πλέον. Μου αρεσε οπως το είπες.

    Εστάλη από SM-G3815 στο E-Psychology.gr Mobile App

  14. #29
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    11
    σ ευχαριστω πολυ..

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 09-08-2017, 06:13
  2. η δικη μου ιστορια, πειτε μου γνωμες....
    By menis_64 in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 12
    Last Post: 02-12-2016, 19:04
  3. Παρακαλω χρειαζομαι τις γνωμες σας
    By tiredtolie in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 14
    Last Post: 14-01-2016, 16:34
  4. αλυτα ψυχολογικα θεματα(παιδια ειναι μεγαλο διαβαστε το σας παρακαλω ειναι αναγκη)
    By the_definition_of_fear in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 7
    Last Post: 30-03-2013, 01:07
  5. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
    By kostis in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 44
    Last Post: 16-11-2006, 00:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •