Quote:
Originally posted by parlats
Αγαπητέ Αντρέα
Διάβασα με προσοχή το blog σου και έχω να σου πω κάποια πράγματα χωρίς να επιτίθεμαι σε σένα προσωπικά αλλά:
1) Απαγορεύεται σε έναν μη πτυχιούχο να ανεβάζει σε ιστοσελίδα, προσωπικές του εκτιμήσεις και τρόπους επίλυσης διαφόρων προβλημάτων με άμεση σχέση με τη σπουδή του.
2) Βεβαίως συμφωνώ να αποδεικνύουμε με βιβλιογραφία τα επιστημονικά μας λεγόμενα αλλά...
Προσωπικά είμαι πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις. Διαφωνώ σε κάποια σημεία μ'αυτά που γράφεις και προσωπικά δε λαμβάνω υπόψην τόσο πολύ τις βιβλιογραφίες καθώς τα τελευταία 10 χρόνια, δούλευα με αθλητές και έχω περάσει πάμπολλες φορές από όλα τους τα προβλήματα.
Δεν έχω καμία ειδικότητα στη διατροφή, παρά μόνο εμπειρικά, έχω όμως στην άθληση ώντας παλιός αθλητής και νυν επαγγελματίας στο χώρο, με εμπειρία από επαγγελματικές ομάδες σε Α και Β Εθνική.
Η εμπειρία αποδεικνύει πολλά περισσότερα από γνώσεις και διάβασμα, φαντάζομαι θα συμφωνούμε σ'αυτό.
Δε θα κάτσω να σου πω ότι είσαι μικρός και δε ξέρεις, ότι δεν έχεις πτυχίο άρα μη μιλάς και άλλα τέτοια.
Οφείλω όμως να σου ζητήσω τουλάχιστον να δεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Μπορείς να προσπαθήσεις να δεις μια πλευρά που ούτε γνώρισες ποτέ και που βέβαια σου εύχομαι να μη τη γνωρίσεις ποτέ. Αυτή η πλευρά, θα σου φανερώσει πολλά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις και που κανένα βιβλίο ή βιβλιογραφία θα στα εξηγήσουν τουλάχιστον απτά και αντικειμενικά καθώς όλα αυτά είναι γραμμένα από άτομα με γνώσεις μεν αλλά με φυσιολογικά σώματα :)
Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα μας, αναλωνόμαστε σε τσακωμούς και αντιπαραθέσεις ενώ το ζητούμενό μας είναι κάθε άλλο παρά αυτό.
Σας παρακαλώ, ας σταματήσουμε εδώ, κρίμα είναι...
Πραγματικά δεν κατανοώ τι πρόβλημα υπάρχει, και το μόνο νόημα που βγάζω είναι ότι δεν πρέπει να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω πτυχίο - βέβαια αν οι απόψεις μου συμβάδιζαν με της πλειοψηφίας και των δικών σου να μην υπήρχε θέμα. Αν έχεις οποιαδήποτε ένσταση στην βιβλιογραφία που παραθέτω μπορείς να την θέσεις - λες ότι δεν στρέφεσαι προσωπικά και ότι δεν είμαι μικρός αλλά στην ουσία τι κάνεις , μου λες πως δεν είμαι έμπειρος, ότι εσύ είσαι πολλά χρόνια στο επάγγελμα σου κτλ κτλ. Συγχαρητήρια για την εμπερία στο αντικείμενο σου, είμαι σίγουρος ότι βοηθάει αλλά αυτό τι σχέση έχει με την συζήτηση, τα επιχειρήματα μου και την βιβλιογραφία που έθεσα.