-
Έχω πάρα πολύ καιρό να γράψω αλλά με τίποτα δεν θα μπορούσα να αντισταθώ στο πόστ σου Cherie
γιατί πολύ απλά τόσο το τελευταίο όσο και το πρώτο (δυο χρόνια πριν) θα μπορούσαν άνετα να είχαν γραφτεί απο εμένα.
Καταρχήν ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που παρα το κόλλημα συνεχίζεις ακάθεκτη, δεν το έχω καταφέρει ποτέ. Το καλύτερο πάντως που έχεις να κανεις είναι να συνεχισεις με υπομονή, ξερώ ότι μπορει να εισαι στα προθυρα νευρικου κλονισμού αλλά μην τα καταστρέψεις όλα please.
Δυστυχώς ουσιαστικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, μπορεί όντως να είναι κάτι ορμονικό και να σχετίζεται με την περιοδο, μπορει να ειναι μια ρημάδα κατακράτηση, 1002 μπορει...
Εγώ αυτό που κάνω είναι να εναλλάσσω τον αριθμό των θερμίδων, πχ αντί να παίρνω 1200 καθημερινά να παίρνω τη μια 1000 και την άλλη 1400, ο μέσος όροσ παραμένει ο ίδιος.
Τώρα να σου πώ κρύψε τη ζυγαριά?Δεν θα το κάνεις.Θα ήταν πολύ καλό αλλά σε καταλαβαινω κιόλας!
Πάντως μην της κάνεις τη χάρη να τα παρατήσεις, η ζυγαριά μπορεί στο ξεκουδουνο να δείξει μαζεμένο 1 κιλό!Και εννοέιται να μην μειώσεις άλλο τις θερμίδες!Αντιθέτως ένα ελέυθερο γευμα θα ήταν καλή ιδέα πιστευω αν νιώθεισ ότι το χρειάζεσαι.
Τι άλλο να πώ, πραγματικά συμπάσχω!Ελπίζω να σου φέρει καλά νέα σύντομα η καταραμένη!
-
Ασημένια γλυκιά μου δεν ξέρεις πόσο χρειαζόμουν μια απάντηση...ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τις υστερίες μου και να απαντήσεις!Δεν ξέρω αν μου αξίζει ακόμα το μπράβο αν και μου δίνει πολύ δύναμη.Μετά τις 14 μέρες συνήθως τα παρατάω...θα δείξει...Το σκεφτόμουν να πω την αλήθεια ένα ελεύθερο για σήμερα, μέχρι τις 1800 θερμίδες πιστεύω ότι είναι οκ, και εννοείται χωρίς ζύγισμα αύριο, απλά φοβάμαι μην το συνεχίσω και κάνω πάλι μια τρύπα στο νερό...Ελπίζω να σταθώ δυνατή και αύριο να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα...
Εύχομαι να βρίσκεσαι σε καλύτερο σημείο από μένα, και αν όχι ελπίζω να βρεις τη δύναμη που χρειάζεσαι και να ξεπεράσεις ό ,τι σε βασανίζει όσο πιο σύντομα γίνεται!
Και πάλι σ΄ευχαριστώ πολύ :saint2:
-
Τίποτα κοριτσάκι μου, μακάρι να μπορουσα να βοηθήσω και πιο ουσιαστικά. :starhit:
Συμφωνώ απολύτως με το σημερινό ελεύθερο, όσο για αυριο μη φοβάσαι και εγω ετσι λέω αλλά μια χαρά επανέρχομαι, άλλο το ελευθερο άλλο το υπερφαγικό- εκεί είναι που αργώ να επανελθω αλλά τι να σου κάνει?κολλημμένο μυαλό, όλα η τιποτα!
Εγώ πλέον είμαι κοντά στο στόχο μου, αλλά έχω φτάσει εδώ με πολύ αργους ρυθμους, κάνω μια μερα διαιτα- μια συντήρηση στο περιπου και έτσι έχω κάπως μειώσει τα υπερφαγικά.Και έχω απεξαρτηθεί και απτη ζυγαριά, κάπως ετσι τα έχω καταφέρει!Δεν ξέρω για σένα αλλά τόσα χρόνια σε έμενα η στερηση και η πιέση λειτουργουσε αρνητικά τελικά.
Συνεχισε δυναμικά και θα ανταμειφθείς, θα περιμένω νεότερα:love:
-
Χαίρομαι πολύ για σένα!Εύχομαι να καταφέρω να απεξαρτηθώ κι εγώ κάποια στιγμή από τη ζυγαριά ή έστω να μη με επηρεάζει τόσο πολύ η ένδειξή της...Και για μένα, αλλά και για όλους νομίζω πως η στέρηση και η πίεση μόνο αρνητικά μπορούν να λειτουργήσουν.
