Επανασύνδεση πριν το διαζύγιο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 77

Επανασύνδεση πριν το διαζύγιο

Γεία σας θα ηθελα την βοηθεια σας , Κοντολογοίς.
    13 χρόνια μαζί συζούσαμε και τα 3 τελευταία παντρεμένοι ,τους τελευταιους 2 μηνες ειμαστε σε διασταση
    και περιμενω να μου πει για να παρουμε διαζυγιο, εχει φυγει απο το σπιτι εχει νοικιαση σπιτι αλλου δεν ξερω καν που μενει δεν εχει πει ουτε σε κοινους γνωστους.
    τον τελευταιο χρονο η σχεση μας περνουσε κριση χωρις να το καταλαβω εγω ,το λαθος ειναι δικο μου 100% η ρουτίνα
    και η συνηθεία χτύπησαν την πορτά και το θύμα ήμουν εγώ,
    αφέθηκα, κοιμήθηκα, ξέχασα να ζω με τον άνθρωπο μου, να διασκεδάζω μαζί του, να τον ποθώ, να είμαι ο άνθρωπος που γνώρισε,
    που ένα βλέμμα την έστελνε στα ουράνια, και απλά ζούσα μια ζωή παντρεμένου που σημασία είχε η δουλειά και το ευ ζην.
    εκανα το λαθος να μην προχωρησω την σχεση με ενα παιδι που ηθελε αυτη το αποζητούσε σε σημείο να απελπιζέται,
    και να αισθάνεται ότι για μένα τελειώνει,εγώ σε άρνηση χωρίς να βλέπω πως αισθάνεται, θεωρούσα τα πράγματα δεδομένα και ότι η αγάπη μετράει και
    άφηνα την καταστάση να διαιωνίζεται, χωρίς να βλέπω τις ανάγκες της να είμαι εκεί γι' αυτή,
    (τονίζω ότι δεν ήταν υπερβολική και είχε το δίκιο με το μέρος της) ειχα εφυσηχαστη αν και μου χτυπουσε το καμπανακι
    δυστηχως τις τελευταιες μερες πριν φυγει απο το σπιτι που μεναμε ημασταν σαν δυο καλοι φιλοι
    δεν ηθελε να την ακουμπαω μου μιλουσε τυπικα με φωναζε με το μικρο μου ονομα μεχρι που μου ανακοινωσε οτι βρηκε σπιτι
    για να φυγει, φευγοντας απο το σπιτι πηρε πραγματα που ηταν δικα της ,δεν πηρε φωτογραφιες μας τιποτα απο τα πραγματα απο τον γαμο μας
    ουτε την βερα της καρτες απο την σχεση μας οτιδηποτε θα της θυμιζε εμενα.
    τελευταια συναντηση ηταν πριν εναμιση μηνα που πηρε τα πραγματα της,και ενα τυπικο μην.
    οταν καταλαβα τα λαθη μου ηταν αργα ,προσπαθησα να τις εξηγησω οτι τα καταλαβα πραγματικα και ηθελα μια ευκαιρια να τα διορθωσω ,
    δεν ηθελα να χαλασουμε τον γαμο μας τα συναισθηματα μου δε εχουν αλλαξει
    την αγαπω και ειμαι ερωτευμενος μαζι της... η απαντηση της ηταν οτι δεχεται οτι τα εχω καταλαβει αλλα τωρα δεν μου εχει εμπιστοσυνη
    και οτι δεν με αγαπαει πια αλλα νοιαζεται για μενα ομως κτλ και οτι θελει να μεινει μονη της να βρει τον εαυτο της και να δει αν θα της λειψω
    και δεν με αφηνει για καποιον αλλο.
    εχω κανει την αυτοκριτικη μου εχω καταλαβει τα λαθη μου την αγαπω πραγματικα ειμαι ερωτευμενος κανω πολλες σκεψεις,μου λειπει πολυ δεν μπορω να σκεφτω την ζωη μου χωρις την γυναικα ειμαι στα ορια τις καταθλιψης
    θα ηθελα να κανω μια προσπαθεια επανασυνδεσης ,μια ευκαιρια ,νεα της μαθαινω απο καποιους γνωστους κοινους λεγοντας οτι ειναι μια χαρα και ρωταει απλα τι κανω...
    θελω να την επαναπροσεγγισω να δει οτι εχω καταλαβει τα λαθη μου και ειμαι διατεθημενος να αλλαξω αρκει να μου δωσει μια ευκαιρια ,
    αλλα δεν ξερω τι συναισθηματα της αυτον τον καιρο για μενα δεν ξερω αν ειναι η σωστη στιγμη για να την προσεγγισω παλι δεν μου αφησε
    καποιο πορτακι, δεν ξερω αν ειναι και πότε το σωστο timing , η χρειαζεται χρονο ακομα δεν ξερω αν πρεπει να στειλω μην. πως να την προσεγγισω
    εστω και φιλικα σε πρωτη φαση φοβαμαι οτι θα κανω λαθος... και απο την αλλη ξερω
    οτι αν μου ζητηση διαζυγιο τελειωνουν ολα οριστικα ..δεν ξερω πνιγομαι στις
    σκεψεις μου δεν ξερω πως να το διαχειριστο ειμαι χαλια ψυχολογικα δεν ξερω αν και ποτε να κανω το πρωτο βημα για να την προσεγγισω αν χρειαζεται και αλλος χρονος ...
    την αγαπαω ειλικρινα...

