Quote:
Originally posted by need2loose
Εγώ είμαι κινητός θερμιδομετρητής :P είναι θέμα συνήθειας και δεν μπορώ να φανταστώ δίαιτα χωρίς να ξέρω τι θερμίδες παίρνω. Βοηθάει πολύ αυτός ο τρόπος δίαιτας γιατί δεν χρειάζεται να αποκλείσεις τροφές από την καθημερινότητα σου πράγμα που κάνει πολύ πιο εύκολη και τη δίαιτα αλλά και τη συντήρηση. Η λογική είναι πολύ απλή τρώω όσο χρειάζομαι για να αδυνατίσω και αφού αδυνατίσω, όσο χρειάζομαι για να διατηρηθώ. Στην πράξη σου δίνει πολύ μεγάλη ελευθερία και διάθεση να συνεχίσεις τη δίαιτα για μεγάλο διάστημα χωρίς να προσπαθείς κάτι που είναι τελείως έξω από τα "νερά" σου. Εγώ π.χ δεν μπορώ να πειθαρχήσω σε 3 φρούτα την ημέρα + σαλάτα + ψητά για μεγάλο διάστημα . Μπορώ όμως άνετα να τρώω άλλο φαγητό κάθε μέρα και λίγη σοκολάτα ή πατατάκια και ταυτόχρονα να αδυνατίζω! Μαθαίνεις ότι έχεις 1200 θερμίδες την ημέρα και κανονίζεις την πορεία σου , επιλέγεις τις λιγότερο παχυντικές τροφές για να μπορείς να τρως χωρίς να πεινάς συνέχεια. Νομίζω ότι αν κάνεις δίαιτα που δεν είναι τυποποιημένη είσαι πιο κοντά στην πραγματικότητα των φυσιολογικά αδύνατων ανθρώπων. Εγώ δεν έχω δει αδύνατο που τρώει κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και δεν τρώει ποτέ σοκολάτα, hamburger ή παγωτό.
είχες δίκιο, να σε βρήκα εδώ, φοβερό θεματάκι, αν ελεγε και ακριβως τις μερίδες, έχει τις θερμίδες μεν αλλά............................δυστηχώ ς με τις θερμίδες πρέπει να υπολογίζεις και....τον αέρα.