Θα κάνω λοιπόν το ελεύθερο μου σήμερα και θα προσπαθήσω να το χαρώ και να μη σκέφτομαι αρνητικά ...Ίσως τελικά να μου κάνει και καλό:puzzled:
Να είσαι καλά ασημένια μου! Και να μπαίνεις κι εσύ που και που να μας λες τα δικά σου:wink1:
-
don't give up don't give in :love:
-
Cherie :starhit: που είσαι κοριτσάκι μου; Πώς τα πας;
Ξεκόλλησε η ζυγαρία;Την έσπασες; Ελπίζω απλά να περνάς τέλεια και γιαυτό να μην γράφεις.
Οταν μπεις περιμένω νεάκια,φιλιά;)
-
clickaki σ'ευχαριστώ:yes:
Ασημένια το ενδιαφέρον σου και μόνο με προκαλεί ώστε να συνεχίσω να προσπαθώ!Σ'ευχαριστώ τόσο πολύ!Ήθελα να γράψω νωρίτερα αλλά ένα πρόβλημα στο internet δεν με άφηνε...!Λοιπόν τα νέα μου...όχι πολύ καλά αλλά το παλεύω...Το ελεύθερο κράτησε όχι 1 αλλά 3 μέρες, δηλαδή μέχρι και την κυριακή, οι θερμίδες αρκετά ελεγχόμενες, έφτασα μέχρι 2300, αλλά τη δευτέρα κατάφερα κάπως να το μαζέψω. 'Ενιωθα βέβαια απαίσια, φουσκωμένη και τα κλασσικά, και πραγματικά απορώ πως δεν συνέχισα τα ξέσπασμα στο φαγητό. Δεν ανέβηκα στη ζυγαριά ακόμα, αφού γενικά κυμαίνομαι αρκετά ψηλά σε θερμίδες και νιώθω πως θα απογοητευτώ, οπότε όσο μπορώ να κρατηθώ θα το κάνω..Κάθε μέρα προσπαθώ να μειώσω τις θερμίδες κατά 100 οπότε υπολογίζω τη δευτέρα να είμαι και πάλι στις 1000-1200 και να συνεχίσω από εκεί που το άφησα(ελπίζω....). Σε άλλη περίπτωση θα τα έβαζα με τον εαυτό μου που δεν μπορεί να πειθαρχήσει και να επιστρέψει στη δίαιτα μετά από μια ελεύθερη μέρα.Σιγά σιγά βλέπω πως το αντιμετωπίζω λίγο πιο ψύχραιμα και προσπαθώ να το δω σαν ένα τρίτο άτομο, σαν να μην αφορά εμένα. Αυτά προς το παρόν...ελπίζω όταν ξαναγράψω να έχω καλύτερα νέα από το μέτωπο της ζυγαριάς...:D
-
ΟΛΕ βρε Cherie μου, και που δεν τα παρατάς και που αποφάσισες να αφήσεις λίγο τη ζυγαριά και να ακούσεις το σώμα σου. Αν και
εδώ που τα λέμε μια χαρά θα είναι το νουμεράκι που θα δεις γιατί ουσιαστικα μέρες συντήρησης κάνεις.Μην κοιτάς που εμείς είμαστε
κολλημένες στο 1200 και ότιδήποτε παραπάνω είναι η καταστροφή.Θερμιδικά, είναι η μέρα ενος κοινού ανθρώπου απλά εμεις συνηθίζουμε
στο λίγο και μας φαινομαστε τουμπανο μετα.
Πάντως αυτό το ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα που λες, ΠΟΣΟ δικιο έχεις;!!Οταν συμβουλεύουμε άλλους είμαστε για φίλημα τόσο ωραία που τα λέμε,
και στον εαυτο μας είμαστε για χαστούκια. Αυτό το αυτοκαταστροφικό θέλω και εγω κάποια στιγμη να το διώξω εντελώς απο πάνω μου.Καλά, έχω βελτιωθεί απτα παλιά χάλια αλλά θέλει δουλειά ρε γμτ.