ευχαριστω

Senior Member
    καλημερα.
    νομιζω τα ειπες μονος σου, και παραδεχεσαι και γνωριζεις που εσφαλες.
    περασε πολυς κρισιμος χρονος οπου ισως μπορουσες να κανεις καποιες κινησεις.
    εφοσον , λογω λαθων η και οχι, εχουν φτασει εδω πλεον τα πραγματα και εχει παρει τετοιες αποφασεις και μαλιστα σηκωθηκε κι εφυγε και μαλιστα ζητησε η ιδια χρονο να δει τι της γινεται (δεν ειναι κατι που συμπερανες μονος σου, στο ειπε ξεκαθαρα), δεν νομιζω οτι υπαρχει περιθωριο να κανεις κατι εσυ.
    μαλλον εκεινη πρεπει να εχει τον πρωτο λογο αν αλλαξει κατι.

λαβε ακομα υποψη σου, οτι ΑΝ υπαρχει καποια σχεση σ την ζωη της, δεν σημαινει οτι σε αφησε για τον αλλον, πιθανοτατα να σημαινει οτι στραφηκε στον αλλο επειδη οι δυο σας βρεθηκατε σε αδιεξοδο. οποτε ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει αλλος, αλλα δεν σε αφησε για εκεινον.
    γνωμη μου, δεν ξερω κιολας..
    εσυ ειχες ποτε εξωσυζυγικες επαφες ολα αυτα τα χρονια? ασχετως που την αγαπουσες και ησουν ερωτευμενος, οπως λες.

σε τι ηλικιες ειστε τωρα, αν επιτρεπεται?

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καλημερα.
    νομιζω τα ειπες μονος σου, και παραδεχεσαι και γνωριζεις που εσφαλες.
    περασε πολυς κρισιμος χρονος οπου ισως μπορουσες να κανεις καποιες κινησεις.
    εφοσον , λογω λαθων η και οχι, εχουν φτασει εδω πλεον τα πραγματα και εχει παρει τετοιες αποφασεις και μαλιστα σηκωθηκε κι εφυγε και μαλιστα ζητησε η ιδια χρονο να δει τι της γινεται (δεν ειναι κατι που συμπερανες μονος σου, στο ειπε ξεκαθαρα), δεν νομιζω οτι υπαρχει περιθωριο να κανεις κατι εσυ.
    μαλλον εκεινη πρεπει να εχει τον πρωτο λογο αν αλλαξει κατι.

λαβε ακομα υποψη σου, οτι ΑΝ υπαρχει καποια σχεση σ την ζωη της, δεν σημαινει οτι σε αφησε για τον αλλον, πιθανοτατα να σημαινει οτι στραφηκε στον αλλο επειδη οι δυο σας βρεθηκατε σε αδιεξοδο. οποτε ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει αλλος, αλλα δεν σε αφησε για εκεινον.
    γνωμη μου, δεν ξερω κιολας..
    εσυ ειχες ποτε εξωσυζυγικες επαφες ολα αυτα τα χρονια? ασχετως που την αγαπουσες και ησουν ερωτευμενος, οπως λες.

