Originally Posted by
M87
Το "για σας" πάει σε συγκεκριμένα μέλη τα οποία τρολάρουν ασύστολα τα νήματα μου. Πολλά δε από τα οποία, αφ' ενός "δεν αντέχουν" να διαβάζουν τα "κατεβατά" μου και αφ' ετέρου μαζοχιστικά επιμένουν εδώ και δύο χρόνια να ξεροσταλιάζουν στα νήματα μου και να τρολάρουν. Βρε αμάν... Βρε ζαμάν... Βρε ανοίξτε δικά σας νήματα ΥΠΕΡ της ψυχιατρικής / ψυχολογίας... ΤΙΠΟΤΑ. Χτυπιόνται, κλαίγονται, κυλιούνται κάτω σε σπασμένα γυαλιά, αυτομαστιγώνονται και ξαναδιαβάζουν τα όσα εκθέτω στα νήματα μου.
Οπότε, για να σου απαντήσω, σέβομαι ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ το οποίο σέβεται το δικαίωμα μου να εκφέρω την άποψη μου. Επιπλέον - εκτός και αν δεν το έχεις προσέξει εγώ θέτω ως προτεραιότητα τον ψυχικά ασθενή ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ / ΨΥΧΟΛΟΓΟ! Μπορείς αυτό αν θες να το θεωρείς λάθος. Δεν με πολυ ενδιαφέρει όμως. Είσαι ελεύθερος να υπερασπιστείς τους λαδοπόντικες και ως εκ τούτου να αντιπαρατεθείς μαζί μου.
Ας νικήσει αυτός με τα λιγότερα χάλια.
Εξέλιξη του απόπατου. Ποιά είναι τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής, ψυχολογίας τα τελευταία 20, 25, 50 ή όσο θέλεις εσύ να μετρήσουμε, χρόνια;
Ποιά είναι τα θεμέλια της "επιστήμης" τους;
Τι έχουν θεραπεύσει;
Σε τι δεσμεύονται ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν ή τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν;
Πως διαμορφώνεται το κοινωνικό σύνολο σε βάθος χρόνου ύπαρξης τους;
Σε κάθε ένα από αυτά τα ερωτήματα εγώ ανακαλύπτω ψέματα, κενά, ανακρίβειες, απάτες και αναποτελεσματικότητα. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη όμως. Μη στη στερήσω. Είναι δικαίωμα σου άλλωστε. Την δική μου άποψη όμως δεν θα μου την ορίσεις εσύ ή κάποιος άλλος.
Δεν με αφορά το ότι η ψευδοεπιστήμη τους αδυνατεί να ανταγωνιστεί την νευρολογία / νευροχειρουργική. Ας επιλέγανε νευρολογία αντί για ψυχιατρική. Εγώ οφείλω να διαφυλάξω τον εαυτό μου και όλους τους άλλους οι οποίοι είναι στην ίδια ή ανάλογη μοίρα με τη δική μου. Εσύ προφανώς έχεις άλλες προτεραιότητες. Δικαίωμα σου και πάλι. Και για να μη το παραχέσουμε με ανακρίβειες, ο καρκίνος ανιχνέυτηκε από τον Royal Rife το 1930~1932 και πρωτού καταστρέψει η ιατρική κοινότητα το έργο και την φήμη-υπόλειψη του, θεράπευσε και 16 καρκινοπαθείς τελικού σταδίου με 100% επιτυχία στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC - University of Southern California) το 1934. Η δε Σκληρυνσης κατά πλάκα (MS) είναι διαφορετική ασθένεια από π.χ. parkinson ή altzheimer ή άλλες εκφυλιστικές ασθένειες του ΚΝΣ και η δυσκολία διάγνωσης οφείλεται όχι στο ότι δεν διαφοροποιείται από άλλες νόσους του ΚΝΣ, αλλά από το γεγονός ότι τα συμπτώματα όλων των ασθενειών του ΚΝΣ είναι λίγο-πολύ κοινά.
Για τους ίδιους λόγους που δεν θα βρεις νευρολόγο να δεσμευτεί ότι αυτό το οποίο συμβατικά αποκαλούμε ψυχικές νόσους,
α. ότι είναι ασθένειες,
β. ότι έχουν οργανικό υπόβαθρο και
γ. ότι θεραπεύονται από την νευρολογία / νευροχειρουργική ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα.
