Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Δυστυχώς συμφωνώ με τον Κρίνο
αααα καλοοο...
:cool:
Printable View
Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Δυστυχώς συμφωνώ με τον Κρίνο
αααα καλοοο...
:cool:
Αμαλια Καλυβινου
fakellaki.blogspot.com
δεν καταλάβατε.. δεν φέρνω αντίρρηση
με την ψυχική δύναμη αυτών των ανθρώπων που πολεμάνε για να κρατηθούν στην ζωή, η αντίρρησή μου έρχεται, στο να παίρνεις δύναμη απο αυτούς τους ανθρώπους, απο ιστορίες που μόνο τα κλάμματα μπορείς να βάλεις κ να αναγνωρίσεις πόσο ΑΔΙΚΗ είναι η ζωή! Αυτή όμως είναι..
Τώρα το αυτοκτονικό στυλάκι krino μου, καλύτερα ΜΗΝ πάθεις για να μάθεις! Κ θεωρώ κάποιον που παίρνει δύναμη απο τον πόνο των άλλων.. μη φυσιολογικό!
Κ εγωίστρια δεν πρόκειται να γίνω κ να πατήσω επι πτωμάτων για να επιβιώσω..
Ας μην γινόμαστε έρμαια των μικρών εγωιστικών μας τάσεων!
Να ξυπνώ κάθε πρωί μ ενα χαμόγελο που να φωτίζει το πρόσωπό μου, να υποδέχομαι τη μέρα με σεβασμό για τις ευκαιρίες που φέρνει, να προσεγγίζω τη δουλειά μου με καθαρό μυαλό, να εχω πάντα μπροστά στα μάτια μου, ακόμα κι αν ασχολούμαι με μικροπράγματα, τον απώτατο σκοπό για τον οποίο εργάζομαι, να συναντώ άντρες κ γυναίκες με γέλιο στα χείλη κι αγάπη στην καρδιά, να είμαι τρυφερή, ευγενική κ πολιτισμένη όλες τις ώρες, να φτάνω στη νύχτα με την κούραση που αποζητά πάντα τον ύπνο και την χαρά που προέρχεται από την καλά καμωμένη δουλειά..
.. να πως λαχταρώ να ξοδέψω σοφα τις μέρες μου..
Quote:
Originally posted by mmaria
δεν καταλάβατε.. δεν φέρνω αντίρρηση
με την ψυχική δύναμη αυτών των ανθρώπων που πολεμάνε για να κρατηθούν στην ζωή, η αντίρρησή μου έρχεται, στο να παίρνεις δύναμη απο αυτούς τους ανθρώπους, απο ιστορίες που μόνο τα κλάμματα μπορείς να βάλεις κ να αναγνωρίσεις πόσο ΑΔΙΚΗ είναι η ζωή! Αυτή όμως είναι..
Τώρα το αυτοκτονικό στυλάκι krino μου, καλύτερα ΜΗΝ πάθεις για να μάθεις! Κ θεωρώ κάποιον που παίρνει δύναμη απο τον πόνο των άλλων.. μη φυσιολογικό!
Κ εγωίστρια δεν πρόκειται να γίνω κ να πατήσω επι πτωμάτων για να επιβιώσω..
Ας μην γινόμαστε έρμαια των μικρών εγωιστικών μας τάσεων!
Κατσε πως καταλαβες οτι ειπα να παρεις (ουμε) δυναμεις απο τα βασανα των αλλων??
Αυτο αν το κανεις αποψη, ειναι τελειως διαστροφικο.
Δηλαδη για να καταλαβω, η που θα εισαι στην μουρμουρα η που θα βλεπεις γυρω τα τρις χειροτερα και θα λες οκ??
Δεν ειναι πιο ομαλο να κανεις αυτα που γραφεις στην δευτερη παραγραφο - τα οποια και ασπαζομαι ??
Αν εβαλα αυτο το ποστ ηταν απλα για να δουμε την αλλη πλευρα της ζωης η οποια και υπαρχει μονο και μονο για να την δουμε.
Το αντιδοτο της ζωης ( η αν θες η χαρα της ζωης) δεν μπορει να αντληθει μεσα απο καταστασεις που απλα ειναι χειροτερα απο εμας. Στην τελικη ειναι αδυνατο αυτο να μας πει κατι.