σε τι ηλικιες ειστε τωρα, αν επιτρεπεται?
    οπως ειπα παραπανω πως να την προσεγγισω παλι;και πως; , τα λαθη ηταν δικα μου 100% για πιο λογο να κανει αυτη το πρωτο βημα ; δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος δεν βαζω το χερι μου στην φωτια η ηλικια η δικια 42 και την κοπελας 35
    ΔΕΝ υπηρχαν θεματα εξωσυζυκικης σχεσης ουτε θεματα ξυλοδαρμου

Senior Member
    Quote Originally Posted by gilm View Post
    οπως ειπα παραπανω πως να την προσεγγισω παλι;και πως; , τα λαθη ηταν δικα μου 100% για πιο λογο να κανει αυτη το πρωτο βημα ; δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος δεν βαζω το χερι μου στην φωτια η ηλικια η δικια 42 και την κοπελας 35
    ΔΕΝ υπηρχαν θεματα εξωσυζυκικης σχεσης ουτε θεματα ξυλοδαρμου
    σου ειπα, η γνωμη μου ειναι οτι δεν σου αφησε περιθωριο να κανεις καποιο βημα, αφου σου ζητησε χρονο να μεινει μονη της.
    αυτο δεν σημαινει οτι εσυ δεν θα κανεις οτι θελεις. δικαιωμα σου να προσπαθησεις.
    εγω λεω, οτι δεν θελει κατι τετοιο με αυτα που διαβασα.

σου ειπα, η γνωμη μου ειναι οτι δεν σου αφησε περιθωριο να κανεις καποιο βημα, αφου σου ζητησε χρονο να μεινει μονη της.
    αυτο δεν σημαινει οτι εσυ δεν θα κανεις οτι θελεις. δικαιωμα σου να προσπαθησεις.
    εγω λεω, οτι δεν θελει κατι τετοιο με αυτα που διαβασα.
    της τελευταιες μερεσ που ηταν να φυγει μου ειπε οτι καποια στιγμη θα μου πει που μενει και γενικοτητες θα τα πουμε καποια στιγμη ... δεν ξερω πχ να στειλω μην. φοβαμαι οτι θα τα κανω χειροτερα δεν μου εχει αφησει πορτακι για προσεγγιση δεν ξερω τι να κανω ...

παραπανω μου ειπες "περασε πολυς κρισιμος χρονος οπου ισως μπορουσες να κανεις καποιες κινησεις" τι κινησεις επρεπε να κανω ;

Senior Member
    της τελευταιες μερεσ που ηταν να φυγει μου ειπε οτι καποια στιγμη θα μου πει που μενει και γενικοτητες θα τα πουμε καποια στιγμη ... δεν ξερω πχ να στειλω μην. φοβαμαι οτι θα τα κανω χειροτερα δεν μου εχει αφησει πορτακι για προσεγγιση δεν ξερω τι να κανω ...

παραπανω μου ειπες "περασε πολυς κρισιμος χρονος οπου ισως μπορουσες να κανεις καποιες κινησεις" τι κινησεις επρεπε να κανω ;
    να την πλησιασεις να μιλησετε, πριν παρει οριστικες αποφασεις.
    να της πεις οτι αναγνωριζεις το μερος που σου αναλογει για το που εχετε φτασει και οτι θες να επανορθωσεις.
    τετοια πραγματα σκεφτομουν για το "κρισιμο διαστημα" που περασε πριν φυγει.

Senior Member
    φιλε σορυ που θα στο πω αλλα μαλλον βγαινει και με αλλον και θελει να δει αν θα συνεχισει σε μια νεα αρχη η μαζι σου..δωσε της χρονο και κανε ευγενικες κινησεις μην εισαι πιεστικος και φορτικος......στειλε της λουλούδια με ένα συγνωμη και θα σ δωσω το χρονο και ελπιζω να εισαι καλα....κατσε και εσυ λιγο μονος να δεις...σκοπος είναι να την θες πισω επειδή την "θες" και όχι επειδή ειχες βολευτει...ο χρονος θα δειξει..αλλα μην την πιεζεις γτ θα ξενερωνει περισσοτερο

