Lessing μέσα σε αυτές τις γραμμές είναι σαν να διαβάζω τον εαυτό μου πριν ένα χρόνο. Ήμουν σε απόγνωση, εγκλωβισμένη σε καταστάσεις που με κάνανε δυστυχισμένη και ανήμπορη και τα κιλά ανεβαίνανε... ανεβαίνανε για μία ακόμη φορά και μάλιστα σε νούμερα που δεν είχα ξαναδεί στην ζυγαριά. Μία ζωή πάλευα με το βάρος μου και με την επιθυμία μου να είμαι ανεξάρτητη και τελικά τι είχα καταλάβει; Τα κιλά ξανάμπαίνανε και μάλιστα πιο απειλητικά από ποτέ και παράλληλα είχα εγκλωβιστεί σε μία δουλειά η οποία με έκανε δυστυχισμένη. Ένιωθα πραγματικά να βρίσκομαι σε ένα απέραντο αδιέξοδο.Quote:
Originally posted by lessing
ΝΑDINE πρεπει να αλλαξω ολη τη ζωη μου τη δουλεια μου τις συνηθειες μου τα παντα κ δεν ειναι ευκολο να το κανω δεν ξερω πως!
Τελικά τα έπιασα ένα ένα και επειδή στην προκειμένη φάση δεν μπορούσα να αλλάξω την δουλειά μου είπα να ξεκινήσω με το βάρος μου. Μία πάλη που θα ξεκινούσα για πολλοστή φορά και παρόλο που δεν είχα καθόλου κουράγιο και δύναμη πια είπα στο εαυτό μου δεν πάει άλλο κάτι πρέπει να κάνεις! Και έτσι και έκανα λοιπόν, ζήτησα βοήθεια και άρχισα και πάλι να βάζω σε μία τάξη την διατροφή μου. Βάζοντας σε τάξη την διατροφή μου ένα μαγικό πράγμα συνέβη. Όλα αρχίσανε να γίνονται πιο εύκολα. Όχι ότι έχανα τα πολλά κιλά ίσα ίσα αλλά έχοντας αποκτήσει μία ισορροπία, αρχίσανε να έρχονται και άλλες ισορροπίες στην ζωή μου. Και περισσότερη ενέργεια είχα, και διαύγεια και καλύτερη διάθεση για να αντεπεξέλθω στην δύσκολη καθημερινότητά μου και άρχισα και πάλι να ονειρεύομαι :). ʼλλαξαν πολλά πράγματα από πέρυσι αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πήρα την διατροφή μου πλέον στα χέρια μου και προσπαθώ να την ορίσω εγώ και όχι αυτή εμένα. Μικρά και σταθερά βήματα και αλλαγές είναι το μυστικό lessing, αλλαγές που θα μείνουν για μία ζωή όχι γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί έτσι έχεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής και χαίρεσαι την ζωή σου περισσότερο.
Το κακό με εμάς που έχουμε τα κιλάκια μας είναι ότι μας πιάνει ο πανικός να τα χάσουμε όλα γρήγορα και να ξαλαφρώσουμε, αλλά δεν είναι μόνο τα κιλά που μας βαραίνουν, είναι ο τρόπος ζωής μας. Αν αλλάξουμε αυτόν τότε και τα κιλά θα φύγουν κάποια στιγμή, αργά και σταθερά αλλά και η ζωή μας θα βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.
Μην τα παρατάς και μην το βάζεις κάτω. Ψάξε να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει και με υπομονή και ψυχραιμία κάνε μικρές μικρές αλλαγές. Κάποια στιγμή θα γυρνάς πίσω σου και δεν θα πιστεύεις το πόσο έχεις αλλάξει ;)