Ομως δεν μπορεις να μην αναγνωρισεις οτι και σε αυτη την περιπτωση υπαρχει ενα πεισμα για ζωη (μεσα στο μικρο προσωπακι της μικρης αλλα και των γονιων της που ζουνε το δικο τους γολγοθα) και αυτο το πεισμα ειναι κατ εμε που πρεπει να κρατηθει.
Και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν τετοιες ενδειξεις παντου γυρω μας και φυσικα και μεσα μας.
Λεω λοιπον οτι αυτο το πεισμα πρεπει να το εξερευνησει ο καθενας μεσα του με την δικη του εσωτερικη ενδοσκοπηση.
Δεν ειναι κατι το φαντασιακο αλλα απολυτα υπαρκτο.
Θα σου πω οτι οποιος αντλει δυναμη απο τον πονο των αλλων ειναι απλα αρρωστος, τα υπολοιπα νομιζω τα καταλαβαινεις.
Οσο για αυτοκτονικες τασεις δεν ειχα ποτε μου και δεν νομιζω να εχω.
Εχω κανει αρκετα ομορφα πραγματα στην ζωη μου και ξερω οτι εχω αρκετο καιρο και διαθεση ακομα για να κανω ακομα περισσοτερο.
Αν υπαρχει κατι μου δινει δυναμη για ζωη αυτο ειναι το να σχεδιαζω το μελλον μου για να ζησω τις ομορφες στιγμες που προσδοκω στο αμεσο - εμμεσο μελλον.
Και ναι αυτο ειναι κατι που το σχεδιαζω καθημερινα ειτε για το σημερα ειτε για πιο μετα.
Να ξυπνώ κάθε πρωί μ ενα χαμόγελο που να φωτίζει το πρόσωπό μου, να υποδέχομαι τη μέρα με σεβασμό για τις ευκαιρίες που φέρνει, να προσεγγίζω τη δουλειά μου με καθαρό μυαλό, να εχω πάντα μπροστά στα μάτια μου, ακόμα κι αν ασχολούμαι με μικροπράγματα, τον απώτατο σκοπό για τον οποίο εργάζομαι, να συναντώ άντρες κ γυναίκες με γέλιο στα χείλη κι αγάπη στην καρδιά, να είμαι τρυφερή, ευγενική κ πολιτισμένη όλες τις ώρες, να φτάνω στη νύχτα με την κούραση που αποζητά πάντα τον ύπνο και την χαρά που προέρχεται από την καλά καμωμένη δουλειά..
.. να πως λαχταρώ να ξοδέψω σοφα τις μέρες μου..
.... και νομιζω οτι εισαι σε ενα παρα πολυ σωστο δρομο.
Θα τολμουσα να πω οτι πανω κατω κανω τα ιδια με καποιες προσθηκες η τροποποιησεις.
Αποψη μου ειναι να συνεχισεις ακριβως ετσι με σκοπο να φτασεις εκει που νομιζεις οτι ειναι η τελειοτητα - αν μπορουμε να φτασουμε ποτε κατι τετοιο....
krino ειπες οτι διαβάζοντας τέτοιες ιστορίες, παίρνεις δύναμη, σου ανέφερα σε ενα προηγουμενο ποστ \"που θα αντιμετωπίσεις τον πόνο σου με μακάβριες ιστορίες πονεμένων ανθρώπων κ πως να στο πω \"μέσα απο το θάνατο.. κ μου απάντησες:
το εκανα καποια στιγμη στη ζωη μου και εληξε.\" Παρανόηση δική μου, εφόσον τώρα αναφέρεις: \"Αυτο αν το κανεις αποψη, ειναι τελειως διαστροφικο\"
μουρμούρα εννοείς αυτά που γράφω;
εχω μια τελείως διαφορετική άποψη για την ζωή.. πιστεύω οτι ο καθενας ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά, με όποιους παραμέτρους εκείνος ορίζει κ σε κάθε άνθρωπο δίνεται όσα μπορεί να αντέξει κ κάτι παραπάνω, κανείς δεν μπορεί να κρίνει τα προσωπικά βιώματα του καθενός κ την στάση του στην ζωή.