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xfactor View Post
    φιλε σορυ που θα στο πω αλλα μαλλον βγαινει και με αλλον και θελει να δει αν θα συνεχισει σε μια νεα αρχη η μαζι σου..δωσε της χρονο και κανε ευγενικες κινησεις μην εισαι πιεστικος και φορτικος......στειλε της λουλούδια με ένα συγνωμη και θα σ δωσω το χρονο και ελπιζω να εισαι καλα....κατσε και εσυ λιγο μονος να δεις...σκοπος είναι να την θες πισω επειδή την "θες" και όχι επειδή ειχες βολευτει...ο χρονος θα δειξει..αλλα μην την πιεζεις γτ θα ξενερωνει περισσοτερο
    Αυτο με τον "κρισιμο χρονο" εκει με παραπεμπει κι εμενα δυστυχως...και συμφωνω και στα υπολοιπα.

Senior Member
    Δεν πιστεύω ότι έχει βρει κάποιον άλλον, όπως γράφουν κάποια μέλη πιο πάνω. Επειδή ηλικιακά είμαι κοντά με τη γυναίκα σου, και είμαι πολλά χρόνια με τον ίδιο σύντροφο, μπορώ να καταλάβω τι την οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Εμείς οι γυναίκες, κάπου μετά τα 30, παθαίνουμε μια κρίση του τύπου "εγώ πότε θα γίνω μάνα;"... Το βιολογικό μας ρολόι χτυπάει, διότι ξέρουμε ότι, σε αντίθεση με εσάς τους άντρες, δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά σε όποια ηλικία θέλουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά: δεν έχει υποβάλλει ακόμη αίτηση για διαζύγιο. Αυτό σημαίνει ότι όντως θέλει χρόνο η ίδια, αλλά ίσως θέλει να δώσει χρόνο και σε εσένα. Επομένως εκμεταλλεύσου αυτόν τον χρόνο, και δείξε της ότι θέλεις να αλλάξεις αυτά τα πράγματα που την ενοχλούσαν ή της έλειπαν. Ξεκίνα με το να της στείλεις λουλούδια στη δουλειά. Αν σου γράψει μήνυμα, του τύπου "ευχαριστώ", πρότεινε της να βγείτε κάπου για φαγητό. Προσπάθησε να βρεθείτε κάπου έξω, σε ουδέτερο περιβάλλον, και συζητήστε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν δεν θες να αλλάξεις, να κάνεις παιδιά, κτλ., άσε την κοπέλα ήσυχη καλύτερα. Αν δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες της, μην γίνεσαι εγωιστής και για το καλό της άφησε την να βρει κάποιον που ενδιαφέρεται εξίσου με αυτήν να κάνει οικογένεια.
    Last edited by mila; 22-01-2018 at 23:19.

Senior Member
    στατιστικα παντα, η γυναικα εχει βρει εναν γκομενο και συζει μαζι του.
    καμμια γυναικα δεν φευγει απο τον αντρα και το σπιτι τις εαν πρωτα δεν βρει εναν αλλο.
    εξαιρεση αποτελει η περιπτωση βιας που οπως ειπες δεν εχει συμβει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    στατιστικα παντα, η γυναικα εχει βρει εναν γκομενο και συζει μαζι του.
    καμμια γυναικα δεν φευγει απο τον αντρα και το σπιτι τις εαν πρωτα δεν βρει εναν αλλο.
    εξαιρεση αποτελει η περιπτωση βιας που οπως ειπες δεν εχει συμβει.
    Γίνατε όλοι σας ειδικοί στις γυναίκες! Ιδέα δεν έχετε τις περισσότερες φορές!

Προσωπικά όχι άλλο σπίτι βρήκα, αλλά χώρα άλλαξα (που σημαίνει ότι βρήκα άλλη δουλειά, σπίτι, κτλ.) χωρίς να έχω βρει άλλον άντρα. Όταν είδα ότι ο καλός μου με ακολούθησε στη μετανάστευση και είχε διάθεση για μια νέα αρχή, τότε πείστηκα ότι όντως θέλει να αλλάξει.

