-
λοιπόν,εκλεισα και εγω ενα ραντεβου αλλα δυστυχως ειναι σε ενα μηνα.
θα μου πεις τοσα χρόνια εισαι ετσι, ο ενας μηνας σε χαλασε;
οχι, απλως τωρα ειμαι σε διαθεση προσπάθειας, σε ενα μηνα μπορει να με εχει παρει τοσο απο κατω που να μην μπορω να προσπαθησω καν.
Και ειδικά οι γιορτές με τα γλυκά τους ειναι το χειροτερο μου, δεν μπορω να κρατηθω με τιποτα.
τελος πάντων, θα σας πω οταν θα εχω νεοτερα
dolphin σε ευχαριστω πολύ, εσυ με παροτρεινες με αυτα που μας ειπες...
-
Να' σαι καλά LSD. Να δεις που θα σε βοηθήσει. Αυτόν τον 1 μήνα αναμονής χρησιμοποιήσέ τον υπέρ σου. Δηλαδή, βάλε σαν στόχο σε 1 μήνα που θα πας να έχεις να τους πεις καλά νέα οπότε να προσπαθείς για το καλύτερο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Θα περάσει γρήγορα ο καιρός κι ούτε που θα το καταλάβεις. Κι εμένα οι γιορτές είναι το χειρότερό μου. Όλοι μας θα κληθούμε να περάσουμε ΚΑΙ από αυτή τη δοκιμασία. Θα δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον.
-
Και εγώ επισκέφτηκα την Ανάσα. Παρακολουθούμαι ένα μήνα περίπου τώρα. Μέχρι σήμερα είμαι απίστευτα ευχαριστημένη και σιγά - σιγά κάνω μικρά βηματάκια και συνειδητοποιώ πολλά πράγματα. Ευχαριστώ τον Θεό που υπάρχει και αυτό το κέντρο γιατί ένιωθα εντελώς χαμένη. Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τόσο οργανωμένο και νιώθω απίστευτα όμορφα και ελεύθερα με την ψυχολόγο μου!
-
Το κακό είναι ότι είναι ανοιχτό μόνο 10.00-18.00 τις καθημερινές οπότε όσοι δουλεύουμε...την πατήσαμε...
-
πόσο συχνα πηγαινετε;
σας παρακολουθει και ψυχολογος κ διαιτολογος; περιπου ποση ωρα κραταει η καθε επισκεψη;
ανυπομονω να ερθει κ εμενα το ραντεβου μου...
ναι, ειναι κριμα που ειναι μονο πρωι, φανταζομαι οτι ειναι και θεμα κοστους...
-
Το πόσες φορές θα πηγαίνεις εξαρτάται από περίπτωση σε περίπτωση. Ανάλογα με το τί θα κρίνουν, τόσο η ψυχολόγος όσο και η διαιτολόγος και η ιατρός. Σχετικά με τη δική μου περίπτωση έχω δεί μια φορά τη διαιτολόγο και θα την δώ και σε 15 περίπου μέρες ξανά, 1 φορά την ιατρό και θα την ξαναδώ το νέο έτος αφού κάνω κάποιες εξετάσεις, ενώ την ψυχολόγο τη συνάντώ κάθε εβδομάδα. Εγώ, πάντως, δεν βλέπω την ώρα να φτάνουν τα καθορισμένα ραντεβού μου γιατί αισθάνομαι να κάνω σαφή βήματα μπροστά, αν και είμαι ακόμα πολύ φοβισμένη.
-
Εγώ θα ξεκινήσω τη θεραπεία την ερχόμενη Πέμπτη. Η ψυχολόγος μου είχε πει ότι καλό θα ήταν να βλεπόμαστε μια φορά την εβδομάδα, ίδια μέρα. Αυτό όμως, λόγω δουλειάς, είναι δύσκολο οπότε θα πηγαίνω μια φορά στις 15 μέρες. Θα δω πώς θα πάει την Πέμπτη και θα σας ενημερώσω.