(Αυτό με το 100-100 πολύ καλό μου ακούστηκε, θα το δοκιμάζω και εγώ,θα είναι πολύ ομαλή η επιστροφή)
Ουφ πολλά είπα πάλι!Καλά νταξ μη μου λες τέτοια, αν σε βοηθάει έστω και 5% το ενδιαφέρον μου θα βάλω υπενθύμιση να σου γράφω κάθε μία ώρα
:lol:
Τεσπά θέλω πολύ να τα καταφέρεις(<-σιγουράκι):bouncy:
-
Cherie cherie... δεν ξερω απο που να πρωτοαρχισω..Καταρχην εχω κι εγω νευρικη βουλιμια πανω απο 6 χρονια.. απο το καλοκαιρι εχω μειωσει παρα πολυ τους εμετους, και εχω βελτιωσει και τη διατροφη μου.. η ψυχολογια μου θα στρωσει οταν βγω τελειως απο αυτην την κολαση.. ηθελα να σου πω οτι εχω καταλαβει οτι τα βουλιμικα τα κανουμε ολες πανω κατω για τους ιδιους λογους
α) επειδη δεν τρεφομαστε σωστα- εχουμε επιχειρησει διαιτες στερητικες ή μια ζωη βρισκομαστε σε κατασταση "διαιτας"
β) επειδη δεν ειμαστε καλα ψυχολογικα και θελουμε να παρουμε απο καπου μια γρηγορη ικανοποιηση ενα "quick fix"=γρηγορο φτιαξιμο και το φαι μας προσφερει στιγμιαια μια μεγαλη ικανοποιηση
γ) ειτε εχουμε νιωσει με το μυαλο μας οτι ειμαστε αποδεκτες ειτε σε φιλους ειτε σε συγγενεις με λιγα κιλα, και αρα αν εχουμε λιγα κιλα ειμαστε και χαρουμενες.
δ)ειτε απο βαρεμαρα!!
θελω να σου πω οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες! εχεις καταλαβει μαλλον οτι εχεις μπει σε μια διαδικασια απο την οποια ενω θελεις να βγεις δεν μπορεις.. Να ξερεις οτι μπορεις, απλα ειναι δυσκολο, θελει γερα νευρα, υπομονη και να ξαναγαπησεις τον εαυτουλη σου:love: αα! και να το παρεις αποφαση, να πεις οτι θελω να αλλαξω ολα,να γινω καλα, δεν πιστευω να σου αρεσει η ζωη σου ετσι!!
πρωτα απολα πρεπει να αλλαξεις ριζικα τη διατροφη σου ωστε να αποτρεπεις τα βουλιμικα λογω στερησης φαγητου. αν το κανεις αυτο θα μειωσεις αισθητα τον αριθμο των επεισοδιων-εγγυημενα. πρεπει να τρως απόλα , καθε 3 ωρες ωστε να μην πεινας πολυ και στα 3 κυρια γευματα σου να συνδυαζεις παντα πρωτεινη και υδατανθρακα + κατι φρεσκο(φρουτα ή λαχανικα) . μπες στο τοπικ 3ωρα και τριαδες γευματων και θα καταλαβεις πολυ περισσοτερα, μπορεις να ζητησεις και διευκρινισεις!!
οσο για τα ψυχολογικα.. πρεπει να αναθεωρησεις πολλα πραγματα, να ξαναιεραρχησεις στο μυαλο σου τα θελω σου.. δηλαδη πρωτα πρωτα να εχεις το "να ειμαι καλα,χαρουμενη, ευτυχισμενη, να περναω καλα, να ειμαι υγιης!!" και το "να ειμαι αδυνατη" να μην υπαρχει καν , ουτως η αλλως με τη διατροφη που θα κανεις δεν θα χαλασει το σωμα σου, αν μαλιστα γυμναζεσαι και λιγο, το οποιο ειναι πολυ καλο για απειρους λογους--και για την ψυχολογια μας επισης-- δεν θα εχεις κανενα προβλημα..
οι 1200 θερμδες που ειδα πιο πανω ειναι τραγικα λιγες και να ξερεις οτι σε οδηγουνε με μαθηματικη ακριβεια σε βουλιμικα.. επισης δεν παιζει να παιρνεις ολα εκεινα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται ο οργανισμος σου..
Καρδια μου, παρτο αποφαση και βαλε στοχο να νικησεις τη βουλιμια, αυτο προεχει σ αυτη τη φαση της ζωης σου.. θα βρεις πολλα ατομα εδω μεσα που με χαρα θα σε βοηθησουν , ειτε συζητωντας ειτε δινοντας σου συμβουλες, δεν εισαι η μονη που το περνας δυστυχως.. !!
ελπιζω να σε ταρακουνησα -συτο ηθελα- και να λαβεις δραστικα μετρα πριν ειναι αργα!
με αγαπη..:love: