Βρε κορίσια πώς είστε τόσο σίγουρες για τον υπολογισμό των θερμίδων?Εγώ συμβουλεύομαι έναιν ιντερνετικό θερμιδομετρητή και κοιτάω και στις συσκευασίες των τροφίμων (π.χ. ψωμί) αλλά και πάλι πώς γίνεται να είμαστε σίγουρες???
Printable View
Βρε κορίσια πώς είστε τόσο σίγουρες για τον υπολογισμό των θερμίδων?Εγώ συμβουλεύομαι έναιν ιντερνετικό θερμιδομετρητή και κοιτάω και στις συσκευασίες των τροφίμων (π.χ. ψωμί) αλλά και πάλι πώς γίνεται να είμαστε σίγουρες???
Έχω το μικρο κόκκινο βιβλιαράκι το λάλα κουκ. Επίσης .πάντα κοιτάζω πρώτα τη συσκευασία του τροφιμου. Είναι σχεδον τα ίδια όμως με το λαλα κουκ το εχω τσεκάρει πολλές φορές. Μπορει να παίζει 2-5 θερμίδες τίποτα δηλαδη.
Επίσης ο κόκκινος θερμιδομετρητής είναι τσεκαρισμένος και στην πράξη. Όταν κάνω διατροφή ακολουθώντας το, πάντα χάνω. Απλά τα παρατάω μετα απο λίγο.
Απόλυτα σιγουρη δεν μπορείς να είσαι. Πχ δίνει τις μπάμιες τη μερίδα 400 θερμιδες αλλά πχ άλλη ποσότητα λαδιού βάζω εγώ άλλη εσυ. Σε αυτά δίνει ενα μέσο όρο μιας μερίδας εστιατορίου που σου λέει πόσα γραμμ. είναι.
Δηλαδή μπορεί να βγάλω σύνολο μια μέρα 1300 και να έχω πάρει στ αλήθεια 1400 ή 1200. Ε και? δεν τη θεωρω ικανη διαφορά για να αγχωθω, εφ οσον είναι αρκετά κάτω από τις ημερήσιες ανάγκες μου είναι οκ.