Originally Posted by
mila
Δεν πιστεύω ότι έχει βρει κάποιον άλλον, όπως γράφουν κάποια μέλη πιο πάνω. Επειδή ηλικιακά είμαι κοντά με τη γυναίκα σου, και είμαι πολλά χρόνια με τον ίδιο σύντροφο, μπορώ να καταλάβω τι την οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Εμείς οι γυναίκες, κάπου μετά τα 30, παθαίνουμε μια κρίση του τύπου "εγώ πότε θα γίνω μάνα;"... Το βιολογικό μας ρολόι χτυπάει, διότι ξέρουμε ότι, σε αντίθεση με εσάς τους άντρες, δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά σε όποια ηλικία θέλουμε.
Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά: δεν έχει υποβάλλει ακόμη αίτηση για διαζύγιο. Αυτό σημαίνει ότι όντως θέλει χρόνο η ίδια, αλλά ίσως θέλει να δώσει χρόνο και σε εσένα. Επομένως εκμεταλλεύσου αυτόν τον χρόνο, και δείξε της ότι θέλεις να αλλάξεις αυτά τα πράγματα που την ενοχλούσαν ή της έλειπαν. Ξεκίνα με το να της στείλεις λουλούδια στη δουλειά. Αν σου γράψει μήνυμα, του τύπου "ευχαριστώ", πρότεινε της να βγείτε κάπου για φαγητό. Προσπάθησε να βρεθείτε κάπου έξω, σε ουδέτερο περιβάλλον, και συζητήστε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν δεν θες να αλλάξεις, να κάνεις παιδιά, κτλ., άσε την κοπέλα ήσυχη καλύτερα. Αν δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες της, μην γίνεσαι εγωιστής και για το καλό της άφησε την να βρει κάποιον που ενδιαφέρεται εξίσου με αυτήν να κάνει οικογένεια.