Senior Member
    Για το αν έχει άλλον ή όχι είναι 50-50.
    Δεν συμφωνώ στο να της δώσεις κι άλλο χρόνο θα είναι εναντίον σου διότι το έκανες ήδη με την αδιαφορία σου τόσο καιρό.ειμαι της γνώμης όπως είπαν κι άλλα μέλη να της στείλεις Λουλούδια και να της ζητήσεις συγγνώμη.αν ενδιαφέρεστε ακόμα θα ανταποκριθεί.αν όχι πάλι θα στο δείξει.
    Με προβληματίζει όμως που σε είπε ότι δεν σε αγαπάει πια..αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες επανασύνδεσης..
    Αν υπάρχει άλλος ότι και να κάνεις δεν θα γυρίσει θα είναι καμένο χαρτί και αυτό το λέω διότι δεν άφησε κάποια Διεύθυνση για το που θα μένει...μετά από δεκατρία χρόνια οκ με το δίκιο σου αποφασίζεις να φύγεις κι δεν αφήνεις διεύθυνση??
    Αν πάλι δεν υπάρχει κάποιος άλλος μπορεί πολύ σοβαρά να σκεφτεί το ενδεχόμενο επανασύνδεσης.αλλα πάλι να αποφασίσει και να πει το όχι..
    Όπως κι ν έχει αν σε περίπτωση γυρίσει πρόσεξε να εισαι από δω και πέρα εντάξει διότι όπως λες είχε δίκιο η γυναίκα να φύγει άρα μην επαναλαβεις τα λάθοι του παρελθόντος.αν φυσικά θέλεις και τη δική της ευτυχία και δεν νομίζετε μόνο για τη πάρτι σου όπως είπε και πιο πάνω ένα μέλος άλλιος άσε τη γυναίκα στην ησυχία της κι να βρει κάποιον που θ ταιριαζει.
    Αν πάλι δεν γυρίσει πρόσεξε στην επόμενη ν μην κάνεις τα ίδια...απτά λάθοι μας μαθαίνουμε

Senior Member
    Quote Originally Posted by mila View Post
    Γίνατε όλοι σας ειδικοί στις γυναίκες! Ιδέα δεν έχετε τις περισσότερες φορές!

Προσωπικά όχι άλλο σπίτι βρήκα, αλλά χώρα άλλαξα (που σημαίνει ότι βρήκα άλλη δουλειά, σπίτι, κτλ.) χωρίς να έχω βρει άλλον άντρα. Όταν είδα ότι ο καλός μου με ακολούθησε στη μετανάστευση και είχε διάθεση για μια νέα αρχή, τότε πείστηκα ότι όντως θέλει να αλλάξει.
    Και δεν άφησες καμία διευθυνση??η δεν φροντίσες να το μάθει?

να την πλησιασεις να μιλησετε, πριν παρει οριστικες αποφασεις.
    να της πεις οτι αναγνωριζεις το μερος που σου αναλογει για το που εχετε φτασει και οτι θες να επανορθωσεις.
    τετοια πραγματα σκεφτομουν για το "κρισιμο διαστημα" που περασε πριν φυγει.
    μιλησαμε δυο τρεις μερες πριν φυγει απο το σπιτι της μιλησα και μου ειπε οτι τα εχω καταλαβει τα λαθη μου υστερα απο καιρο ,τις ειπα οτι δεν διορθονονται σε μια μερα τις ζητησα μια ευκαιρια τουλαχιστον τελευταια και η απαντηση ηταν οτι δεν με εμπιστευεται

Senior Member
    μιλησαμε δυο τρεις μερες πριν φυγει απο το σπιτι της μιλησα και μου ειπε οτι τα εχω καταλαβει τα λαθη μου υστερα απο καιρο ,τις ειπα οτι δεν διορθονονται σε μια μερα τις ζητησα μια ευκαιρια τουλαχιστον τελευταια και η απαντηση ηταν οτι δεν με εμπιστευεται
    μαλλον ηταν αργα βρε γκλιμ.
    καλα εκανες και προσπαθησες, αλλα ηταν αργα.
    δεν μπορει να αποφασισε 3 μερες πριν φυγει οτι θα φυγει. το επεξεργαζοταν καιρο. οταν της το ειπες ηταν αποφασισμενη ηδη.
    δεν χανεις τπτ να ξαναπροσπαθησεις οπως λενε καποια μελη απο πανω. στειλε της ενα δωρο, η λουλουδια κι αν δεν εξαφανσιτει ζητα της να βρεθειτε αν θελει.
    απλα μην γινεις φορτικος αν σε απορριψει.

για το θεμα του παιδιου, εχεις αλλαξει γνωμη?

Page 1 of 6 123 ... LastLast