Μπράβο Τάνια μου... Να σου ζήσει κ το παιδάκι...
Απόφαση θέλει να το πάρεις τελικά κ να κάνεις υπομονή. Ελπίζω να τα καταφέρω....Θα σας κρατώ συνεχώ ενήμερους!!!
Printable View
Μπράβο Τάνια μου... Να σου ζήσει κ το παιδάκι...
Απόφαση θέλει να το πάρεις τελικά κ να κάνεις υπομονή. Ελπίζω να τα καταφέρω....Θα σας κρατώ συνεχώ ενήμερους!!!
Xρύσα στο πάρτυ σου θα αναλάβω καθήκοντα κλόουν,μιας και έχω κάποια εμπειρία στο θέμα...ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!
Γλυκιά μου τάνια, σ'ευχαριστώ παρα παρα πολυ που ασχολιθηκες τοσο με το πρόβλημά μου!!!Quote:
Originally posted by Τάνια
Ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημά σου σύντομα και σε παρακαλώ πες μας τα αποτελέσματα ακόμα και αν δεν είναι αυτά που πιστεύω ότι θα είναι.
Η διατροφή μου, λιγο πολυ, ειναι ίδια με αφτη που μου προτείνεις....
Το πρωί τρωω γιαουρτι με δημητριακα ολικης αλεσεως, κατα τις 11 τσιμπαω 2 κρακερακια ολικης αλεσεως, το μεσημερι τρωω σαλατα με πρωτεινες, το απογευμα κανενα fitness bar, το βραδυ η γιαουρτι, η φρουτακι, η και τα 2!!!Στο παρελθόν εκανα και γυμναστική για αρκετο καιρό, αλλα ποτε δεν βοήθησε τίποτα όσο τα 2 ακτινιδια που ετρωγα καθε μερα για καποια περιοδο...ουτε δαμασκηνα, ουτε συκα, ουτε οτιδήποτε αλλα.....προσφατα, ανακαλυψα οτι ενα ποτηρι νερο οταν χυπνησω, καμιααααα φορα, βοηθαει....οχι παντα ομως.....
Το προβλημα μου ειναι οτι ο οργανισμος μου δεν μεταβολιζει τις τροφες που λαμβανω με αποτελεσμα να μη χρειαζεται καν να παω τουαλετα....μπορει να περασει και μια εβδομαδα και να μην νιωσω την αναγκη να παω, δεν ειναι τοσο καυαρα η δυσκοιλιοτητα το θεμα....
Πρεπει μαλλον να απεθυνθώ σε ειδικο, καθαρκτικα περνω σπάνια, ίσως καθε 15μέρες, πήρα και ένα αλλο σκευασμα φυτικο, που δεν εθιζει τον οργανισμό, βοηθαει το εντερο, αλλα ουτε και αυτο εκανε τίποτα, αλλα που θα μου παει!! Θα την βρω την λύση!!! Γιατι δεν λέει να μεινω έγκυος (ειμαι ανω των 30) και να μην την εχω βρει......
Εβελυν
Το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας είναι 99.9% λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης νερού και φυτικών ινών. Ο οργανισμός χρειάζεται το λιγότερο 1.5 λίτρο νερό την ημέρα (2 για όσους έχουν δακτυλίδι) και 5 μερίδες λαχανικά ή φρούτα την ημέρα.
Οσο για τη δίαιτα των συνδυασμών, την έκανα άθελά μου στην κορούλα μου από τον 4ο μήνα γιατί δεν μπορούσε να κρατήσει το γάλα και το έκανε εμετό και οι υπεύθυνοι υγείας δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα (λ.χ. υπέρηχο για να δούνε αν είχε γαστροοισοφαγικό σύνδρομο). Το μωρό δεν έβαζε βάρος και ήταν αδύνατη σαν στέκα του μπιλιάρδου! Μετά μου είπε η υπεύθυνη υγείας ότι το μωρό χρειάζεται το λίπος σε αυτή την ηλικία και ακόμα πιο πολύ χρειάζεται τους υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτα, μακαρόνι, ψωμί). Τώρα στους 15 μήνες είναι ακόμα αδύνατη (10.3 κιλά σήμερα με τη πάνα) αλλά υγιέστατη. Πιστεύω ότι νίκησα το δαίμονα που δημιουργεί αποθήκες λίπους στα μωράκια και μετά τα κάνει να επιθυμούν τις θερμίδες και να βάζουν υπερβολικό βάρος άθελά τους.