-
Δελφινάκι μου,καλή συνεργασία με όλους όσους θα σχετιστείς εκεί στην ΑΝΑΣΑ και ασφαλώς καλά αποτελέσματα!
Ακούγεται πολύ οργανωμένη η προσέγγιση τους και πιστεύω πραγματικά πως θα σε βοηθήσει!
Λυπάμαι που δεν ευτυχήσατε με τον αρραβωνιαστικό σου,που ναυάγησαν τα κοινά σας όνειρα,έστω προς το παρόν,
αλλά ο χωρισμός ειδικά αυτήν την περίοδο μπορεί να σου δώσει την ώθηση που σου έλειπε από καιρό...
Νομίζω πως όλη αυτή η συγκυρία,σε συνδυασμό πάντα με την ατομική σου προσπάθεια,θα αποβεί προς μεγάλο όφελος σου!
Ωστόσο,ξέρω κι εγώ από προσωπική πείρα πόσο δύσκολο είναι ν'αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο,οπότε σου εύχομαι περίσσια δύναμη!
Όλα θα πάνε μια χαρά αρκεί να το πιστέψεις εσύ η ίδια!Τα καλύτερα είναι εμπρός μας! :)
-
Σ΄ευχαριστώ πολύ Nadine για το κουράγιο που μου δίνεις, αν κι εγώ σε άλλο post μου σχετικά με τον ʼγιο Βασίλη σε αποθάρρυνα... Ο χωρισμός με τον αρραβωνιαστικό μου ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Δεν έπρεπε καν να είχα αρραβωνιαστεί πιστεύω. Οπότε το λαμβάνω ως θετική εξέλιξη και προχωράω μπροστά μακριά από αρνητικές επιρροές και ειρωνείες...
-
Σωστή!Πολύ χαίρομαι,δελφινάκι μου,που ήδη έχεις αυτήν την οπτική!
Προχωράμε λοιπόν,πάντα με την ελπίδα κάποια μέρα σύντομα να γεννηθεί ομορφιά μέσα από τον πόνο...
-
Καλημέρα!
Προχθές πήγα για τρίτη φορά στο κέντρο ΑΝΑΣΑ. Μιλήσαμε με την ψυχολόγο για περίπου 1 ώρα. Της είπα για τα βουλιμικά που είχα τις τελευταίες μέρες μετά από 1 μήνα και 1 εβδομάδα αποχής. Προσπάθησε να με κάνει να σκεφτώ τι αισθανόμουνα πριν το βουλιμικό, αν άλλαξε κάτι στη διάθεσή μου. Της είπα ότι παραδόξως ήμουνα μια χαρά ψυχολογικά και μάλιστα εκείνες τις μέρες ακολουθούσα ένα αρκετά ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα. Καταλήξαμε στο ότι καμιά φορά τα συναισθήματα αλλάζουν τόσο γρήγορα και φυσικά υποσυνείδητα ώστε δεν καταλαβαίνουμε πάντα το πώς και το γιατί άλλαξαν. Μου είπε πάντως ότι σίγουρα πίσω από κάθε βουλιμικό κρύβεται μια ψυχολογική αιτία ακόμα κι αν νιώθουμε καλά.
Μου έδωσε 2 δελτία. Ένα για να καταγράφω την ημερήσια διατροφή μου κι ένα για να καταγράφω συναισθήματα και συμπεριφορές σε περίπτωση βουλιμικού επεισοδίου.