Ένας επιπλέον λόγος εντοπίζεται στα όσα ο Emil Kraepelin είπε, δηλαδή ότι "είναι αδύνατη η διάκριση μεταξύ φυσιολογικών και θνησιμαίων (morbid) συμπεριφορών".
Ένας τρίτος λόγος είναι η σύγκριση μεταξύ περιεχόμενων εκδόσεων DSM. Στην έκδοση 5 π.χ. του DSM ο θρήνος λόγω απώλειας προσφιλούς προσώπου κατηγοριοποιείται κάτω από την ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ προκειμένου ο ψυχίατρος να μπορεί να συνταγογραφήσει αντικαταθλιπτικά. Στην έκδοση 4 δηλαδή που ο θρήνος προσφιλούς προσώπου ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ κάτω από την ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ δεν θρηνούσαν τα προσφιλή πρόσωπα οι άνθρωποι; Το ίδιο μπορώ να πω για την ομοφυλοφιλία η οποία κάποτε (πριν το 1970) ήταν ψυχική ασθένεια στο τότε DSM III ενώ μετά τις διαδηλώσεις ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ (1969-1970) εξαιρέθηκε από ασθένεια στην εκδόση DSM III-R και τις νεότερες αυτού.
Εάν εσύ βλέπεις "επιστήμη" εγώ βλέπω "κωλοτούμπες και δικαιολογίες συνταγογράφησης ψυχοφαρμάκων". Εσύ μπορείς αν θέλεις - παρέα με τους ψυχολόγους / ψυχίατρους - να ισχυρίζεσαι ότι αυτό το οποίο αποκαλούμε σήμερα συμβατικά "ψυχικές νόσοι" είναι ασθένειες. Εγώ απλά θα σε ρωτάω "τίνος"; Του σώματος μας δεν είναι. Αν ήταν , θα ήταν αντικείμενο είτε μεμονωμένα των άλλων ειδικοτήτων, είτε σε συνδυασμό.
Και αφού στο σημείο αυτό, το όλο αντικείμενο ξεφεύγει του αντικειμένου της ιατρικής και η ψυχιατρικη / ψυχολογια αποδεικνύονται θρησκείες αθεισμού [για φιλοσοφικά ρεύματα δεν πληρούν τα κριτήρια σύμφωνα με τις μαρτυρίες του συγχωρεμένου του Βασιλόπουλου Δ.] συν το ότι δεν δεσμεύονται στο τι μπορούν να θεραπευσουν και τι όχι, καθώς επίσης και λόγο της παντελούς έλλειψη αποθεραπευμένων, εγώ λέω ότι δεν είναι ασθένειες.
Όπως εσύ προτείνεις λοιπόν να δεχθώ ότι η ψυχιατρική / ψυχολογία είναι "επιστήμες σε εξέλιξη" την οποία πρόταση εγώ την πετάω στον απόπατο, έτσι και εγώ σου προτείνω να προσπαθήσεις να ορίσεις αυτό το οποίο συμβατικά αποκαλούμε ψυχικές νόσους. Σου εύχομαι καλή τύχη.
Άνθρωποι που είχαν παρόμοιο σκεπτικό με σένα κάψανε προμετωπιαίους λοβούς με έγχυση καθαρής αιθανόλης σε τυφλές χειρουργικά επεμβάσεις. Διαπέρασαν την βάση του κρανίου πάνω από την οφθαλμική κόγχη με παγοκόφτες και κατέστρεψαν τους εγκεφάλους των ασθενών τους. Αφαίρεσαν δόντια, αμυγδαλές, σπλήνες, στομάχια, ορθό εντέρου και ότι άλλο μπορούσαν να αφαιρέσουν χωρίς να πεθάνει ο ασθενής ισχυριζόμενοι "μόλυνση". Κάνανε ηλεκτροπληξία, κοματοθεραπεία, ινσουλινοθεραπεία και πολλά άλλα βασανιστήρια σε ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια, και όλα τα παραπάνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ (ας μην αναφερθώ σε Milgram, Porton Down, Ivan Pavlov, B.F. Skinner, Watson κλπ). Απόδειξη αυτού η μη-θεραπεία μιας έστω από αυτές.
Τα υπόλοιπα τα οποία μου λες εγώ τα ακούω βερεσέ. Καλή συνέχεια.