Καμία σχέση με το τοπικ όμως, ξεφυγα πολύ απο αυτό, γιατι όλα τα βλέπω με διαφορετική οπτική, μπορείς να το πείς μοίρα, πεπρωμένο, δεν ξέρω κ γω πως μπορείς να το πείς, αλλά μια ζωή που μολις γεννιεται κ έρχεται αντιμέτωπη με το ποιο σκληρό πρόσωπο στο κόσμο ετούτο, το μόνο που με κάνει να αναρωτιέμαι, είναι τι έφταιξε; γιατί τόση αδικία;
όλοι έχουμε τις επιλογές μας, να προχωρήσουμε ή να είμαστε στάσιμη κ δειλοι απέναντι στο κομφουζιο που μας τρεχει η ζωή.
Θέλω να πώ.. ότι ξεκινησες ενα τοπικ με τις καλύτερες προϋποθέσεις.. να δούμε κ την πραγματική σκληρή αλήθεια της ζωής για να κοιτάξουμε μέσα μας κ να αναγνωρίσουμε ότι μας δίνεται η υγεία κ δεν υπάρχει πιο όμορφο δώρο για τον καθένα σ\'αυτή την ζωή, ότι κ να μας βασανίζει περνάει..
κ γω έτσι όπως τα βλέπω, κολλησα στο ποσο αδικη είναι η ζωή για ορισμένους κ γιατί να υπάρχει κ αυτή η ασχημη πλευρά της ζωής
αγαπητη φιλη,
μερικες φορες τα προβληματα μας, μας φερνουν σε μια τετοια κατασταση που αν και οχι τοσο μειζων εμεις τα μεγαλοποιουμε.
Χανουμε το μετρο και θεωρουμε το οτι περναμε σκετη τραγωδια.
Το να γυρισεις περα απο τον εαυτο σου και να κοιταξεις παραπερα και να δεις τι συμβαινει γυρω σου εαν και εφοσον τα αγνοουσες, ειναι αυτο που αναφερα οτι παιρνω δυναμη.
Δεν παιρνω δυναμη απο τον πονο του αλλου, αλλα απο την διαπιστωση αυτων που δεν ειχα συνειδητοποιησει:
Τις πραγματικα ανθρωπινες τραγωδιες.
Φυσικα και ειναι διαστροφικο να παιρνεις δυναμη απο τις ανθρωπινες δυσκολιες, ειναι αν θες η αλλη οψη του νομισματος.
Η ουσια βρισκεται στο να ξυπνησεις απο ενα ληθαργο και να δεις με ακριβεια το προβλημα που εχεις.
Ειναι αν θες ενα εσωτερικο σκουντημα για να δεις την πραγματικοτητα καταφατσα και ως εχει.
Αυτη η διεργασια ειναι και μια συνθηκη η οποια μπορει να σε \"αναγκασει\" να δεις τι ακριβως τρεχει με τον εαυτο σου ετσι ωστε να περασεις σε μια διαδικασια επιλυσης των οσων ζεις.
Σε καθε περιπτωση το ζητουμενο ειναι να λυνεις οριστικα και αμετακλητα τα προβληματα που εχεις και οχι να ανοιγεις καινουρια.
Το οτι η ζωη για ορισμενους ειναι καταφωρα αδικη ειναι γεγονος, δεν βλεπω να μπορουμε να κανουμε πολλα πραγματα για αυτο.
Οσο μας αφορα ομως στο βαθμο που η ζωη μας χαμογελασε, ειναι αδικο να μην τις αντιγυριζουμε το χαμογελο αυτο.
Ελπιζω τωρα να εγινα πιο σαφης...
Καλημερα.
Σαφής ήσουν Κρινο..
εγω εξοργιζομαι με την αδικία της ζωής..
αυτο το κομμάτι ειδικά, δεν μπορω να το δεχτώ, αν κ ετσι είναι κ δεν αλλάζει, δυστηχως!
Την καλημερα μου, να εισαι καλα!
επισης....
:)
Σωστος οτι ακριβως αισθανομαι αυτην την περιοδο.Quote:
Μπορω λοιπον να πω απλα οτι ειμαι επιβιωσιμος.