Της είπα ότι απ' ότι έχω παρατηρήσει, τα περισσότερα βουλιμικά μου ξεκινάνε αν φάω κάτι παραπάνω από αυτό που θεωρώ φυσιολογικό, ακόμα κι αν αυτό είναι κάτι ελαφρύ κι ακίνδυνο, ή κάτι ΄΄απαγορευμένο΄΄ όπως γλυκά και παχυντικές τροφές. Επίσης, ότι σε κάθε βουλιμικό τρώω περίπου τα ίδια τρόφιμα και συνήθως τρόφιμα τα οποία έχω στερηθεί ή καταναλώνω σε πολύ περιορισμένες ποσότητες π.χ. ψωμί, κουλούρια, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες κ.τ.λ. Μου είπε βέβαια ότι είναι λάθος να κατατάσσουμε τις τροφές σε ΄΄απαγορευμένες΄΄ και μη και να μη στερούμαστε διότι έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες υπερφαγίας. Συζητήσαμε και για τη συμπεριφορά των δικών μου, για τη δύσκολη περίοδο των γιορτών, για την επίδραση του αλκοολ στην όρεξη και τη συμπεριφορά μας και για διάφορα άλλα θέματα.
Το επόμενο ραντεβού μας είναι στις 22/12. Θα σας ξαναγράψω να σας πω νέα μου. Ελπίζω να μη σας κούρασα...
-
Δελφινακι δεν μας κουραζεις!Χαιρομαστε με την προοδο σου και τις μικρες και μεγαλες νικες ολων μας..Λεγε μας τα νεα σου και τι μαθαινεις στην Ανασα..Ειναι χρησιμα και για οσους δεν εχουν προσβαση σε ειδικο..Εκλεισα κι εγω ραντεβου στην Ανασα την ιδια μερα..!!Θα ειναι το δευτερο και περιμενω πως και πως να μου πουν το θεραπευτικο τους πλανο..
-
Reaki καλημέρα!
Σκέφτεσαι να πηγαίνεις κάθε βδομάδα ή κάθε 15 μέρες? Τι συχνότητα σου έχουν προτείνει?
-
Καλησπερα!Περιμενω τη Δευτέρα το δευτερο ραντεβου με τη ψυχολογο, οποτε θα μου πει ποσο συχνα, για ποσο καιρο θα με παρακολουθουν..Μακαρι να ειναι καθε εβδομαδα, γιατι δεν τα καταφερνω, οσο κι αν σφιγγω τα δοντια.Χαλασα εφτα συνεχομενες μερες, και εκει που ελεγα να το δω μεμονωμενα και να προχωρησω, ακολουθησαν τεσσερις τραγικες μερες βουλιμιας, παροτι αρρωστη με πυρετο, χωρις γευση, χωρις οσφρηση και με πονολαιμο!!!Καθε βουλιμικο πια με βουλιαζει σε απελπισια, με διαλυει σωματικα και ψυχικα.Δεν μπορω πια να συμπεριφερομαι σχεδον φυσιολογικα στην υπολοιπη καθημερινοτητα μου.Η βουλιμια εχει διαποτισει τα παντα..Κι εκει που ισορροπω καμια βδομαδα, δειχνω και νιωθω καλυτερα, ανακτω την αυτοεκτιμηση μου, εκει το χαλαω..Σαν να μη θελω να γινω καλα..Εσυ πηγαινεις καθε βδομαδα;Παιρνεις βοηθεια;
-
Μου είχε προτείνει να πηγαίνω κάθε εβδομάδα αλλά λόγω δουλειάς θα πηγαίνω κάθε 15 μέρες για αρχή τουλάχιστον. Την τελευταία φορά, μετά τη συζήτηση που είχαμε με την ψυχολόγο έφυγα πολύ ξελαφρωμένη.
Κι εγώ μετά από κάθε βουλιμικό νιώθω ακριβώς τα ίδια με΄σένα. Με συμβούλεψε η ψυχολόγος, το κάθε βουλιμικό να το αντιμετωπίζω ως μεμονωμένο περιστατικό και να συνεχίζω την επόμενη μέρα κανονικά.
Θα ξαναπάω στις 22/12 και θα γράψω τις εξελίξεις.
Μέχρι τότε υπομονή....