Τέλος πάντων για να μην πολυλογώ, όταν η κόρη μου δεν φάει τα λαχανικά και φρούτα και δεν της δώσω αρκετό νερό, παθαίνει δυσκοιλιότητα, αλλά όταν κάνει τη σωστή για την ηλικία της και τις ανάγκες της διατροφή, τότε όλα δουλεύουν ρολόι σε σημείο που προβλέπω πότε θα λερώσει τη πάνα της!
Μου κάνει εντύπωση πάντως που η διατροφολόγος σου συνέστησε γιαούρτι με δημητριακά γιατί παλεύουν το ένα το άλλο...
Οσο για τα προϊόντα ολικής άλεσης, βρε παιδιά, τόσα χρόνια έτρωγα ψωμί ολικής αλέσεως και είχα μια πρησμένη κοιλιά... άλλο πράγμα. Αλλαξα πίσω σε λευκό ψωμί και ως δια μαγείας θεραπεύτηκα από τον τυμπανισμό. Βέβαια δεν πίνω γάλα συχνά πλέον, ούτε και καφέδες (τρώω όμως γιαούρτι και παγωτό).
Εβελυν, μπορείς να μείνεις έγκυος μέχρι την εμμηνόπαυση, γι'αυτό μην αγχώνεσαι, αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξεις τη διατροφή σου για 3-6 μήνες ώστε το έμβρυο να βρει πολλά καλούδια να φάει - σίδηρο, φυλλικό οξύ - πράγματα που θα το κάνουν γερό και θα του εξασφαλίσουν μακροχρόνια υγεία! :)
Σπύρο
Εγώ πάντως θα το αφαιρέσω το δακτυλίδι όταν θα έχω χάσει (αν) όλο μου το περιττό βάρος και το έχω διατηρήσει σταθερό με ανοικτό δακτυλίδι για 2 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι δεν γνωρίζουμε τί επίπτωση μπορεί να έχει αυτό το ξένο σώμα στον οργανισμό μας σε 5-10-20 χρόνια και επειδή φοβάμαι διαβρώσεις και καρκίνους, μόλις κάνει τη δουλειά του (αν) θα τον ξεφορτωθώ.
Ο χειρουργός μου λέει ότι συνήθως όσοι τον αφαιρούν, τον αφαιρούν ταυτόχρονα με τη κοιλιοπλαστική και έτσι δεν γίνονται καινούργιες τρύπες.
Το (αν) το λέω γιατί αυτό το καιρό έχω κολλήσει σε βάρος. Μου την έχει δώσει γιατί κινούμαι πολύ περισσότερο από ό,τι στην Ελλάδα γιατί φροντίζω μονάχη μου την κόρη μου αλλά έχω και την αμφιβολία μήπως τρώω και περισσότερο λόγω μοναξιάς και άγχους.
Για πες μου βρε Σπύρο, είχες και συ τέτοια σκαμπανεβάσματα βάρους και ψυχολογικά;
Αγαπητη ΕβελυνQuote:
Originally posted by Εβελυν
Γλυκιά μου τάνια, σ'ευχαριστώ παρα παρα πολυ που ασχολιθηκες τοσο με το πρόβλημά μου!!!
Η διατροφή μου, λιγο πολυ, ειναι ίδια με αφτη που μου προτείνεις....
Το πρωί τρωω γιαουρτι με δημητριακα ολικης αλεσεως, κατα τις 11 τσιμπαω 2 κρακερακια ολικης αλεσεως, το μεσημερι τρωω σαλατα με πρωτεινες, το απογευμα κανενα fitness bar, το βραδυ η γιαουρτι, η φρουτακι, η και τα 2!!!Στο παρελθόν εκανα και γυμναστική για αρκετο καιρό, αλλα ποτε δεν βοήθησε τίποτα όσο τα 2 ακτινιδια που ετρωγα καθε μερα για καποια περιοδο...ουτε δαμασκηνα, ουτε συκα, ουτε οτιδήποτε αλλα.....προσφατα, ανακαλυψα οτι ενα ποτηρι νερο οταν χυπνησω, καμιααααα φορα, βοηθαει....οχι παντα ομως..........
εχω την αισθηση οτι το προβλημα σου ειναι το ΝΕΡΟ!
βλεπω οτι κανεις μια πολυ ελαφρια διατροφη.
οταν το κανουμε αυτο, συνηθως δεν διψαμε και κανουμε κοπο να πιουμε το νερο που ειναι απαραιτητο.
με αυτα που περιγραφεις οτι τρως, ποσα ποτηρια νερο υπολογιζεις οτι πινεις κατα μεσο ορο?
πιστευω οτι ξεχνιεσαι και δεν πινεις αρκετο...απο τη μια το θεμα της ελαφριας διατροφης κι απο την αλλη το γεγονος οτι μερικες (εστω) φορες, λιγο νερο σε βοηθαει, με κανουν να πιστευω οτι φταιει αυτο...δοκιμασε να το μετρησεις κι αν πινεις λιγο να το αυξησεις...
ΜΜΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΣΣΣ ΣΣΣΣ!!!Quote:
Εβελυν, μπορείς να μείνεις έγκυος μέχρι την εμμηνόπαυση, γι'αυτό μην αγχώνεσαι, αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξεις τη διατροφή σου για 3-6 μήνες ώστε το έμβρυο να βρει πολλά καλούδια να φάει - σίδηρο, φυλλικό οξύ - πράγματα που θα το κάνουν γερό και θα του εξασφαλίσουν μακροχρόνια υγεία! :)
Ενα γλυκο φιλακι σε μια γλυκια μανουλα!!!
Πηγα σε διαιτολογο χτες (καινουριο) και μου υποσχεθηκε οτι θα με βοηθήσει να λυσω το προβλημα μια για παντα!!!
Την ειδα πολυ σιγουρη και αυτο με εκανε κι εμενα να νιωσω σιγουρια...
Αντε να δουμε, γιατι εχω αποφασισει πως στο θεμα της διατροφης, του βαρους και του εντερου, θα δωσω ενα οριστικο τελος!!! Και θα με βοηθησουν και η διατροφολογος και η ψυχολογος μου....ε, δεν γινεται πια!!! Εχω πρηξει τον καημενο μου τον αντρουλη και θα κλαταρει κι αυτος που ειναι και σαν της ρεγγας το παϊδι!!
Και εχω υποσχεθει στον εαυτο μου επισης, οτι τον επομενο χρονο που θα παντρευτουμε, θα ειμαι η πιο ομορφη νυφη!!!
Μας βλέπω να κάνουμε γκέιτ-κράσινγκ το γάμο σου Εβελυν! ΛΟΛ Δηλαδή να εμφανιστούμε απρόσκλητοι με ένα μεγάλο πανώ που να λέει κάτι που θα σε κάνει να κοκκινήσεις. Μην ανησυχείς, θα είμαστε ήδη πιωμένοι οπότε θα κάνεις οικονομία στα ποτά μετά και θα σου τραγουδήσουμε και δωρεάν, τί άλλο θέλεις!
Η κοπέλλα που με έβαλε στα αίματα να κάνω δακτυλίδι είχε πει ότι η κοιλιοπλαστική κοστίζει 1.500 ευρώ. Φαντάζομαι ότι είναι χωρίς απόδειξη. Η διπλανή μου που έκανε δακτυλίδι και κοιλιοπλαστική είχε πληρώσει 7,500 ευρώ. Δεν μπορώ να πω ότι η μέθοδος ραψίματος που της κάνανε με ενθουσίασε. Είμαι βέβαιη ότι θα έχει μια μεγάλη ουλή στο τέλος αν κρίνω από τις δικές μου ουλές (χασάπηδες!)
Καλησπέρα σε όλους σας...
Ανακάλυψα το φόρουμ τυχαία σήμερα, ψάχνοντας μέσω της google πηροφορίες για το μπαλόνι. Έχω μείνει άφωνη από όσα διαβάζω και φυσικά νομίζω ότι έμαθα όσα χρειαζόμουν. Η παρέα σας είναι καταπληκτική και υποστηρικτική για κάποιον που είναι σε κατάσταση δίαιτας ή τελοσπάντων νιώθει ότι πρέπει να μπει. Είμαι δασκάλα, 30 χρονών, 1.68, 100 κιλά, με πολλούς καλούς φίλους, πολλές δουλειές, ευχαριστημένη γενικά από την ζωή μου αλλάεπιτέλους πρέπει να αδυνατίσω. Είναι αστείο αλλά είναι η πρώτη φορά που το παραδέχομαι.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα, σκοπεύω να γίνω μέλος της παρέας. Πάω να γράψω και για το ALKA-TEST τώρα. Είναι μια από τις λίγες δίαιτες που έχω κάνει.
Πίνω 6 ποτηρια......ουτε πανω, ουτε κατω....καλα δεν ειναι? προσπαθω να το κανω 8 αλλα δεν μου βγαινει..Quote:
Originally posted by 2sweet2b4go10
Αγαπητη Εβελυν
εχω την αισθηση οτι το προβλημα σου ειναι το ΝΕΡΟ!
βλεπω οτι κανεις μια πολυ ελαφρια διατροφη.
οταν το κανουμε αυτο, συνηθως δεν διψαμε και κανουμε κοπο να πιουμε το νερο που ειναι απαραιτητο.
με αυτα που περιγραφεις οτι τρως, ποσα ποτηρια νερο υπολογιζεις οτι πινεις κατα μεσο ορο?
πιστευω οτι ξεχνιεσαι και δεν πινεις αρκετο...απο τη μια το θεμα της ελαφριας διατροφης κι απο την αλλη το γεγονος οτι μερικες (εστω) φορες, λιγο νερο σε βοηθαει, με κανουν να πιστευω οτι φταιει αυτο...δοκιμασε να το μετρησεις κι αν πινεις λιγο να το αυξησεις...
....μμμμμμμμ θα γλυτωσω και DJ....!!!! Λοιπόν Τανια, γραφε: Θελω να μου πειτε το "σημερα γαμος γινεται" (σταθερες αξιες) και "ωραια που'ναι η νυφη μας, ωραια τα προικια της" και στο ωραια, χωστε καπου κει διπλα και το "αδυνατη"....δηλαδη : ωραιακαιαδυνατη που'ν'η νυφη μας......καλο ε?Quote:
Μας βλέπω να κάνουμε γκέιτ-κράσινγκ το γάμο σου Εβελυν! ΛΟΛ Δηλαδή να εμφανιστούμε απρόσκλητοι με ένα μεγάλο πανώ που να λέει κάτι που θα σε κάνει να κοκκινήσεις. Μην ανησυχείς, θα είμαστε ήδη πιωμένοι οπότε θα κάνεις οικονομία στα ποτά μετά και θα σου τραγουδήσουμε και δωρεάν, τί άλλο θέλεις!
Καλωσόρισες Φαίδρα και καλή προσπάθεια.
Μια γνωστή μου που έβαλε το μπαλόνι είχε συνέχεια εμετούς. Εχασε βέβαια καμμιά 30ριά κιλά σε 6 μήνες αλλά ήταν φοβερά κουρασμένη και απογοητευμένη από την αντιμετώπιση που είχε από το γιατρό της. Κατά τη γνώμη της έπρεπε να της είχε ξεφουσκώσει λίγο το μπαλόνι ώστε να μπορεί να τρώει κάπως αλλά ο κύριος έδειξε πλήρη αδιαφορία και ακόμα και όταν του έκανε παράπονα στο τέλος, την αγνόησε. Τώρα μου έγραψε ότι άρχισε να βάζει τα κιλά πίσω (φυσικό είναι αφού τώρα μπορεί να φάει πλέον σε σύγκριση με τη στερητική - αναγκαστικά - διατροφή που έκανε).
Εβελυν αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο με το νέο παπά του χωριού που έλεγε στη λειτουργία 'υπέρ της άνωθεν ειρήνης' και η Κατερίνα από το κάτω χωριό που κορδωνόταν ότι ήταν καλλίτερη από την Ειρηνούλα του πάνω χωριού πήγε μια μέρα και τον δωροδόκησε έτσι που στην επόμενη λειτουργία το εκκλησίασμα άκουσε 'υπέρ της άνωθεν ειρήνης και της κάτω Κατερίνης' ΛΟΛ
καλησπερα Φαιδρα, καλως ηρθες :)Quote:
Originally posted by faidra
Καλησπέρα σε όλους σας...
Ανακάλυψα το φόρουμ τυχαία σήμερα, ψάχνοντας μέσω της google πηροφορίες για το μπαλόνι. Έχω μείνει άφωνη από όσα διαβάζω και φυσικά νομίζω ότι έμαθα όσα χρειαζόμουν. Η παρέα σας είναι καταπληκτική και υποστηρικτική για κάποιον που είναι σε κατάσταση δίαιτας ή τελοσπάντων νιώθει ότι πρέπει να μπει. Είμαι δασκάλα, 30 χρονών, 1.68, 100 κιλά, με πολλούς καλούς φίλους, πολλές δουλειές, ευχαριστημένη γενικά από την ζωή μου αλλάεπιτέλους πρέπει να αδυνατίσω. Είναι αστείο αλλά είναι η πρώτη φορά που το παραδέχομαι.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα, σκοπεύω να γίνω μέλος της παρέας. Πάω να γράψω και για το ALKA-TEST τώρα. Είναι μια από τις λίγες δίαιτες που έχω κάνει.
σου ευχομαι καλη και ευχαριστη διαμονη, κι ελπιζω η επαφη σου με τον κοσμο εδω να βοηθησει λιγακι να βρεις αυτο που θες να κανεις και να σε στηριξει στο να το καταφερεις, οσο βοηθησε και αρκετους απο μας :)
θα τα λεμε ;)